X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hahah no tak bo to w torii tylko... no i oczywiście taką temp można porównywać tylko wtedy kiedy się ją mierzy od razu po otwarciu oczu .. po jakimkolwiek ruchu to nie ma sensu..

ja dziś jednym ciągiem spałam może 3-4godziny... noc była strasznie ciężka.. kręciłam się itp.. no i jestem przekonana że temp dziś jest zakłócona i nie ma sensu się nią sugerować
    Masz rację po otwarciu oczu ale ręką musisz ruszyć żeby ten termometr wsadzić i jeśli nie budzisz się na plecach tylko w innej pozycji to musisz się obrócić na plecy bo jak inaczej hehe :-).Myślę że z sfałszować tempke może tylko jak już podniesie się dupsko i się wstanie z łóżka lub jak w nocy się wstaje do wc lub coś zjeść napić się. Aż tak mocno ruch po przebudzeniu lekki leżąc nie powinnien wpłynąć. Takie moje zdanie. Ale zdania są różne :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Masz rację po otwarciu oczu ale ręką musisz ruszyć żeby ten termometr wsadzić i jeśli nie budzisz się na plecach tylko w innej pozycji to musisz się obrócić na plecy bo jak inaczej hehe :-).Myślę że z sfałszować tempke może tylko jak już podniesie się dupsko i się wstanie z łóżka lub jak w nocy się wstaje do wc lub coś zjeść napić się. Aż tak mocno ruch po przebudzeniu lekki leżąc nie powinnien wpłynąć. Takie moje zdanie. Ale zdania są różne :)
    nooo tak ;) tez tak myślę... w takim sensie o tym myślałam :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kochane najważniejsze żeby @ nie przyszła a tempa niech se żyje własnym życiem ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jakiś czas temu miałam taką owulację że nie mogłam chodzić.. autentycznie :P
    taki ból że nie mogłam się wyprostować i promieniowało mi na nogi.. jakby rwa kulszowa... porażkowe to bylo

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja to jakiś czas temu miałam taką owulację że nie mogłam chodzić.. autentycznie :P
    taki ból że nie mogłam się wyprostować i promieniowało mi na nogi.. jakby rwa kulszowa... porażkowe to bylo

No właśnie ja tak miałam, tak mnie bolała że się zastanawiałam czy coś się złego nie dzieje. W 15dc tak miałam, aż się przestraszyłam. Mam nadzieje że nie będę więcej miała już takich bóli.
    A tak z innej beczki. Zastanawia mnie dlaczego moja szyjka się nie opuściła :O Cały czas jest bardzo wysoko, aż trudno ją dosięgnąć. A zawsze po owu pomału schodziła. Tylko w zeszłym miesiącu na chwile podskoczyła a potem znowu spadła. A teraz cały czas wysoko. Jakieś teorie?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja nie mam wyjasnienia ale u mnie szyjka zwykle jest wysoko, nie zaobserwowalam jej nigdy nisko.
    Co do tempki to 3 ostatnie dni kochamy sie kolo 3-5 rano, bo moj wytrzymac nie potrafi a temp mierze dopiero 6:40. Moze z tego mam taka podwyzszona?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    No właśnie ja tak miałam, tak mnie bolała że się zastanawiałam czy coś się złego nie dzieje. W 15dc tak miałam, aż się przestraszyłam. Mam nadzieje że nie będę więcej miała już takich bóli.
    A tak z innej beczki. Zastanawia mnie dlaczego moja szyjka się nie opuściła :O Cały czas jest bardzo wysoko, aż trudno ją dosięgnąć. A zawsze po owu pomału schodziła. Tylko w zeszłym miesiącu na chwile podskoczyła a potem znowu spadła. A teraz cały czas wysoko. Jakieś teorie?

wrzutka
    Quote:
    W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. Panie, które urodziły dziecko mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny.

Jeśli doszło do zapłodnienia, szyjka macicy podnosi się i staje się miękka, ale otwór jest całkowicie zamknięty

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Margaretka ja nie mam wyjasnienia ale u mnie szyjka zwykle jest wysoko, nie zaobserwowalam jej nigdy nisko.
    Co do tempki to 3 ostatnie dni kochamy sie kolo 3-5 rano, bo moj wytrzymac nie potrafi a temp mierze dopiero 6:40. Moze z tego mam taka podwyzszona?
    A nooo to jest bardzo prawdopodobne

Tissaia, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, no oczywiście że tak!
    No to się wyjaśniła zagadka wysokich temperatur :D

Margaretka89, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:

hihi to się wyjaśniła tajemnica wysokich temperatur :D :D Napewno to od tego, bo jak my kiedyś przed mierzeniem tempki <3 to wyszła taka wysoka że masakra :P

Tissaia lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa to mogę mieć nadzieje że jednak doszło do zapłodnienia? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Gaduaa to mogę mieć nadzieje że jednak doszło do zapłodnienia? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
    na to wychodzi... z teorii ;) heheh

ja po owulacji mam długo wysoko.. właściwie zaczyna się obniżać na 3-4 dni przed @...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :)
    Natomiast w sprawie niepokalanka melduje - zawsze mialam owulke
    16-17 dc. Teraz od 8 dnia trzaskam testy bo nie chce przegapic. I wiecie co?
    Dzis 10 dc i mi sie blada krecha pojawila.
    Myslicie ze bedzie szybciej owu czy dojedzie do
    16dc? Ja nie sadze

16uddqk34v2bfw3k.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    na to wychodzi... z teorii ;) heheh

ja po owulacji mam długo wysoko.. właściwie zaczyna się obniżać na 3-4 dni przed @...

A ja właśnie zauważyłam że po owulce zawsze opadała przez co wiedziałam że już po ;) A teraz uparcie siedzi na górze :P Jednak łatwiej się ją badało jak była nisko ;) Ale jeśli miało by to zwiastować fasolkę to może sobie tam siedzieć :D

Gaduaaa, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole w sprawie zmian na ovufr - jak sie kochamy ale on nie konczy we mnie to nie wiem jak to zaznaczac....
    Wpisuje w notatki bo przeciez facet oproznil zbiorniczki i to wazna rzecz. Ale nie daje serduszka bo zolnierzykow nie ma we mnie...
    Kurde to zaklamuje obraz bo przeciez mega
    Wazne jest czy facet dziennie strzela czy mial przerwe...

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jeszcze cos :p
    Przeciez nie pierwszy raz szalejemy z rana. Wiele razy tak robilismy i mi to temperatur nie podwyzszalo tak jak w tym cyklu kobitki. To moglo byc to ale nie musialo...

Tissaia lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Hahaha :)
    Natomiast w sprawie niepokalanka melduje - zawsze mialam owulke
    16-17 dc. Teraz od 8 dnia trzaskam testy bo nie chce przegapic. I wiecie co?
    Dzis 10 dc i mi sie blada krecha pojawila.
    Myslicie ze bedzie szybciej owu czy dojedzie do
    16dc? Ja nie sadze

Ja obstawiam że owu przyjdzie ok 14dc.
    Niepokalanek pobudza pracę jajników to i często przyspiesza owu. Jak brałam go to owu miałam ok 13 dc, odstawilam i owu była 15 lub 16dc..
    Kasia bądź czujna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 12:06

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    A w ogole w sprawie zmian na ovufr - jak sie kochamy ale on nie konczy we mnie to nie wiem jak to zaznaczac....
    Wpisuje w notatki bo przeciez facet oproznil zbiorniczki i to wazna rzecz. Ale nie daje serduszka bo zolnierzykow nie ma we mnie...
    Kurde to zaklamuje obraz bo przeciez mega
    Wazne jest czy facet dziennie strzela czy mial przerwe...

Też się kiedyś zastanawiałam nad tymi serduszkami, ale w końcu nie wpisałam bo żołnierzyki nie zostały do mnie wpuszczone :P Podobno lepiej co drugi dzień żeby mocy nabrały, ale jak macie ochotę codziennie to czemu nie ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Jej jeszcze cos :p
    Przeciez nie pierwszy raz szalejemy z rana. Wiele razy tak robilismy i mi to temperatur nie podwyzszalo tak jak w tym cyklu kobitki. To moglo byc to ale nie musialo...
    Kasia a może jest tak że dopiero teraz Twoj organizm pracuje normalnie ?
    i dopiero teraz zaskoczył... a do tej pory twoje niskie temp wskazywały na zła pracę fazy folikularnej ?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczynki lecę ;) Będę później, proszę się tu za bardzo nie rozpisywać, żebym nie musiała dużo nadrabiać :D :D :D Buźka Wam <3

Kasia1987 lubi tę wiadomość

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ