Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..
ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować.Myślę że z sfałszować tempke może tylko jak już podniesie się dupsko i się wstanie z łóżka lub jak w nocy się wstaje do wc lub coś zjeść napić się. Aż tak mocno ruch po przebudzeniu lekki leżąc nie powinnien wpłynąć. Takie moje zdanie. Ale zdania są różne
-
Judi22 wrote:Masz rację po otwarciu oczu ale ręką musisz ruszyć żeby ten termometr wsadzić i jeśli nie budzisz się na plecach tylko w innej pozycji to musisz się obrócić na plecy bo jak inaczej hehe
.Myślę że z sfałszować tempke może tylko jak już podniesie się dupsko i się wstanie z łóżka lub jak w nocy się wstaje do wc lub coś zjeść napić się. Aż tak mocno ruch po przebudzeniu lekki leżąc nie powinnien wpłynąć. Takie moje zdanie. Ale zdania są różne
tez tak myślę... w takim sensie o tym myślałam
Margaretka89 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja to jakiś czas temu miałam taką owulację że nie mogłam chodzić.. autentycznie
taki ból że nie mogłam się wyprostować i promieniowało mi na nogi.. jakby rwa kulszowa... porażkowe to bylo
No właśnie ja tak miałam, tak mnie bolała że się zastanawiałam czy coś się złego nie dzieje. W 15dc tak miałam, aż się przestraszyłam. Mam nadzieje że nie będę więcej miała już takich bóli.
A tak z innej beczki. Zastanawia mnie dlaczego moja szyjka się nie opuściłaCały czas jest bardzo wysoko, aż trudno ją dosięgnąć. A zawsze po owu pomału schodziła. Tylko w zeszłym miesiącu na chwile podskoczyła a potem znowu spadła. A teraz cały czas wysoko. Jakieś teorie?
-
Margaretka ja nie mam wyjasnienia ale u mnie szyjka zwykle jest wysoko, nie zaobserwowalam jej nigdy nisko.
Co do tempki to 3 ostatnie dni kochamy sie kolo 3-5 rano, bo moj wytrzymac nie potrafi a temp mierze dopiero 6:40. Moze z tego mam taka podwyzszona?Margaretka89 lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Margaretka89 wrote:No właśnie ja tak miałam, tak mnie bolała że się zastanawiałam czy coś się złego nie dzieje. W 15dc tak miałam, aż się przestraszyłam. Mam nadzieje że nie będę więcej miała już takich bóli.
A tak z innej beczki. Zastanawia mnie dlaczego moja szyjka się nie opuściłaCały czas jest bardzo wysoko, aż trudno ją dosięgnąć. A zawsze po owu pomału schodziła. Tylko w zeszłym miesiącu na chwile podskoczyła a potem znowu spadła. A teraz cały czas wysoko. Jakieś teorie?
wrzutkaQuote:W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. Panie, które urodziły dziecko mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny.
Jeśli doszło do zapłodnienia, szyjka macicy podnosi się i staje się miękka, ale otwór jest całkowicie zamkniętyMargaretka89 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Kasia1987 wrote:Margaretka ja nie mam wyjasnienia ale u mnie szyjka zwykle jest wysoko, nie zaobserwowalam jej nigdy nisko.
Co do tempki to 3 ostatnie dni kochamy sie kolo 3-5 rano, bo moj wytrzymac nie potrafi a temp mierze dopiero 6:40. Moze z tego mam taka podwyzszona?Tissaia, Kasia1987 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
Kasia1987 wrote:Margaretka ja nie mam wyjasnienia ale u mnie szyjka zwykle jest wysoko, nie zaobserwowalam jej nigdy nisko.
Co do tempki to 3 ostatnie dni kochamy sie kolo 3-5 rano, bo moj wytrzymac nie potrafi a temp mierze dopiero 6:40. Moze z tego mam taka podwyzszona?
hihi to się wyjaśniła tajemnica wysokich temperaturNapewno to od tego, bo jak my kiedyś przed mierzeniem tempki
to wyszła taka wysoka że masakra
Tissaia lubi tę wiadomość
-
Margaretka89 wrote:Gaduaa to mogę mieć nadzieje że jednak doszło do zapłodnienia? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
heheh
ja po owulacji mam długo wysoko.. właściwie zaczyna się obniżać na 3-4 dni przed @...Margaretka89 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Hahaha
Natomiast w sprawie niepokalanka melduje - zawsze mialam owulke
16-17 dc. Teraz od 8 dnia trzaskam testy bo nie chce przegapic. I wiecie co?
Dzis 10 dc i mi sie blada krecha pojawila.
Myslicie ze bedzie szybciej owu czy dojedzie do
16dc? Ja nie sadze33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Gaduaaa wrote:na to wychodzi... z teorii
heheh
ja po owulacji mam długo wysoko.. właściwie zaczyna się obniżać na 3-4 dni przed @...
A ja właśnie zauważyłam że po owulce zawsze opadała przez co wiedziałam że już poA teraz uparcie siedzi na górze
Jednak łatwiej się ją badało jak była nisko
Ale jeśli miało by to zwiastować fasolkę to może sobie tam siedzieć
Gaduaaa, Kasia1987 lubią tę wiadomość
-
A w ogole w sprawie zmian na ovufr - jak sie kochamy ale on nie konczy we mnie to nie wiem jak to zaznaczac....
Wpisuje w notatki bo przeciez facet oproznil zbiorniczki i to wazna rzecz. Ale nie daje serduszka bo zolnierzykow nie ma we mnie...
Kurde to zaklamuje obraz bo przeciez mega
Wazne jest czy facet dziennie strzela czy mial przerwe...33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Jej jeszcze cos :p
Przeciez nie pierwszy raz szalejemy z rana. Wiele razy tak robilismy i mi to temperatur nie podwyzszalo tak jak w tym cyklu kobitki. To moglo byc to ale nie musialo...Tissaia lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Hahaha
Natomiast w sprawie niepokalanka melduje - zawsze mialam owulke
16-17 dc. Teraz od 8 dnia trzaskam testy bo nie chce przegapic. I wiecie co?
Dzis 10 dc i mi sie blada krecha pojawila.
Myslicie ze bedzie szybciej owu czy dojedzie do
16dc? Ja nie sadze
Ja obstawiam że owu przyjdzie ok 14dc.
Niepokalanek pobudza pracę jajników to i często przyspiesza owu. Jak brałam go to owu miałam ok 13 dc, odstawilam i owu była 15 lub 16dc..
Kasia bądź czujnaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:06
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:A w ogole w sprawie zmian na ovufr - jak sie kochamy ale on nie konczy we mnie to nie wiem jak to zaznaczac....
Wpisuje w notatki bo przeciez facet oproznil zbiorniczki i to wazna rzecz. Ale nie daje serduszka bo zolnierzykow nie ma we mnie...
Kurde to zaklamuje obraz bo przeciez mega
Wazne jest czy facet dziennie strzela czy mial przerwe...
Też się kiedyś zastanawiałam nad tymi serduszkami, ale w końcu nie wpisałam bo żołnierzyki nie zostały do mnie wpuszczonePodobno lepiej co drugi dzień żeby mocy nabrały, ale jak macie ochotę codziennie to czemu nie
-
Kasia1987 wrote:Jej jeszcze cos :p
Przeciez nie pierwszy raz szalejemy z rana. Wiele razy tak robilismy i mi to temperatur nie podwyzszalo tak jak w tym cyklu kobitki. To moglo byc to ale nie musialo...
i dopiero teraz zaskoczył... a do tej pory twoje niskie temp wskazywały na zła pracę fazy folikularnej ?FabianCyprian
Tymuś