Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
-
WIADOMOŚĆ
-
co do tego zdania: "przypuszczalnie mogą także wywierać niekorzystny wpływ na próby zagnieżdżenia się zarodka w błonie śluzowej macicy" to zalecili mi estrofem od 5d.p.o.aby zmaksymalizować szanse przyjęcia kom prze endometrium w trakcie zagnieżdżania, bo właśnie wtedy zarodek mi obumiera. Niby estrofen jest przeciwwskazany na tym etapie ale w naszym przypadku - zdarza się, ze sporadycznie zaleca jego przyjmowanie. Lekarze jednak kłócą są w tej kwestii. Ja wzięłam. Po 3 razach kiedy obumarła mi ciąża połknę i etrofen.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Cześć dziewczyny!
A więc ja nadal chora i jutro pędzę po antybiotyk, czuje się na prawdę fatalnie i bez antybiotyku się niestety nie obejdzie, poszłam dziś na badania beta HCG by wiedzieć jak działać, wynik niestety nie wskazuje na ciążę(wynik 1,20 mIU/ml). W sumie to rozczarowana nie jestem, nie miałam owulacji to i ciąża niemożliwa, jdnakże jakaś tam minimalna nadzieja była. Szukam teraz ginekologa który mnie poprowadzi, coś zaradzi, pomoże. Czekam na okres...
-
Viola999 wrote:Też cię kocham:*
Nie wiem czy to do mnie, ale jeśli chodzi o wpis mój pt."zabrzmiało chujowo znajomo" to chodziło mi o diagnozę Kuchcinki. Nie chodziło mi o ten przyjemny komplement napisany w powitaniu prze Ciebie, ale ty to przecież wiesz więc po co Ci to tłumaczę?według OM
Nie wiem o co chodzi z moim pomiarem porannym. Zagnieżdżenie(???), czy okres zbliża się o tydz wcześniej bo encorton też umie na to wpłynąć? Coś czuje intuicyjnie, że zaoszczędzę na becie w tym mies.według OM
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:58
Tasza lubi tę wiadomość
-
Kuchcinka wrote:Dzięki Tasza za wszystko co piszesz, ale do mnie chyba na razie to wszystko nie dociera jeszcze, na razie czekam na wizytę u lekarza i zobaczymy co powie. A Wy nie myśleliście o in vitro? Z tego co czytam to in vitro pomija pewne przeszkody i bariery w ktorych występują te przeciwciała, przynajmniej te które u mnie wykryli, nie wiem czy u Ciebie wyszło to samo. U Ciebie przynajmniej dochodzi do zapłodnienia u mnie w ciagu 14cs było jedno poronienie i to by było na tyle... jeśli u nas problem jest w samym zapłodnieniu to chyba szybko zdecydujemy sie na invitro...
No tak. In vitro - ok. A jaka jest gwarancja,że nie odrzuci i tak? ta metoda minimalizuje to ryzyko, ale nie niweluje skutków tego zjawiska. Na etapie zagnieżdżenia tez to uwalić potrafi (patrz na mnie). Ja doprowadzam do bety.Czy w tym przypadku lepszą alternatywa na początku nie jest spróbowanie leków, które też walczą z takimi skłonnościami w organizmie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 19:02
według OM
Zdolność kredytowa - super sprawa, ale weź pod uwagę ile prób może być w takiej sytuacji podejmowanych. Przynajmniej u mnie. Zapodają mi to moje cudownie zapłodnione jajeczko do macicy a tam go szlag trafi na etapie zagnieżdżania. I dupa. Poszło się paść kilka tysięcy. Stąd moja polityka na razie idzie w kierunki farmakologii.według OM
Te cudowne wyniki jak u nas wychodzić lubią w przypadku występowania chorób autoimmunologicznych (ty kolana), ja ogólnie stawy i mięśnie (leczyłam parę ładnych lat i jeszcze nie koniec).według OM
Viola999 wrote:Mogę was kapkę rozbawić???
czekajcie
Czekajcie...
No i łapcie pytanie dnia:)
Mam dziś 1 dpo mogę już testować?? bo kurcze już mnie cycki bolą, słabo mi się robi to chyba 3/4 objawów już mam:)
Hahahaha...
Viola koniecznie
Ja po @ i.tez same objawy ciążowe -
Viola999 wrote:Mogę was kapkę rozbawić???
czekajcie
Czekajcie...
No i łapcie pytanie dnia:)
Mam dziś 1 dpo mogę już testować?? bo kurcze już mnie cycki bolą, słabo mi się robi to chyba 3/4 objawów już mam:)chyba, że swingujemy we trzy.
według OM
nick nieaktualny
-
Viola999 wrote:A weź Ciebie to w ogóle niezaprzeczalnie nie czujesz tego:)
Ja Ci nawet prezenta na choinkę szykuje plan już jest teraz realizacja:)
Tusia czekamy na Ciebie..
Martynka Ty już na USG trzymam kciukasy by było ok. Czekamy na Ciebie:*
Ale, że do mnie na święta???? Już się cieszę. Będzie jeszcze moja siostra wariatka, więc będzie nam miło. Weź Kojaka to chłopaki się napiją a my pospiewamy kolędy
Martynka czekam z niecierpliwością
Tusia ile można konia walić!!!!!Ink@ lubi tę wiadomość
-
Tasza wrote:Viola nie testuj - jak cycki bolą to na pewno urosła ci na tyle beta, ze możesz być pewna ciąży. Masz już po zagnieżdżeniu na bank Wytłumacz Zuzie, że kochasz mnie bardziej, bo robi sobie niepotrzebne nadzieje, a to fair
chyba, że swingujemy we trzy.
A to ja jednak jutro wybiorę się na betęZuza33, Tasza lubią tę wiadomość
-
Tasza wrote:Viola nie testuj - jak cycki bolą to na pewno urosła ci na tyle beta, ze możesz być pewna ciąży. Masz już po zagnieżdżeniu na bank Wytłumacz Zuzie, że kochasz mnie bardziej, bo robi sobie niepotrzebne nadzieje, a to fair
chyba, że swingujemy we trzy.
Tasza toć my razem do tej altany mamy jechać to musimy się jakoś podzielićTasza lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:58