Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
sandri_1 wrote:Rzeczywiście niedrogi. Musze sie dokrztalcic o co chodzi z tymi temperaturami, kiedy wzrastaja i w ogole. I od następnego cyklu bede mierzyc. Bo to sie chyba mierzy od 1dnia ? Czym sie wspomagacie dziewczyny jesli chodzi o poprawe plodnosci?
Ale jak chcesz możesz już teraz mierzyc, żeby sobie nawyk wyrobić. Tylko uwaga, bo to jest uzalezniajace
Ja narazie lykam Castangus, bo mam njeregularne cykle. Oprócz tego lykam kwas foliowy, Wit C, olej z wiesiołka (ale tylko do owulacji) i od czasu do czasu siemie lniane.
Od Nowego cyklu mam zamiar pić zioła Sroki.3500 g 54 cm -
Szufladka zwana Agraffką nie chcesz od przyszłego cyklu (oby go nie było TFU) zacząć być bardziej dowcipna i mierzyć na dole?
Nie wiem czy są jakieś kobity które wybierają trzecie wyjścia, czyli pomiar podcipciowy, znaczy doopowyhahhahaha
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualny
-
Kasia1987 wrote:Poszukiwaczki dzioba!
Oto mała ściąga o szyjce na jaką trafiłam, może nauczymy się w końcu tego:
PRZED OKRESEM: nisko, twarda, lekko otwarta (żeby umożliwić wypływ krwi)
OKRES: nisko, twarda, lekko otwarta
ZARAZ PO OKRESIE: nisko, twarda, zamknieta
PRZED OWULACJĄ: idzie do góry, jest coraz bardziej miękka
OWULACJA: bardzo wysoko, miękka, przypomina usta (może się wydawać, że znika, bo jest tak miękka, ze zlewa się ze ściankami pochwy)
PO OWU: opada, twardnieje, jędrna się robi (jak końcówka nosa), zamyka się
JESLI JEST ZAPLODNIENIE: nie schodzi na dól, pozostaje w górze, jest miękka, szczelnie się zamyka
Piszą, żeby nie badać za często bo jest delikatna i łatwo można uszkodzić. Wskazane krótkie pazurki.
Buuu to u mnie wyglada na to ze przed okresem jestem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szuflada wrote:ale co dziwne, według moich obliczeń wlasnie jutro miała być owulacja
No i ze wszystkim Ci to pasuje, spadeczek przed skokiem i te sprawy...33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
KlaudyŚ wrote:Buuu to u mnie wyglada na to ze przed okresem jestem
Klaudyś tam było dopisane, ze to najpowszechniejsze objawy szyjkowe, ale nie u każdej kobiety muszą się potwierdzać! Spokojnie!!!!33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Elunia Twój test też bym zaznaczyła jako pozytyw
Fajnie Wam, ze już macie takie kreski, ja mam polowę tego co Ty..
PS: ja mieszkam koło Parku Skaryszewskiego33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Kasia1987 wrote:Elunia Twój test też bym zaznaczyła jako pozytyw
PS: ja mieszkam koło Parku Skaryszewskiego
oj Kaska, bo Cie naprawde kopne w dupke zarazwiesz jakiego ja miałam wczoraj bledziocha??? jak tak przymknąc jedno oko, zamknąc drugie, spojrzec pod światlo to moze jakis cień cienia był... a dzisiaj widzisz, już bardzo wyraźna
Kasia1987 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia1987 wrote:Elunia Twój test też bym zaznaczyła jako pozytyw
PS: ja mieszkam koło Parku Skaryszewskiego
Ja przy parku Szczęścliwickim
Kawałek ale koniecznie trzeba się kiedyś na ciacho wybraćKasia1987 lubi tę wiadomość