X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acidum folicum
    Tak sie zwie ten kwas foliowy.
    A ciekawe pojde w polowie kwietnia w trakcie dni plodnych to sie podpytam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj z doskoku...

Kasia - nie wydaje mi sie, ze przez te 3 dni tak na ciebie ziolko zadzialalo. Moze to autosugestia? A moze masz tak jak ja, ze boisz sie, ze sie znowu nie uda??? Posluchaj slonce, jestes przed owu, owu bedzie, jeszcze masz chwile czasu, rob testy i w koncu wykryjesz miss owulacje! Mi sie przesunela owu do przodu o kilka dni, moze u ciebie bedzie pozniej? w kazdym badz razie testuj codziennie..

Caro - przykro mi. Czy tsh moze tak skakac? raz tak, raz srak? :/ zrob jeszcze raz badania.. tule

Judi - przegladalam dzisiaj moje wyniki z grudnia - mialam tsh 5.64 - ale wywalczylam sobie miejsce u super endokrynologa ( do takiego co nie ma sie szans dostac - terroryzowalam :D ) - i dostalam euthyrox - bardzo szybko mi zbil tsh. Ale z takim wysokim tsh tez mozna zajsc w ciaze! ja zaszlam z tsh ponad piec..poronilam..ale moze gdybym miala wtedy euthyrox to kto wie??? Zmien lekarza, koniecznie, bo ten to chyba bubel. Ja bralabym dalej euthyrox - i to euthyrox 50. Zamiast teraz sie zalamywac i plakac to sorry kochana ale spinasz pupe i szukasz dobrych endokrynologow!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Hmm moze nie nazwałabym tego staraniem się... bo nie patrzyłam na dni płodne itd... ale gdzieś ponad rok.
    Teraz postanowiłam się zabrać za to poważnie. Więc można powiedzieć że staramy się od tego miesiąca... tsh mam ok. Zobaczymy jak przez 3 miechy przy testach.. mierzeniu temp.. śluzu nie pyknie będziem myśleć bo narazie to trzeba podziałać i zobaczyć efekty

A kiedy zaczynasz? Znaczy kiedy @ u Ciebie nadjeżdża? ;) i ilu dniowe cykle masz?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Tam pod pierwszym masz z wysylka za granice
    149ziko za wysyłkę 0_o

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Czesc dziewczyny,jak tam przed weekendem ? Ja dopiero nie dawno sie obudzilam po 2,5h drzemce po pracy padnieta bylam

Hejo Anna :) u nas jak widać cały czas do przodu :D tematy się nie kończą. To jak odpoczęłaś to dołączasz na dłużej myślę?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zobacz na inne apteki moze cos taniej bedzie albp zobacz czy tam w aptekach sa jakies tanie

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ mi się skończyła 27 marca.. Następna przewidziana na 18 kwietnia. Wcześniej miałam tak 27-28 teraz i 30... Od dwóch miechów mam tak że jak mam np. na 18 to dostaje 2 dni później... :P Może przez Pregne... Zaraz po @ zaczełam mierzyć temp.. i robić testy owulacyjne... dziś będę ( właśnie idę :P ) śluz oblukać ... Także tak naprawdę ja dopiero zaczynam przygodę ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa - specu od tarczycy...jezeli ja mam procentowe wartosci jakos 80% i 60% to jest ok? czy jest za duzo?

Dziewczyny mozecie spojrzec na moj wykres i powiedziec kiedy byla owulacja wedlug was? OF twierdzi, ze 11dc... a na innej stronie program wyliczyl mi 12-13...czyli dupa...nie sadze, ze zolnierzyki tyle wytrzymaja bo 12-13 nie mialam sluzu albo taki lepki... ta temeratura to rosnie jak slimak..... ;) nastepnym razem bede tez dwa dni po tescie owu <3

no nic ...

wszystkie przed owu i w trakcie - do dzielaaa!!! do ataku!!!!! ujezdzac mezow i nogi w gore!!!!!! :D i codziennie!!!

aa i witam nowa kolezanke :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Acidum folicum
    Tak sie zwie ten kwas foliowy.
    A ciekawe pojde w polowie kwietnia w trakcie dni plodnych to sie podpytam

Klaudyś brzmi jak magiczne zaklęcie :D Acidum Folicum hehe

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A zobacz na inne apteki moze cos taniej bedzie albp zobacz czy tam w aptekach sa jakies tanie
    myślę że zamówię na polski adres do ciotki i wujas mi w kwietniu przywiezie

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Gaduaaa - specu od tarczycy...jezeli ja mam procentowe wartosci jakos 80% i 60% to jest ok? czy jest za duzo?

to są piękne wyniki.. :)

rozowyflaming, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Dziewczyny mozecie spojrzec na moj wykres i powiedziec kiedy byla owulacja wedlug was? OF twierdzi, ze 11dc... a na innej stronie program wyliczyl mi 12-13...czyli dupa...nie sadze, ze zolnierzyki tyle wytrzymaja bo 12-13 nie mialam sluzu albo taki lepki... ta temeratura to rosnie jak slimak..... ;) nastepnym razem bede tez dwa dni po tescie owu <3

no nic ...

wszystkie przed owu i w trakcie - do dzielaaa!!! do ataku!!!!! ujezdzac mezow i nogi w gore!!!!!! :D i codziennie!!!

aa i witam nowa kolezanke :D

A dzień dobry dzień dobry :D

Boże jak tu miło :P

<3

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    zołza, ale uprzedzam, picie tego gluta to ciężki kawałek chleba haha :D

Nie prawda.. Jak się go wymiesza na początku z sokiem koncentratem smakuje jak kisiel i nie przypomina tego co odpycha..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to są piękne wyniki.. :)

to jeszcze tylko tsh obnize i moze w tym roku zafasolkuje :) :) :)

Karolina2787, Gaduaaa, Nats lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    @ mi się skończyła 27 marca.. Następna przewidziana na 18 kwietnia. Wcześniej miałam tak 27-28 teraz i 30... Od dwóch miechów mam tak że jak mam np. na 18 to dostaje 2 dni później... :P Może przez Pregne... Zaraz po @ zaczełam mierzyć temp.. i robić testy owulacyjne... dziś będę ( właśnie idę :P ) śluz oblukać ... Także tak naprawdę ja dopiero zaczynam przygodę ;)

To świetna sprawa z tą tempką ja się zapewne powtarzam już ale jak większość jestem uzależniona od mierzenia ;) czyli następny cykl będziesz prowadziła wykresik rozumiem, nie chciałaś od razu teraz prowadzić wykresu? bo skoro mierzysz i wgl to mogłabyś ;)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Klaudyś brzmi jak magiczne zaklęcie :D Acidum Folicum hehe

Hahah tez tak mysle:d

Karolina2787 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    A jakie masz obecnie TSH? ;-)

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Flamingu może? Na pewno a nie jakieś może :) będzie fasolinka niedługo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Hahah tez tak mysle:d

Prosto z Harrego Pottera wyjęte :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    A jakie masz obecnie TSH? ;-)

w grudniu 5.64, w polowie lutego 3.4, poczatek marca 1,99
    a teraz po miesiacu nie wiem, mam nadzieje ze kolo 1....jutro sie kluje... :D

podobno ponizej 2,5 mozna zajsc

ale dziewczyny zachodza tez z wyzszym :)

‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ