X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój właśnie od tygodnia bierze Salfazin, olej z wiesiołka (2-3 kaps. dziennie) i kwas foliowy, do tego zacznie pić czystka. Kurcze... A To Ci uparciuch :/ Powinien się też poświęcić jeśli chce mieć dzidzię :/ Mój mi obiecał, że pójdzie na badania (za 6 msc) jeśli nie pyknie do tego czasu. Mam to samo podejście :) Wolę się nie nastawiać niż później cierpieć, że nic z tego nie wyszło :/

No strasznie uparty, jak osioł :P On wyszedł z założenia że jak mamy jedno to drugie też będzie :/ Bez komentarza :/ Życzę Wam żeby jednak się udało i żebyście nie musieli badań robić ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Szczerze to chyba nie. Nie piłam często ale czasami walnęłam colę ale teraz to przynajmniej jedna puszeczka dziennie z tych małych kupuję b taka fajna wygodna pusia :D hehe i na raz jest

Ja jestem inna jak to mi moje kochanie mówi ;)
    Alkoholu w ogólnie nie piję, nie palę, nie piję właśnie coca coli etc ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ha ha - Nieźle :D Napisałyśmy to samo "W kupie raźniej" :D

haha też właśnie zauważyłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja jestem inna jak to mi moje kochanie mówi ;)
    Alkoholu w ogólnie nie piję, nie palę, nie piję właśnie coca coli etc ;)

My na szczęście oboje nie palimy i co ciekawe jak się poznaliśmy ja popalałam a mój mnie oduczył i nie palę do tej pory :) co do picia lubię czasem pifko walnąć ale też nie żeby się uchlać czy tp po prostu na dobry sen jedno wypic i też nie codziennie. Dziś jadłam truskawki kupiłam w lidlu takie piękne wielgachne ale tylko piękne się okazały w smaku woda co niektóre tylko posmak słodki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:22

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    No strasznie uparty, jak osioł :P On wyszedł z założenia że jak mamy jedno to drugie też będzie :/ Bez komentarza :/ Życzę Wam żeby jednak się udało i żebyście nie musieli badań robić ;)

Podejście niezbyt ciekawe... ale nie będę tego komentować. Mam tylko nadzieję, że jeśli zajdzie taka potrzeba to ruszy swoje szanowne 4 litery i pojedzie zrobić wszystkie niezbędne badania :) aczkolwiek chciałabym, aby nie było takiej potrzeby :) Fajnie, że chociaż jedno dziecko macie :) My nie mamy ani jednego :(
    Nie dziękuję, ale tego samego Ci życzę :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Witamy Cię serdecznie w naszej rodzinie i życzymy miłego pobytu :) w kupie raźniej ;) ale wybacz muszę zadać to pytanie jak to ja ;) skąd jesteś? :P

Witaj :)) Warszawa :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Podejście niezbyt ciekawe... ale nie będę tego komentować. Mam tylko nadzieję, że jeśli zajdzie taka potrzeba to ruszy swoje szanowne 4 litery i pojedzie zrobić wszystkie niezbędne badania :) aczkolwiek chciałabym, aby nie było takiej potrzeby :) Fajnie, że chociaż jedno dziecko macie :) My nie mamy ani jednego :(
    Nie dziękuję, ale tego samego Ci życzę :)

Z facetami nie nadążysz. Ja się go więcej prosić nie będę bo tylko nerwicy się nabawię a on i tak nie posłucha :/ Muszę sobie poradzić bez jego wyników :/ Miejmy nadzieje że już niedługo uda nam się zafasolkować i żadne badania już nie będą potrzebne ;)
    Również nie dziękuję ;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    My na szczęście oboje nie palimy i co ciekawe jak się poznaliśmy ja popalałam a mój mnie oduczył i nie palę do tej pory :) co do picia lubię czasem pifko walnąć ale też nie żeby się uchlać czy tp po prostu na dobry sen jedno wypic i też nie codziennie. Dziś jadłam truskawki kupiłam w lidlu takie piękne wielgachne ale tylko piękne się okazały w smaku woda co niektóre tylko posmak słodki :/

U mnie jest ten minus, że mój pali... :/ Cały czas proszę go by rzucił to w cholerę. Powiedział, ze nadejdzie kiedyś taki dzień, póki co nie czuje się na siłach by to uczynić z chwili na chwilę. Piwko też se lubi wypić :/
    To tylko ja z Nas 2 jestem taką abstynentką i bez nałogów... Ehh :/
    Czyli kupiłaś napakowane chemią truskawki :/ Blee :/ Beznadzieja, co? :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Witam Cię Pączku :)
    W kupie raźniej kochana :) Zacznij prowadzić wykresik :)

Heja :)
    Moje obserwacje na ovu prowadzę od marca ale temperaturę mam pokazaną od połowy cyklu :/ Czy uważasz że to dobry pomysł by umieszczać go w swoich postach ?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Z facetami nie nadążysz. Ja się go więcej prosić nie będę bo tylko nerwicy się nabawię a on i tak nie posłucha :/ Muszę sobie poradzić bez jego wyników :/ Miejmy nadzieje że już niedługo uda nam się zafasolkować i żadne badania już nie będą potrzebne ;)
    Również nie dziękuję ;)

Coś wiem na temat tego proszenia się. Z tym, że ja mojego wiecznie proszę o rzucenie fajek :/ Ale idzie mi to lipnie, a jemu to w ogóle nie idzie ;)
    Dlatego m.in. mojego faszeruje tabletkami by choć trochę wspomóc jego plemniczki. Ostatnio mu powiedziałam, że nie ma brać gorących kąpieli bo to im szkodzi. Wpierw był oburzony, a potem powiedział, że dobrze. To może zrobić ;)

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Moje obserwacje na ovu prowadzę od marca ale temperaturę mam pokazaną od połowy cyklu :/ Czy uważasz że to dobry pomysł by umieszczać go w swoich postach ?

Oczywiście kochana :) Dajesz :) Lepiej mieć niż nie mieć w ogóle ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    U mnie jest ten minus, że mój pali... :/ Cały czas proszę go by rzucił to w cholerę. Powiedział, ze nadejdzie kiedyś taki dzień, póki co nie czuje się na siłach by to uczynić z chwili na chwilę. Piwko też se lubi wypić :/
    To tylko ja z Nas 2 jestem taką abstynentką i bez nałogów... Ehh :/
    Czyli kupiłaś napakowane chemią truskawki :/ Blee :/ Beznadzieja, co? :/

Anulka nie martw się kochana tyle ludzi nawet nie patrzy na to czy palić, pić a dzieci rodzą się zdrowe i bez spiny a my się widocznie za bardzo napalamy i mamy to w głowach zakodowane wariujemy i może od psychy naszej już nie wychodzi. Ja się w tym cyklu staram wyluzować chociaż w połowie spróbuję bo może jednak to prawda :) co do truskawek wolę na nie patrzeć :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Kurde i znowu daleko :/ ech no szkoda :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Coś wiem na temat tego proszenia się. Z tym, że ja mojego wiecznie proszę o rzucenie fajek :/ Ale idzie mi to lipnie, a jemu to w ogóle nie idzie ;)
    Dlatego m.in. mojego faszeruje tabletkami by choć trochę wspomóc jego plemniczki. Ostatnio mu powiedziałam, że nie ma brać gorących kąpieli bo to im szkodzi. Wpierw był oburzony, a potem powiedział, że dobrze. To może zrobić ;)

Faceci to gorsi niż małe dziecko :/ Nic im nie przetłumaczysz :/ Swojemu też mówiłam żeby nie kąpał się w takim w rządku to on do mnie że w zimnej wodzie nie będzie się kąpać :/ I gadaj se z takim :/ Ja już czasami nie mam do niego cierpliwości :/ Synek jest bardziej usłuchany od niego :D :D :D hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Witam nową koleżankę :-)
    U mnie też ponuro i deszcz :/ do tego jeszcze kiepskie samopoczucie :/( ból brzucha i głowy masakra :( niech ten dzień się już kończy.

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Oczywiście kochana :) Dajesz :) Lepiej mieć niż nie mieć w ogóle ;)

:) teraz wykres powinien być już widoczny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    :) teraz wykres powinien być już widoczny :)

No i jest :) jak długie cykle masz?

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki ;)
    Pączku bardzo ładny awatar :D :D

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Witam nową koleżankę :-)
    U mnie też ponuro i deszcz :/ do tego jeszcze kiepskie samopoczucie :/( ból brzucha i głowy masakra :( niech ten dzień się już kończy.

U mnie też ponuro i pochmurno - chciałam iść pobiegać ale wczoraj troche przesadziłam z winem...dzis rano obudziłam się z bólem głowy...i stwierdziłam że pidżama party dziś będę cały dzień odstawiać :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Witam nowe staraczki ;)
    Pączku bardzo ładny awatar :D :D

Hejka i Dziękuję :))

‹‹ 1262 1263 1264 1265 1266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ