X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Jutro zmierz poprawnie to się luknie co i jak oby tempka podskoczyła :) a <3 czemu nie udostępniłaś? :P

Jakoś nie pomyślałam żeby udostępniać :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jakoś nie pomyślałam żeby udostępniać :p

Ej no to dawaj dawaj :P trza wszystko kochana :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ok :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza Ty testy owu miałaś z allegro?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Was dziołszki doradzić w pewnej kwestii...
    Ze względu na to, że nigdzie nie ma witamin prenatalnych z Solgara postanowiłam kupić raz jeszcze Ferti Lady, piłam je w 1 cyklu.
    Ferti Lady ma w składzie m.in. L-arginine, czyli...

Tlenek azotu w stężeniach fizjologicznych rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Wpływa on także na dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poziom tlenku azotu wzrasta w czasie rozwoju pęcherzyków jajowych i spada tuż po owulacji. Reguluje on także odpowiednie wydzielanie śluzu przez szyjkę macicy. Odpowiednia ilość i jakość śluzu jest kluczowa dla umożliwienia plemnikom dotarcia do komórki jajowej i jej zapłodnienia.

Wyższą aktywność syntazy tlenku azotu można zaobserwować także w pierwszym trymestrze ciąży. Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin.

Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową trapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę.

L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.

Pytanie moje jest następujące. Czy jest sens w zaopatrzeniu się ziółek Ojca Sroki o nr 3, które są m.in. na owulkę i jajniki (należy je pić raz dziennie przed spaniem), czy pozostać przy piciu ferti lady przez min. 3 msc, a ziół już nie kupować?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Zołza Ty testy owu miałaś z allegro?

Na początku tak, ale kupiłam z Rossmanna i allegrowskie olalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku tak, ale kupiłam z Rossmanna i allegrowskie olalam

Czyli te z allegro Ci nie wyszły wgl? Tylko dopiero te z rossmana?

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Muszę się Was dziołszki doradzić w pewnej kwestii...
    Ze względu na to, że nigdzie nie ma witamin prenatalnych z Solgara postanowiłam kupić raz jeszcze Ferti Lady, piłam je w 1 cyklu.
    Ferti Lady ma w składzie m.in. L-arginine, czyli...

Tlenek azotu w stężeniach fizjologicznych rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Wpływa on także na dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poziom tlenku azotu wzrasta w czasie rozwoju pęcherzyków jajowych i spada tuż po owulacji. Reguluje on także odpowiednie wydzielanie śluzu przez szyjkę macicy. Odpowiednia ilość i jakość śluzu jest kluczowa dla umożliwienia plemnikom dotarcia do komórki jajowej i jej zapłodnienia.

Wyższą aktywność syntazy tlenku azotu można zaobserwować także w pierwszym trymestrze ciąży. Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin.

Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową trapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę.

L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.

Pytanie moje jest następujące. Czy jest sens w zaopatrzeniu się ziółek Ojca Sroki o nr 3, które są m.in. na owulkę i jajniki (należy je pić raz dziennie przed spaniem), czy pozostać przy piciu ferti lady przez min. 3 msc, a ziół już nie kupować?

Anula, tak sobie pomyślałam, że chyba lepiej jak wybierzesz jedną z tych rzeczy, bo co za dużo to nie zdrowo ;-)

Poza tym DOBRY DOBRY :-D

Waldi, normalnie tak po cichutko gratuluję <3 <3 Głośno będę to robić po napewno pięknej becie ;-)

Klaudyś, nie denerwuj się, każdy organizm jest inny, może było za wcześnie. Wdrażam nasze motto: " Póki nie ma @ jest nadzieja" Nadal trzymam kciuki <3 :-D

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, gratuluje. Oby tym razem wszystko bylo dobrze i beta ladnie rosla :)

Klaudys, nie lam sie bedzie dobrze!

Chyba faktycznie to prawda ze te biochemy naprawiaja duzo w organizmie i ostateczny rozrachunek wychodzi na plus..

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Czyli te z allegro Ci nie wyszły wgl? Tylko dopiero te z rossmana?

Te z Rossmanna co chwilę były z błędem... któregoś dnia wyszła mi z rana słaba krecha.. i o 17 robiłam kolejny. W tym o 17 wyszła mi słaba krecha kontrolna i się wkurzylam.. pojechałam i kupiłam te z Rossmanna. I wyszły 2 piękne mocne krechy.
    Także po @, czekając na owulacje będę używała te z all (ale chyba po 3 naraz :p ) bo mi ich full zostało... a na dniach przed owulka te z Rossmanna :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    A ja z innej beczki... od 3 dni mam bóle miesiączkowe, krzyża :/ W tym cyklu kompletnie za sobą nie nadążam... Normalnie zawsze mam 7 dni przed @ takie dolegliwości, a w tym cyklu przyszły spooro wcześniej co widać na moim wykresie :/
    Tak jak mój ból cycków czyżby wiesiołek? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:52

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Anula, tak sobie pomyślałam, że chyba lepiej jak wybierzesz jedną z tych rzeczy, bo co za dużo to nie zdrowo ;-)

No właśnie też mi się tak wydaje... Dlatego chyba zostanę przy ferti lady przez 3 msc.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Waldi:)

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg czym się wspomagacie? Jakimi suplementami?
    Ja np biore Pregne Plus. Ale może jest coś lepszego?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tak jak mój ból cycków czyżby wiesiołek? :-)

No nie gadaj? Cycki Cię bolą? Co on Nam wszystko przyspiesza (owulkę, dolegliwości @ i może jeszcze samą @)? Hmm... Tuż to szok O.o
    A Ciebie od kiedy cyce bolą? ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi Brawo Ty :* Gratulacje !

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg czym się wspomagacie? Jakimi suplementami?
    Ja np biore Pregne Plus. Ale może jest coś lepszego?

Ja biorę (jeszcze) z firmy Solgar witaminy prenatalne. Już mi się kończą i niestety nigdzie ich nie można kupić, dlatego przerzucam się na ferti lady z Olimpu (są to saszetki do picia).

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ceneo.pl widze że są po 48zł

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze tak rano was opuscilam ale musialam sie poplakac i wyrzucic z siebie wszystko po czym zasnąć.

Teraz sie obudzilam i sie strasznie czuje.
    Niedobrze mi strasznie a samopoczucie nie najlepsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:13

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Przepraszam ze tak rano was opuscilam ale musialam sie poplakac i wyrzucic z siebie wszystko po czym zasnąć.

Teraz sie obudzilam i sie strasznie czuje.
    Niedobrze mi strasznie a samopoczucie nie najlepsze

Kochana, trzymaj się tam :*
    Może ze stresu jest Ci niedobrze :(

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 1258 1259 1260 1261 1262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ