Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Szanowna sąsiadka najwyraźniej zbagatelizowała moje upomnienie, a właściwie prośbę. Najlepsze jest to, że wczoraj jej małżonek szedł z pieskami na spacerek. Ojej, pieski były mega grzeczne O.o co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem O.o
    Kurcze, ja nie wiem o co chodzi z tymi testami owu z ebaya, allegro :/ Wydawałoby się, że sprzedawcy chcąc zarobić i mieć stałych klientów będą sprzedawać dobre testy za niedużą kwotę, a tu się okazuje, że są felerne... :/ Ja moje testy kupuję w aptece lub w Rossmannie z firmy Facelle, czy coś teges.
    następnym razem też kupie apteczne.. bo tak to tylko stres jest...

a pomysłaś o tym żeby anonimowo doniesć na psy sąsiadki do straży miejskiej?^_^

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula biore niepokalanka w kapsulkach, waze 58 kg wiec
    1 dziennie dawkuje, z dobrej firmy mam. Ale ponoc moze namieszac na poczatku brania... Przerywac nie chce bo chcialabym zeby mi wyregulowal i skrocil cykle. I licze ze na sprawy bolowe i pms pomoze...
    Nasza Tissaia brala i jest w ciazy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. U mnie tempka spadła z 37 na 36,9.
    W nocy jak zasypiałam bolał mnie brzuch jakbym miała zaraz @ dostać, ale przecież to za wcześnie. Przez ten ból straciłam nadzieje na fasolkę :(

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ale chyba jeszcze masz daleko do ewentualnej @ co?

Margaretka89 lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Witajcie dziewczynki. U mnie tempka spadła z 37 na 36,9.
    W nocy jak zasypiałam bolał mnie brzuch jakbym miała zaraz @ dostać, ale przecież to za wcześnie. Przez ten ból straciłam nadzieje na fasolkę :(

Którą godzinę bierzesz pod uwagę bo widzę że zawsze mierzyłaś o 8 a ostatnie 2dni o 10? Nie powinno się mierzyć cały cykl o stałej godzinie lub z małą różnicą?
    Ja dzisiaj zrobiłam mały eksperyment zmierzyłam o 5.30 i mialam 36.8 poszłam dalej spać kiedy się obudziła ok10zmierzyłam ponownie i miałam 37.00 a czyli różnica dwóch kresek..

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Margaretka ale chyba jeszcze masz daleko do ewentualnej @ co?

Trudno teraz powiedzieć bo OF przesuwało mi ovulkę. Pierwszy termin miałam na 9.04 a drugi na 13.04 ale szczerze sama nie wiem kiedy przyjdzie.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Trudno teraz powiedzieć bo OF przesuwało mi ovulkę. Pierwszy termin miałam na 9.04 a drugi na 13.04 ale szczerze sama nie wiem kiedy przyjdzie.
    na moje oko owu była 16 albo 17dc...

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Którą godzinę bierzesz pod uwagę bo widzę że zawsze mierzyłaś o 8 a ostatnie 2dni o 10? Nie powinno się mierzyć cały cykl o stałej godzinie lub z małą różnicą?
    Ja dzisiaj zrobiłam mały eksperyment zmierzyłam o 5.30 i mialam 36.8 poszłam dalej spać kiedy się obudziła ok10zmierzyłam ponownie i miałam 37.00 a czyli różnica dwóch kresek..

Ja często tak mierze, zawsze mam zamiar wstać i zmierzyć ale jakoś mi nie wychodzi :D Albo włożę termometr do gęby a zasnę i mi wypadnie :P Nieraz więcej różnicy masz jak śpisz mnie godzin niż zazwyczaj. Moim zdanie powinno być że się mierzy zawsze po odespaniu tylu samo godzin. Kiedyś jak spałam 5 to bardzo nisko temka mi wyszła, a jak spałam długo to mi wyszła wysoka. Najlepiej żeby spać około 8, wtedy tempka jakaś normalan wychodzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A zawsze miewałaś bóle@ ? Jak tak ty na ile dni przed?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na moje oko owu była 16 albo 17dc...

Właśnie na moje też, ale troszkę mnie dziwi bo 9dc byłam u gina i mówił że pęcherzyki powinny pęknąć za jakieś 2 dni czyli 11dc, ale w końcu sama nie wiem. Bo i 11dc miałam bóle owulacyjne i 16dc. Można wręcz powiedzieć że cały czas je miałam od 11dc do 16dc. Dlatego zgłupiałam. Bo zawsze miałam jeden dzień takich mocnych bóli a w tym cyklu pare dni bolało.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie w teorii jest podane że temp wzrasta o około 0,5 stopnia wraz z każdą godziną ... patrzącz oczywiście od temp podstawowej w danej godzinie..
    czyli jak Margaretka miałaś o godz 8.00 36,2 to o 10,00 mialabyś 37,2...
    więc jeśli dzis 36,9.. to o 8.00 miałabyś około 36.0
    ale to tak bardzo zaokrąglone ... może się wahać plus minus 0,2 stopnia w obie strony

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A zawsze miewałaś bóle@ ? Jak tak ty na ile dni przed?

Jeśli chodzi Ci o bóle przed @ to przez tydzień przed "czuje" brzuch, ale raczej bólem bym nie nazwała, a zaczyna boleć chwilkę przed tym jak ze mnie poleci ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Właśnie na moje też, ale troszkę mnie dziwi bo 9dc byłam u gina i mówił że pęcherzyki powinny pęknąć za jakieś 2 dni czyli 11dc, ale w końcu sama nie wiem. Bo i 11dc miałam bóle owulacyjne i 16dc. Można wręcz powiedzieć że cały czas je miałam od 11dc do 16dc. Dlatego zgłupiałam. Bo zawsze miałam jeden dzień takich mocnych bóli a w tym cyklu pare dni bolało.
    a może też u ciebie organizm zrobił dwa podejścia do owu w tym cyklu... kto wie... próbował w tym 11dc ale nie wyszło i podszedł drugi raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja często tak mierze, zawsze mam zamiar wstać i zmierzyć ale jakoś mi nie wychodzi :D Albo włożę termometr do gęby a zasnę i mi wypadnie :P Nieraz więcej różnicy masz jak śpisz mnie godzin niż zazwyczaj. Moim zdanie powinno być że się mierzy zawsze po odespaniu tylu samo godzin. Kiedyś jak spałam 5 to bardzo nisko temka mi wyszła, a jak spałam długo to mi wyszła wysoka. Najlepiej żeby spać około 8, wtedy tempka jakaś normalan wychodzi :D
    8godzin snu to u mnie ciężko zazwyczaj śpię od4do 6godzin :-)
    Ja wiem że temperatura potrafi rosnąć w górę w dzień.
    Przeczytałam te zasady mierzenia temperatur i tam na różnych stronach piszą że trzeba mieć conajmniej 3godz nie przerywanego snu a jeszcze gdzie inndziej pisali że 5.podobno też mozna mierzyć wieczorem po conajmniej godzinnym wypoczynku bez ruchu. Wiec wiele opcji. Ale zawsze pisali że o mniej więcej stałej godzinie z małymi różnicami żeby ta temperatura była wiarygodna.:) to wszystko co ja się dowiedziałam :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no właśnie w teorii jest podane że temp wzrasta o około 0,5 stopnia wraz z każdą godziną ... patrzącz oczywiście od temp podstawowej w danej godzinie..
    czyli jak Margaretka miałaś o godz 8.00 36,2 to o 10,00 mialabyś 37,2...
    więc jeśli dzis 36,9.. to o 8.00 miałabyś około 36.0
    ale to tak bardzo zaokrąglone ... może się wahać plus minus 0,2 stopnia w obie strony

Wątpię żeby to tak działało, bo kiedyś jak zaczynałam mierzyć tempke to z nią eksperymentowałam na różne sposoby. Np jak wstawałam mierzyłam, porobiłam coś i za jakąś godzinę znowu zmierzyłam i nieraz miałam niższą niż tą rano. A mówią że tempka się podnosi jak człowiek coś robi. U mnie to się nie sprawdza. W pierwszym cyklu się tak bawiłam. Mąż to już mi mówił że uzależniona jestem od tego termometru :P Bo co parę godzin mierzyłam :P

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a może też u ciebie organizm zrobił dwa podejścia do owu w tym cyklu... kto wie... próbował w tym 11dc ale nie wyszło i podszedł drugi raz

Też nad tym się zastanawiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze że na temperaturę potrafi wpłynąć wiele czynników. Więc bądź tu mądrym :) hehe

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Wątpię żeby to tak działało, bo kiedyś jak zaczynałam mierzyć tempke to z nią eksperymentowałam na różne sposoby. Np jak wstawałam mierzyłam, porobiłam coś i za jakąś godzinę znowu zmierzyłam i nieraz miałam niższą niż tą rano. A mówią że tempka się podnosi jak człowiek coś robi. U mnie to się nie sprawdza. W pierwszym cyklu się tak bawiłam. Mąż to już mi mówił że uzależniona jestem od tego termometru :P Bo co parę godzin mierzyłam :P
    hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..

ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    8godzin snu to u mnie ciężko zazwyczaj śpię od4do 6godzin :-)
    Ja wiem że temperatura potrafi rosnąć w górę w dzień.
    Przeczytałam te zasady mierzenia temperatur i tam na różnych stronach piszą że trzeba mieć conajmniej 3godz nie przerywanego snu a jeszcze gdzie inndziej pisali że 5.podobno też mozna mierzyć wieczorem po conajmniej godzinnym wypoczynku bez ruchu. Wiec wiele opcji. Ale zawsze pisali że o mniej więcej stałej godzinie z małymi różnicami żeby ta temperatura była wiarygodna.:) to wszystko co ja się dowiedziałam :)

Najważniejsze że śpisz zawsze tyle samo godzin. A ja nie dość że śpię jak popadnie, to jeszcze w nocy strasznie się wiercę i śpię z otwartą buzią. Ja np w weekendy późno chodzę spać i późno wstaje, a kiedyś jak poszłam późno spać i wcześnie wstałam to tempke miałam bardzo niską, aż w szoku byłam bo wyszła mi około 35,5 :P hehehe Jak trup :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..

ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować

hehehe w takim toku myślenia to ja się nie powinnam żadną moją temką sugerować :D :D :D hehehe bo też często się wiercę, budzę, ostatnio w nocy do kibla latam :D Często też śpię mało godzin bo siedze do późna a z rana trzeba wstać małego do przedszkola wyszykować. A potem cały dzień jak neptyk chodzę :P

‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ