Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nawet nie wiem co powiedzieć. jak to w ogóle możliwe...cholernie niesprawiedliwe ze strony natury, dawać nam radośc i nadzieję a potem nagle bum i koniec.
trzymaj sie , jestes silna i wierzę głęboko, że dasz rade i wkrótce będziesz juz mamą zdrowego, pięknego dzidziusia, zasługujesz na toPierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Tissaia wrote:Tydzień po terminie @. W zeszła sobotę miałam dostać @, nie dostałam. Testy od soboty do wtorku wychodziły pozytywne. Później już nie robiłam.
a msz mozliwość jechac do lekarza, szpitala itp?? może jeszcze nie przesądzone..jeszcze nie krwawisz...Sylwia91, MrsMi lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Judi22 wrote:Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki ,z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników dla cyklów bezowulacyjnych
lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr
koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr
macierzanka {Serpylli Herba} 50gr
pokrzywa {Urticae Folium} 50gr
dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr
rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr
ruta {Herba Rutae} 20gr
nagietek {Calendulae flos} 20gr
nostrzyk {Herba meliloti} 20gr
Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny.
Pić szklankę odwaru przed snem.
mieszankę nr 3 można pić na dwa sposoby :
1. całe 3 cykle i potem chociaż jeden cykl przerwy lub
2. pić tylko do owu (jeśli jest pewnosć ze owu była) i potem nic nie pić lub pić zioła na II fazę (w przypadku problemów z progesteronem
Problem w tym ze ja raczej mam ta owulacje bo wykres mi ja wyznacza i teperatura ??
Zołza kochanie ta mieszanka??
Jak będę po dziecia jechać za godzinę to kupię..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Tissaia wrote:Tydzień po terminie @. W zeszła sobotę miałam dostać @, nie dostałam. Testy od soboty do wtorku wychodziły pozytywne. Później już nie robiłam.
-
To w sumie ta sama sytuacja co u mnie.. Biochemiczna.. Cholera..
Nic Wam nie mówiłam ale tydzień temu dowiedziałam się że moja dobra znajoma w 12 tygodniu straciła ciążę.. Co to się teraz dzieje to ja nie wiem.. Masakra..
Ale kochana.. Gizmo też tak miała i to dużo naprawiło i w następnym cyklu zaciązyła..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia91 wrote:Najgorsza jest niepewność
... Ja się bardzo boję żeby tylko dojechać do II trymestru... Ehhh Waldi w 12 tyg? Masakra... Słyszałam że do 10 to dość często się zdarza ale tak późno? Ojej... Aleś mnie nastraszyla
U niej było obumarcie płodu.. Ostatnio dużo chorowała więc pewnie to dlatego.. Bo dopóki byk zdrowa było wszystko ok..
Wiem Ty też chorowałas ale leczyłas się domowymi sposobami po za tym po chorobie miałaś usg i było ok więc nie masz się co martwić.. Słyszysz?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:28
Sylwia91 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Zołza:) wrote:Kurde teraz tak myślę... że to mój pierwszy cykl w którym się staram (testy,temp ) i nie wiem jakie wlasciwie te ziola... :p
To sobie kochana pomyśl.. Ja piję te na 2 fazę.. Regulują Progesteron mój ulubiony hormon o którym lubię czytać..
A jak chcesz sobie sprawdzić czy ovu jest wystarczy obserwować temp.. Jak po domniemanej ovu idzie do góry to jest Progesteron i to znaczy że ovu była..
Albo mniej więcej 7 dni po ovu zbadać poziom Progesteronu.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
a ja właśnie sikłam na test owu. wyszła mi kreska co prawda blada, ale zdecydowanie konkretniejsza niz w ostatnich trzech dniach. i oto tez pytanie...serduszkowalismy przedwczoraj, robic to równiez dziś czy czekac do jutra, moze bedzie jeszcze piękniejsza kreseczka i trzymac amunicję do jutra? jak sądzicie?
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:a ja właśnie sikłam na test owu. wyszła mi kreska co prawda blada, ale zdecydowanie konkretniejsza niz w ostatnich trzech dniach. i oto tez pytanie...serduszkowalismy przedwczoraj, robic to równiez dziś czy czekac do jutra, moze bedzie jeszcze piękniejsza kreseczka i trzymac amunicję do jutra? jak sądzicie?
Sądzę że jak przedwczoraj było ostatnio to bym dziś powtórzyła ogień w szopie jak to mawia Zołza nasza..
Pamiętaj że armia zbawienia musi dojrzeć w Tobie przez 6 godzin żeby Cię zapłodnic..szuflada, Zołza:) lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Sądzę że jak przedwczoraj było ostatnio to bym dziś powtórzyła ogień w szopie jak to mawia Zołza nasza..
Pamiętaj że armia zbawienia musi dojrzeć w Tobie przez 6 godzin żeby Cię zapłodnic..Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
nick nieaktualnyszuflada wrote:a ja właśnie sikłam na test owu. wyszła mi kreska co prawda blada, ale zdecydowanie konkretniejsza niz w ostatnich trzech dniach. i oto tez pytanie...serduszkowalismy przedwczoraj, robic to równiez dziś czy czekac do jutra, moze bedzie jeszcze piękniejsza kreseczka i trzymac amunicję do jutra? jak sądzicie?
Ja bym chyba dziś :p -
nick nieaktualny