X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o malucha 2021
Odpowiedz

Starania o malucha 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Nieciekawie. Dzisiaj beta na tym samym poziomie co w piątek. Na usg Gin znalazł Pęcherzyk w macicy, ale bardzo mały. Ze względu na niski poziom bety i progesteronu, no i na krwawienie nie daje szansy na dalszy rozwój. Więc zostało mi czekać na @.miesiac odpoczynku i mogę znowu brać tabletki na stymulacje

Bardzo mi przykro 😢💔

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Prl na takim poziomie ja mam karmiąc dziecko piersią (miesiąc temu badałam), dlatego zdecydowanie u Ciebie jest za wysoko. Maks do 20 ng, a najlepiej poniżej 10 ng. Oczywiście wszystko zależy w jakim dc badałaś. Jeśli między 3-6 dc, to za wysoki wynik. Ale jeżeli po owu, to może być na takim poziomie. Prl można naturalnie obniżyć niepokalankiem, są też dostępne w aptece tabletki bez recepty.
    Jeśli chodzi o AMH, to lepsza taka wartość niż 0,4. Być może lekarzowi chodziło o to, że przy takich normach możesz mieć pco, ale ja bym nie rozmyślała na ten temat. Bo amh zmienia się i badając je w każdym miesiącu uzyskasz inny wynik. U mnie amh było też w okolicach 4 i mimo to mam dwoje dzieci.
    A tak w ogóle to przyszłam tu, bo w 2021 zamierzam starać się o kolejne dziecko. Na obecną chwilę czekam na swoją pierwszą @ po porodzie. Kilka dni temu coś tam czułam, że chyba ruszają mi hormony, jajnik też trochę bolał, więc liczę na to, że za tydzień albo dwa pojawi się w końcu ta @.
    Byłam u gina, robił usg i mówił że żadnych nieprawidłowości nie widzi a nawet powiedział mi że w tym cyklu szykuje się na piękna owulacja z lewego jajnika. Przepisał mi lek na zbicie PRL (nie pamiętam jak się nazywa) muszę to brać co tydzień po pół tabletki. O AMH powiedzial ze jest ok. Mam teraz inne zmartwienie. Wczoraj zauważyłam plamienie na papierze (po sikaniu) miałam wczoraj dzień owulacji. Czy zdarzały wam się takie rzeczy ?
    Trochę mnie to zmartwilo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 10:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Byłam u gina, robił usg i mówił że żadnych nieprawidłowości nie widzi a nawet powiedział mi że w tym cyklu szykuje się na piękna owulacja z lewego jajnika. Przepisał mi lek na zbicie PRL (nie pamiętam jak się nazywa) muszę to brać co tydzień po pół tabletki. O AMH powiedzial ze jest ok. Mam teraz inne zmartwienie. Wczoraj zauważyłam plamienie na papierze (po sikaniu) miałam wczoraj dzień owulacji. Czy zdarzały wam się takie rzeczy ?
    Trochę mnie to zmartwilo

Może to plamienie owulacyjne, ja osobiście nigdy go nie miałam ale słyszałam o tym :)

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Przycupnę tutaj z chęcią. Jeszcze 1.5 miesiąca i zaczynamy starania (musimy odczekać po zabiegu łyżeczkowania 3 miesiące) ale już dołączę zobaczę co się dzieje w tym czasie :)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę odpuścić ten cykl :( okazało się że mam Covid 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 13:56

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    A ja muszę odpuścić ten cykl :( okazało się że mam Covid 😥
    Przykro mi-trzymam kciuki żeby jak najszybciej przeszło i łagodnie 🙂

Ja dziś po histeroskopii zabiegowej-trochę czuje się osłabiona ale przeżyłam, nie było tak źle jak myślałam 🙂

Vivian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian mam nadzieję, że szybko i bez uciążliwych objawów przejdzie.
    Ja już dostałam @ i czuje się jakby czołg mnie rozjechał.

Martyna90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę mnie męczy ten covid, ale dziś już trochę lepiej.

Piszczak i KoszulkaUlka mam nadzieję że następny cykl będzie należał do nas i zobaczymy w końcu te upragnione dwie kreseczki ⏸💚

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tak , zdarzyło mi się w czasie owu. Nic się nie martw. A ten lek, to pewnie dostałaś Bromergon.
    No to teraz czekamy dwa tygodnie na Twój pozytywny test :)

Mam nadzieje ze Bedzie pozytywny...
    Dziś mam 5 dpo i czuje się dziwnie. Bolą mnie strasznie plecy w odcinku krzyżowym i podbrzusze oraz kłują mnie jajniki raz jeden raz drugi. Ale przecież to za wcześnie na jakie kolwiek objawy...
    Jest to dziwny bol taki że nie usuedze długo w jednej pozycji na kanapie lub w aucie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    Mam nadzieje ze Bedzie pozytywny...
    Dziś mam 5 dpo i czuje się dziwnie. Bolą mnie strasznie plecy w odcinku krzyżowym i podbrzusze oraz kłują mnie jajniki raz jeden raz drugi. Ale przecież to za wcześnie na jakie kolwiek objawy...
    Jest to dziwny bol taki że nie usuedze długo w jednej pozycji na kanapie lub w aucie :/

I jak tam? Czy te kłócie i ból w podbrzuszu przeszły? Kiedy testujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 16:56

Paulina92 lubi tę wiadomość

• Kaja. Nowa

Wysłany: 13 marca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu od dziś i do Was dołączam :) staramy sie prawie 2 lata, niestety nic z tego. Wczoraj byłam u ginekloga, za wysoka prolaktyna i za niski progetsron. Dostałam dostinex i duphaston. Dziś będę brać pierwszą dawkę dostinexu, ale szczerze troche się boje samopczucia po tabletce.
    Trzymam z nas wszystkie kciuki ♡

Martyna90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A u mnie zaskoczenie. Czekałam na swoją pierwszą @ po porodzie, ale zamiast tego wysikalam pozytywny test 🤯 Wczorajsza beta 182. Jutro sprawdzę przyrost.

Ojaa ! Ale super gratulacje 💚

• Sowa_zosia Nowa

Wysłany: 14 marca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też jestem tu nowa :)
    Staramy się z narzeczonym 2 lata ale dopiero w tym roku zrobiłam serie badań. Na hsg wszystko ok( mam jeden jajnik i jajowod). Brałam dostinex na zbyt wysoka prolaktyne i euthyrox bo tsh też wysokie. Wyniki się unormowały. Czekam teraz na @ (4 dni) ale dzisiaj pokazało się plamienie, brzuch pobolewa. Cykle jak w zegarku wiec ciekawa jestem czy w tym miesiącu się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A u mnie zaskoczenie. Czekałam na swoją pierwszą @ po porodzie, ale zamiast tego wysikalam pozytywny test 🤯 Wczorajsza beta 182. Jutro sprawdzę przyrost.

Gratulacje 🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowa_zosia wrote:
    Hej, ja też jestem tu nowa :)
    Staramy się z narzeczonym 2 lata ale dopiero w tym roku zrobiłam serie badań. Na hsg wszystko ok( mam jeden jajnik i jajowod). Brałam dostinex na zbyt wysoka prolaktyne i euthyrox bo tsh też wysokie. Wyniki się unormowały. Czekam teraz na @ (4 dni) ale dzisiaj pokazało się plamienie, brzuch pobolewa. Cykle jak w zegarku wiec ciekawa jestem czy w tym miesiącu się uda.

Trzymam kciuki ! 🤞💚

• Ovukorona Nowa

Wysłany: 15 marca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dołączam do was, moja prolaktyna z 24,4 zbilam do 18,4 niepokalankiem,.amh 6,61, ciąży brak, staramy się już 8 miesięcy, reszta wyników w normie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2021, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovukorona wrote:
    Cześć dziewczyny dołączam do was, moja prolaktyna z 24,4 zbilam do 18,4 niepokalankiem,.amh 6,61, ciąży brak, staramy się już 8 miesięcy, reszta wyników w normie

Hej 🖐 fajnie ją zbiłaś tym niepoklankiem ja miałam przepisany lek na prolaktyne i zbiłam z 35 na 17 :)

Trzymam kciuki ! 🤞🤞 Kiedy testujesz?

• KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Dawno mnie tu nie było, jak tam samopoczucia?
    Jakoś ostatnio nie nadążam czytać tych wszystkich forów, tyle się tego pojawia, że hoho 🤯😀
    Ja w tym miesiacu podjęłam decyzję że nie testuje, jak przyjdzie @ to przyjdzie jak nie to bede skakać że szczęścia 🙂
    Ale szczerze mówiąc liczę na ten cykl(obym się tylko nie zawiodla)-jakos tak histeroskopia mnie pozytywnie nastawila że to było to i że po niej musi się udac(nastawiam się na pierwszy strzal😁).
    Zobaczymy co z tego wyjdzie, czekam do 25.03 -wtedy wypada @.
    Boje się robić test, bo się boję rozczarowania...

I pytanko-miała któraś z tak, że od 18dc bolał was brzuch jak na miesiączke? Owulacje miałam w 13dc a od 18dc boli mnie ciągle brzuch i podbrzusze-czasem taki ból przypominający zbliżający się okres a czas zwykły jak bym zjadła coś niezdrowego(nie jadlam😁).

• Ovukorona Nowa

Wysłany: 16 marca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Hej 🖐 fajnie ją zbiłaś tym niepoklankiem ja miałam przepisany lek na prolaktyne i zbiłam z 35 na 17 :)

Trzymam kciuki ! 🤞🤞 Kiedy testujesz?

Jestem dopiero po miesiaczce, także jeszcze trochę, niestety powoli tracę nadzieję. Tyle miesięcy I nic.

• Nativip Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovukorona wrote:
    Jestem dopiero po miesiaczce, także jeszcze trochę, niestety powoli tracę nadzieję. Tyle miesięcy I nic.

Od dawna się staracie? Ja raz jestem pozytywnie nastawiona a za chwilę tracę nadzieję.

My w sumie tak na maksa to 4 m-c teraz biorę luteinę od 15 dc.

Ona 36 lat
    Badania ok
    Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9

On 36 lat
    cukrzyca
    w trakcie badan

milionowy cs....... :(
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ