X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    specjalistki od tarczycy - pomocy - jestem zalamana :(

grudzien TSH 5.6 (norma 0.27-4.20)

w styczniu zaczynam brac euthyrox

luty TSH 3,7

marzec TSH 1,99 (ciesze sie jak glupia)

kwiecien TSH 4,49 !!! (kurwa jego mac)
    MI TEŻ WZRoSŁO z 2.8 na 4.3
    Też się caly czas zastanawiam nad tym Eh.

jak to jest mozliwe, ze mi w miesiac tak wzroslo? :( nic tylko sobie kulke w leb strzelic..

ft4 tez mi wzroslo (16,2 przy normie 9,3-17)

zwiekszyc sobie samej dawke euthyroxu ? (biore 50) moj endo na urlopie a gin zdziwiona, ze mi tak poszlo w gore i mowi, ze jak na tescie wyjda dwie kreski to mi zwiekszy dawke..a jak nie to mam sie umowic do endo..tylko, ze do niego sie dostac to jak wygrac w lotka..

dodam ze prolaktyna pomimo dostinexu tez poza norma..

smutno mi cholernie ale chcialabym zrozumiec czemu mi tak to gowno wzroslo, Caro tez ostatnio wzroslo.. na wiosne sie podnosi czy co?

• marcyska 83 Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ! na forum i na tej stronie jestem nowa ! staram sie o dzidziusia juz troche czasu narazie bez rezultatow wiec postanowilam sie zabrac za to powaznie :) wszytko zamowione testy owulacyjne temometr testy ciazowe:( mam nadzieje ze pozytywnie mnie zaskocza:) nigdy nie prowadzilam takiego kalenarzyka moze tez dlatego staramy sie ale efektow nie widac ! macie dla mnie moze jakies rady czyli o ktorej najlepiej mierzyc tempeature czy jakies inne porady ktore moglabym wykorzystac :) czym wspomagacie swoje starania ? a moze ktos zna jakies magiczne sztuczki ??? bo obydwoje jestesmy zdrowi a nie jest nam dane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:20

Marcys
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś nie miała chwalić się wynikiem bety??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero jestem umówiona na piątek na 15kwietnia do ginekologa-endokrynologa. Do tego czasu niestety zostaje bez leków bo myślałam że mam leki na tarczyce a nie mam jużi brałam jodid100 ale sama nie wiem czy go brać dalej. On może podwyższyć mi jeszcze bardziej tsh czy raczej nie ?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flaming po pierwsze powiedz mi czy badałaś przeciwciała ? czy masz stwierdzone Hashi lub Basedova ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A czy któraś nie miała chwalić się wynikiem bety??
    tak Anna :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcyska 83 wrote:
    witam ! na forum i na tej stronie jestem nowa ! staram sie o dzidziusia juz troche czasu narazie bez rezultatow wiec postanowilam sie zabrac za to powaznie :) wszytko zamowione testy owulacyjne temometr testy ciazowe:( mam nadzieje ze pozytywnie mnie zaskocza:) nigdy nie prowadzilam takiego kalenarzyka moze tez dlatego staramy sie ale efektow nie widac ! macie dla mnie moze jakies rady czyli o ktorej najlepiej mierzyc tempeature czy jakies inne porady ktore moglabym wykorzystac :) czym wspomagacie swoje starania ? a moze ktos zna jakies magiczne sztuczki ??? bo obydwoje jestesmy zdrowi a nie jest nam dane :(
    witaj :) naszą jedyną magiczną sztuczka jest wzajemne wsparcie :)
    tak poza tym jedziemy wszystkie na tym samym wózku :)
    więc witamy i Ciebie :)

Caro lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak Anna :)

I gdzie ona..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    I gdzie ona..
    czekamy... :) pewnie wpadnie niedlugo się pochwalić :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - mialam badane:

anty-TPO: 11.7 (norma to wartosc ponizej 34)

i jeszcze jakies antyfosfolipidy (w normie), anty kariolipidy i anty B2GP1 (nie wiem co to, ale te dwa ostatnie mam negatywne czyli ok)

endo powiedzial, ze mam zapalenie tarczycy ale euthyrox pomoze..i od marca moge zaczac starania...

prosze napisz mi co mam sobie zbadac, zbadam na wlasna reke bo zanim on z urlopu wroci i sie do niego dostane to minie duuzo czasu..

bardzo dziekuje za twoja pomoc...jestem zalamana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:27

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę..

I tak jak mówi Gaduaa.. Wzajemne wsparcie bardzo dużo dobrego daje..

rozowyflaming, Gaduaaa, Caro lubią tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się pod tym podpinam :)
    Wsparcie to podstawa.

Flamingu coś bym Ci doradzila, ale na tej cholernej tarczycy się w ogole nie znam...

3500 g 54 cm <3
  • marcyska 83 Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :))) wierze ze z wami bedzie mi lzej bo czasami bywa ciezko ! dzieki dziewczyny !bede sie rozwniez starala byc wsparciem :) i powodzenia wszystkim zycze :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Marcys
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Gaduaa - mialam badane:

anty-TPO: 11.7 (norma to wartosc ponizej 34)

i jeszcze jakies antyfosfolipidy (w normie), anty kariolipidy i anty B2GP1 (nie wiem co to, ale te dwa ostatnie mam negatywne czyli ok)

endo powiedzial, ze mam zapalenie tarczycy ale euthyrox pomoze..i od marca moge zaczac starania...

prosze napisz mi co mam sobie zbadac, zbadam na wlasna reke bo zanim od z urlopu wroci i sie do niego dostane to minie duuzo czasu..

bardzo dziekuje za twoja pomoc...jestem zalamana
    zrób anty TPO :) i powtórz anty TG ..

sama sobie nic nie podwyższaj... że ft4 wzrosło to akurat dobrze a na swoim przykładzie ale to Hashimotki.... mogę powiedzieć że przy akurat chorobie autoimmunologicznej tarczyca ma remisje... i są tak zwane "rzuty" kiedy to następuje to TSH lubi sobie mocno skoczyć.. ja np wpadam w nadczynność podczasz rzutu...

wiem też ze słyszenia że i w zwykłej niedoczynności pojawiają się remisje...
    myślę żebyś zrobiła dla pewności właśnie przeciwciała wszystkie żeby się upewnić czy walczymy z Hashi czy to tylko/aż niedoczynność..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wielkie dzieki! zrobie anty tpo i anty tg

jezeli wartosci beda w normie to wtedy hashi moge wykluczyc tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zrób anty TPO :) i powtórz anty TG ..

sama sobie nic nie podwyższaj... że ft4 wzrosło to akurat dobrze a na swoim przykładzie ale to Hashimotki.... mogę powiedzieć że przy akurat chorobie autoimmunologicznej tarczyca ma remisje... i są tak zwane "rzuty" kiedy to następuje to TSH lubi sobie mocno skoczyć.. ja np wpadam w nadczynność podczasz rzutu...

wiem też ze słyszenia że i w zwykłej niedoczynności pojawiają się remisje...
    myślę żebyś zrobiła dla pewności właśnie przeciwciała wszystkie żeby się upewnić czy walczymy z Hashi czy to tylko/aż niedoczynność..
    A wiesz może coś na temat jodu . Jak wyżej pisalam mam wynik 4.3 k lekarza 15kwietnia do tego czasu zostaje bez leków na tarczyce. Myślałam że mam leki które kiedyś brałam ale nie mam i mam tylko jod. Co robić. Hasi stwierdza się przy anty-tpo czy anty-tg?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam: (
    Tylko sie położyłam na kanapie i mnie nie ma

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi z tego co zrozumialam to Hasi diagnozujesz za pomoca anty tpo i anty tg,
    odnosnie jodu nic nie wiem :(

Klaudys pisala, ze przy tak wysokim tsh nie powinno sie brac jodu

Klaudys, to prawda?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Gaduaaa wielkie dzieki! zrobie anty tpo i anty tg

jezeli wartosci beda w normie to wtedy hashi moge wykluczyc tak?
    teoretycznie... bo też ze słyszenia wiem że po usg stwierdza się hashi mimo że przeciwciała nie są podniesione.. ale ile w tym prawdy nie wiem.. bo sama się nie zgałębiałam...

ważne żeby wiedzieć czy to choroba autoimmunologiczna.. bo np można się czasem ustrzec właśnie rzutów...

• Caro Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    specjalistki od tarczycy - pomocy - jestem zalamana :(

grudzien TSH 5.6 (norma 0.27-4.20)

w styczniu zaczynam brac euthyrox

luty TSH 3,7

marzec TSH 1,99 (ciesze sie jak glupia)

kwiecien TSH 4,49 !!! (kurwa jego mac)

jak to jest mozliwe, ze mi w miesiac tak wzroslo? :( nic tylko sobie kulke w leb strzelic..

ft4 tez mi wzroslo (16,2 przy normie 9,3-17)

zwiekszyc sobie samej dawke euthyroxu ? (biore 50) moj endo na urlopie a gin zdziwiona, ze mi tak poszlo w gore i mowi, ze jak na tescie wyjda dwie kreski to mi zwiekszy dawke..a jak nie to mam sie umowic do endo..tylko, ze do niego sie dostac to jak wygrac w lotka..

dodam ze prolaktyna pomimo dostinexu tez poza norma..

smutno mi cholernie ale chcialabym zrozumiec czemu mi tak to gowno wzroslo, Caro tez ostatnio wzroslo.. na wiosne sie podnosi czy co?

Flamingo, to że wzrosło ft4 to spoko :-)

A to TSH faktycznie kiszka. Kurde, to widzisz jak u mnie. Jakieś dziwne rzeczy dzieją się na wiosnę. Hehe :-P Ja w środę przed samą wizytą pójdę zrobić jeszcze raz badania, więc zobaczymy co to będzie. I zapytam się od razu o te skoki, o co w nich chodzi. A jaką masz prolaktynę?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ