Starania o malucha 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPiszczak wrote:Nieciekawie. Dzisiaj beta na tym samym poziomie co w piątek. Na usg Gin znalazł Pęcherzyk w macicy, ale bardzo mały. Ze względu na niski poziom bety i progesteronu, no i na krwawienie nie daje szansy na dalszy rozwój. Więc zostało mi czekać na @.miesiac odpoczynku i mogę znowu brać tabletki na stymulacje
Bardzo mi przykro 😢💔 -
edka85 wrote:Prl na takim poziomie ja mam karmiąc dziecko piersią (miesiąc temu badałam), dlatego zdecydowanie u Ciebie jest za wysoko. Maks do 20 ng, a najlepiej poniżej 10 ng. Oczywiście wszystko zależy w jakim dc badałaś. Jeśli między 3-6 dc, to za wysoki wynik. Ale jeżeli po owu, to może być na takim poziomie. Prl można naturalnie obniżyć niepokalankiem, są też dostępne w aptece tabletki bez recepty.
Jeśli chodzi o AMH, to lepsza taka wartość niż 0,4. Być może lekarzowi chodziło o to, że przy takich normach możesz mieć pco, ale ja bym nie rozmyślała na ten temat. Bo amh zmienia się i badając je w każdym miesiącu uzyskasz inny wynik. U mnie amh było też w okolicach 4 i mimo to mam dwoje dzieci.
A tak w ogóle to przyszłam tu, bo w 2021 zamierzam starać się o kolejne dziecko. Na obecną chwilę czekam na swoją pierwszą @ po porodzie. Kilka dni temu coś tam czułam, że chyba ruszają mi hormony, jajnik też trochę bolał, więc liczę na to, że za tydzień albo dwa pojawi się w końcu ta @.
Trochę mnie to zmartwiloWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 10:30
-
nick nieaktualnyMoniiii wrote:Byłam u gina, robił usg i mówił że żadnych nieprawidłowości nie widzi a nawet powiedział mi że w tym cyklu szykuje się na piękna owulacja z lewego jajnika. Przepisał mi lek na zbicie PRL (nie pamiętam jak się nazywa) muszę to brać co tydzień po pół tabletki. O AMH powiedzial ze jest ok. Mam teraz inne zmartwienie. Wczoraj zauważyłam plamienie na papierze (po sikaniu) miałam wczoraj dzień owulacji. Czy zdarzały wam się takie rzeczy ?
Trochę mnie to zmartwilo
Może to plamienie owulacyjne, ja osobiście nigdy go nie miałam ale słyszałam o tym -
Cześć
Przycupnę tutaj z chęcią. Jeszcze 1.5 miesiąca i zaczynamy starania (musimy odczekać po zabiegu łyżeczkowania 3 miesiące) ale już dołączę zobaczę co się dzieje w tym czasie -
nick nieaktualny
-
Vivian wrote:A ja muszę odpuścić ten cykl okazało się że mam Covid 😥
Ja dziś po histeroskopii zabiegowej-trochę czuje się osłabiona ale przeżyłam, nie było tak źle jak myślałam 🙂Vivian lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
edka85 wrote:Tak , zdarzyło mi się w czasie owu. Nic się nie martw. A ten lek, to pewnie dostałaś Bromergon.
No to teraz czekamy dwa tygodnie na Twój pozytywny test
Mam nadzieje ze Bedzie pozytywny...
Dziś mam 5 dpo i czuje się dziwnie. Bolą mnie strasznie plecy w odcinku krzyżowym i podbrzusze oraz kłują mnie jajniki raz jeden raz drugi. Ale przecież to za wcześnie na jakie kolwiek objawy...
Jest to dziwny bol taki że nie usuedze długo w jednej pozycji na kanapie lub w aucie -
nick nieaktualnyMoniiii wrote:Mam nadzieje ze Bedzie pozytywny...
Dziś mam 5 dpo i czuje się dziwnie. Bolą mnie strasznie plecy w odcinku krzyżowym i podbrzusze oraz kłują mnie jajniki raz jeden raz drugi. Ale przecież to za wcześnie na jakie kolwiek objawy...
Jest to dziwny bol taki że nie usuedze długo w jednej pozycji na kanapie lub w aucie
I jak tam? Czy te kłócie i ból w podbrzuszu przeszły? Kiedy testujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:56
Paulina92 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jestem tu od dziś i do Was dołączam staramy sie prawie 2 lata, niestety nic z tego. Wczoraj byłam u ginekloga, za wysoka prolaktyna i za niski progetsron. Dostałam dostinex i duphaston. Dziś będę brać pierwszą dawkę dostinexu, ale szczerze troche się boje samopczucia po tabletce.
Trzymam z nas wszystkie kciuki ♡Martyna90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja też jestem tu nowa
Staramy się z narzeczonym 2 lata ale dopiero w tym roku zrobiłam serie badań. Na hsg wszystko ok( mam jeden jajnik i jajowod). Brałam dostinex na zbyt wysoka prolaktyne i euthyrox bo tsh też wysokie. Wyniki się unormowały. Czekam teraz na @ (4 dni) ale dzisiaj pokazało się plamienie, brzuch pobolewa. Cykle jak w zegarku wiec ciekawa jestem czy w tym miesiącu się uda. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySowa_zosia wrote:Hej, ja też jestem tu nowa
Staramy się z narzeczonym 2 lata ale dopiero w tym roku zrobiłam serie badań. Na hsg wszystko ok( mam jeden jajnik i jajowod). Brałam dostinex na zbyt wysoka prolaktyne i euthyrox bo tsh też wysokie. Wyniki się unormowały. Czekam teraz na @ (4 dni) ale dzisiaj pokazało się plamienie, brzuch pobolewa. Cykle jak w zegarku wiec ciekawa jestem czy w tym miesiącu się uda.
Trzymam kciuki ! 🤞💚 -
nick nieaktualnyOvukorona wrote:Cześć dziewczyny dołączam do was, moja prolaktyna z 24,4 zbilam do 18,4 niepokalankiem,.amh 6,61, ciąży brak, staramy się już 8 miesięcy, reszta wyników w normie
Hej 🖐 fajnie ją zbiłaś tym niepoklankiem ja miałam przepisany lek na prolaktyne i zbiłam z 35 na 17
Trzymam kciuki ! 🤞🤞 Kiedy testujesz? -
Cześć Dziewczyny
Dawno mnie tu nie było, jak tam samopoczucia?
Jakoś ostatnio nie nadążam czytać tych wszystkich forów, tyle się tego pojawia, że hoho 🤯😀
Ja w tym miesiacu podjęłam decyzję że nie testuje, jak przyjdzie @ to przyjdzie jak nie to bede skakać że szczęścia 🙂
Ale szczerze mówiąc liczę na ten cykl(obym się tylko nie zawiodla)-jakos tak histeroskopia mnie pozytywnie nastawila że to było to i że po niej musi się udac(nastawiam się na pierwszy strzal😁).
Zobaczymy co z tego wyjdzie, czekam do 25.03 -wtedy wypada @.
Boje się robić test, bo się boję rozczarowania...
I pytanko-miała któraś z tak, że od 18dc bolał was brzuch jak na miesiączke? Owulacje miałam w 13dc a od 18dc boli mnie ciągle brzuch i podbrzusze-czasem taki ból przypominający zbliżający się okres a czas zwykły jak bym zjadła coś niezdrowego(nie jadlam😁). -
Vivian wrote:Hej 🖐 fajnie ją zbiłaś tym niepoklankiem ja miałam przepisany lek na prolaktyne i zbiłam z 35 na 17
Trzymam kciuki ! 🤞🤞 Kiedy testujesz?
Jestem dopiero po miesiaczce, także jeszcze trochę, niestety powoli tracę nadzieję. Tyle miesięcy I nic. -
Ovukorona wrote:Jestem dopiero po miesiaczce, także jeszcze trochę, niestety powoli tracę nadzieję. Tyle miesięcy I nic.
Od dawna się staracie? Ja raz jestem pozytywnie nastawiona a za chwilę tracę nadzieję.
My w sumie tak na maksa to 4 m-c teraz biorę luteinę od 15 dc.
Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs.......