Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa dzięki powoli ją tracę a po drugie im bliżej tego dnia to wydaje mi się że nic z tego nie będzie.. ale co poradzić takie życie nie można mieć wszystkiego.

Kasia1987 wszystko szkodzi z tego z zdążyłam zauważyć ( oliwki, ślina i nie wiadomo co jeszcze...)

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można oszaleć z takich newsów, prawda?:( Wyprowadzają mnie z równowagi...
    Potem myśle- aha, kolejna rzecz, która sprawia że nie zachodzę? Spinam się mimo woli... Chore to jest...

45dd40529941c54df1d583ab9a600c47.png

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie to przeżywam mam wrażenie że zanim się uda to ja wyląduje w szpitalu psychiatrycznym... Bardzo bym chciała to nie wychodzi gdybym pewnie nie chciała to na pewno byłaby wpadka

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny niestety w piżamie ;/ choroba mnie rozłożyła i musiałam zostać w domu. W sumie z jednej strony dobrze, bo jestem na tyle zmęczona, że nawet nie chce mi się myśleć o ciąży i kolejnym testowaniu.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo laseczki :)
    Widzę, że mi się tu zamartwiacie. Patkaaa ja na początku też miałam taką załamkę ale stwierdziłam, że żyć się tak nie da ciągle się zadręczając i uspokoiłam się. Ale serio masz rację z tym że kto nie myśli to zaraz jest pyk i już, a my się tu zadręczamy ale głowa do góry kochana :)

Kozamonia współczuję biedulko :( gorąca herbatka i do łóżka się grzać :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia narazie o czym pisałyście..na spokojnie nadrobie bo znając Was-duzo tego...;) ja tez mam dzis gorszy nastrój...
    cały czas wychodza mi ujemne testy owu...kupiłam takie "lepsze" z apteki i robiłam codziennie przez tydzień....był czas że kreska była PRAWIE równa kontrolnej-ale to nie było to...dzis mam juz wyraźny skok T, więc zaczyna sie druga faza, a wg testów nie było piku LH...bez sensu...chyba sobie zrobie poziom LH i FSH w przyszłym cyklu,mimo że gin narazie nie zaleciła a teraz jeszcze może progesteron i testosteron...progesteron na 7 dni przed spodziewana miesiączką,tak?

w przyszłym cyklu mam mieć niby monitoring,ale wolałabym mieć juz jakieś wyniki badań oprócz TSH i PRL...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    nie mam pojęcia narazie o czym pisałyście..na spokojnie nadrobie bo znając Was-duzo tego...;) ja tez mam dzis gorszy nastrój...
    cały czas wychodza mi ujemne testy owu...kupiłam takie "lepsze" z apteki i robiłam codziennie przez tydzień....był czas że kreska była PRAWIE równa kontrolnej-ale to nie było to...dzis mam juz wyraźny skok T, więc zaczyna sie druga faza, a wg testów nie było piku LH...bez sensu...chyba sobie zrobie poziom LH i FSH w przyszłym cyklu,mimo że gin narazie nie zaleciła a teraz jeszcze może progesteron i testosteron...progesteron na 7 dni przed spodziewana miesiączką,tak?

w przyszłym cyklu mam mieć niby monitoring,ale wolałabym mieć juz jakieś wyniki badań oprócz TSH i PRL...

Tak kochana 7 dni przed..
    Ja jutro o 19 mam być w szpitalu na monitoring..

Laski co mam zrobić żeby tutaj wykres był aktualny?? Bo widzę że cały czas jest poprzedni..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa my chyba wszystkie w psychiatryku wylądujemy ;) Głowa do góry, wszystkie w tym siedzimy.

Kozamonia do łóżeczka, mleczko z czosnkiem i się kuruj :*

Allmita jak zrobisz badania to napisz co i jak.

Waldhauzer pod aktualnym wykresem, pisze ci udostępnij, tam masz parę zakładek, wybierasz i masz :) Też się zdziwiłam że za każdym razem trzeba udostępniać wykres od nowa.

kozamonia, Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisze...kurde tyle kasy poszło na te testy owu-a one bezczelnie negatywne....niby słyszalam że niektórym dziewczynom po prostu nie wychodzą i tyle, no ale pewnie sa tez inne(gorsze) przyczyny....tak czy siak LH i FSH bada sie na pocyatku cyklu wiec z 2 tyg musze jeszcze poczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 11:38

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita to prawda że nie zawsze wychodzą tak jak powinny robiłam testy przez długi czas i dopiero po monitoringu cyklu przekonałam się że owulacja była a test ni jak się do tego miał. Generalnie z tego wszystkiego wychodziło że pęcherzyk pękał dużo później niż wskazywał na to test ale nie w każdym cyklu tak było nie wiem co ma na to wpływ mój ginekolog mówił żeby nie ufać testom bo to że pokazują wzrost LH to nie znaczy że owulka będzie.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:54

Karolina2787 lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaa...dzieki+troche mnie pocieszylas ze nie tylko mi nie wychodza....w przyszlym msc mam miec monitoring to mam nadzieje ze okaze sie ze owuuluje tylko testy u mnie nie dzialaja...
    wiem ze pik LH nie oznacza ze owu byla,ale niejako pik LH powinien byc chyba w kazdzm cyklu....mi tez gin powiedziala zeby nie ufac testom...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Wróciłam do was ;)
    Dziś nie mierzyłam temperaturki bo nie byłam w stanie wstać z łóżka ale mam na majciochach kremowo/jasno brązowy zaschnięty śluz , czyli @ jutro przyjdzie :(

ale T powinno sie mierzzc przed wstaniem z lozka przeciez...

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś Nie smutaj wredna pewnie i mnie niedługo odwiedzi i będziemy w komplecie. Tylko czekać do środy aż brzuch będzie wołał o przeciwbólową :/

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia jestem na maxa, nadziwić się sobie nie mogę...
    7 dpo, oczywiście test zrobiłam i nie wiem czego się spodziewałam, ale jest negatywny :P smutno, a jak..

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Margaretko dzięki Ci za oświecenie..

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:53

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1987 no ciut za wcześnie kochana ;) Jakie Wy wszystkie niecierpliwe :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominają mi się słowa mojej ogólnej... Dlaczego w patologii tyle dzieci jest?? Bo tam piją problemami się nie przejmują i dzieci lecą jedno po drugim...
    No ale człowiek niestety się stresuje a efektów brak.. Ciężkie to życie. Ale z każdym nowym cyklem nowa nadzieja.

Allmita mnie ostatnio testy wychodziły tak samo jak Tobie więc wiem co czujesz. Też wtedy poszłam zrobić badania i okazało się że PRL spadło..

Allmita lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sobie jeszcze poczytalam o tych testach owu i wychodzi na to ze ujemne sa czesto u kobiet z bardzo rozrzedzonym moczem i takich ktore dostarczaja organizmowi duzo plynow...takze bede sie jeszcze trzymac tej wersji... bo ja generalnie pije non+stop,a to herbatki,a to wode, niby pilnuje tej 2h przerwy w piciu przed bad+ale mocz i tak mam bardzo jasny..w przzszlym cyklu kupie sobie moze bardziej czule testy,a przerwe w piciu zrobie na 4 h przed

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ