Starania o Dziecko 2017/2018 cd kafe..
-
WIADOMOŚĆ
-
To i ja sie witam tego pięknego poranka
Femme i jak tam przyszła @ czy się ociąga ? Ty nam tu śladem Michalinki serwujesz emocje
A właśnie chciałam zapytać jak tam nasze fasolinki? Michalinko i Miszko napiszcie co tam u Was. Jak nie piszecie to te wasze wiruski słabo się roznoszą ♡
Czarna81
22 cs. -
Inffinito22 wrote:Pewnie witamy wśród dość pokaźnego grona świrusek
Może napiszesz nam co nieco o swoich starankach ?
No więc mam 27 lat, mąż 32 lata, małżeństwem jesteśmy od września 2016, po 4,5 roku związku. o dziecko staramy się od stycznia, w kwietniu się udało, ale niestety ciąża biochemiczna
wczoraj pozbyłam się zęba przez którego miałam ropę na dziąśle i prawdopodobnie przez ten stan zapalny zarodek obumarł...
mąż jeździ na tirach więc nasze starania są mocno ograniczone,
robiłam badania hormonalne tym szcześcilo-tragicznym cyklu i wszystko ok
hemoglobina 15,0 (12-16)
TSH 1,180 ( 0,27-4,2)
LH 4,93
Estradiol 141,60
Prolaktyna 283 (102-496)
Badania robiłam będąc w 3 DC.
teraz w pon powtarzam badania krwi, zrobię CRP, FSH, i prolaktynę.
mam nie zdiagnozowane plamienia przed okresem, w cyklu w którym załapałam miałam długo plamienia a progesteron spad drastycznie z 18,8 w 23 dc do 1,19 w 36 dc gdy już wiedziałam że jestem w ciąży, niestety poroniłam, i teraz już prawie się oczyściło. beta spadła już do 8,4 wczoraj, więc objedzie się bez łyżeczkowania.
mam zamiar zmienić lekarza bo moja poprzednia gin w sumie bagatelizowała moje obawy o zajście w ciążę.
w czerwcu po kolejnej @ idę prywatnie.
no to tyle o mnie.
mam nadzieję że uda się po raz kolejny zaskoczyć i ciążę donosić.
Paula95, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Agusia napewno sie uda kochana, trzeba wierzyc, i zmiwn ginekologa na takiego z ktorego jestes zadowolna, bo to bardzo duzo robi. a jak dlugo aie oczyszczalo? bo u mnie juz tydzien i tak bardzo chce zeby sie juz skonczylo:(,trzymam kciuki za ciebie
A jak tam pogoda u was dzisiaj?? Bo u nas w Angli zimno i bedzie padac chyba:/ taki 'piekny' maj
-
Agusia_pia wrote:witam mogę dołączyć?
Witamy,witamy i serdecznie zapraszamy♡
Na początek chciałam Ci powiedzieć że bardzo mi przykro z powodu Twojej straty ♥♥♥ Zobaczysz że los sie jeszcze uśmiechnie. Wsparcie u nas masz jak w bankuKLM89, Paula95, Agusia_pia lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Paula95 wrote:Agusia napewno sie uda kochana, trzeba wierzyc, i zmiwn ginekologa na takiego z ktorego jestes zadowolna, bo to bardzo duzo robi. a jak dlugo aie oczyszczalo? bo u mnie juz tydzien i tak bardzo chce zeby sie juz skonczylo:(,trzymam kciuki za ciebie
A jak tam pogoda u was dzisiaj?? Bo u nas w Angli zimno i bedzie padac chyba:/ taki 'piekny' maj
wiesz co w sumie już skończyło się oczysczać, edno miałam liche 10 mm więc dużo tego nie było ale w dniu ovu pewnie było większe przez połowę tego cyklu plamiłam więc samo z siebie trochę się uszczupliło. dziś już nie ma krwi tylko śluz brązowy, ale podbrzusze dziś trochę boli beta spadła wczoraj już 8,4 także nie będzie chyba trzeba łyżeczkować.
a u Ciebie już tydzień? współczuję :*Paula95 lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:wiesz co w sumie już skończyło się oczysczać, edno miałam liche 10 mm więc dużo tego nie było ale w dniu ovu pewnie było większe przez połowę tego cyklu plamiłam więc samo z siebie trochę się uszczupliło. dziś już nie ma krwi tylko śluz brązowy, ale podbrzusze dziś trochę boli beta spadła wczoraj już 8,4 także nie będzie chyba trzeba łyżeczkować.
a u Ciebie już tydzień? współczuję :*
Wiesz tak mi sie zdaje ze tydzien, bo w poprzedni weekend lekkie plamienie mi sie zaczelo i bardzo bolal brzuch, ale zaczelam mocno krwawic dopiero w poniedzialek wieczorem wiec sama nie wiem , ohh chce zebysmy mialy to juz za soba i zebysmy mogly znow probowac.
Milego dnia dziewczynki, mam duzo zajec dzisiaj plus grill u znajomych a wcale nie mam ochoty, najlepiej bym spedzila caly dzien w lozko, jaka mala depresja mnie chyba zlapala.Wiec jutro sie odezwe
-
paula ja zaczęłam krwawić we wtorek w pracy koło 15 i tak już sobie leciało w sumie brzuch bolał wieczorem mocno, w środę leciało mocno, a wczoraj już słabiej wieczorem już plamienie a dziś czysto.
może to już koniec? oby.
oj i niech u Ciebie się oczyści abyśmy mogły dalej próbować.
ja mam teraz antybiotyk na 6 dni więc nie nastawiam się nic a nic na ten cykl.Paula95 lubi tę wiadomość
-
Niestety u mnie nie najlepiej... Test owulacyjny pokazał że dupa blada. 13dc i ani cienia drugiej kreski. W ostatnim cyklu pozytyw pokazał się dopiero w 23dc. Ale profilaktycznie co drugi dzień, a co, nie zaszkodzi hahaha
Za to zaczynam sie już martwić o Majcię... Gdzie ona jest...Czarna81
22 cs. -
Czrna 81 wrote:Niestety u mnie nie najlepiej... Test owulacyjny pokazał że dupa blada. 13dc i ani cienia drugiej kreski. W ostatnim cyklu pozytyw pokazał się dopiero w 23dc. Ale profilaktycznie co drugi dzień, a co, nie zaszkodzi hahaha
Za to zaczynam sie już martwić o Majcię... Gdzie ona jest...
A pewnie, że tak PROFILAKTYCZNIE, zawsze dobrze!
No to jeszcze trochę masz czasu do owu. Choć może wcześniej przyjdzie w tym cyklu?
Własnie też się zastanawiam, gdzie jest Majcia?
Mogłaby chociaż napisać, że wszystko jest ok!14 cykli starań
-
No hej mam kryzys mały wzięłam młoda na zakupy i jak zwykle rozwaliła troche kasy zeby sie dobrze poczuć.
Wczoraj był 34 dzien cyklu i do tej pory zawsze to był termin ostateczny. Beta w piątek pokazała 2. Mysle ze musiałam mieć ovu pózniej bo taki śluz miałam gdzieś koło 24 dnia ale najśmieszniejsze jest to ze piersi mi nakurwiaja a znaczy sutki od 30 wtedy kiedy przeważnie dostaje okres.
Wiecie tak mi smutno jakos teraz zaczynam sie martwić czy moze cos nie tak z prolaktyna.
((
Tak ogolnie wszystkie dobrego na weekend -
Hej Dziewczyny!
Już jestem.. W pracy jeszcze dzisiaj byłam.. Nie mam siły, znowu brak energii.. Marzę o tym by zasnąć ale nie mogę.. Bo zajmie mi to pół dnia, a mam na jutro pracę na zaliczenie, moja córka ma karę, więc weekend siedzi w domu, chociaż razem na rower pójdziemy, bo dzisiaj cudnie. Chyba że tak chociaż na pół godzinki oko zamknę
Ze szwagierką dobrze, podmieniliśmy się z Mężem i on z nią pojechał do szpitala, a ja położyłam się spać.. I tak późno bo ok 23..
Wiecie co, chyba moja intuicja wariuje.. Wszystko przez te obserwacje, bo mam wrażenie, że może jednak się udało.. Wiecie, takie coś w podświadomości.. I okaże się za kilka dni czy ja zwyczajnie nie zwariowałam..
Poza tym Mąż wrócił do domu ok 1 w nocy, nie za wiele pamiętam z tego momentu, ale jedno zapamiętałam: Czuję, że głaszcze mnie po brzuchu, delikatnie, okrężnymi ruchami, przebudzam się i pytam czemu nie śpi. A on mi mówi:" Bo myślę o tobie, o nas, o tym, że może tam u Ciebie w brzuszku już jest to maleństwo, nowe życie.. Tak bardzo bym tego chciał.." Boooooże, wymiękłam ale i szybko zasnęłam, chyba nawet nic nie odpowiedziałamCzrna 81, Agusia_pia, Melodia__84 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Poza tym przeczytałam Was uważnie, witam nowe dziewuszki u nas wsparcie i dobry humor jest na porządku dziennym, obyście dobrze się u nas czuły :)opowiadajcie, rozmawiajcie, piszcie ile tylko macie ochotę
Femme, kurczę.. A do lekarza kiedy się wybierasz..?Czrna 81, Paula95 lubią tę wiadomość
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
Majcia Ale kochanego masz tego męża!
Aż się wzruszyłam, jak przeczytałam
A co do Twojej intuicji.. to dobrze, wiesz co myślę! Fasolka pewnie już się rozgościła
Nie wierzę, że nie testujesz, przed @, ja się niecierpliwię a co dopiero Ty
14 cykli starań
-
Majcia Ty łobuziaro zdążyłaś mnie już nastraszyć Powiem Ci że nie mogę się już doczekać środy, wtedy chyba będzie już wiadomo,co i jak Baaaardzo Ci życzę aby była fasolinka ♡ Ale żeby nie było za słodko, to przyznam się że ja mam w tym ukryty cel... A mianowicie po zafasolkowaniu pomaszerujesz na fioletową stronę i założysz dla nas nowy wątek Fioletowa Strona Tytanowych Babek albo coś w tym stylu Pozostawiam twojej inwencji twórczej A jak nam umościsz gniazdko to my tu się sprężymy i szybko do Ciebie dołączymy
MajciaC, Inffinito22 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs.