Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Anula1986 wrote:Wątpię, że mam dzisiaj owu. Mam sucho jak na pustyni póki co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 07:37
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co? Właśnie się ważyłam bo dawno tego nie robiłam no a wiadomo że trzeba kontrolować wagę w ciąży. Na początku ważyłam 49,5, co nie było wcale takim początkiem tylko chyba już 5 czy 6 tygodniem. Wcześniej ważyłam jeszcze mniej, ale wiadomo że siłownia i basen poszły na bok bo na początku lepiej się nie przemęczać. Później schudłam na 49,2 i tak się utrzymywało a ja jadłam i jadłam.. Dzisiaj wróciło 49,5 a ja czuję się jakbym ważyła 55 i brzuch też mi szybko rośnie. Jak to możliwe?
-
Sylwia91 wrote:Wiecie co? Właśnie się ważyłam bo dawno tego nie robiłam no a wiadomo że trzeba kontrolować wagę w ciąży. Na początku ważyłam 49,5, co nie było wcale takim początkiem tylko chyba już 5 czy 6 tygodniem. Wcześniej ważyłam jeszcze mniej, ale wiadomo że siłownia i basen poszły na bok bo na początku lepiej się nie przemęczać. Później schudłam na 49,2 i tak się utrzymywało a ja jadłam i jadłam.. Dzisiaj wróciło 49,5 a ja czuję się jakbym ważyła 55 i brzuch też mi szybko rośnie. Jak to możliwe?
Możliwe kochana możliwe.. U mnie to samo było.. Nic tylko się cieszyć..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Sylwia91 wrote:Znalazłam coś takiego
BMI przed ciążą: 19,8 – 26,0
Przyrost masy ciała w ciąży:
I trymestr: 1,6 kg
II i III trymestr: 0,4 kg/tydzień
I, II i III trymestr: 11,5 do 16 kg
Za moich czasów czyli 5 lat wstecz normą było 19 kilogramów na koniec..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.