Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o malucha 2021
Odpowiedz

Starania o malucha 2021

Oceń ten wątek:
  • Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ja również dołączam do wątku. Obecnie 3 lata starań za nami po poronieniu 🙄 jesteśmy w klinice bocian w Szczecinie. Na następnej wizycie będę miała robione hsg więc obecnie wykonuje szereg badań 🤪 lekarz z usg wywnioskowal że owu powinna być w weekend ale jej nie było 🤷‍♀️ poziom LH w 4 dc 5,34 a w 18 dc 5,64 😔

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga94 wrote:
    Witam wszystkich, jestem nowa na forum.
    Staramy się już ponad rok. W związku z cyklami bezowulacyjnymi moja gin kazała brać Ovarin. Suplementuje też Prenatal Uno. Mierze temperaturę i robię testy owu. Aplikacja przypisała w tym cyklu owu w 21 dc. Zrobiłem progesteron w 23 dc i wyszedł 3,0 (wcześniejsze wyniki ok. 20 dnia cyklu wychodziły 0,3 lub 0,5 - cykle bezowulacyjne)... Dzisiaj 13 dpo i temperatura spadła także czekam aż pojawi się @... i pełna nadziei czekam na kolejny cykl z ovarinem..
    Fajnie będzie się wspólnie wspierać.. mąż już ma mnie trochę dość, każe sobie trochę odpuścić..
    Pozdrawiam wszystkich :)
    Witaj ja również brałam ovarin i unormowal moje dziwne i długi cykle 🤪 chociaż w ciąże nie zaszłam to dużo mu zawdzięczam niestety po przerwie w braniu już na mnie nie działa i cykle znów pokręcone 😔
    Nieraz odpuszczenie pomaga w zajście w ciąże ale może być tak jak w moim przypadku że to nie pomoże.

Aga94 lubi tę wiadomość

• Mamiko Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieje, że stymulację pomogą - u mnie przy pierwszej ciąży zaskoczyło po ponad roku :) luz, wolna głowa na pewno pomogą. Chociaż u nas udało się po monitoringu cyklu - wieczorem działaliśmy i poprawiliśmy rano 😄
    Obecnie czekam na konsultacje po badaniach nowy cykl i w kwietniu zaczynamy starania o rodzenstwo.

Trzymam za nas wszystkie kciuki.
    Myślę, czy jutro wspomnieć lekarce o stymulacji jaka miałam przy pierwszych staraniach 🤔

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamiko wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam nadzieje, że stymulację pomogą - u mnie przy pierwszej ciąży zaskoczyło po ponad roku :) luz, wolna głowa na pewno pomogą. Chociaż u nas udało się po monitoringu cyklu - wieczorem działaliśmy i poprawiliśmy rano 😄
    Obecnie czekam na konsultacje po badaniach nowy cykl i w kwietniu zaczynamy starania o rodzenstwo.

Trzymam za nas wszystkie kciuki.
    Myślę, czy jutro wspomnieć lekarce o stymulacji jaka miałam przy pierwszych staraniach 🤔
    Warto wspomnieć a lekarka podjemie sama decyzję co dalej oczywiscie bazując na wynikach. A czym byłaś stymulowana?

• Mamiko Znajoma

Wysłany: 29 marca 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Warto wspomnieć a lekarka podjemie sama decyzję co dalej oczywiscie bazując na wynikach. A czym byłaś stymulowana?

Duphaston/Luteina + Clo, do tego brałam kwas foliowy, witaminę D3 i olej z wiesiołka ( witaminy na własną rękę po konsultacji) 😊
    Ponad rok starań i po 1 CLO u dobrego lekarza + monitoring się udało

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamiko wrote:
    Duphaston/Luteina + Clo, do tego brałam kwas foliowy, witaminę D3 i olej z wiesiołka ( witaminy na własną rękę po konsultacji) 😊
    Ponad rok starań i po 1 CLO u dobrego lekarza + monitoring się udało
    Właśnie ważny jest monitoring przy stymulacji, pęcherzyk sam pękł u cb?
    Ja po drożności będę stymulowana letrozolem.

• Mamiko Znajoma

Wysłany: 30 marca 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka823 wrote:
    Właśnie ważny jest monitoring przy stymulacji, pęcherzyk sam pękł u cb?
    Ja po drożności będę stymulowana letrozolem.

Tak, wyjątkowo ładnie pękł sam wtedy 😃
    A to kiedy miałaś robioną drożność? I kiedy zaczynacie stymulację?

• Brunetka823 Znajoma

Wysłany: 30 marca 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamiko wrote:
    Tak, wyjątkowo ładnie pękł sam wtedy 😃
    A to kiedy miałaś robioną drożność? I kiedy zaczynacie stymulację?
    Czekam na @ i będę umawiać wizytę w klinice. A po drożności zaczynamy stymulacje. Narazie wykonałam wszystkie badania potrzebne. Czekam jeszcze na wynik cytologi. Martwi mnie mój wynik insuliny 🤔

• amiluska Nowa

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przyjmiecie do grona? :)
    Zaczynam pierwszy cykl starań o drugie dziecko- poprzednia ciaza zakończona poronieniem w 15 tyg 3 lata temu. Od tego czasu baliśmy się podejmować próby. Byłam na badaniach kontrolnych i TSH mam 3,160. W opisie jest napisane, ze w granicach normy laboratoryjnej natomiast wyczytałam, że taki wynik uniemożliwia zajście w ciążę.
    Wizytę mam dopiero 09.04 i nie mam pojęcia czy się zapisywać do endokrynologa czy czekać na to co mi powie gin

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/14ff5ee62d40f.jpg.html

Chyba znowu powtórka z zeszłego miesiąca😔
    31 dc. Może zdążę dzisiaj jeszcze pojechać na betę, ale coś zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @

Przez to, że zamknęli żłobki chodziłam cały tydzień do pracy na noc, żeby nie iść na opiekę, a w dzień z dzieckiem.
    Noalnie jestem tak wykończona, że masakra

Amiluska ja taki wynik miałam na początku ciąży i dostałam skierowanie do endokrynologa, po w ciąży powinien być na poziomie 1

• Mamiko Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:

31 dc. Może zdążę dzisiaj jeszcze pojechać na betę, ale coś zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @

Przez to, że zamknęli żłobki chodziłam cały tydzień do pracy na noc, żeby nie iść na opiekę, a w dzień z dzieckiem.

Amiluska ja taki wynik miałam na początku ciąży i dostałam skierowanie do endokrynologa, po w ciąży powinien być na poziomie 1

Kreska bardzo ładna!
    Leć na betę i daj znać jak wynik 😊 nie przemęczaj się. Ja od 3 do 5 tygodnia miałam bóle jakby miała małpa zaraz przyjść, podobno to akurat częste u kobiet.
    Gratulacje i trzymam kciuki 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 11:06

Vivian lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszczak wrote:

Piękne krechy! 💚 trzymam kciuki I dużo zdrówka, teraz się oszczędzaj i myśl pozytywnie 😊 może ten ból brzucha to normalny objaw

• Sesyjka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    My staramy się ok roku i nic..
    byliśmy wczoraj na pierwszej wizycie w novum u dr Zygler. Dr bardzo wyluzowana i z dobrym podejściem.
    U nas dość kiepskie nasienie , poprosiła mojego o zrobienie badania krzywej cukrowej i insulinowej, w rodzinie ojciec ma cukrzycę i mój partner tez miał lekko podwyższony cukier. Stwierdziła, że to może mieć wpływ na plemniki.
    Ja mam monitorować 3-4miesiace owulację, sprawdzić czy pękają pęcherzyki.
    Mówiła, że raczej nie ma się do czego bardzo przyczepić. Zaleciła wstrzymać się przed owulacją ok 5dni a potem codziennie..
    Tak serio to myślałam, że od razu skieruje nas na inseminacje czy in vitro. Jestem zaskoczona..

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro kończę brać Clo, jak narazie żadnych objawów ani pobolewania jajników, zupełnie nic. W środę po świętach mam monitoring zobaczymy co tam wyjdzie 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 106
    Prog 33,33

No w porównaniu do ostatniego cyklu 36 i 3,6 to jest różnica. We wtorek powtarzam badania

Vivian lubi tę wiadomość

• Berenika90 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do grupy :)
    Przycupnę i będę obserwować. Powodzenia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 01:30

Vivian lubi tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Cześć :)
    Przycupnę tutaj z chęcią. Jeszcze 1.5 miesiąca i zaczynamy starania (musimy odczekać po zabiegu łyżeczkowania 3 miesiące) ale już dołączę zobaczę co się dzieje w tym czasie :)

Oo czyli od maja? My też od maja będziemy zaczynać starania😊😊 i też mam 25 lat😁 fajnie jakby nam sie udało 😍

Blondyna.B lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny się posypało, coś czuję że starania nam się o miesiąc przesuną. Zrobiłam sobie homocysteinę i kwas foliowy. O ile kwasem się nie martwię (>20) to homocysteina wynosi 13.54 (wg laboratorium norma 13.56) i wiem, że jest zbyt wysoka... W piątek jestem zapisana do mojego ginekologa żeby jak najszybciej zadziałać.

Dla przypomnienia, poprzednia ciąża z wadą wrodzoną. W styczniu 2021 zabieg łyżeczkowania, od lutego biorę 5mg kwasu foliowego i jak widać jednak chyba trzeba przejść na aktywną formę.

A od najbliższej miesiączki mieliśmy się zacząć starać 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Oo czyli od maja? My też od maja będziemy zaczynać starania😊😊 i też mam 25 lat😁 fajnie jakby nam sie udało 😍
    Możemy teoretycznie od połowy kwietnia (owulacja wypada tuż po majówce mniej więcej) ale jak napisałam wyżej, okaże się co lekarz powie na zbyt wysoką homocysteinę i czy szybko uda się ją zbić. Widziałam na innych grupach że dziewczyny w miesiąc potrafią zbić o połowę.
    Będziemy próbować razem 😊

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Laura25 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, obserwuje od pewnego czasu :) staramy się o 2 dziecko niestety od porodu całkiem nieregularne cykle. Zaczęłam pierwszy cykl stymulacji Lamettą. Aktualnie 3 dzień przyjmowania, zrobiłam test owulacyjny dla pewności jaki jest teraz i wyszedł ku mojemu zaskoczeniu pozytywny a to 7dc. Testy domowe laboratorium. Myślicie, że to wcześniejsza owulacja? Czy nie nastawiać się ? Zawsze była około 18 dnia naturalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 11:24

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ