X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...
Odpowiedz

Starania o dziecko 2016 - 2017 cd KAFE...

Oceń ten wątek:
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szygas wrote:
    A ILE TO ZAŁOŻYĆ??

Nie każdy chce się ujawniać a nawet jak założymy zamknięte forum to tam będa nasi znajomi mogli zobaczyć do jakiego forum się należy. No nie każdy chce się ujawniać ;-)
    A poza tym na fb nie będzie czytelne. Ja mam tu dostęp i z laptopa i z telefonu zawsze pod ręką :-) a na fb trzeba by było rozwijać komentarze albo każda z nas nowy post tak dziwnie :-)

stella_88, Tasza, Ink@, Zuza33, Martka10 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    PIĘKNE. Najlepszy widok na świecie jaki może być.
    ja tez tak twierdze ale boje sie dostać w ryj od żony :P

cykl 26/27dn
    Romek i oczywiście moja kochana Dziunia
    m:

1578ed1f50f85fee8cdde554179e45e2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:19

• Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Luteinę. Doustnie (utrogestan) , dopochwowo luteinę. Agolutin domięśniowo. wszystko to prg. Duphaston zastanawiali się czy mi da,ć ale stwierdzili, że silniejszy jest utrogestan i luteina.

Acha bo tak wyszło ze masz duphaston ale go nie stosujesz bo masz podrażnienia w pochwie i juz miałam krzyczec ze jego się stosuje doustnie hihi :-)

Trzymam za Was kciuki mocno żeby się udało. A jakie są szanse z takimi problemami na ciaze?

Wojcinka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Chyba będę rzygac....
    ojojojojoj biedactwo :-*

cykl 26/27dn
    m:

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:19

Ink@, Martka10 lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Nie każdy chce się ujawniać a nawet jak założymy zamknięte forum to tam będa nasi znajomi mogli zobaczyć do jakiego forum się należy. No nie każdy chce się ujawniać ;-)
    A poza tym na fb nie będzie czytelne. Ja mam tu dostęp i z laptopa i z telefonu zawsze pod ręką :-) a na fb trzeba by było rozwijać komentarze albo każda z nas nowy post tak dziwnie :-)
    Ja mam np.awersję do udzielania się w mediach społecznościowych a nad Wami myślałam "pół życia" zanim zalogowałam się. Nie chce fb. Odpowiada mi taka anonimowa forma tutaj.

stella_88, Tusia_87, Wojcinka, Ink@, Zuza33, Martka10, Kaaarooolina89, sheerah24 lubią tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 17:44

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Semiramida Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie chciło rzygac po obiedzie.A teraz chce mi sie rzygać po tych walkach co na KSW mój mąż ogląda:>

Agnieszka93 lubi tę wiadomość

vzljt53xa0e6x859.png
    crysb201monk59rl.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Acha bo tak wyszło ze masz duphaston ale go nie stosujesz bo masz podrażnienia w pochwie i juz miałam krzyczec ze jego się stosuje doustnie hihi :-)

Trzymam za Was kciuki mocno żeby się udało. A jakie są szanse z takimi problemami na ciaze?
    Nigdy mi tego nikt nie przeliczał, ale na bocianie widziałam wiele wpisów kobiet, które traciły ciąże nie prowadzone na prg i sterydach. Dlatego liczę że jak organizm przesyci się odpowiednimi dawkami to przeciwciała wyciszą się na tyle, że dadzą spokój ciąży. Chyba wolałabym nawet nie wiedzieć jaki jest procentowy odsetek ciąż doprowadzonych do terminu. Bałabym się, ze nie znajdę się w mniejszości tych pozytywnie zakończonych. Przypuszcza, że ciężko bywa bo w końcu 4x straciłam ciążę. To dużo razy. Natomiast wiem, że przy lżejszych problemach też kobiety tracą i to częściej. Ostatnio przed gabinetem do gina siedziała kobieta po 12 stratach i dalej walczyła. Zapytam o to jak urodzę :)

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Nie do końca rozumiem co ma jedno do drugiego. dupek nie blokuje mi @ wiec po co mam go odstawiać wcześniej. Jeśli doszłoby do zapłodnienia to nie wolno mi odstawiać dupka bo będę go zapewne brała przez większość ciazy. Dupek daje rożne "efekty uboczne" m.in właśnie miesiączka troche inaczej przebiega w moim przypadku miesiąc temu rozpoczęła sie jednodniowym plamieniem i była bardzo bolesna, ale nie sadze aby odstawienie dupka wcześniej by to zmieniło. Plemnienia zaczęły sie po dupku bo dupek NIE blokuje miesiączki, zaczęły sie idealnie w terminie miesiączki a ponieważ jednak przy dupku poziom prg jest wyższy niż bez neigo to @ sie po prostu wolniej niż zwykle rozkręca, nie sadze aby była tu większa filozofia i dupek żadnej szkody mi nie robi :) ból przeżyje a plamnienia to plamienia innym zdarzają sie nawet jak nie biorą żadnych leków :) innych efektów ubocznych po dupku nie mam :)
    To znaczy ja też myślałam początkowo, że prg w każdej postaci brany blokuje, ale słyszałam, że kobiety plamią rzeczywiście na przyjmowaniu. Może to jest kwestia dawki? Jak ja mam luteine doustnie 100mg 3x, utrogestan 100 x3 i domieśniowo agolutin 60 to nie ma siły na plamienia bez odstawienia. Musze odłożyć do @.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    znalazłam gdzieś w necie wpisy kobiet które opisywały swoje sytuacje intendyczne jak Twoja czyli pierwsza ciąża bez problemu a potem ileś tam ciąż biochem i poronień i okazywało sie ze to immunologia, ciekawe czy pierwsza ciąża mogła wpłynąć jakoś na wzrost tych przeciwciał i utrudniać zajście w kolejna, tak samo jak czasami pierwsza ciąża rozregulowuje hormony i kobiety nie mogą zajść w kolejna.
    tak to podobno działa właśnie, ze ten pierwszy poród i ciąża potrafi tak namieszać i doprowadzić do zmian. Czytałam też o kobietach które ur 1 dziecko a potem szczepiły się szczepionkami z przeciwciał partnera. Nie wiem, co się dzieje że ciąża może takie problemy uruchomić w czym tkwi problem.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej logiczna jest wersja, ze ciąża leczy. A nie psuje, co było dobre.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Nie do końca rozumiem co ma jedno do drugiego. dupek nie blokuje mi @ wiec po co mam go odstawiać wcześniej. Jeśli doszłoby do zapłodnienia to nie wolno mi odstawiać dupka bo będę go zapewne brała przez większość ciazy. Dupek daje rożne "efekty uboczne" m.in właśnie miesiączka troche inaczej przebiega w moim przypadku miesiąc temu rozpoczęła sie jednodniowym plamieniem i była bardzo bolesna, ale nie sadze aby odstawienie dupka wcześniej by to zmieniło. Plemnienia zaczęły sie po dupku bo dupek NIE blokuje miesiączki, zaczęły sie idealnie w terminie miesiączki a ponieważ jednak przy dupku poziom prg jest wyższy niż bez neigo to @ sie po prostu wolniej niż zwykle rozkręca, nie sadze aby była tu większa filozofia i dupek żadnej szkody mi nie robi :) ból przeżyje a plamnienia to plamienia innym zdarzają sie nawet jak nie biorą żadnych leków :) innych efektów ubocznych po dupku nie mam :)

No to super najważniejsze że masz nadal wszystko w terminie a tak jak mówisz ból można ukoić ;-)

Wojcinka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Kurde szkoda ze ja nawet w pierwsza ciaze zajść bez problemu nie moge :/
    zaszłaś. To też mogło okazać się kluczowe.

Bluebell1984 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Semiramida wrote:
    mnie sie chciło rzygac po obiedzie.A teraz chce mi sie rzygać po tych walkach co na KSW mój mąż ogląda:>

Oj tam trochę mu wisiało skóry :-P

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    Nigdy mi tego nikt nie przeliczał, ale na bocianie widziałam wiele wpisów kobiet, które traciły ciąże nie prowadzone na prg i sterydach. Dlatego liczę że jak organizm przesyci się odpowiednimi dawkami to przeciwciała wyciszą się na tyle, że dadzą spokój ciąży. Chyba wolałabym nawet nie wiedzieć jaki jest procentowy odsetek ciąż doprowadzonych do terminu. Bałabym się, ze nie znajdę się w mniejszości tych pozytywnie zakończonych. Przypuszcza, że ciężko bywa bo w końcu 4x straciłam ciążę. To dużo razy. Natomiast wiem, że przy lżejszych problemach też kobiety tracą i to częściej. Ostatnio przed gabinetem do gina siedziała kobieta po 12 stratach i dalej walczyła. Zapytam o to jak urodzę :)
    Oby się udało w tym cyklu :-)

Tasza lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • szygas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze pochwalić sie jakiego zdolnego kolegę ma żona, zdjęcie z miniaturki ołówkiem narysował

Ink@, Wojcinka, Zuza33, Tusia_87, Bluebell1984, Martka10, sheerah24 lubią tę wiadomość

cykl 26/27dn
    m:

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ