Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Muszę się Was dziołszki doradzić w pewnej kwestii...
Ze względu na to, że nigdzie nie ma witamin prenatalnych z Solgara postanowiłam kupić raz jeszcze Ferti Lady, piłam je w 1 cyklu.
Ferti Lady ma w składzie m.in. L-arginine, czyli...
Tlenek azotu w stężeniach fizjologicznych rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Wpływa on także na dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poziom tlenku azotu wzrasta w czasie rozwoju pęcherzyków jajowych i spada tuż po owulacji. Reguluje on także odpowiednie wydzielanie śluzu przez szyjkę macicy. Odpowiednia ilość i jakość śluzu jest kluczowa dla umożliwienia plemnikom dotarcia do komórki jajowej i jej zapłodnienia.
Wyższą aktywność syntazy tlenku azotu można zaobserwować także w pierwszym trymestrze ciąży. Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin.
Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową trapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę.
L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.
Pytanie moje jest następujące. Czy jest sens w zaopatrzeniu się ziółek Ojca Sroki o nr 3, które są m.in. na owulkę i jajniki (należy je pić raz dziennie przed spaniem), czy pozostać przy piciu ferti lady przez min. 3 msc, a ziół już nie kupować?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anula1986 wrote:Muszę się Was dziołszki doradzić w pewnej kwestii...
Ze względu na to, że nigdzie nie ma witamin prenatalnych z Solgara postanowiłam kupić raz jeszcze Ferti Lady, piłam je w 1 cyklu.
Ferti Lady ma w składzie m.in. L-arginine, czyli...
Tlenek azotu w stężeniach fizjologicznych rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia przez nie przepływ krwi. Wpływa on także na dojrzewanie komórki jajowej i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu się. Poziom tlenku azotu wzrasta w czasie rozwoju pęcherzyków jajowych i spada tuż po owulacji. Reguluje on także odpowiednie wydzielanie śluzu przez szyjkę macicy. Odpowiednia ilość i jakość śluzu jest kluczowa dla umożliwienia plemnikom dotarcia do komórki jajowej i jej zapłodnienia.
Wyższą aktywność syntazy tlenku azotu można zaobserwować także w pierwszym trymestrze ciąży. Suplementacja L-argininy powoduje liczniejszy wzrost komórek jajowych u kobiet o niskim poziomie gonadotropin.
Poprawia także odpowiedź jajników i macicy na leczenie hormonem folikulotropowym oraz szybkość uzyskania ciąży u kobiet, które słabo reagują na standardową trapię gonadotropinami. U takich kobiet zasadne jest używanie nawet kilkunastu gram L-argininy na dobę.
L-arginina w ilości 3 g dziennie ma także pozytywny wpływ na wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu, poprzez zmniejszanie ryzyka powstawania stresu oksydacyjnego.
Pytanie moje jest następujące. Czy jest sens w zaopatrzeniu się ziółek Ojca Sroki o nr 3, które są m.in. na owulkę i jajniki (należy je pić raz dziennie przed spaniem), czy pozostać przy piciu ferti lady przez min. 3 msc, a ziół już nie kupować?
Anula, tak sobie pomyślałam, że chyba lepiej jak wybierzesz jedną z tych rzeczy, bo co za dużo to nie zdrowo
Poza tym DOBRY DOBRY
Waldi, normalnie tak po cichutko gratulujęGłośno będę to robić po napewno pięknej becie
Klaudyś, nie denerwuj się, każdy organizm jest inny, może było za wcześnie. Wdrażam nasze motto: " Póki nie ma @ jest nadzieja" Nadal trzymam kciukipoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyWaldi, gratuluje. Oby tym razem wszystko bylo dobrze i beta ladnie rosla
Klaudys, nie lam sie bedzie dobrze!
Chyba faktycznie to prawda ze te biochemy naprawiaja duzo w organizmie i ostateczny rozrachunek wychodzi na plus..WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Czyli te z allegro Ci nie wyszły wgl? Tylko dopiero te z rossmana?
Te z Rossmanna co chwilę były z błędem... któregoś dnia wyszła mi z rana słaba krecha.. i o 17 robiłam kolejny. W tym o 17 wyszła mi słaba krecha kontrolna i się wkurzylam.. pojechałam i kupiłam te z Rossmanna. I wyszły 2 piękne mocne krechy.
Także po @, czekając na owulacje będę używała te z all (ale chyba po 3 naraz :p ) bo mi ich full zostało... a na dniach przed owulka te z RossmannaKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
Anula1986 wrote:A ja z innej beczki... od 3 dni mam bóle miesiączkowe, krzyża
W tym cyklu kompletnie za sobą nie nadążam... Normalnie zawsze mam 7 dni przed @ takie dolegliwości, a w tym cyklu przyszły spooro wcześniej co widać na moim wykresie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 11:52
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zołza:) wrote:Wg czym się wspomagacie? Jakimi suplementami?
Ja np biore Pregne Plus. Ale może jest coś lepszego?
Ja biorę (jeszcze) z firmy Solgar witaminy prenatalne. Już mi się kończą i niestety nigdzie ich nie można kupić, dlatego przerzucam się na ferti lady z Olimpu (są to saszetki do picia).
-
nick nieaktualny
-
Przepraszam ze tak rano was opuscilam ale musialam sie poplakac i wyrzucic z siebie wszystko po czym zasnąć.
Teraz sie obudzilam i sie strasznie czuje.
Niedobrze mi strasznie a samopoczucie nie najlepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 12:13
-
KlaudyŚ wrote:Przepraszam ze tak rano was opuscilam ale musialam sie poplakac i wyrzucic z siebie wszystko po czym zasnąć.
Teraz sie obudzilam i sie strasznie czuje.
Niedobrze mi strasznie a samopoczucie nie najlepsze
Kochana, trzymaj się tam :*
Może ze stresu jest Ci niedobrze