Starania o malucha 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć, chciałabym się do Was dołączyć 🙂
Staramy się od października 2020 i za chwilę miną 2 tygodnie od łyżeczkowania 😔 ciąża obumarła. Wg lekarzy ze szpitala wielkość zarodka wskazywała na 6tc chociaż moja Gin od początku twierdziła, że rozwija się zbyt wolno.. Na samym początku beta rosła idealnie, później już niestety nie.
Teraz musimy poczekać ze staraniami jakiś czas (mam nadzieję, że szybko się zregeneruję bo bardzo chcę zajść w zdrową ciążę).
Potrzymam za Was kciuki i może jakoś pozytywnie się nastroję do kolejnego podejścia do ciąży 🙂 -
Hej. Jestem nowa i chciałabym poznać Wasze opinie, będę wdzięczna za rady i wskazówki 🙏Dziewczyny jakie polecacie suplementy. Staram się o 3 dziecko. Na USG jajniki drobno torbielowate. Schudłam przez ostatni rok 25kg. Okres w miarę regularny , a przed zrzuceniem wagi nawet pół roku go nie było. W tym cyklu była owulacja w 25dc, ale się nie udało dzisiaj dostałam okres, cykl 37dni. Chciałabym zacząć brać inofem, może pomoże 🙃 poradzicie coś proszę 🙂
-
Nativip wrote:Od dawna się staracie? Ja raz jestem pozytywnie nastawiona a za chwilę tracę nadzieję.
My w sumie tak na maksa to 4 m-c teraz biorę luteinę od 15 dc.
Staramy się już 8 miesięcy I powoli mam dość, mam to samo raz pozytywniej myślę raz negatywnie. Moje Amh 6,61 doktor oceniła na w normie, napisała mi tylko że jajniki mają wzmożoną pracę. -
Ovukorona wrote:Staramy się już 8 miesięcy I powoli mam dość, mam to samo raz pozytywniej myślę raz negatywnie. Moje Amh 6,61 doktor oceniła na w normie, napisała mi tylko że jajniki mają wzmożoną pracę.
A mówią żeby wyluzować tylko jak to owulacji żyje na luzie od owulacji w nerwach i stresie i tak koło się toczyOna 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Hej,
Też jestem nowa. Staramy się o pierwsze dziecko.
Od trzech miesiącu nie zabezpieczamy się. W poprzednim miesiącu robiłam testy owulacyjne. Zawsze byłam zdrowa. Nie robiłam specjalisctycznych badań. Cytologie w porządku wyniki krwi i moczu tez ok. Mam nadzieję że nie długo pojawią się dwie kreski.
Nie wiem czy narazie czekać, czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania. Wydaje mi się że jesteśmy wcześnie w staraniach, a z drugiej strony nie możemy się doczekać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBebetka93 wrote:Cześć, chciałabym się do Was dołączyć 🙂
Staramy się od października 2020 i za chwilę miną 2 tygodnie od łyżeczkowania 😔 ciąża obumarła. Wg lekarzy ze szpitala wielkość zarodka wskazywała na 6tc chociaż moja Gin od początku twierdziła, że rozwija się zbyt wolno.. Na samym początku beta rosła idealnie, później już niestety nie.
Teraz musimy poczekać ze staraniami jakiś czas (mam nadzieję, że szybko się zregeneruję bo bardzo chcę zajść w zdrową ciążę).
Potrzymam za Was kciuki i może jakoś pozytywnie się nastroję do kolejnego podejścia do ciąży 🙂
Bardzo mi przykro 😢 u mnie też było tak że ciąża powinna być 6 tc ale wszystko wskazywało na to że przestała się rozwijać 💔 trzymam kciuki żeby następnym razem wszystko się udało 💚 -
Alicjaa18 wrote:Hej,
Też jestem nowa. Staramy się
Nie wiem czy narazie czekać, czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania. Wydaje mi się że jesteśmy wcześnie w staraniach, a z drugiej strony nie możemy się doczekać.
Mi lekarz kazał zbadać prolaktyne. Przy okazji zbadałam tsh ft3 i ft4Ona 36 lat
Badania ok
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Nativip wrote:Bebetka93 dlaczego zażywasz tabletki przy takich wynikach tsh?
Pytam z ciekawości bo też ostatnio robiłam ☺️
Jedna Gin u której byłam uważała, że nie jest to konieczne, natomiast obecna przytaknęła temu zaleceniu.
Dodatkowo suplementuję cynk i selen. -
Bebetka93 wrote:Cześć, chciałabym się do Was dołączyć 🙂
Potrzymam za Was kciuki i może jakoś pozytywnie się nastroję do kolejnego podejścia do ciąży 🙂
Oczywiście, że się uda ☺️ -
Blondyna.B wrote:Najbezpieczniej odczekać 3 miesiące, tak mi lekarz powiedział. Czekamy jeszcze miesiąc i będziemy zaczynać starania. Przynajmniej jest czas na prawidłową suplementację kwasu foliowego.
Oczywiście, że się uda ☺️
Szczerze, to jeżeli dostaniemy zielone światło wcześniej to zaczniemy wcześniej, nie chcemy długo czekać. -
Cześć! Można dołączyć?
Pamietam jak korzystałam z forum przy pierwszych staraniach o bobasa
Postanowiliśmy spróbować naszych sił z drugim dzieckiem. O pierwsze staraliśmy się 16 miesięcy.
Jutro czekają mnie badania hormonalne, starania zaczniemy na przełomie kwiecień/maj -
Mamiko wrote:Cześć! Można dołączyć?
Postanowiliśmy spróbować naszych sił z drugim dzieckiem. O pierwsze staraliśmy się 16 miesięcy.
Jutro czekają mnie badania hormonalne, starania zaczniemy na przełomie kwiecień/maj
Zapraszamy ☺️ w grupie zawsze raźniej ☺️Vivian lubi tę wiadomość
Ona 36 lat
Badania ok
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Bebetka93 wrote:Endo stwierdziła, że skoro staramy się o dziecko powinnam mieć TSH na poziomie 1.00.
Jedna Gin u której byłam uważała, że nie jest to konieczne, natomiast obecna przytaknęła temu zaleceniu.
Dodatkowo suplementuję cynk i selen.
Cynk i selen w tabletkach? Możesz jakieś dobre polecić?Ona 36 lat
Badania ok
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Bebetka93 wrote:Ja kwas suplementuję już od października, wydaje mi się, że jest już na odpowiednim poziomie 🙂
Szczerze, to jeżeli dostaniemy zielone światło wcześniej to zaczniemy wcześniej, nie chcemy długo czekać.
Ale to indywidualna sprawa do niczego zmusić nie można ☺️ -
Mamiko wrote:Cześć! Można dołączyć?
Jutro czekają mnie badania hormonalne, starania zaczniemy na przełomie kwiecień/maj
Powodzenia!