X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
Odpowiedz

Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..

Oceń ten wątek:
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie witam tego pięknego poranka :-D

Femme i jak tam przyszła @ czy się ociąga ? Ty nam tu śladem Michalinki serwujesz emocje ;-)

A właśnie chciałam zapytać jak tam nasze fasolinki? Michalinko i Miszko napiszcie co tam u Was. Jak nie piszecie to te wasze wiruski słabo się roznoszą ♡

Czarna81
    22 cs.
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Pewnie ;) witamy wśród dość pokaźnego grona świrusek :D
    Może napiszesz nam co nieco o swoich starankach ? :)

No więc mam 27 lat, mąż 32 lata, małżeństwem jesteśmy od września 2016, po 4,5 roku związku. o dziecko staramy się od stycznia, w kwietniu się udało, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    wczoraj pozbyłam się zęba przez którego miałam ropę na dziąśle i prawdopodobnie przez ten stan zapalny zarodek obumarł...
    mąż jeździ na tirach więc nasze starania są mocno ograniczone,
    robiłam badania hormonalne tym szcześcilo-tragicznym cyklu i wszystko ok

hemoglobina 15,0 (12-16)
    TSH 1,180 ( 0,27-4,2)
    LH 4,93
    Estradiol 141,60
    Prolaktyna 283 (102-496)
    Badania robiłam będąc w 3 DC.

teraz w pon powtarzam badania krwi, zrobię CRP, FSH, i prolaktynę.
    mam nie zdiagnozowane plamienia przed okresem, w cyklu w którym załapałam miałam długo plamienia a progesteron spad drastycznie z 18,8 w 23 dc do 1,19 w 36 dc gdy już wiedziałam że jestem w ciąży, niestety poroniłam, i teraz już prawie się oczyściło. beta spadła już do 8,4 wczoraj, więc objedzie się bez łyżeczkowania.
    mam zamiar zmienić lekarza bo moja poprzednia gin w sumie bagatelizowała moje obawy o zajście w ciążę.
    w czerwcu po kolejnej @ idę prywatnie.
    no to tyle o mnie.
    mam nadzieję że uda się po raz kolejny zaskoczyć i ciążę donosić.

Paula95, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia napewno sie uda kochana, trzeba wierzyc, i zmiwn ginekologa na takiego z ktorego jestes zadowolna, bo to bardzo duzo robi. a jak dlugo aie oczyszczalo? bo u mnie juz tydzien i tak bardzo chce zeby sie juz skonczylo:(,trzymam kciuki za ciebie

A jak tam pogoda u was dzisiaj?? Bo u nas w Angli zimno i bedzie padac chyba:/ taki 'piekny' maj

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    witam mogę dołączyć? :)
    No nie wiem jak to sie stało że przeoczyłam Twój post...
    Witamy,witamy i serdecznie zapraszamy♡
    Na początek chciałam Ci powiedzieć że bardzo mi przykro z powodu Twojej straty ♥♥♥ Zobaczysz że los sie jeszcze uśmiechnie. Wsparcie u nas masz jak w banku :-)

KLM89, Paula95, Agusia_pia lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia śpiąca królewno, jak tam? Ze szwagierką wszystko o.k.? Musiałaś jeszcze jechac do szpitala?

Czarna81
    22 cs.
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    Agusia napewno sie uda kochana, trzeba wierzyc, i zmiwn ginekologa na takiego z ktorego jestes zadowolna, bo to bardzo duzo robi. a jak dlugo aie oczyszczalo? bo u mnie juz tydzien i tak bardzo chce zeby sie juz skonczylo:(,trzymam kciuki za ciebie

A jak tam pogoda u was dzisiaj?? Bo u nas w Angli zimno i bedzie padac chyba:/ taki 'piekny' maj

wiesz co w sumie już skończyło się oczysczać, edno miałam liche 10 mm więc dużo tego nie było ale w dniu ovu pewnie było większe przez połowę tego cyklu plamiłam więc samo z siebie trochę się uszczupliło. dziś już nie ma krwi tylko śluz brązowy, ale podbrzusze dziś trochę boli beta spadła wczoraj już 8,4 także nie będzie chyba trzeba łyżeczkować.
    a u Ciebie już tydzień? współczuję :*

Paula95 lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w miarę ciepło ale nie ma słońca i jest ponuro :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Melodia__84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ktorych nie powitalam ;-)

Z powodu strat bardzo mi przykro i tule mocno

• Paula95 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    wiesz co w sumie już skończyło się oczysczać, edno miałam liche 10 mm więc dużo tego nie było ale w dniu ovu pewnie było większe przez połowę tego cyklu plamiłam więc samo z siebie trochę się uszczupliło. dziś już nie ma krwi tylko śluz brązowy, ale podbrzusze dziś trochę boli beta spadła wczoraj już 8,4 także nie będzie chyba trzeba łyżeczkować.
    a u Ciebie już tydzień? współczuję :*
    To dobrze ze nie bedzie, chyba lepiej jak sie samo oczysci...

Wiesz tak mi sie zdaje ze tydzien, bo w poprzedni weekend lekkie plamienie mi sie zaczelo i bardzo bolal brzuch, ale zaczelam mocno krwawic dopiero w poniedzialek wieczorem wiec sama nie wiem :(, ohh chce zebysmy mialy to juz za soba i zebysmy mogly znow probowac.

Milego dnia dziewczynki, mam duzo zajec dzisiaj plus grill u znajomych a wcale nie mam ochoty, najlepiej bym spedzila caly dzien w lozko, jaka mala depresja mnie chyba zlapala.Wiec jutro sie odezwe

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ja zaczęłam krwawić we wtorek w pracy koło 15 i tak już sobie leciało w sumie brzuch bolał wieczorem mocno, w środę leciało mocno, a wczoraj już słabiej wieczorem już plamienie a dziś czysto.
    może to już koniec? oby.
    oj i niech u Ciebie się oczyści abyśmy mogły dalej próbować.
    ja mam teraz antybiotyk na 6 dni więc nie nastawiam się nic a nic na ten cykl.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia, Czarna! Jak tam wasze samopoczucie i obserwacje? :D
    Cos nowego?

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie nie najlepiej... Test owulacyjny pokazał że dupa blada. 13dc i ani cienia drugiej kreski. W ostatnim cyklu pozytyw pokazał się dopiero w 23dc. Ale profilaktycznie <3 co drugi dzień, a co, nie zaszkodzi hahaha ;-)

Za to zaczynam sie już martwić o Majcię... Gdzie ona jest...

Czarna81
    22 cs.
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Niestety u mnie nie najlepiej... Test owulacyjny pokazał że dupa blada. 13dc i ani cienia drugiej kreski. W ostatnim cyklu pozytyw pokazał się dopiero w 23dc. Ale profilaktycznie <3 co drugi dzień, a co, nie zaszkodzi hahaha ;-)

Za to zaczynam sie już martwić o Majcię... Gdzie ona jest...

A pewnie, że tak :D PROFILAKTYCZNIE, zawsze dobrze!
    No to jeszcze trochę masz czasu do owu. Choć może wcześniej przyjdzie w tym cyklu?

Własnie też się zastanawiam, gdzie jest Majcia? :)
    Mogłaby chociaż napisać, że wszystko jest ok!

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej :) mam kryzys mały wzięłam młoda na zakupy i jak zwykle rozwaliła troche kasy zeby sie dobrze poczuć.

Wczoraj był 34 dzien cyklu i do tej pory zawsze to był termin ostateczny. Beta w piątek pokazała 2. Mysle ze musiałam mieć ovu pózniej bo taki śluz miałam gdzieś koło 24 dnia ale najśmieszniejsze jest to ze piersi mi nakurwiaja a znaczy sutki od 30 wtedy kiedy przeważnie dostaje okres.
    Wiecie tak mi smutno jakos teraz zaczynam sie martwić czy moze cos nie tak z prolaktyna.
    :(((

Tak ogolnie wszystkie dobrego na weekend

• MajciaC Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Już jestem.. W pracy jeszcze dzisiaj byłam.. Nie mam siły, znowu brak energii.. Marzę o tym by zasnąć ale nie mogę.. Bo zajmie mi to pół dnia, a mam na jutro pracę na zaliczenie, moja córka ma karę, więc weekend siedzi w domu, chociaż razem na rower pójdziemy, bo dzisiaj cudnie. Chyba że tak chociaż na pół godzinki oko zamknę ;)

Ze szwagierką dobrze, podmieniliśmy się z Mężem i on z nią pojechał do szpitala, a ja położyłam się spać.. I tak późno bo ok 23..

Wiecie co, chyba moja intuicja wariuje.. Wszystko przez te obserwacje, bo mam wrażenie, że może jednak się udało.. Wiecie, takie coś w podświadomości.. I okaże się za kilka dni czy ja zwyczajnie nie zwariowałam..

Poza tym Mąż wrócił do domu ok 1 w nocy, nie za wiele pamiętam z tego momentu, ale jedno zapamiętałam: Czuję, że głaszcze mnie po brzuchu, delikatnie, okrężnymi ruchami, przebudzam się i pytam czemu nie śpi. A on mi mówi:" Bo myślę o tobie, o nas, o tym, że może tam u Ciebie w brzuszku już jest to maleństwo, nowe życie.. Tak bardzo bym tego chciał.." Boooooże, wymiękłam :) ale i szybko zasnęłam, chyba nawet nic nie odpowiedziałam :)

Czrna 81, Agusia_pia, Melodia__84 lubią tę wiadomość

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • MajciaC Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym przeczytałam Was uważnie, witam nowe dziewuszki :) u nas wsparcie i dobry humor jest na porządku dziennym, obyście dobrze się u nas czuły :)opowiadajcie, rozmawiajcie, piszcie ile tylko macie ochotę :)

Femme, kurczę.. A do lekarza kiedy się wybierasz..?

Czrna 81, Paula95 lubią tę wiadomość

ug37cwa1gu19btx1.png
    klz915nmo4mexrtd.png
    wnide6ydqexw1l6i.png
    [38cs]- w sumie 40cykli
    10.01.2006r- córka( 1cs)
    06.2014- początek starań;
    28.04.2017r- HSG-ok
    29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
    2cykle z dupkiem
    7 cykli monitorowanych
    Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
    11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia Ale kochanego masz tego męża! :)
    Aż się wzruszyłam, jak przeczytałam <3
    A co do Twojej intuicji.. to dobrze, wiesz co myślę! Fasolka pewnie już się rozgościła :D
    Nie wierzę, że nie testujesz, przed @, ja się niecierpliwię a co dopiero Ty :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia a właśnie czekam na ta malepe zeby sie umówić jak nie pojawi sie do poniedziałku to rano ide na prolaktyna i postaram sie umówić do lekarza asap :( szlag mnie trafia bo zaczynam sie martwić

• Femme8286 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Majcia za fasolinde

• Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majcia Ty łobuziaro zdążyłaś mnie już nastraszyć :-D Powiem Ci że nie mogę się już doczekać środy, wtedy chyba będzie już wiadomo,co i jak ;-) Baaaardzo Ci życzę aby była fasolinka ♡ Ale żeby nie było za słodko, to przyznam się że ja mam w tym ukryty cel... A mianowicie po zafasolkowaniu pomaszerujesz na fioletową stronę i założysz dla nas nowy wątek :-D :-D :-D Fioletowa Strona Tytanowych Babek albo coś w tym stylu :-D Pozostawiam twojej inwencji twórczej :-D A jak nam umościsz gniazdko to my tu się sprężymy i szybko do Ciebie dołączymy :-D

MajciaC, Inffinito22 lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ