X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    To świetna sprawa z tą tempką ja się zapewne powtarzam już ale jak większość jestem uzależniona od mierzenia ;) czyli następny cykl będziesz prowadziła wykresik rozumiem, nie chciałaś od razu teraz prowadzić wykresu? bo skoro mierzysz i wgl to mogłabyś ;)

Kiedys próbowałam prowadzić... ale zaczełam nie wstawać na czas... (5:00) i o kwiasie foliowym tez zapominałam.. także takie to wszystko z dupy było.
    Teraz już sie na poważnie biore. I dziękuje temu kto stworzył ten portal .. bo mam nadzieje ze tu zostane i już pójdzie wszystko tak jak powinno :D

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    w grudniu 5.64, w polowie lutego 3.4, poczatek marca 1,99
    a teraz po miesiacu nie wiem, mam nadzieje ze kolo 1....jutro sie kluje... :D

podobno ponizej 2,5 mozna zajsc

ale dziewczyny zachodza tez z wyzszym :)
    dasz radę ;)

rozowyflaming, Nats lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Hej dziewczyny ja dzisiaj z doskoku...

Kasia - nie wydaje mi sie, ze przez te 3 dni tak na ciebie ziolko zadzialalo. Moze to autosugestia? A moze masz tak jak ja, ze boisz sie, ze sie znowu nie uda??? Posluchaj slonce, jestes przed owu, owu bedzie, jeszcze masz chwile czasu, rob testy i w koncu wykryjesz miss owulacje! Mi sie przesunela owu do przodu o kilka dni, moze u ciebie bedzie pozniej? w kazdym badz razie testuj codziennie..

Caro - przykro mi. Czy tsh moze tak skakac? raz tak, raz srak? :/ zrob jeszcze raz badania.. tule

Judi - przegladalam dzisiaj moje wyniki z grudnia - mialam tsh 5.64 - ale wywalczylam sobie miejsce u super endokrynologa ( do takiego co nie ma sie szans dostac - terroryzowalam :D ) - i dostalam euthyrox - bardzo szybko mi zbil tsh. Ale z takim wysokim tsh tez mozna zajsc w ciaze! ja zaszlam z tsh ponad piec..poronilam..ale moze gdybym miala wtedy euthyrox to kto wie??? Zmien lekarza, koniecznie, bo ten to chyba bubel. Ja bralabym dalej euthyrox - i to euthyrox 50. Zamiast teraz sie zalamywac i plakac to sorry kochana ale spinasz pupe i szukasz dobrych endokrynologow!!!!

A weź mi nic nie mów. Obraziłam się normalnie na cały świat! Popłakałam się jak bóbr. Nie wiem co z tym tsh, czy ono może tak skakać, srak srak, srak srak. Porażka normalnie. W środę przed samą wizytą u endo zrobię powtórkę. Bo coś mi tu śmierdzi. Jak na samym początku robiłam pierwsze badania tsh to jednego dnia miałam 5,3 a dwa dni później 4,9, niby skok nie duży, ale był. Sam z siebie. Co to za skomplikowana maszynka ten nasz organizm kobitki. Usmiechne się, a co :-)

A i witam nową koleżankę :-D Lepiej trafić nie mogłaś ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:10

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    w grudniu 5.64, w polowie lutego 3.4, poczatek marca 1,99
    a teraz po miesiacu nie wiem, mam nadzieje ze kolo 1....jutro sie kluje... :D

podobno ponizej 2,5 mozna zajsc

ale dziewczyny zachodza tez z wyzszym :)
    To trzymam kciuki, żeby wyszedł piękny wynik.
    Ja mam 2,17 i wydaje mi się, że to dużo za dużo. W poniedziałek będę mieć wyniki FT3 i FT4 to zobaczymy co tam wyjdzie.

3500 g 54 cm <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja tez bym wypila cosik ale nie wiem czy moge:(

Kochana.. My już nie pijemy.. Chyba że nie alko..

rozowyflaming lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - zrobilabym na twoim miejscu powtorke bo mi tez nie gra..ile dni temu mialas tsh 1,6 ??? przeciez jakos nie dawno, no bez jaj

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Kiedys próbowałam prowadzić... ale zaczełam nie wstawać na czas... (5:00) i o kwiasie foliowym tez zapominałam.. także takie to wszystko z dupy było.
    Teraz już sie na poważnie biore. I dziękuje temu kto stworzył ten portal .. bo mam nadzieje ze tu zostane i już pójdzie wszystko tak jak powinno :D

Tempkę mam nadzieję że mierzysz przed wstaniem ;) No pewno że zostaniesz tutaj każdy szybko się zadomawia i 3 mam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdzie człowiek na chwile dziecia robić a te sie tak rozpisały ze hohoho:-))
    Żołnierzyki wysłane do boju, i leżenie z dupką do góry było i kurde nawet ten rowerek zrobiłam ale miny mojego to chyba długo nie zapomnę..

Nats, Karolina2787, rozowyflaming, Gaduaaa, Tuliska, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana.. My już nie pijemy.. Chyba że nie alko..

No niestety chcialysmy starania to wstrzemięźliwość musi byc.
    Robie sobie glutki: )

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Caro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Caro - zrobilabym na twoim miejscu powtorke bo mi tez nie gra..ile dni temu mialas tsh 1,6 ??? przeciez jakos nie dawno, no bez jaj

No dokładnie 21 marca robiłam poprzednie badanie. Sama się dziwię.. O żesz.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A weź mi nic nie mów. Obraziłam się normalnie na cały świat! Popłakałam się jak bóbr. Nie wiem co z tym tsh, czy ono może tak skakać, srak srak, srak srak. Porażka normalnie. W środę przed samą wizytą u endo zrobię powtórkę. Bo coś mi tu śmierdzi. Jak na samym początku robiłam pierwsze badania tsh to jednego dnia miałam 5,3 a dwa dni później 4,9, niby skok nie duży, ale był. Sam z siebie. Co to za skomplikowana maszynka ten nasz organizm kobitki. Usmiechne się, a co :-)

samo TSH jest bardzo skoczne!!! dlatego nie badamy nigdy samego TSH... o tym jak tarczyca pracuje informują FTeki..

tutaj lekturka :)

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/zale%C5%BCno%C5%9Bci-pomi%C4%99dzy-tsh-ft4-ft3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:13

rozowyflaming, Nats lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Pójdzie człowiek na chwile dziecia robić a te sie tak rozpisały ze hohoho:-))
    Żołnierzyki wysłane do boju, i leżenie z dupką do góry było i kurde nawet ten rowerek zrobiłam ale miny mojego to chyba długo nie zapomnę..

ahahahha!!! :D spoko, ja lezalam godzine i jak wyszlam to moj sie pyta "i gdzie kochanie dopedalowalas na rowerku" :D :D

kciukaski !! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduka..dziekuje!!!

animated_flower.gif

czyli jutro robic tez ft3 i ft4 ?
    cholera drogie to bedzie...

a powiedz mi bo nie doczytalam..co ty chcesz zamawiac z polski? jestem mistrzem wyszukiwania rzeczy niedostepnych za granica :D powiedz czego szukasz a znajde :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 19:16

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Klaudyś brzmi jak magiczne zaklęcie :D Acidum Folicum hehe

Harry poter to przy tym pikuś:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dzis serduszkowalismy z moim i strasznie mnie bolalo jak nigdy jak bym napuchla:/

Pewnie powodem jest szyjka niżej w pozycji niepłodnej..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Caro Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    samo TSH jest bardzo skoczne!!! dlatego nie badamy nigdy samego TSH... o tym jak tarczyca pracuje informują FTeki..

tutaj lekturka :)

http://www.endokrynologia.net/tarczyca/zale%C5%BCno%C5%9Bci-pomi%C4%99dzy-tsh-ft4-ft3

Gaduaaa, Ty nasz ekspercie <3 Pewnie chwytasz się za głowę jak czasem jakieś pierdy piszemy na temat tsh ;-) Ogólnie to porównywałam te ft-eki z poprzedniego miesiąca i ft3 nieznacznie spadło z 5,3 do 4,8 a ft4 wzrosło z 14 do 16.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

Witaj Witaj :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole

DZIEWCZYNY DZIEKUJE ZA TO, ZE JESTESCIE!!!

ze moge sie wygadac, ze nikt sie nie smieje tutaj z objawow ciazy urojonej...jestescie super! tak trzymac!

animated-kiss-image-0027.gif

Caro, Karolina2787, KlaudyŚ, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Pewnie powodem jest szyjka niżej w pozycji niepłodnej..

A mozliwe tez sie nad tym zastanawialam juz mialam mojemu mowic ze nie da rady dokonczyc ale nie chcialam zeby moj czuł sie smutny bo przez kolejne 2,3 miesiące bedzie przerwa zeby malec sie nie przestraszyl. Takie moje przemyslenia: p

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się jakoś tak przedokresowo czuje. Właśnie zjadłam prawie całą Milke z malinowym nadzieniem, a raczej to mi się nie zdarza :P
    Niech już ten okres przyjdzie, bo mam dość mojego pokręconego cyklu...
    a i cycki zaczynają puchnąć.

3500 g 54 cm <3
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ