X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Ok melduje sie juz z Warszawy !

Wiec po pierwsze NATKA KOCHANIE MOJE WSZYTSKIEO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO ❤️❤️❤️ Pięknej zdrowej szczęśliwej fasolki, spokojnej ciazy, końca mdłości, pociechy z Kubusia i męża :) buziaczki kochana :)

Lili, pomysł Natki z drzewem genealogicznym cholernie mi sie podoba :) a jeśli będziesz miała jakiekolwiek zdj usg nawet z kropka na nim to ja i tak bym je odprawiła w ramkę i napisała cos w stylu "dziadek/babcia roku 2017" lub cokolwiek Ci rozyjdzie do głowy.

Martynka jeszcze raz powodzenia na dzisiejszym usg :)

Tusia gratuluje obronności w przychodniach ;) jesteś miszczem ;P

A ja słuchajcie miałam zajebista podróż blabla carem :) moim kierowca był 25letni chłopak, PILOT w wizzair! Biorąc pod uwagę moja fascynacje programem katastrofa w przestworzach możecie sobie wyobrazic o czym rozmawialiśmy cała drogę hehe jechała z nami jeszcze jedna kobieta moja immienniczka ;) ogólnie mega na, sie w 3 cała drogę rozmowa kleiła, rozmawialiśmy o wszystkim i o niczym :) mega szacun dla tego chłopaka ze w tak młodym wieku jest juz pilotem i szykuje mu sie wkrótce awans na kapitana. Normalnie aż chciałam jechać dalej hehe

no to jak już weszliśmy na temat pilotów, to już powiem Wam tajemnicę, że ja też jestem pilotem, ale dopiero szkolę się na zawodowego pilota, ale z racji pragnienia posiadania rodziny, wstrzymałam szkolenie i wrócę po urodzeniu dziecka. Jeszcze taka stara nie jestem! wiem, że to pewnie dla niektórych brzmi mało wiarygonie, ale naprawdę bardzo dużo moich koleżanek lata już w LoT(cie) w Wizzairze, w Rynairze, w ogóle bardzo dużo moich znajomych. I to nie jest takie trudne :D Ale zawód super.

Ink@, Mila123, Martka10 lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Stella, ja jak to ja nic nie czuje :) im bliżej terminu @ tym bardziej mnie martwi to ze nic nie czuje, w poprzednim cyklu miałam tak samo wiec jak na razie zaczynam sie powoli nastawiać na porażkę. Jedyna różnica miedzy tym cyklem a poprzednim jest taka ze ciagle mam sporo śluzu , ale to równie dobrze moze byc zasługa dupka, mimo ze w poprzednim cyklu przy dupku tak nie miałam to jednak nie nastawiam sie na nic.
    ja też nic nie czuję :(

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:57

Effy lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    no to teraz mi zaimponiłaś! :-D szacun i brawo :-D
    dziękuję, ale przede wszystkim rodzina :)
    ale chciałabym właśnie na macierzyńskim mając trochę czasu i wsparcie rodziny wrócić do szkolenia. Ale do tego długa droga, fasolina musi przyjść najpierw ;)

Ink@ lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Pozdrowienia dla wszystkich mam obecnych i z pewnością wkrótce przyszłych ! :)

20.01.2014 - Mikołaj ! <3
    staramy się o braciszka lub siostrzyczkę! :)

1cs
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Super!!! Zazdroszczę :D Jak ktoś ma mózg matematyczny/fizyczny to tylko pozazdrościć :) czym sie teraz zajmujesz na codzien?
    ja w ogóle skończyłam szkołę lotniczą :)
    Pracuję jako szeregowy manager w korporacji no ale odkładam sobie właśnie dzięki temu na szkolenia :)

Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    nieważne i tak skorzystam :D, robię print screena ;)

ja tak zrobiłam z przepisem KAte na pizze!! hahahhaha

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    O fuck no no szacun jak nic to jak zaflotujesz nas gdzies na wyspe byśmy mogły razem sabat stworzyć:)
    lecimy dziewczyny kiedy chcecie :D

Ink@ lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    O fuck no no szacun jak nic to jak zaflotujesz nas gdzies na wyspe byśmy mogły razem sabat stworzyć:)
    Hahaha Wiola! :D :D

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Tusia a czemu tak dokładnie o tej godsinie ?;)

na 18:10 mamy być w rejestracji a na 18:20 mamy zarezerwowany pokoik haha :P
    Effy wrote:
    ja właśnie dzownie do męża bo coś go nie ma: mówię
    - halo co tam
    - halo kupiłem samochód

hahah kurwa związek, wspólnota, wspólne decyzje to podstawa xD

No haha ja swojego samego z jego bratem wysłałam po samochód
    po mój samochód jechał mój szwagier właśnie też obejrzał i zadzwonił że mogę brać. Pojechałam nawet nie jeździłam tym samochodem i go kupiłam haha :P

Viola999, Effy, Ink@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Gabjee_Szy Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    ja w ogóle skończyłam szkołę lotniczą :)
    Pracuję jako szeregowy manager w korporacji no ale odkładam sobie właśnie dzięki temu na szkolenia :)

podziwiam Cię, ja jak chodzę męża odprowadzić na lotnisko i widzę odlot samolotu to już mam zawał serca, nie wiem, czy kiedykolwiek odważę się wsiąść na pokład :D
    Chyba, że pod wpływem jakiegoś trunku :D

20.01.2014 - Mikołaj ! <3
    staramy się o braciszka lub siostrzyczkę! :)

1cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ina90 wrote:
    Mi sie piloci zawsze kojarzą jako tacy mega przystojne ciasteczka...ehh <bujam_w_obłokach> :D

marynarze <3 <3

Viola999 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    no to jak już weszliśmy na temat pilotów, to już powiem Wam tajemnicę, że ja też jestem pilotem, ale dopiero szkolę się na zawodowego pilota, ale z racji pragnienia posiadania rodziny, wstrzymałam szkolenie i wrócę po urodzeniu dziecka. Jeszcze taka stara nie jestem! wiem, że to pewnie dla niektórych brzmi mało wiarygonie, ale naprawdę bardzo dużo moich koleżanek lata już w LoT(cie) w Wizzairze, w Rynairze, w ogóle bardzo dużo moich znajomych. I to nie jest takie trudne :D Ale zawód super.

Chylę czoło :)

Effy lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    ja w styczniu reszta nie wiem najwyżej doleci:)

haha :D

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Jestem mamą prawie 3-letniego mikołaja, mam 24 lata i w raz z mężem podjęliśmy decyzję o tym, że postaramy się o drugiego bobasa. W zasadzie mamy 1 cykl starań, owulację miałam 22.11, dziś jest 9dpo, zatestowałam rano i niestety nagatyw (test 10mlU z allegro) jednak mimo, że wiem, iż to za wcześnie już straciłam nadzieję na ten cykl. Z mężem staranka były tylko 4 razy, gdyż wyjeżdżał, akurat w pierwszy dzień staranek test owulacyjny wyszedł mi pozytywny, później jeszcze przez 3 dni serduszkowaliśmy.

Jestem przygotowana na przyszły cykl, mam w zanadżu żel Conceive +, dodatkowo zamierzam stosować testy owulacyjne oraz oczywiście pomiar temperatury.

O synka staraliśmy się przez pół roku, mam nadzieję,że tym razem pójdzie szybciej :)

Witaj :)

Powodzenia :)

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    pakuje się...:)

ale że tak sama się pakujesz?> poczekaj na łysego on Cię zapakuje :D

Natka2, Wojcinka, Ink@ lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    podziwiam Cię, ja jak chodzę męża odprowadzić na lotnisko i widzę odlot samolotu to już mam zawał serca, nie wiem, czy kiedykolwiek odważę się wsiąść na pokład :D
    Chyba, że pod wpływem jakiegoś trunku :D
    nie trzeba się bać :)
    chociaż ja już leciałam tysiąc razy i jako pasażer i milion jako pilot i też się boje haha, a przede wszystkim mam lęk wysokości haha :D

Martka10 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    ale że tak sama się pakujesz?> poczekaj na łysego on Cię zapakuje :D
    zajebałaś jak łysy grzywką o kant stołu :P

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • 19ina90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    nie trzeba się bać :)
    chociaż ja już leciałam tysiąc razy i jako pasażer i milion jako pilot i też się boje haha, a przede wszystkim mam lęk wysokości haha :D
    ej a czy mogą być loty z przerwami? Bo ja 100 km nie przejade zaraz mam chorobe lokomocyjną :( więc albo zarzygam pokład albo mnie upijcie i dopiero lećmy na wyspe !! witaj przygodo !! :D

27 lat, pierwsza fasolka :)
    Kolejna wizyta 27.04.2017 godz. 17:30
    rg50skjo5rku753a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabjee_Szy wrote:
    Witam się,

Witamy :-) fajnie ze jest nas coraz wiecej

Gabjee_Szy lubi tę wiadomość

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ