Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:ja mojego pierwszego syna rodziłam 10gdzin na pełnych skórczach...UWAGA! bez rozwarcia!!! po 10godzinach się nade mną zlitowały i dostałam zastrzyk z oksytocyny urodziłam w 45minutach ale w takich bólach i katuszach że nie dość że nacięły mi krocze to pękłam w stronę uda !
drugiego syna rodziłam chwilę.. o 21 znalazłam sie w szpitalu a o 23 już był na świecie
Ja niestety cesarka chociaz mi zycie uratowala -
Kasia ja też nie mam!
A czy przebieg ciąży i jakaś aktywność podczas jej ma wpływ na poród? Bo coś mi się kiedyś obiło ale nie wiem o co ze jak kobieta jest aktywna w ciąży to ma łatwiejszy poród oczywiście jeżeli jest taka możliwośćGaduaaa lubi tę wiadomość
-
A już się bałam ze tylko ja tu ślepa
a powiedzcie nie zastanawiacie się jak będzie z naszymi dziećmi czy odziedzicza po nas wadę wzroku? Mój k. Tez ma okulary wiec nasze dziecko się pewnie urodzi w okularkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 15:04
-
91patka91 wrote:Kasia ja też nie mam!
A czy przebieg ciąży i jakaś aktywność podczas jej ma wpływ na poród? Bo coś mi się kiedyś obiło ale nie wiem o co ze jak kobieta jest aktywna w ciąży to ma łatwiejszy poród oczywiście jeżeli jest taka możliwość
Na pewno ma, ale moim zdaniem to tylko 1 czynnik..
Dużo zależy od tego jak duże jest dziecko. Niestety ja i brat mieliśmy powyżej 4 kg, prawdziwe słonie... To samo mój luby... 4kg.
A dziś wszyscy piękni i szczupli91patka91 lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gosiek22 wrote:Witam wszystkich proszę pomóżcie mi.... Miałam okres 24.02 następny.... 23.03.,,.nie wiem nawet kiedy wypadły dni płodne i owulacja...
kochałam się 24 26 28 marzec oraz 01 kwietnia
Ciężko dokładnie powiedzieć, ale moim zdaniem raczej nie były to dni płodne.
Te pierwsze razy na pewno nie, 1 kwietnia też raczej też jeszcze przed owulką.
A jakieś inne rzeczy obserwowałaś? Śluz albo temperaturę?33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
nick nieaktualny
-
Gosiek22 wrote:Temp mam 36,5.....A ja głupia myślałam że dni płodne.juz są za mną?!
Jeden pomiar nic nie da... Musisz mierzyć przez cały albo większość cyklu (jeśli brzydzisz się w okres), żeby cokolwiek zaobserwować.
Są tu dziewczyny, które mają podstawowe temp bardzo niskie (np. 36,2) a są takie jak ja których podstawową jest 36,7.
W tym momencie to, co możesz zrobić to sprawdzać jak się śluz rozciąga i kupić sobie testy owulacyjne i je robić.
Prawdopodobnie owulacja dopiero teraz jest albo będzie..
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.