X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o malucha 2021
Odpowiedz

Starania o malucha 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Cześć, obserwuje od pewnego czasu :) staramy się o 2 dziecko niestety od porodu całkiem nieregularne cykle. Zaczęłam pierwszy cykl stymulacji Lamettą. Aktualnie 3 dzień przyjmowania, zrobiłam test owulacyjny dla pewności jaki jest teraz i wyszedł ku mojemu zaskoczeniu pozytywny a to 7dc. Testy domowe laboratorium. Myślicie, że to wcześniejsza owulacja? Czy nie nastawiać się ? Zawsze była około 18 dnia naturalnie :)

Ja mam to samo.. Mam pierwszy cykl z Clo, dziś 8 dc a test owulacyjny prawie pozytywny, jeśli występowała u mnie owulacja w poprzednich cyklach, choć u mnie to rzadko bywało to była w okolicach 15-17 dc. Też się zastanawiam teraz czy owulacja tak szybko ? A monitoring dopiero w środę 🙉

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Możemy teoretycznie od połowy kwietnia (owulacja wypada tuż po majówce mniej więcej) ale jak napisałam wyżej, okaże się co lekarz powie na zbyt wysoką homocysteinę i czy szybko uda się ją zbić. Widziałam na innych grupach że dziewczyny w miesiąc potrafią zbić o połowę.
    Będziemy próbować razem 😊
    U mnie owu jeśli nic sie nie przesunie wypadnie 11 maja😊 ide na monitoring cyklu okolo 5-6 maja 😊😊 suplementuje się od 4 msc fertilcare i mąż też a kwas foliowy od października no i wit D 😊 we wrześniu mialam cykl bezowulacyjny , a po fertilcare w październiku już była owu 😊

preg.png
  • PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobiłam test i negatyw niestety 🥲do okresu 4 dni ale głupia baba nie wytrzymała. Tez tak macie ?

To juz ponad 30 cs. 🤔

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Ja mam to samo.. Mam pierwszy cykl z Clo, dziś 8 dc a test owulacyjny prawie pozytywny, jeśli występowała u mnie owulacja w poprzednich cyklach, choć u mnie to rzadko bywało to była w okolicach 15-17 dc. Też się zastanawiam teraz czy owulacja tak szybko ? A monitoring dopiero w środę 🙉

Ciekawe 🤷🏼‍♀️ ja monitoring mam w czwartek. Nie wiem czy ufać tym testom. Nie czuje się ani trochę owulacyjnie a Ty? 😃 przy poprzedniej ciąży ładnie pokazały ten dzień ale zgrywało się z objawami. Niby czasem coś pobolewa i ponowiłam test o godzinie 18 wcześniejszy o 11 i nadal wyszedł pozytywny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 19:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Ciekawe 🤷🏼‍♀️ ja monitoring mam w czwartek. Nie wiem czy ufać tym testom. Nie czuje się ani trochę owulacyjnie a Ty? 😃 przy poprzedniej ciąży ładnie pokazały ten dzień ale zgrywało się z objawami. Niby czasem coś pobolewa i ponowiłam test o godzinie 18 wcześniejszy o 11 i nadal wyszedł pozytywny :)

Właśnie ja też się tak nie czuje, nie mam żadnych objawów, nawet śluzu 🤷‍♀️ pewnie gdybym nie miala tych testów to bym nawet nie wiedziała🙈 nie wiem co mam o tym myśleć, teraz będę siedzieć i rozmyślać a czas do środy będzie mi się dłużył🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam znów myślałam że test będzie ciemniejszy a się okazuje że wyszła blada kreska 🤷‍♀️ nie wiem co o tym myśleć

Laura25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie lepiej wieczorem robić te testy owu?

• Laura25 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również powtórzyłam o 18 i blada kreska. Wczoraj o podobnej godzinie pozytyw. Dzisiaj bolał mnie brzuch ale nie wierze w owulacje w 8dc nigdy tak wcześnie nie miałam.. biorę lamette od 5dc 2x1 ale żeby już zadziałało ? Nawet nie skończyłam brać bo jutro ostatnia dawka a monitoring dopiero w czwartek (12dc) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2021, 19:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 02:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Ja również powtórzyłam o 18 i blada kreska. Wczoraj o podobnej godzinie pozytyw. Dzisiaj bolał mnie brzuch ale nie wierze w owulacje w 8dc nigdy tak wcześnie nie miałam.. biorę lamette od 5dc 2x1 ale żeby już zadziałało ? Nawet nie skończyłam brać bo jutro ostatnia dawka a monitoring dopiero w czwartek (12dc) :)

Dowiemy się dopiero na monitoringu, nie ma innej opcji 🤷‍♀️ ja w środę na monitoringu też będę miała 12 dc, daj znać Co Ci lekarz powie :)

• redka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    Dziewczyny a nie lepiej wieczorem robić te testy owu?
    Z tego co wiem to od 10 do 22 najlepiej

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    A ja dzis zrobiłam test i negatyw niestety 🥲do okresu 4 dni ale głupia baba nie wytrzymała. Tez tak macie ?

To juz ponad 30 cs. 🤔

Taa ja mam tak samo-cierpliwosc by się wieksza przydała... chodze o mowie ze tym razem nie robie testu, a wytrzymać nie mogę zawsze i 2 lub 3dni przed okresem zawsze robie...

PannaAnna35 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:

Ja już po monitoringu, 2 ładne pęcheżyki 💚 i dostałam dziś zastrzyk Ovitrelle, także teraz czas działać 😁

Dziewczyny jak tam u Was? bo tu jakoś cicho

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivian wrote:
    Ja już po monitoringu, 2 ładne pęcheżyki 💚 i dostałam dziś zastrzyk Ovitrelle, także teraz czas działać 😁

Dziewczyny jak tam u Was? bo tu jakoś cicho

No to teraz rzeczywiście trzeba działać.

Wczoraj powtórzyłam betę 586 i prog 38. W środę wizyta u gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 21:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:
    No to teraz rzeczywiście trzeba działać.

Wczoraj powtórzyłam betę 586 i prog 38. W środę wizyta u gina.

Beta rośnie 💚 trzymam mocno kciuki ! Daj znać potem po wizycie co i jak

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej co tam u was 😊 u mnie słabo ten cykl bedzie stracony stresss mega w pracy i w domu .. Jeszcze bliska rodzina ma covid. Wybiorę sie chyba na przeciwciala. Zastanawiam sie nad szczepieniem

preg.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odwołany monitoring w czwartek:( przeniesiony na wtorek. Nic się nie działo aż do dzisiaj. Zauważyłam delikatne plamienie ale tylko w południe:) niestety nie wiem co się dzieje bo monitoringu nie miałam wiec albo Ew owulacja albo być może plamienie implantacyjne? 5dpo to chyba za wcześnie prawda ? Na początku obstawiałam, że owulacja była 9dc ale może jednak dopiero teraz coś się szykuje 😊

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za jakieś 1.5 tygodnia zaczynamy w końcu starania po łyżeczkowaniu ☺️
    Podpowiedzcie mi z Waszego doświadczenia czy warto robić testy owulacyjne? Znam swój organizm i nie chcę planować ❤️ z mężem tylko zastanawiam się czy warto robić żeby mniej więcej znać te dni gdzie warto więcej się poprzytulać

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Pewska Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura25 wrote:
    Cześć, obserwuje od pewnego czasu :) staramy się o 2 dziecko niestety od porodu całkiem nieregularne cykle. Zaczęłam pierwszy cykl stymulacji Lamettą. Aktualnie 3 dzień przyjmowania, zrobiłam test owulacyjny dla pewności jaki jest teraz i wyszedł ku mojemu zaskoczeniu pozytywny a to 7dc. Testy domowe laboratorium. Myślicie, że to wcześniejsza owulacja? Czy nie nastawiać się ? Zawsze była około 18 dnia naturalnie :)

Laura ja miałam podobnie w tym cyklu. Stymuluje się Lametta i od 6 do 9 DC miałam praktycznie pozytyw. Już myślałam że coś się porąbało, oczywiście były bzyki 😁 ale monit pokazał inaczej. Zastrzyk wzięłam w 12dc a owu była 24dc i wtedy to był już owulak z prawdziwego zdarzenia 😃

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • MalaPI Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? Staramy się w tym roku o drugiego maluszka. Można powiedzieć, że jest to drugi cykl starań, za 5 dni @ :). Jestem po jedyn poronienu w 8 tygodniu. Druga ciąża szczęśliwie donoszona:). Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki.

Blondyna.B, Vivian lubią tę wiadomość

• Nicky Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dolaczam do grupy :) staramy sie mniej wiecej od listopada o pierwszego dzidziusia, poki co bez skutku :( niby to nie tak dlugo ale ja juz zaczynam sie zalamywac. Mieszkam we Włoszech i tu jest masakra, bo co chwile sa lockdowny i nic nie mozna robic wiec jedyna moja rozrywka jest oczekiwanie na owulacje a pozniej nadzieja, ze miesiaczka nie przyjdzie. .. mam nadzieje, ze w wakacje bedzie spokojniej to chociaz bede miala inne zajecie i moze jak odpuszcze to nam sie w koncu uda :) zycze Wam wszystkim powodzenia! :)

Blondyna.B, MalaPI, Vivian lubią tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ