X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Szanowna sąsiadka najwyraźniej zbagatelizowała moje upomnienie, a właściwie prośbę. Najlepsze jest to, że wczoraj jej małżonek szedł z pieskami na spacerek. Ojej, pieski były mega grzeczne O.o co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem O.o
    Kurcze, ja nie wiem o co chodzi z tymi testami owu z ebaya, allegro :/ Wydawałoby się, że sprzedawcy chcąc zarobić i mieć stałych klientów będą sprzedawać dobre testy za niedużą kwotę, a tu się okazuje, że są felerne... :/ Ja moje testy kupuję w aptece lub w Rossmannie z firmy Facelle, czy coś teges.
    następnym razem też kupie apteczne.. bo tak to tylko stres jest...

a pomysłaś o tym żeby anonimowo doniesć na psy sąsiadki do straży miejskiej?^_^

Judi22 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula biore niepokalanka w kapsulkach, waze 58 kg wiec
    1 dziennie dawkuje, z dobrej firmy mam. Ale ponoc moze namieszac na poczatku brania... Przerywac nie chce bo chcialabym zeby mi wyregulowal i skrocil cykle. I licze ze na sprawy bolowe i pms pomoze...
    Nasza Tissaia brala i jest w ciazy :)

Tissaia lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. U mnie tempka spadła z 37 na 36,9.
    W nocy jak zasypiałam bolał mnie brzuch jakbym miała zaraz @ dostać, ale przecież to za wcześnie. Przez ten ból straciłam nadzieje na fasolkę :(

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ale chyba jeszcze masz daleko do ewentualnej @ co?

Margaretka89 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Witajcie dziewczynki. U mnie tempka spadła z 37 na 36,9.
    W nocy jak zasypiałam bolał mnie brzuch jakbym miała zaraz @ dostać, ale przecież to za wcześnie. Przez ten ból straciłam nadzieje na fasolkę :(

Którą godzinę bierzesz pod uwagę bo widzę że zawsze mierzyłaś o 8 a ostatnie 2dni o 10? Nie powinno się mierzyć cały cykl o stałej godzinie lub z małą różnicą?
    Ja dzisiaj zrobiłam mały eksperyment zmierzyłam o 5.30 i mialam 36.8 poszłam dalej spać kiedy się obudziła ok10zmierzyłam ponownie i miałam 37.00 a czyli różnica dwóch kresek..

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Margaretka ale chyba jeszcze masz daleko do ewentualnej @ co?

Trudno teraz powiedzieć bo OF przesuwało mi ovulkę. Pierwszy termin miałam na 9.04 a drugi na 13.04 ale szczerze sama nie wiem kiedy przyjdzie.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Trudno teraz powiedzieć bo OF przesuwało mi ovulkę. Pierwszy termin miałam na 9.04 a drugi na 13.04 ale szczerze sama nie wiem kiedy przyjdzie.
    na moje oko owu była 16 albo 17dc...

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Którą godzinę bierzesz pod uwagę bo widzę że zawsze mierzyłaś o 8 a ostatnie 2dni o 10? Nie powinno się mierzyć cały cykl o stałej godzinie lub z małą różnicą?
    Ja dzisiaj zrobiłam mały eksperyment zmierzyłam o 5.30 i mialam 36.8 poszłam dalej spać kiedy się obudziła ok10zmierzyłam ponownie i miałam 37.00 a czyli różnica dwóch kresek..

Ja często tak mierze, zawsze mam zamiar wstać i zmierzyć ale jakoś mi nie wychodzi :D Albo włożę termometr do gęby a zasnę i mi wypadnie :P Nieraz więcej różnicy masz jak śpisz mnie godzin niż zazwyczaj. Moim zdanie powinno być że się mierzy zawsze po odespaniu tylu samo godzin. Kiedyś jak spałam 5 to bardzo nisko temka mi wyszła, a jak spałam długo to mi wyszła wysoka. Najlepiej żeby spać około 8, wtedy tempka jakaś normalan wychodzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A zawsze miewałaś bóle@ ? Jak tak ty na ile dni przed?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na moje oko owu była 16 albo 17dc...

Właśnie na moje też, ale troszkę mnie dziwi bo 9dc byłam u gina i mówił że pęcherzyki powinny pęknąć za jakieś 2 dni czyli 11dc, ale w końcu sama nie wiem. Bo i 11dc miałam bóle owulacyjne i 16dc. Można wręcz powiedzieć że cały czas je miałam od 11dc do 16dc. Dlatego zgłupiałam. Bo zawsze miałam jeden dzień takich mocnych bóli a w tym cyklu pare dni bolało.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie w teorii jest podane że temp wzrasta o około 0,5 stopnia wraz z każdą godziną ... patrzącz oczywiście od temp podstawowej w danej godzinie..
    czyli jak Margaretka miałaś o godz 8.00 36,2 to o 10,00 mialabyś 37,2...
    więc jeśli dzis 36,9.. to o 8.00 miałabyś około 36.0
    ale to tak bardzo zaokrąglone ... może się wahać plus minus 0,2 stopnia w obie strony

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A zawsze miewałaś bóle@ ? Jak tak ty na ile dni przed?

Jeśli chodzi Ci o bóle przed @ to przez tydzień przed "czuje" brzuch, ale raczej bólem bym nie nazwała, a zaczyna boleć chwilkę przed tym jak ze mnie poleci ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Właśnie na moje też, ale troszkę mnie dziwi bo 9dc byłam u gina i mówił że pęcherzyki powinny pęknąć za jakieś 2 dni czyli 11dc, ale w końcu sama nie wiem. Bo i 11dc miałam bóle owulacyjne i 16dc. Można wręcz powiedzieć że cały czas je miałam od 11dc do 16dc. Dlatego zgłupiałam. Bo zawsze miałam jeden dzień takich mocnych bóli a w tym cyklu pare dni bolało.
    a może też u ciebie organizm zrobił dwa podejścia do owu w tym cyklu... kto wie... próbował w tym 11dc ale nie wyszło i podszedł drugi raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja często tak mierze, zawsze mam zamiar wstać i zmierzyć ale jakoś mi nie wychodzi :D Albo włożę termometr do gęby a zasnę i mi wypadnie :P Nieraz więcej różnicy masz jak śpisz mnie godzin niż zazwyczaj. Moim zdanie powinno być że się mierzy zawsze po odespaniu tylu samo godzin. Kiedyś jak spałam 5 to bardzo nisko temka mi wyszła, a jak spałam długo to mi wyszła wysoka. Najlepiej żeby spać około 8, wtedy tempka jakaś normalan wychodzi :D
    8godzin snu to u mnie ciężko zazwyczaj śpię od4do 6godzin :-)
    Ja wiem że temperatura potrafi rosnąć w górę w dzień.
    Przeczytałam te zasady mierzenia temperatur i tam na różnych stronach piszą że trzeba mieć conajmniej 3godz nie przerywanego snu a jeszcze gdzie inndziej pisali że 5.podobno też mozna mierzyć wieczorem po conajmniej godzinnym wypoczynku bez ruchu. Wiec wiele opcji. Ale zawsze pisali że o mniej więcej stałej godzinie z małymi różnicami żeby ta temperatura była wiarygodna.:) to wszystko co ja się dowiedziałam :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie w teorii jest podane że temp wzrasta o około 0,5 stopnia wraz z każdą godziną ... patrzącz oczywiście od temp podstawowej w danej godzinie..
    czyli jak Margaretka miałaś o godz 8.00 36,2 to o 10,00 mialabyś 37,2...
    więc jeśli dzis 36,9.. to o 8.00 miałabyś około 36.0
    ale to tak bardzo zaokrąglone ... może się wahać plus minus 0,2 stopnia w obie strony

Wątpię żeby to tak działało, bo kiedyś jak zaczynałam mierzyć tempke to z nią eksperymentowałam na różne sposoby. Np jak wstawałam mierzyłam, porobiłam coś i za jakąś godzinę znowu zmierzyłam i nieraz miałam niższą niż tą rano. A mówią że tempka się podnosi jak człowiek coś robi. U mnie to się nie sprawdza. W pierwszym cyklu się tak bawiłam. Mąż to już mi mówił że uzależniona jestem od tego termometru :P Bo co parę godzin mierzyłam :P

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a może też u ciebie organizm zrobił dwa podejścia do owu w tym cyklu... kto wie... próbował w tym 11dc ale nie wyszło i podszedł drugi raz

Też nad tym się zastanawiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze że na temperaturę potrafi wpłynąć wiele czynników. Więc bądź tu mądrym :) hehe

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Wątpię żeby to tak działało, bo kiedyś jak zaczynałam mierzyć tempke to z nią eksperymentowałam na różne sposoby. Np jak wstawałam mierzyłam, porobiłam coś i za jakąś godzinę znowu zmierzyłam i nieraz miałam niższą niż tą rano. A mówią że tempka się podnosi jak człowiek coś robi. U mnie to się nie sprawdza. W pierwszym cyklu się tak bawiłam. Mąż to już mi mówił że uzależniona jestem od tego termometru :P Bo co parę godzin mierzyłam :P
    hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..

ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    8godzin snu to u mnie ciężko zazwyczaj śpię od4do 6godzin :-)
    Ja wiem że temperatura potrafi rosnąć w górę w dzień.
    Przeczytałam te zasady mierzenia temperatur i tam na różnych stronach piszą że trzeba mieć conajmniej 3godz nie przerywanego snu a jeszcze gdzie inndziej pisali że 5.podobno też mozna mierzyć wieczorem po conajmniej godzinnym wypoczynku bez ruchu. Wiec wiele opcji. Ale zawsze pisali że o mniej więcej stałej godzinie z małymi różnicami żeby ta temperatura była wiarygodna.:) to wszystko co ja się dowiedziałam :)

Najważniejsze że śpisz zawsze tyle samo godzin. A ja nie dość że śpię jak popadnie, to jeszcze w nocy strasznie się wiercę i śpię z otwartą buzią. Ja np w weekendy późno chodzę spać i późno wstaje, a kiedyś jak poszłam późno spać i wcześnie wstałam to tempke miałam bardzo niską, aż w szoku byłam bo wyszła mi około 35,5 :P hehehe Jak trup :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..

ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować

hehehe w takim toku myślenia to ja się nie powinnam żadną moją temką sugerować :D :D :D hehehe bo też często się wiercę, budzę, ostatnio w nocy do kibla latam :D Często też śpię mało godzin bo siedze do późna a z rana trzeba wstać małego do przedszkola wyszykować. A potem cały dzień jak neptyk chodzę :P

‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ