X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczyny ja zmykam, jest 21:53 mam 7 minut na odkurzanie :D

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam piekna zasade - jak jemu sie nie chce tegesowac to go nie mecze ze to dzis, ze trzeba, ze owulka ... Nieee perfidnie ide spac a na spioszka atak i coz - natura i sila wyzsza, dzieje sie :D

91patka91, Nats, kozamonia lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Flaming ;)

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Bo to jest podane w jakiś innych jednostach. W tych drugich to wychodzi ok 33.
    A jaka miałaś prolaktyne? I co bralas na zbicie jak można wiedziec?

Ja miałam około 29 (28 z hakiem). Trudno dokładnie powiedzieć co mi pomogłoAle na początku nic nie robiłam. Zaczęłam brać witaminy, lepiej się odżywiać i takie tam. Ale przeczytałam że na zbicie prolaktyny dobre są zioła i je pije od niecałego miesiąca i podejrzewam że to one, bo nic innego nie brałam, a samo raczej by aż tak nie spadło. Jeszcze miałam estradiol za niski i też mi się poprawił.

Nats lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Na początku wątku dziewczyny pisały o nich.. Też używalismy..
    Możliwe, ja w każdym razie z tego wątku o nich się nie dowiedziałam ;) I jak?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdo** mój stary śpi.. Ja nie wierzę

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Możliwe, ja w każdym razie z tego wątku o nich się nie dowiedziałam ;) I jak?

No chyba działa skoro się udało..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja pierdo** mój stary śpi.. Ja nie wierzę

A miało być bara bara?? Z ranca atakuj...

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja miałam około 29 (28 z hakiem). Trudno dokładnie powiedzieć co mi pomogłoAle na początku nic nie robiłam. Zaczęłam brać witaminy, lepiej się odżywiać i takie tam. Ale przeczytałam że na zbicie prolaktyny dobre są zioła i je pije od niecałego miesiąca i podejrzewam że to one, bo nic innego nie brałam, a samo raczej by aż tak nie spadło. Jeszcze miałam estradiol za niski i też mi się poprawił.
    Hmmm ciekawe. Bo z tego co czytałam to na prolaktyne podaje się jakiś lek bromergon czy coś takiego i dużo osób ma po nim kupę skutków ubocznych. Nie wiem czy chciałabym go brać... oczywiście poradzę się lekarza, ale może ta moja prolaktyna nie jest taka koszmarna. Teraz biorę Castangusa - on też podobno PRL obniża.
    Ty pijesz zioła ojca sroki, prawda?

3500 g 54 cm <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A miało być bara bara?? Z ranca atakuj...
    No Kuźwa temp rano spadła na owu.. Śluz mam megasny a on śpi a wie że miało dziś być... Normalnie nie wierzę

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats dostinex zamiast bromka.. O wiele lepszy.. Nie ma tylu skutków ubocznych

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Zauwazylam piekna zasade - jak jemu sie nie chce tegesowac to go nie mecze ze to dzis, ze trzeba, ze owulka ... Nieee perfidnie ide spac a na spioszka atak i coz - natura i sila wyzsza, dzieje sie :D
    Haha jesteś mistrzem Kaśka :P
    Normalnie nie mogę. Tak samo wcześniej z tym tekstem o wzwodzie wymodlonym od babć i ciotek :P

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Hmmm ciekawe. Bo z tego co czytałam to na prolaktyne podaje się jakiś lek bromergon czy coś takiego i dużo osób ma po nim kupę skutków ubocznych. Nie wiem czy chciałabym go brać... oczywiście poradzę się lekarza, ale może ta moja prolaktyna nie jest taka koszmarna. Teraz biorę Castangusa - on też podobno PRL obniża.
    Ty pijesz zioła ojca sroki, prawda?

Ja nie brałam żadnych leków bo niby jeszcze w granicach się mieściła. A jakby nie zaczęła spadać dopiero bym dostała leki. Ja pije zioła ojca sroki nr3. Może pij je przez miesiąc i jak nie będzie poprawy to wtedy zacznij brać leki. Sama nie wiem. Nie chce Ci źle doradzić. Ja wole najpierw spróbować domowych sposobów lub ziół, bo lekom nie ufam i nie lubię ich brać, chyba że już muszę. Chociaż sama od następnego cyklu będę na Clo i Dupku :/ :/

Nats lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No Kuźwa temp rano spadła na owu.. Śluz mam megasny a on śpi a wie że miało dziś być... Normalnie nie wierzę

Sila go bierz :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    A ja z moim próbowałam dzisiaj 2 razy i duupa :/ nie dało rady :( przez ten cholerny wypadek jest połamany, nawet tabletki przeciwbólowe nie pomagają :/
    Gaduaaa, może jeszcze się przebudzi i Cię weźmie w obroty? :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra rozbrykalam sie za bardzo ;)
    Uciekam cos poczytac kobitki no i potem spac...
    A nad ranem nalot na meza :D
    Paaaa :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bierz go na śpiocha!!!

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Też tak ostatnio miałam.. Z ranca sam przyszedł..

• Nats Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja nie brałam żadnych leków bo niby jeszcze w granicach się mieściła. A jakby nie zaczęła spadać dopiero bym dostała leki. Ja pije zioła ojca sroki nr3. Może pij je przez miesiąc i jak nie będzie poprawy to wtedy zacznij brać leki. Sama nie wiem. Nie chce Ci źle doradzić. Ja wole najpierw spróbować domowych sposobów lub ziół, bo lekom nie ufam i nie lubię ich brać, chyba że już muszę. Chociaż sama od następnego cyklu będę na Clo i Dupku :/ :/
    Też staram się brać leki jak już muszę, a te typowo na zbijanie prolaktyny mnie przerażają.
    Chyba masz rację trzeba trochę wyluzować, zadbać o dietę i zacząć pić zioła. Jak nie pomogą to na pewno nie zaszkodza. Poczekam miesiąc i zobaczę co się będzie działo. A do endo i tak pójdę. Niech zobaczy te moje nieszczęsne wyniki :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Też staram się brać leki jak już muszę, a te typowo na zbijanie prolaktyny mnie przerażają.
    Chyba masz rację trzeba trochę wyluzować, zadbać o dietę i zacząć pić zioła. Jak nie pomogą to na pewno nie zaszkodza. Poczekam miesiąc i zobaczę co się będzie działo. A do endo i tak pójdę. Niech zobaczy te moje nieszczęsne wyniki :)

No i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie ;) Ja jeszcze ograniczyłam kawę do jednej dziennie i zwykłą herbatę zastąpiłam herbatami ziołowymi (mięta, melisa), i próbuj się nie denerwować bo prolaktyna od stresu wzrasta ;) Więc wrzucasz na luz, witasz się z endo i gitara gra ;) Trzymam kciuki za poprawę wyników ;)

Nats lubi tę wiadomość

‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ