X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój właśnie od tygodnia bierze Salfazin, olej z wiesiołka (2-3 kaps. dziennie) i kwas foliowy, do tego zacznie pić czystka. Kurcze... A To Ci uparciuch :/ Powinien się też poświęcić jeśli chce mieć dzidzię :/ Mój mi obiecał, że pójdzie na badania (za 6 msc) jeśli nie pyknie do tego czasu. Mam to samo podejście :) Wolę się nie nastawiać niż później cierpieć, że nic z tego nie wyszło :/

No strasznie uparty, jak osioł :P On wyszedł z założenia że jak mamy jedno to drugie też będzie :/ Bez komentarza :/ Życzę Wam żeby jednak się udało i żebyście nie musieli badań robić ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Szczerze to chyba nie. Nie piłam często ale czasami walnęłam colę ale teraz to przynajmniej jedna puszeczka dziennie z tych małych kupuję b taka fajna wygodna pusia :D hehe i na raz jest

Ja jestem inna jak to mi moje kochanie mówi ;)
    Alkoholu w ogólnie nie piję, nie palę, nie piję właśnie coca coli etc ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ha ha - Nieźle :D Napisałyśmy to samo "W kupie raźniej" :D

haha też właśnie zauważyłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja jestem inna jak to mi moje kochanie mówi ;)
    Alkoholu w ogólnie nie piję, nie palę, nie piję właśnie coca coli etc ;)

My na szczęście oboje nie palimy i co ciekawe jak się poznaliśmy ja popalałam a mój mnie oduczył i nie palę do tej pory :) co do picia lubię czasem pifko walnąć ale też nie żeby się uchlać czy tp po prostu na dobry sen jedno wypic i też nie codziennie. Dziś jadłam truskawki kupiłam w lidlu takie piękne wielgachne ale tylko piękne się okazały w smaku woda co niektóre tylko posmak słodki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:22

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    No strasznie uparty, jak osioł :P On wyszedł z założenia że jak mamy jedno to drugie też będzie :/ Bez komentarza :/ Życzę Wam żeby jednak się udało i żebyście nie musieli badań robić ;)

Podejście niezbyt ciekawe... ale nie będę tego komentować. Mam tylko nadzieję, że jeśli zajdzie taka potrzeba to ruszy swoje szanowne 4 litery i pojedzie zrobić wszystkie niezbędne badania :) aczkolwiek chciałabym, aby nie było takiej potrzeby :) Fajnie, że chociaż jedno dziecko macie :) My nie mamy ani jednego :(
    Nie dziękuję, ale tego samego Ci życzę :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Witamy Cię serdecznie w naszej rodzinie i życzymy miłego pobytu :) w kupie raźniej ;) ale wybacz muszę zadać to pytanie jak to ja ;) skąd jesteś? :P

Witaj :)) Warszawa :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Podejście niezbyt ciekawe... ale nie będę tego komentować. Mam tylko nadzieję, że jeśli zajdzie taka potrzeba to ruszy swoje szanowne 4 litery i pojedzie zrobić wszystkie niezbędne badania :) aczkolwiek chciałabym, aby nie było takiej potrzeby :) Fajnie, że chociaż jedno dziecko macie :) My nie mamy ani jednego :(
    Nie dziękuję, ale tego samego Ci życzę :)

Z facetami nie nadążysz. Ja się go więcej prosić nie będę bo tylko nerwicy się nabawię a on i tak nie posłucha :/ Muszę sobie poradzić bez jego wyników :/ Miejmy nadzieje że już niedługo uda nam się zafasolkować i żadne badania już nie będą potrzebne ;)
    Również nie dziękuję ;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    My na szczęście oboje nie palimy i co ciekawe jak się poznaliśmy ja popalałam a mój mnie oduczył i nie palę do tej pory :) co do picia lubię czasem pifko walnąć ale też nie żeby się uchlać czy tp po prostu na dobry sen jedno wypic i też nie codziennie. Dziś jadłam truskawki kupiłam w lidlu takie piękne wielgachne ale tylko piękne się okazały w smaku woda co niektóre tylko posmak słodki :/

U mnie jest ten minus, że mój pali... :/ Cały czas proszę go by rzucił to w cholerę. Powiedział, ze nadejdzie kiedyś taki dzień, póki co nie czuje się na siłach by to uczynić z chwili na chwilę. Piwko też se lubi wypić :/
    To tylko ja z Nas 2 jestem taką abstynentką i bez nałogów... Ehh :/
    Czyli kupiłaś napakowane chemią truskawki :/ Blee :/ Beznadzieja, co? :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Witam Cię Pączku :)
    W kupie raźniej kochana :) Zacznij prowadzić wykresik :)

Heja :)
    Moje obserwacje na ovu prowadzę od marca ale temperaturę mam pokazaną od połowy cyklu :/ Czy uważasz że to dobry pomysł by umieszczać go w swoich postach ?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Z facetami nie nadążysz. Ja się go więcej prosić nie będę bo tylko nerwicy się nabawię a on i tak nie posłucha :/ Muszę sobie poradzić bez jego wyników :/ Miejmy nadzieje że już niedługo uda nam się zafasolkować i żadne badania już nie będą potrzebne ;)
    Również nie dziękuję ;)

Coś wiem na temat tego proszenia się. Z tym, że ja mojego wiecznie proszę o rzucenie fajek :/ Ale idzie mi to lipnie, a jemu to w ogóle nie idzie ;)
    Dlatego m.in. mojego faszeruje tabletkami by choć trochę wspomóc jego plemniczki. Ostatnio mu powiedziałam, że nie ma brać gorących kąpieli bo to im szkodzi. Wpierw był oburzony, a potem powiedział, że dobrze. To może zrobić ;)

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Moje obserwacje na ovu prowadzę od marca ale temperaturę mam pokazaną od połowy cyklu :/ Czy uważasz że to dobry pomysł by umieszczać go w swoich postach ?

Oczywiście kochana :) Dajesz :) Lepiej mieć niż nie mieć w ogóle ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    U mnie jest ten minus, że mój pali... :/ Cały czas proszę go by rzucił to w cholerę. Powiedział, ze nadejdzie kiedyś taki dzień, póki co nie czuje się na siłach by to uczynić z chwili na chwilę. Piwko też se lubi wypić :/
    To tylko ja z Nas 2 jestem taką abstynentką i bez nałogów... Ehh :/
    Czyli kupiłaś napakowane chemią truskawki :/ Blee :/ Beznadzieja, co? :/

Anulka nie martw się kochana tyle ludzi nawet nie patrzy na to czy palić, pić a dzieci rodzą się zdrowe i bez spiny a my się widocznie za bardzo napalamy i mamy to w głowach zakodowane wariujemy i może od psychy naszej już nie wychodzi. Ja się w tym cyklu staram wyluzować chociaż w połowie spróbuję bo może jednak to prawda :) co do truskawek wolę na nie patrzeć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Kurde i znowu daleko :/ ech no szkoda :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Coś wiem na temat tego proszenia się. Z tym, że ja mojego wiecznie proszę o rzucenie fajek :/ Ale idzie mi to lipnie, a jemu to w ogóle nie idzie ;)
    Dlatego m.in. mojego faszeruje tabletkami by choć trochę wspomóc jego plemniczki. Ostatnio mu powiedziałam, że nie ma brać gorących kąpieli bo to im szkodzi. Wpierw był oburzony, a potem powiedział, że dobrze. To może zrobić ;)

Faceci to gorsi niż małe dziecko :/ Nic im nie przetłumaczysz :/ Swojemu też mówiłam żeby nie kąpał się w takim w rządku to on do mnie że w zimnej wodzie nie będzie się kąpać :/ I gadaj se z takim :/ Ja już czasami nie mam do niego cierpliwości :/ Synek jest bardziej usłuchany od niego :D :D :D hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Witam nową koleżankę :-)
    U mnie też ponuro i deszcz :/ do tego jeszcze kiepskie samopoczucie :/( ból brzucha i głowy masakra :( niech ten dzień się już kończy.

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Oczywiście kochana :) Dajesz :) Lepiej mieć niż nie mieć w ogóle ;)

:) teraz wykres powinien być już widoczny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    :) teraz wykres powinien być już widoczny :)

No i jest :) jak długie cykle masz?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki ;)
    Pączku bardzo ładny awatar :D :D

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Witam nową koleżankę :-)
    U mnie też ponuro i deszcz :/ do tego jeszcze kiepskie samopoczucie :/( ból brzucha i głowy masakra :( niech ten dzień się już kończy.

U mnie też ponuro i pochmurno - chciałam iść pobiegać ale wczoraj troche przesadziłam z winem...dzis rano obudziłam się z bólem głowy...i stwierdziłam że pidżama party dziś będę cały dzień odstawiać :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Witam nowe staraczki ;)
    Pączku bardzo ładny awatar :D :D

Hejka i Dziękuję :))

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ