SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e253a11b0a0e.jpg

łapaj Kasia, porównaj sobie jak to u mnie było dzień po dniu

Kurczę u Ciebie jest mega różnica między ovu a nagetywem!
    Ja jak robiłam w poprzednim cyklu to raczej ciemniały z dnia na dzień delikatnie ale nigdy tak..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn czy napar z wieśiołka też ma jakies działanie ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdobiłam z ciekawości jeszcze 2 inne..

Pierwszy jest z rossmana, drugi z apteki firmy "domowe laboratorium" a trzeci z allegro.
    Wychodzi na to że te z allegro są mega dziadowskie. Szkoda kasy i siusków na nie :)

29cxxd2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:01

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Dziewczyny.. Trzymajcie mój mózg. Znowu bym zapomniała tych głupich testów owulacyjnych.. Mam teraz dylemat. Muszę si, a nie mam testów. Dzisiaj 10dc, nie chce przegapić owu, bo czytałam że pisałyście ze po wieśku może być wcześniej. Ajajajajjaja.. lecę do apteki, wytrzymam B-) Jak kupię to siknę rekreacyjne :-P

Elunia, szuflada lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Kurczę u Ciebie jest mega różnica między ovu a nagetywem!
    Ja jak robiłam w poprzednim cyklu to raczej ciemniały z dnia na dzień delikatnie ale nigdy tak..
    wlasnie test przed tym negatywnym na zdjęciu troszkę bardziej widac kreseczkę. nie wiem od czego to zależy. biorę to za dobry znak :) może jutro jak zrobię to będzie juz w ogóle mega wyraźna :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Boże Dziewczyny.. Trzymajcie mój mózg. Znowu bym zapomniała tych głupich testów owulacyjnych.. Mam teraz dylemat. Muszę si, a nie mam testów. Dzisiaj 10dc, nie chce przegapić owu, bo czytałam że pisałyście ze po wieśku może być wcześniej. Ajajajajjaja.. lecę do apteki, wytrzymam B-) Jak kupię to siknę rekreacyjne :-P

Ja się zastanawiam czy na przykład jak się nie ma testu to można siknąć do pojemniczka i polecieć po test???
    Czy koniecznie muszą być swieżutkie cieplutkie siuski???
    Wie któraś?

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

Pierwszy jest z rossmana, drugi z apteki firmy "domowe laboratorium" a trzeci z allegro.
    Wychodzi na to że te z allegro są mega dziadowskie. Szkoda kasy i siusków na nie :)

29cxxd2.jpg
    ale jaja !!! aż się wierzyć nie chce

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

29cxxd2.jpg
    nauczka na przyszłość, nie kupujemy z allegro ;) ja mam te testy, które na Twoim zdjęciu jest środkowy. myślę, że są w miarę okej

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ja się zastanawiam czy na przykład jak się nie ma testu to można siknąć do pojemniczka i polecieć po test???
    Czy koniecznie muszą być swieżutkie cieplutkie siuski???
    Wie któraś?

Ja to ogólnie zawsze tak robię, że siusiam do pojemniczka, a potem "wkładam" tam test ;-) Ale nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy mógłby one "poczekać" :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ja to ogólnie zawsze tak robię, że siusiam do pojemniczka, a potem "wkładam" tam test ;-) Ale nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy mógłby one "poczekać" :-D
    ja bym zaryzykowała stwierdzenie, że mogą, przecież nie wyparuje z nich żaden hormon ani nic prawda?
    Chociaz pewnie nie moga i jest na to jakies logiczne, medyczne wytłumaczenie o którym nie mam pojęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    ja bym zaryzykowała stwierdzenie, że mogą, przecież nie wyparuje z nich żaden hormon ani nic prawda?
    Chociaz pewnie nie moga i jest na to jakies logiczne, medyczne wytłumaczenie o którym nie mam pojęcia :D

Wiesz ale może jakaś reakcja chemiczna zachodzić..sama nie wiem, kurde mój przyjdzie z dyżuru to go zabije tym pytaniem...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Też mi się niby pozytywny wydaje ale kurde to dopiero 8 dc!!!
    Kupiłam te testy i siknełam rekreacyjnie a tu taki numer...

no a co Ty sie dziwsz jak pare dni temu wyszło na usg że miałaś owu przed okresem? to Ci jajka rosły dopiero przecież wtedy chyba...u Ciebie to wszystko mozliwe...;) na wszelki wypadek działaj

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dziewczyn czy napar z wieśiołka też ma jakies działanie ????

Pomoże ktoś?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wogóle patrze na te WAsze testy co uważacie że są pozytywne i dochodze do wniosku że ja w cyklu gdzie robiłam te testy miałam jednak pozytyw,hehe....kreska była prawie taka jak kontrolna, miałam te z domowego laboratorium....ale ja sie wkurzyłam bo na tescie było napisane że ma byc taka jak kontrolna albo mocniejsza i obraziłam sie na te testy...

czas sie chyba odbrazić..;)

szuflada lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Pomoże ktoś?
    myślę, że takie same jak olej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    no a co Ty sie dziwsz jak pare dni temu wyszło na usg że miałaś owu przed okresem? to Ci jajka rosły dopiero przecież wtedy chyba...u Ciebie to wszystko mozliwe...;) na wszelki wypadek działaj

A no właśnie rozmawiam z ginem o tym pęcherzyku że mówił że ovu a Ty mi pisałaś że pęka dopiero o przy 20 mm.
    On na to że jeden już był pusty i widać że pekł tego dnia co byłam u niego.
    Kurde, dlatego nam się fakty nie zgadzały

Allmita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    tak wogóle patrze na te WAsze testy co uważacie że są pozytywne i dochodze do wniosku że ja w cyklu gdzie robiłam te testy miałam jednak pozytyw,hehe....kreska była prawie taka jak kontrolna, miałam te z domowego laboratorium....ale ja sie wkurzyłam bo na tescie było napisane że ma byc taka jak kontrolna albo mocniejsza i obraziłam sie na te testy...

czas sie chyba odbrazić..;)

Mi babka w aptece powiedziała że z tego domowego laboratorium najwięcej klientek jest zadowolonych

• Caro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Mi babka w aptece powiedziała że z tego domowego laboratorium najwięcej klientek jest zadowolonych

Ja też kupuje tr z domowego laboratorium i JESZCZE mnie nie zawiodły ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Tak sie teraz zastanawiam... Jak już mam te 2 krechy na teście owu to czy jest sens testować się 2x dziennie... Chyba nie. Zostane już przy 10:00
    A ja czytałam że lepiej wieczorem. Dwa razy dziennie to chyba za dużo. Ja raz dziennie koło 21:-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jak to się dodaje zdjęcia, żeby nie trzeba było wchodzić na stronę? Elunia, przybliż mi te tajniki ;-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ