X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiolek i Te zioła Sroki zaczne brać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A który tydz?

Tydzień po terminie @. W zeszła sobotę miałam dostać @, nie dostałam. Testy od soboty do wtorku wychodziły pozytywne. Później już nie robiłam.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet nie wiem co powiedzieć. jak to w ogóle możliwe...cholernie niesprawiedliwe ze strony natury, dawać nam radośc i nadzieję a potem nagle bum i koniec.

trzymaj sie , jestes silna i wierzę głęboko, że dasz rade i wkrótce będziesz juz mamą zdrowego, pięknego dzidziusia, zasługujesz na to

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Tydzień po terminie @. W zeszła sobotę miałam dostać @, nie dostałam. Testy od soboty do wtorku wychodziły pozytywne. Później już nie robiłam.

a msz mozliwość jechac do lekarza, szpitala itp?? może jeszcze nie przesądzone..jeszcze nie krwawisz...

Sylwia91, MrsMi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Czy wiesz czy pomieszanie z kwasem foilowym zaszkodzi ?????///

Ja biore kwas foliowy i ziolka pije wiec to nie ma znaczenia

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja biore kwas foliowy i ziolka pije wiec to nie ma znaczenia

kwas foliowy jest raczej ciężko przedawkować..:)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki ,z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych

lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
    koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
    macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
    pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
    dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
    rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
    ruta {Herba Rutae} 20gr
    nagietek {Calendulae flos} 20gr
    nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
    Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
    Pić szklankę odwaru przed snem.
    mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
    1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
    2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem

Problem w tym ze ja raczej mam ta owulacje bo wykres mi ja wyznacza i teperatura ??

Zołza kochanie ta mieszanka??

Jak będę po dziecia jechać za godzinę to kupię..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Dokładnie kochana nie myślałaś żeby podjechać do szpitala?oni poważnie podchodzą do takich spraw

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

To w sumie ta sama sytuacja co u mnie.. Biochemiczna.. Cholera..

Nic Wam nie mówiłam ale tydzień temu dowiedziałam się że moja dobra znajoma w 12 tygodniu straciła ciążę.. Co to się teraz dzieje to ja nie wiem.. Masakra..

Ale kochana.. Gizmo też tak miała i to dużo naprawiło i w następnym cyklu zaciązyła..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Może jednak idź do lekarza... Może nie wszystko stracone... :*

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to nie wiadomo w sumie.. Jeżeli to biochemiczna to i tak nie uratują bo organizm i tak odrzuci.. Ale może to nie jest biochemia.. Chciałabym się mylić..

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsza jest niepewność :(... Ja się bardzo boję żeby tylko dojechać do II trymestru... Ehhh Waldi w 12 tyg? Masakra... Słyszałam że do 10 to dość często się zdarza ale tak późno? Ojej... Aleś mnie nastraszyla

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Zołza kochanie ta mieszanka??

Jak będę po dziecia jechać za godzinę to kupię..

Kurde teraz tak myślę... że to mój pierwszy cykl w którym się staram (testy,temp ) i nie wiem jakie wlasciwie te ziola... :p

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Najgorsza jest niepewność :(... Ja się bardzo boję żeby tylko dojechać do II trymestru... Ehhh Waldi w 12 tyg? Masakra... Słyszałam że do 10 to dość często się zdarza ale tak późno? Ojej... Aleś mnie nastraszyla

U niej było obumarcie płodu.. Ostatnio dużo chorowała więc pewnie to dlatego.. Bo dopóki byk zdrowa było wszystko ok..

Wiem Ty też chorowałas ale leczyłas się domowymi sposobami po za tym po chorobie miałaś usg i było ok więc nie masz się co martwić.. Słyszysz?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:28

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Kurde teraz tak myślę... że to mój pierwszy cykl w którym się staram (testy,temp ) i nie wiem jakie wlasciwie te ziola... :p

To sobie kochana pomyśl.. Ja piję te na 2 fazę.. Regulują Progesteron mój ulubiony hormon o którym lubię czytać..

A jak chcesz sobie sprawdzić czy ovu jest wystarczy obserwować temp.. Jak po domniemanej ovu idzie do góry to jest Progesteron i to znaczy że ovu była..

Albo mniej więcej 7 dni po ovu zbadać poziom Progesteronu.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie sikłam na test owu. wyszła mi kreska co prawda blada, ale zdecydowanie konkretniejsza niz w ostatnich trzech dniach. i oto tez pytanie...serduszkowalismy przedwczoraj, robic to równiez dziś czy czekac do jutra, moze bedzie jeszcze piękniejsza kreseczka i trzymac amunicję do jutra? jak sądzicie?

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a ja właśnie sikłam na test owu. wyszła mi kreska co prawda blada, ale zdecydowanie konkretniejsza niz w ostatnich trzech dniach. i oto tez pytanie...serduszkowalismy przedwczoraj, robic to równiez dziś czy czekac do jutra, moze bedzie jeszcze piękniejsza kreseczka i trzymac amunicję do jutra? jak sądzicie?

Sądzę że jak przedwczoraj było ostatnio to bym dziś powtórzyła ogień w szopie jak to mawia Zołza nasza..

Pamiętaj że armia zbawienia musi dojrzeć w Tobie przez 6 godzin żeby Cię zapłodnic..

szuflada, Zołza:) lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Sądzę że jak przedwczoraj było ostatnio to bym dziś powtórzyła ogień w szopie jak to mawia Zołza nasza..

Pamiętaj że armia zbawienia musi dojrzeć w Tobie przez 6 godzin żeby Cię zapłodnic..
    okej, to dziś nie oczekujcie mnie wieczorem! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

Ja bym chyba dziś :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    okej, to dziś nie oczekujcie mnie wieczorem! :D

Jedziesz maleńka jedziesz.... :D :P

‹‹ 1192 1193 1194 1195 1196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ