Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
szuflada wrote:albo nie, Kaśkę to ochrzanię... bo az zerknęłam na Twoj wykres laska, i zaraz dostaniesz w dupe! co Ci się w nim nie podoba?? sama napisałas, że test z rossmanna juz troszkę, troszeczkę pozytywny, więc przestań tu marudzić. gdyby owulka nie czekała za rogiem, to by wyszedł całkiem negatywny. już nie długo sie pojawi, koniec mazania!!!
No dobra dobra
Ale jak nie wyjdzie pozytyw w najbliższych dniach to Twoja wina bo mi obiecałaś:D (ja lubię na kogoś zwalić, pewniej się czuję, jak ktoś mi coś obieca
)
szuflada lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Kasia1987 wrote:No dobra dobra
Ale jak nie wyjdzie pozytyw w najbliższych dniach to Twoja wina bo mi obiecałaś:D (ja lubię na kogoś zwalić, pewniej się czuję, jak ktoś mi coś obieca
)
No Kasia.. Na kogoś być musi..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
sandri_1 wrote:Aha, tak pije 3 mieszanke Sroki. Juz nie wiem czym mam sie wspomagac.... co jeszcze mogloby nam pomoc. Zastanawiam sie nad zrobieniem badan hormonalnych. Ostatnio znalazlam informacje ze 2dniowe plamienia przed okresem moga swiadczyc o zlym stężeniu progesteronu. Nie wiem czy zrobic badania czy poczekać na efekty picia ziół. Ponoc normalizuja hormony w organizmie....
A mierzysz temperature?
Mi to dużo dalo. Podobno temperatura to najbardziej wiarygodny domowy sposób, że owulka była3500 g 54 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurcze, chcialam mierzyc temperature. Ale mam kiepski termometr. Taki elektroniczny. I w ogóle nie jest wiarygodny. Mierzylismy z mezem i za kazdym razem pokazuje co innego. Najlepsze byly te rteciowe. A teraz te alkoholowe tez nie sa miarodajne. Juz sama nie wiem. A wy jaki macie?
-
sandri_1 wrote:Kurcze, chcialam mierzyc temperature. Ale mam kiepski termometr. Taki elektroniczny. I w ogóle nie jest wiarygodny. Mierzylismy z mezem i za kazdym razem pokazuje co innego. Najlepsze byly te rteciowe. A teraz te alkoholowe tez nie sa miarodajne. Juz sama nie wiem. A wy jaki macie?3500 g 54 cm
-
Poszukiwaczki dzioba!
Oto mała ściąga o szyjce na jaką trafiłam, może nauczymy się w końcu tego:
PRZED OKRESEM: nisko, twarda, lekko otwarta (żeby umożliwić wypływ krwi)
OKRES: nisko, twarda, lekko otwarta
ZARAZ PO OKRESIE: nisko, twarda, zamknieta
PRZED OWULACJĄ: idzie do góry, jest coraz bardziej miękka
OWULACJA: bardzo wysoko, miękka, przypomina usta (może się wydawać, że znika, bo jest tak miękka, ze zlewa się ze ściankami pochwy)
PO OWU: opada, twardnieje, jędrna się robi (jak końcówka nosa), zamyka się
JESLI JEST ZAPLODNIENIE: nie schodzi na dól, pozostaje w górze, jest miękka, szczelnie się zamyka
Piszą, żeby nie badać za często bo jest delikatna i łatwo można uszkodzić. Wskazane krótkie pazurki.Nats, Caro lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
sandri_1 wrote:Normalnie mierzylismy pod pacha. Ale cuda pokazywal... Raz 35,6, raz 36, raz 36,3. Mi i mezowi za każdym razem co innego.... dziadostwo to jest. Musze zainwestowac w cos lepszego. W aptece dostalas owulacyjny ? Ile kosztowal?
aha i ważne jest, żeby zawsze o jednej porze i rano jeszcze przed wstaniem.
Pani z apteki specjalnie dla mnie sprowadzila z hurtowni.
Zapłaciłam jakieś 19 zl także bardzo tanio.3500 g 54 cm -
szuflada wrote:no mówiłam Ci ciapku jeden kochany
Ale wynika również że nie czuję różnic aż tak, nie czaję jak się to zmienia
Moja nigdy nie jest zbyt nisko.. I nie pamiętam, żeby była aż taka miękka, jak to piszą.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Kasia1987 wrote:Tobie Szuflada jutro skoczy pewnie tempkaPierwszy cykl starań o drugiego maluszka!