WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialo byc smiesznie a nie wyszlo :(

zawsze jak opowiadam kawaly to je chrzanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:46

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    ej no gdzie obrazek

funny-pregnancy-test-pizza-result.jpg

He he.. Ućknął??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    funny-pregnancy-test-pizza-result.jpg

Co się dzieje?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [url] http://themetapicture.com/well-congratulations/ [/url]

chcialam sie z wami posmiac ale nie wyszlo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 19:47

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim obecnym :D jestem jakby ktoś mnie szukał :D :D :D

WaldhauzerM, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś zaczyna ukuwać w pochwie. Miał ktos tak?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Mnie coś zaczyna ukuwać w pochwie. Miał ktos tak?

Ja nie miałam :P Mnie dzisiaj przez chwilę lewy jajnik pulsował i ćmił. Trwało to dosłownie kilkanaście sekund.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja nie miałam :P Mnie dzisiaj przez chwilę lewy jajnik pulsował i ćmił. Trwało to dosłownie kilkanaście sekund.
    U mnie też to tak trwa parę sekund i koniec także 2dni parę razy dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiam się na ciążę bo w to wątpię. Ale postanowiłam obserwować się w tym cyklu jakie to objawy będe miała o to w tym cyklu.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flamingu nie mogę otworzyć..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy jesteście kuźwa artystki hahahahaha

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wy jesteście kuźwa artystki hahahahaha

Bo??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekturka do spania odnosnie bzykania

PORADY GRZEGORZA OJCA SROKI - wygrzebane w ..... internecie....

Zalecenia praktyczne:

1. Zasięgnąć porady lekarza specjalisty po upływie roku od rozpoczęcia starania się o potomka. (Najlepiej tego znającego się na naprotechnologii- przypis autora). A jeżeli będzie to konieczne wykonać dodatkowe badania – dotyczy to zarówno męża jak i żony.

2. Rzucić palenie, dotyczy to obojga małżonków, choć kobiecie palenie szkodzi bardziej.

3. Zaleca się by małżonkowie jedli dużo nasion słonecznika (zawierają witaminę E), kiełki pszenicy i surówki oraz owoce (zwłaszcza te o kolorze czerwonym mp. aronia, porzeczka, borówka czarna, ciemne winogrona). Owoce te zawierają w swoim składzie przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Można też stosować przeciwutleniająco działającą witaminę C.

4. Łoże powinno być odpromieniwane (położyć skórę baranią lub koc wełniany).

5. Oboje małżonkowie powinni stosować miód pszczeli z pyłkiem pszczelim i propolisem. (Ojciec Grzegorz zalecał Bonimel pyłkowo-propolisowy dla żony oraz Bonimel pyłkowo – propolisowy z dodatkiem wyciągu z korzenia żeń-szenia dla męża- przypis autora).

6. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.

7. Lepsze jest pożycie gdy oboje małżonkowie są głodni. Są silniejsi.

8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.

9. Dobrze by było poczynać dzieci między nowiem a pełnią księżyca, jeżeli wystąpi jajeczkowanie. Nie poleca się poczęcia na zmniejszającym się księżycu. Dzieci poczęte na „starym”, kończącym się księżycu często są słabe i częściej chorują.

10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).

11. Nie sprzyja poczęciu alkohol i powoduje opłakane skutki, nie trzeba tego udowadniać.

12. Silne nerwice, pragnienie posiadania potomstwa, lęki, przesądy, uprzedzenia, obawy, nieświadomości, nie sprzyjają łatwemu poczęciu.

13. Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

14. Po klimakterium kobieta nie zachodzi w ciążę (u nas 48-56 lat).

15. Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.

16. Plemnik ma żywotność najczęściej 5-48 godzin. (Ich żywotność zwiększa się gdy w diecie stosuje się produkty z dużą zawartością selenu np. grzyby, brokuły i orzechy brazylijskie. Ruchliwość i żywotność plemników wzrasta także wtedy gdy zmniejsza się stres antyoksydacyjny, dlatego warto stosować zalecenia z pkt. nr 3 - przypis autora).

17. O ile możliwe, należy często jadać młodą baraninę i owcze sery (nie bryndzę) i mleko.

18. Żywność ma być zdrowa, naturalna, z dużą ilością mikroelementów, nie zabrudzona chemicznie. Ma zawierać dużo pełnowartościowego białka. Jeść często, a mało.

19. Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia. UWAGA: jak rozpoznać, że jajko jest zapłodnione? Można to rozpoznać w ten sposób, że jajko będzie się podświetlać silnym snopem światła. Promienie światła przechodzące przez skorupkę uwidocznią mały ciemny punkt lub plamkę. W odróżnieniu od takiego jajka, jajko niezapłodnione będzie miało jednolity kolor. Jajka takie najlepiej kupować w gospodarstwach wiejskich – czyli z miejsc, gdzie żyją zarówno kury jak i kogut.

20. Nosić obuwie na średnim obcasie – szpilki szkodzą.

21. Unikać bielizny osobistej wykonanej z tworzyw sztucznych. Używać mydła: szarego np. biały jeleń (bez dodatków zapachowych), można także do mycia używać Bonidermu czyli Pomady O. Grzegorza. Możliwe do wykorzystania są także mydła dla dzieci. (Mydła takie nie wywołują uczuleń, podrażnień, a zawarte w nich łagodne substancje zapachowe nie wpływają negatywnie na organizm kobiety – przypis autora).

22. Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.

23. Wzajemna służba sobie, pomoc, zaufanie, delikatność, modlitwa, oddanie, wierność, unikanie stresów sprzyja poczęciu.

24. Stosować mieszankę ziołową, recepturę której przedstawiamy powyżej.

25. Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.

http://www.bonimed.pl/artykuly/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakladam sie, ze teraz kazda z nas bedzie miala blyszczacy dom w dniach plodnych (zobacz punkt 10 ) :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    zakladam sie, ze teraz kazda z nas bedzie miala blyszczacy dom w dniach plodnych (zobacz punkt 10 ) :D :D

haha jassssne :P może każda ale nie ja :D nie jestem za naprotechnoliogią dla mnie to mit :P hehe i śmiać mi się chce z tego wszystkiego :D ale jak kto wierzy to spoczko ;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:

Jakiś czas temu dokładnie to samo czytałam ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od dzisiaj bzykamy się na glodnego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:21

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy punkcie 4 załamałam ręce..

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Przy punkcie 4 załamałam ręce..

Ja tyż :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze 8 dni bez serduszkowania ...no to pięknie u mnie było po owulce non stop :DD

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ