X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats kochanie uszy do góry! Podleczysz się i będzie wszystko w porządku, zobaczysz :)

Nats lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada nie udostępniasz wykresu?
    Ja jak maniak przeglądam wszystkim, zaglądam, wnioski wyciągam :D

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Nats nie łam się :) głowa do góry... ciesz się że to dolegliwość do leczenia i z czasem jak unormujesz tarczycę to nie będzie problemu żadnego
    Dzięki gaduaaa :*
    Najgorsze jest to, ze mam strasznie niecierpliwy charakter i muszę mieć wszystko na już.
    A tutaj niestety trzeba będzie trochę poczekać...
    Teraz jestem w kropce, bo kompletnie nie wiem co zrobić :((
    Muszę znaleźć dobrego lekarza i niech mi to unormuje.
    Ale dobilo mnie to bardzo.
    Fajnie, że tutaj jestem bo rozumiecie mnie chociaż trochę...
    Dziękuję :*

Kasia1987 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina OF zawsze gdzieś po 3-4 dniach wyższych temperatur wyznacza owulację do tyłu, więc jest szansa :D w poprzednim cyklu też tak miałam. Jakbyś chciała polegać tylko na wykresie to polegniesz, bo w czasie cofać się nie da ;)

Kasia1987, Elunia, zapachmalin lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Szuflada nie udostępniasz wykresu?
    Ja jak maniak przeglądam wszystkim, zaglądam, wnioski wyciągam :D
    Udostępnie jak wrócę z pracy bo z telefonu dziwnym trafem nie daje rady :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie dziewuszki co wyczytałam..
    Branie Castagnusa zwiększa szanse na córeczkę:) Ciekawe ile w tym prawdy?

"Castagns (Vitex Agnus Castus) pomaga w obniżeniu poziomu prolaktyny, pomagając tym samym w owulacji, a także zmuszając ciałko żółte do wytworzenia odpowiedniej ilości progesteronu.

Już raz mi pomogło. To właśnie dzięki zażywaniu Castagnusa (w polecanej na opakowaniu dawce - 2 tabletki przez 90 dni) udało mi się zajść w ciążę i urodzić zdrową dziewczynkę. Dziewczynkę? Przypadek?

Najprawdopodobniej nie!

Castagnus zwiększa prawdopodobieństwo urodzenia dziewczynki w sposób dość znaczny. Przede wszystkim dlatego, że podnosi poziom progesteronu, ale nie tylko. Castagnus obniża ph, jednocześnie zakwaszając pochwę. To właśnie sprzyja poczęciu córek.

Ostatnio zaczęłam badać to, jak duże jest prawdopodobieńśtwo posiadania dziewczynki, po zażywaniu Castagnusa. Zdecydowałam się go łykać, by zwiększyć swoje prawdopodobieństwo dziecka w ogóle (przy takiej fazie lutealnej najprawdopodobniej samej ciąży nie udałoby mi się utrzymać).

Czego się dowiedziałam? Odsetek dziewczyn posiadających córkę po kuracji Castagnusem jest bardzo wysoki.

Jedna, która ma 4 dzieci, w tym jedną córkę, tylko przed poczęciem córki zażywała Castagnus.

Inna wspominała o swoim wewnętrznym badaniu, na podstawie którego doszła do wniosku, że na 60 dziewczyn zażywających Castagnus, tylko 5 z nich urodziło synów!

Ryzyko więc ogromne! Jednak chcę je podnieść, zważywszy na to, że ja przede wszystkim chcę być w ciąży! Bez Castagnusa wątpię, że mi się to uda.. Próbowałam witaminę B6 - ale mi nie pomogło, nie mam więc zbyt wiele do stracenia. By zminimalizować ryzyko, chcę jednak zakończyć kurację na 6 tygodni przed naszą pierwszą próbą..

Skutki uboczne odczuwam niestety już teraz (biorę go od paru dni). Mam mdłości, nieznacznie bóle głowy. Czytałam, że z czasem to przechodzi. Można także ponoć owych skutków ubocznych uniknąć, przyzywczajając organizm do Castagnusa, powoli zwiększająć dawkę (ja zaczęłam od maxymalnej, żeby zaczęło szybko działać, bo będę mogła go przyjmować maxymalnie przez 50 dni).

Dla dziewczyn planujących córkę - naprawdę polecam! Szanse bowiem zwiększają się znacznie.

Te, które pragną synów, powinny jednak unikać Castagnusa."

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole o castangusie prawie same dobre opinie czytałam ;)
    Ale to, ze zwiększa sa się prawdopodobieństwo córeczki mi umknęło ;)
    Próbuje się dodzwonić do endo-gin żeby się na wizytę umówić, ale nikt w ogole tam nie odbiera.
    Nie wiem czy najpierw do swojego gina nie wystartować z tymi wynikami.

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek pięknym paniom :)

Jak tam humorki dziś? U mnie pogoda pikna :D właśnie ze spacerku wróciłam i mam chwilkę na poklikanie z Wami. Jakieś nowości?

Aaa Witam nową koleżankę TUHa witam i zapraszam do naszej rodzinki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można brać ten Castagnus z innymi "wspomagaczami"? Ja np biore w tej chwili Pregne Plus...

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie dowiedziałam, że moje wyniki z badania AMH są do odbioru. Aż się zestresowałam.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Ehh normalnie zalamka:(
    Nie wiem czy iść z tymi wynikami do gina czy szukać Endo dobrego.
    Pewnie ta prolaktyna mi owulke blokuje.

To napewno ta prolaktyna. Bankowo. Idzie do endo, zapisze Ci coś na zbicie. Albo będzie zbijal najpierw tsh, tak jak u mnie i teoretycznie prolaktyna pójdzie też w dół, albo zacznie u Ciebie od prolaktyny i da osobno coś na tsh i coś na prl.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A ja się właśnie dowiedziałam, że moje wyniki z badania AMH są do odbioru. Aż się zestresowałam.

Napewno wszystko pięknie będzie kochana kiedy odbierasz?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam...

Dzisiaj zaś mam mocniejszą krechę niż wczoraj? Czy ja już źle widzę?
    Kurde... :/
    Kiedy w końcu mam te owu? :/ Nie wiem, czy było w nd czy mam jutro :/

Tutaj są krechy z 11 dc i z 12 dc
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/starania-o-maluszka-porady-dla-tych-co-dolaczyli-dopiero-i-jeszcze-sie-nie-znaja,9250,1061.html

A tu z dzisiaj 13 dc, co kochana komisja myśli?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4f8af2eb67.jpg

Temperatura z 11 dc - 36,3
    12 dc - 36,2
    Dzisiaj tj: 13 dc - 36,3

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo podobne te krechy Anula jak dla mnie. Chyba ta 1 najmocniejsza? Ciężko powiedzeć... na żywo pewnie lepiej widzisz.
    Ja bym łapała mężula dzisiaj też... bo w sumie nie wiadomo co z tą owulką. Albo masz ją dzisiaj właśnie, skoro temp poszła znów w górę po małym spadku...

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula piękne krechy nie to co umnie :/ cienie kuźwa same. A nie przejmuj się kiedy była tylko lepiej działaj codziennie ;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    To napewno ta prolaktyna. Bankowo. Idzie do endo, zapisze Ci coś na zbicie. Albo będzie zbijal najpierw tsh, tak jak u mnie i teoretycznie prolaktyna pójdzie też w dół, albo zacznie u Ciebie od prolaktyny i da osobno coś na tsh i coś na prl.
    Trzy światy z ta tarczyca!
    Właśnie robię rekonesans i szukam dobrego endo. Mam nadzieję, ze jeszcze takiej tragedi i mnie nie ma i,ze uda się to szybko zaleczyc.
    A czy ktoras z Was też miała za wysoka prolaktyne? Ciężko ja zbić?

3500 g 54 cm <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia fajny ten post o dziewczynkach rodzących się po niepokalanku :)
    Ja staram się o swoją pierwszą dzidzię, więc płeć jest mi zupełnie obojętne, byłe ciąża w ogóle była i zdrowe dziecko z niej...
    Od tego cyklu zażywam, więc jak już się uda to Wam powiem, czy się sprawdziło :D

28 lat, 4 cs

16uddqk34v2bfw3k.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Napewno wszystko pięknie będzie kochana kiedy odbierasz?
    Dzisiaj po pracy jadę. Mam nadzieję, że się nie okaże, że mam mało czasu już na dzieci :(

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Caro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Trzy światy z ta tarczyca!
    Właśnie robię rekonesans i szukam dobrego endo. Mam nadzieję, ze jeszcze takiej tragedi i mnie nie ma i,ze uda się to szybko zaleczyc.
    A czy ktoras z Was też miała za wysoka prolaktyne? Ciężko ja zbić?

No ja miałam prolaktyne 50, wg mojego laboratorium norma jest do 25. Ja miałam też wysokie tsh 4,9 więc endo rozpoczęła od wdrożenia leku na tarczyce i powiedziała, że często bywa tak ze prl leci z tsh w dół i ze jak się nic nie zmieni to po miesiącu wprowadzi coś osobnego na prl. Teraz jak badałam to prolaktyna faktycznie poszła w dół. Mam 28. Nie wiem czy coś będzie chciała wprowadzić, zobaczę w środę ;-)

Ale masz rację, teraz jest jakaś plaga, tarczyca, prolaktyna
    Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:44

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Bardzo podobne te krechy Anula jak dla mnie. Chyba ta 1 najmocniejsza? Ciężko powiedzeć... na żywo pewnie lepiej widzisz.
    Ja bym łapała mężula dzisiaj też... bo w sumie nie wiadomo co z tą owulką. Albo masz ją dzisiaj właśnie, skoro temp poszła znów w górę po małym spadku...

Ta z 11 dc jest mocniejsza, co nie? Dobrze patrzę? No właśnie na żywo mam problem, a mój to nic nie widzi :D Dla niego to to samo :P He he, faceci ;)
    Do owulki temp spada, czyż nie? No to wczoraj spadła do 36,2 a dzisiaj wzrosła... No i nie wiem, czy jest już po owulce... Bo dzisiaj tempka jest minimalnie wyższa... Cholewka :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ