X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:45

• kania901 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 15:45

• Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ile syn ma lat... ale napewno wymówkę na zgubioną kurtkę wstawił matce odpowiednią :D

Mój syn np. zbiera wszytsko z podłohgi i stawia na półki. Jednakowóż.... wyciąga dokumenty mi z portfela i tez kładzie na rózne półki, a później nie moge z chalupy wyjść bo dowód rejestracyjny gdzies "odłożony na półkę":D

Ink@ lubi tę wiadomość

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    No to sie ciesz tymi chwilami :) moj jak byl maly tez byl grzeczny, w dodatku imie Kuba zobowiazuje :) no trudno, taki moj los :)

Natka łącze się z Tobą w bólu. ;-)
    Moja córka od września dziś 5 czapkę poniosła do szkoły, dwa stroje kąpielowe, 2 bluzki....
    Rękawiczek i szalika nie daje bo pierdole kupować nowe ciągle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza33 wrote:
    Dziewczyny wczoraj przegladalam wykresy i jest tam taka dziewczyna, tak mi jej się szkoda zrobiło. Widzę ją już na ovu dłuższy czas się stara. I wczoraj dodała że koniec starań bo świat jej runął. Właśnie się dowiedziała czemu jej mąż ciągle długo pracował.... Wiadomo co było przyczyną...

Kurwa straszne to ani męża ani dziecka.
    Niektórzy mają naprawdę przestanę w życiu :(

• Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale zaraz.... wrócił do domu zimą bez kurtki? czy jak?

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    5 lat ma w styczniu :)
    To tez zacnie :d ja zawsze takie rzeczy z dala od dziecka trzylalam ;)

Ja tez się staram trzymac z dala, torebka zazwyczaj wisi na haku, zasunięta, ale są przypadki kiedy ja zostawię niżej. i później szukando, jak nie dokumenty, toklucze, albo okulary, albo pochowa mi klapki domówki. No istny pedant:D

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Szczerze? Zielonego pojecia nie mam!! Kupilam mu nowa kurtke zimowa i pp tyg ja zgubil, na szczescie ona sie znalazla i jedna bluza, ale pozostale 2 i rekawiczka no niestety... Mam juz momentami tak dosc, ze nie pytajcie... Moje malenstwo to znerwicowane sie urodzi...
    Melisa matka melisa :D mi też by się przydała,potem nie damy rady z tymi nerwusami :)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ma skarbonkę z oszczędnościami? jak ma to mu pobieraj za każda zgubioną rzecz to sie nauczy że trzeba dbać

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam Wojciechowi wszystkie chrupki...
    Ale będzie jatka jak się obudzi:|

Ink@ lubi tę wiadomość

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Ooooo dobry pomysl ;) poki co mu powiedzialam, ze mikolaj nie przyjdzie do niego ze slodyczami i prezentami tylko odkupi mu zgubione rzeczy...
    To jest dobry sposób, bo dzieciak jest już na tyle duzy, żeby mu wyjasnić że w ramach kary będziesz sobie pobierała pieniądze na rzecz zgubionych rzeczy, bo kązd ataka rzecz kosztuje i on musi o tym pamiętać. Jak poczuje że sam za nie płaci, to bedzie dbał żeby nie gubić. A jak sie bedzie starac to mu w nagrode zwrócić jego fundusze, albo jakąś inną nagrodę.

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:06

• Semiramida Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Semiramida ja wlasnie tez miałam takie podejście do córki, ze chce samych synów bo łatwiej w życiu z nimi, lepiej wychowywać ;) ale teraz w drugiej ciąży od początku miałam przeczucie ze to dziewczynka i tak sie nastawiłam ze wszelkie moje obawy poszły w niepamięć ;D bede sie martwić za 15 lat :p bo do tej pory jako taka kontrole bede nad nią miała ;D poza tym bedzie miała 4 lata starszego brata i mam nadzieje ze bedzie jej strasznie ojcowal haha ;D przekupie go :p
    Bardzo bym chciała, żeby tak kazdy brat czuł misję zajmowania się modszą siostrą. Niestety życie później weryfikuje takie historie, a ponieważ nei jestem wróżką i nie mam pewności, że mój syn bedzie chciał prowadzić walsne życie niz niańczyć młodszą siostrę... to wolę dmuchać na zimne zawczasu:D

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    tak wolny, czasami mam pracujące, weekend spędzam z żonką
    wczoraj skączył sie @ :D
    uuuuu to ten weekend gorący będzie :)

• szygas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka10 wrote:
    uuuuu to ten weekend gorący będzie :)
    DO OVU BRAKUJE z reszta widac po wykresie

Tasza lubi tę wiadomość

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • Zuza33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:

W Ovu to praca a przed ovu trzeba się też odstresować ;)

Natka2, szygas lubią tę wiadomość

• Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy od lekarza.
    Wszystko jest w najlepszym porządku. Nasionka męża są super, moje wyniki tez bardzo okej. Jestem w trakcie owu wiec kazał nam szybko wracać do domu i działać. Przytulanki były szybkie, bo od 4 dni codziennie to jest juz cieżko. Ale podniósł mnie na duchu :)

Ink@, Martka10, myszeczka89, Bluebell1984, Mila123, Effy, Wojcinka, stella_88 lubią tę wiadomość

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadajecie :)

Witam nowe kolezanki.

My dzis z mezem do Dublina jedziemy do kina. Trzeba sobie sprawiac male przyjemnosci. Koniec użalania :)
    Dzieciaki idą na sleepover do znajomych, wiec wiecie. Gdy nie ma dzieci w domu :)

Ink@, Martka10, Bluebell1984 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Viriki Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka przypomnialo mi sie. Mam znajoma ktora kilka lat czekala na pierwsze dziecko. Ja zachodzilam w ciaze rok po roku a ona biedna z badan na badania, z terapii na terapie i w koncu po chyba 4 czy 5 latach zaszla w ciaze. Po jednym poronieniu. W koncu urodzila. Teraz zaszla w 2 ciaze. Juz tylko 3 mce staran wystarczyly. Takze jest nadzieja zawsze. ZAAWSzE!

Np ja zachodzilam od patrzenia, rok po roku jak krolik. A teraz? No ale wierze w to.

Martka10, Ink@, Tasza lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    ale ćwiczyć trzeba :P

Pamiętam czasy kiedy nie było z nami na świecie syna, mieszkaliśmy sami, to całe weekendy spędzaliśmy w łóżku :P , robiliśmy przerwy tylko na krótkie drzemki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 17:17

Ink@ lubi tę wiadomość

‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ