Starania o malucha 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Po poronieniu i łyżeczkowaniu najważniejsze żeby hormony wróciły do siebie i endometrium się odbudowało (to stwarza dobre warunki dla komórki do zagnieżdżenia) dlatego zaleca się 3 miesiące odczekać od daty zabiegu 🙂
Ale to indywidualna sprawa do niczego zmusić nie można ☺️
Generalnie będę pod kontrolą ginekologa, tak więc jeżeli po 2 miesiącach będzie ok to nie będziemy się wstrzymywać 😁Blondyna.B, Vivian lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNativip wrote:Dziewczyny a czym podnieść poziom żelaza?
Biorę folik jednak to za mało
Może skonsultuj się z lekarzem rodzinnym, być może będziesz musiała przyjąć jakieś żelazo przepisywanie na receptę, ja niestety mam anemie z powodu braku żelaza, a badałaś kiedyś Ferrytyne? -
Vivian wrote:Może skonsultuj się z lekarzem rodzinnym, być może będziesz musiała przyjąć jakieś żelazo przepisywanie na receptę, ja niestety mam anemie z powodu braku żelaza, a badałaś kiedyś Ferrytyne?
Nie nie badałam nigdy.
Jakieś jeszcze polecasz badania?Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Nativip wrote:Nie nie badałam nigdy.
Jakieś jeszcze polecasz badania?
Dobre są też chyba buraki. -
nick nieaktualnyNativip wrote:Nie nie badałam nigdy.
Jakieś jeszcze polecasz badania?
Ja akurat tu jestem prowadzona przez lekarza bo na połączeniach tych badań ze sobą nie za bardzo się orientuję, natomiast mam właśnie stwierdzoną anemie. Co jakiś czas wykonuje takie badania poziom ferrytyny, TIBC i żelazo. Stosuje też zakwas z buraków staram się pić regularnie 😅 no i jest taka stronka quchenne inspiracje fajnie czasem opisuje problem plus piłam takie koktajle na poprawę żelaza
https://qchenne-inspiracje.pl/niedokrwistosc-z-niedoboru-zelaza-najczestsze-przyczyny/
Karla24 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Mam wyniki badań z dzis tj. 4 dzien cyklu.
Nie wygląda to chyba najgorzej 🤭 chociaż sama nie wiem. Wizyta u lekarza dopiero za 2 tygodnie.
TSH
1.153 norma 0,360- 4,940
FSH
5,98 norma 3,03-8,08
LH
20,77 norma 1,80- 11,78 😡
ESTRADIOL
46,93 norma 21-251
PROLAKTYNA
6,98 norma 5,18-26,53
Rozumiecie cos z tego? 😁 -
nick nieaktualny
-
Mamiko wrote:Hej dziewczyny!
Mam wyniki badań z dzis tj. 4 dzien cyklu.
Nie wygląda to chyba najgorzej 🤭 chociaż sama nie wiem. Wizyta u lekarza dopiero za 2 tygodnie.
TSH
1.153 norma 0,360- 4,940
FSH
5,98 norma 3,03-8,08
LH
20,77 norma 1,80- 11,78 😡
ESTRADIOL
46,93 norma 21-251
PROLAKTYNA
6,98 norma 5,18-26,53
Rozumiecie cos z tego? 😁
Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.
Musisz podzielić wynik LHprzez wynik FSH.
Bardzo niepokojący jest tak wysokie LH.....
Powodzenia ... nie ma co martwić się na zapas:) wszystko jest do wyleczenia
-
Gosiar1988 wrote:Hej,
Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.
Musisz podzielić wynik LHprzez wynik FSH.
Bardzo niepokojący jest tak wysokie LH.....
Powodzenia ... nie ma co martwić się na zapas:) wszystko jest do wyleczenia
Jak sobie to podzieliłam, to wychodzi prawie 3,5 😳
Jestem ciekawa co stwierzj lekarz.
Dzieki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich, jestem nowa na forum.
Staramy się już ponad rok. W związku z cyklami bezowulacyjnymi moja gin kazała brać Ovarin. Suplementuje też Prenatal Uno. Mierze temperaturę i robię testy owu. Aplikacja przypisała w tym cyklu owu w 21 dc. Zrobiłem progesteron w 23 dc i wyszedł 3,0 (wcześniejsze wyniki ok. 20 dnia cyklu wychodziły 0,3 lub 0,5 - cykle bezowulacyjne)... Dzisiaj 13 dpo i temperatura spadła także czekam aż pojawi się @... i pełna nadziei czekam na kolejny cykl z ovarinem..
Fajnie będzie się wspólnie wspierać.. mąż już ma mnie trochę dość, każe sobie trochę odpuścić..
Pozdrawiam wszystkich
Starania od listopad 2019
27l
Cykle bezowulacyjne, progesteron w fazie lutealnej 0,3 -0,5
Suplementacja OVARIN od luty 2021 - progesteron 23dc 3,0
Estradiol 51,00
Prolaktyna 17,26
Testosteron 1,97
Glukoza po 2h 88
TSH 1,74 -
Cześć, również chciałabym do was dołączyć fajnie było by się wspierać i wymieniać informacjami 😊 aktualnie zaczynamy pierwszy cykl starań. U mnie miesiączki były bardzo nieregularne, teraz już lepiej odkąd zażywam inofem. Przed staraniami zrobiłam badania. Mam lekko podwyższoną prolaktynę ale zbijam ja od ponad tygodnia. Dostałam również lamette na stymulację owulacji od 5-9 dnia cyklu 2x1 aktualnie 2dc 😊 trzymam kciuki aby każda zobaczyła jak najszybciej 2 kreseczki 🍀
Blondyna.B, Vivian lubią tę wiadomość