X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja zmykam, jest 21:53 mam 7 minut na odkurzanie :D

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam piekna zasade - jak jemu sie nie chce tegesowac to go nie mecze ze to dzis, ze trzeba, ze owulka ... Nieee perfidnie ide spac a na spioszka atak i coz - natura i sila wyzsza, dzieje sie :D

91patka91, Nats, kozamonia lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Flaming ;)

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Bo to jest podane w jakiś innych jednostach. W tych drugich to wychodzi ok 33.
    A jaka miałaś prolaktyne? I co bralas na zbicie jak można wiedziec?

Ja miałam około 29 (28 z hakiem). Trudno dokładnie powiedzieć co mi pomogłoAle na początku nic nie robiłam. Zaczęłam brać witaminy, lepiej się odżywiać i takie tam. Ale przeczytałam że na zbicie prolaktyny dobre są zioła i je pije od niecałego miesiąca i podejrzewam że to one, bo nic innego nie brałam, a samo raczej by aż tak nie spadło. Jeszcze miałam estradiol za niski i też mi się poprawił.

Nats lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Na początku wątku dziewczyny pisały o nich.. Też używalismy..
    Możliwe, ja w każdym razie z tego wątku o nich się nie dowiedziałam ;) I jak?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdo** mój stary śpi.. Ja nie wierzę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Możliwe, ja w każdym razie z tego wątku o nich się nie dowiedziałam ;) I jak?

No chyba działa skoro się udało..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja pierdo** mój stary śpi.. Ja nie wierzę

A miało być bara bara?? Z ranca atakuj...

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja miałam około 29 (28 z hakiem). Trudno dokładnie powiedzieć co mi pomogłoAle na początku nic nie robiłam. Zaczęłam brać witaminy, lepiej się odżywiać i takie tam. Ale przeczytałam że na zbicie prolaktyny dobre są zioła i je pije od niecałego miesiąca i podejrzewam że to one, bo nic innego nie brałam, a samo raczej by aż tak nie spadło. Jeszcze miałam estradiol za niski i też mi się poprawił.
    Hmmm ciekawe. Bo z tego co czytałam to na prolaktyne podaje się jakiś lek bromergon czy coś takiego i dużo osób ma po nim kupę skutków ubocznych. Nie wiem czy chciałabym go brać... oczywiście poradzę się lekarza, ale może ta moja prolaktyna nie jest taka koszmarna. Teraz biorę Castangusa - on też podobno PRL obniża.
    Ty pijesz zioła ojca sroki, prawda?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A miało być bara bara?? Z ranca atakuj...
    No Kuźwa temp rano spadła na owu.. Śluz mam megasny a on śpi a wie że miało dziś być... Normalnie nie wierzę

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats dostinex zamiast bromka.. O wiele lepszy.. Nie ma tylu skutków ubocznych

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Zauwazylam piekna zasade - jak jemu sie nie chce tegesowac to go nie mecze ze to dzis, ze trzeba, ze owulka ... Nieee perfidnie ide spac a na spioszka atak i coz - natura i sila wyzsza, dzieje sie :D
    Haha jesteś mistrzem Kaśka :P
    Normalnie nie mogę. Tak samo wcześniej z tym tekstem o wzwodzie wymodlonym od babć i ciotek :P

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hmmm ciekawe. Bo z tego co czytałam to na prolaktyne podaje się jakiś lek bromergon czy coś takiego i dużo osób ma po nim kupę skutków ubocznych. Nie wiem czy chciałabym go brać... oczywiście poradzę się lekarza, ale może ta moja prolaktyna nie jest taka koszmarna. Teraz biorę Castangusa - on też podobno PRL obniża.
    Ty pijesz zioła ojca sroki, prawda?

Ja nie brałam żadnych leków bo niby jeszcze w granicach się mieściła. A jakby nie zaczęła spadać dopiero bym dostała leki. Ja pije zioła ojca sroki nr3. Może pij je przez miesiąc i jak nie będzie poprawy to wtedy zacznij brać leki. Sama nie wiem. Nie chce Ci źle doradzić. Ja wole najpierw spróbować domowych sposobów lub ziół, bo lekom nie ufam i nie lubię ich brać, chyba że już muszę. Chociaż sama od następnego cyklu będę na Clo i Dupku :/ :/

Nats lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No Kuźwa temp rano spadła na owu.. Śluz mam megasny a on śpi a wie że miało dziś być... Normalnie nie wierzę

Sila go bierz :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    A ja z moim próbowałam dzisiaj 2 razy i duupa :/ nie dało rady :( przez ten cholerny wypadek jest połamany, nawet tabletki przeciwbólowe nie pomagają :/
    Gaduaaa, może jeszcze się przebudzi i Cię weźmie w obroty? :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra rozbrykalam sie za bardzo ;)
    Uciekam cos poczytac kobitki no i potem spac...
    A nad ranem nalot na meza :D
    Paaaa :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bierz go na śpiocha!!!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Też tak ostatnio miałam.. Z ranca sam przyszedł..

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja nie brałam żadnych leków bo niby jeszcze w granicach się mieściła. A jakby nie zaczęła spadać dopiero bym dostała leki. Ja pije zioła ojca sroki nr3. Może pij je przez miesiąc i jak nie będzie poprawy to wtedy zacznij brać leki. Sama nie wiem. Nie chce Ci źle doradzić. Ja wole najpierw spróbować domowych sposobów lub ziół, bo lekom nie ufam i nie lubię ich brać, chyba że już muszę. Chociaż sama od następnego cyklu będę na Clo i Dupku :/ :/
    Też staram się brać leki jak już muszę, a te typowo na zbijanie prolaktyny mnie przerażają.
    Chyba masz rację trzeba trochę wyluzować, zadbać o dietę i zacząć pić zioła. Jak nie pomogą to na pewno nie zaszkodza. Poczekam miesiąc i zobaczę co się będzie działo. A do endo i tak pójdę. Niech zobaczy te moje nieszczęsne wyniki :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Też staram się brać leki jak już muszę, a te typowo na zbijanie prolaktyny mnie przerażają.
    Chyba masz rację trzeba trochę wyluzować, zadbać o dietę i zacząć pić zioła. Jak nie pomogą to na pewno nie zaszkodza. Poczekam miesiąc i zobaczę co się będzie działo. A do endo i tak pójdę. Niech zobaczy te moje nieszczęsne wyniki :)

No i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie ;) Ja jeszcze ograniczyłam kawę do jednej dziennie i zwykłą herbatę zastąpiłam herbatami ziołowymi (mięta, melisa), i próbuj się nie denerwować bo prolaktyna od stresu wzrasta ;) Więc wrzucasz na luz, witasz się z endo i gitara gra ;) Trzymam kciuki za poprawę wyników ;)

Nats lubi tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ