X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    a u mnie dzisiaj słońce jak ta lala :)
    Co do facetów to mój ma żylaki wiec i tak trzeba było zbadać. Jak gadałam z lekarzam to warto zmusić faceta do zbadania się bo nawet jak trzyma laptopa na udach to może się przyczynić do złej jakości spermy. Plemniki muszą mieć idealną tempke alby były zdrowe. Gońcie chłopów aby nie trzymali kompa na nogach !!! :) Mój maniak kulturystyki-ale amator i nie bierze nic co by mu na płodność wpływało. Tylko witaminy magnez i folik. Ja witaminy wiesiołek do owulki wit d bo mam niedobór i magnez

Żylaki hmmm... i jak wyszły badania bo mój też ma coś podobnego martwię się ale on nie chce słyszeć o tych moich pierdołach jak on to mówi ale ja się martwię o bo wiadomo kobiety zawsze o wszystko sie martwia i troszczą a oni nie doceniają tylko że gadamy pierdoły Ci powie.

Judi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja nie wiem o co chodzi - ale wczoraj wieczorem śluz dostał czerwonawego odcieniu - myślę...no @ jak nic...do rana się rozkręci...a tu nici z rozkręcania...prawy jajnik mnie boli...
    mialam tak samo w piątek rano śluz rożowy caly dzień i noc nic robota śluz powrócił i wieczorem zamienił się w@..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:24

• Pączek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    mialam tak samo w piątek rano śluz rożowy caly dzień i noc nic robota śluz powrócił i wieczorem zamienił się w@..

Dam znaka jutro jak wygląda sytuacja ale mam nadzieję że będzie jak u Ciebie że w końcu się rozkręci - trochę na początku spanikowałam bo nigdy tak nie miałam ale wiedząc że nie jestem jedyna to się uspokoiłam ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Żylaki hmmm... i jak wyszły badania bo mój też ma coś podobnego martwię się ale on nie chce słyszeć o tych moich pierdołach jak on to mówi ale ja się martwię o bo wiadomo kobiety zawsze o wszystko sie martwia i troszczą a oni nie doceniają tylko że gadamy pierdoły Ci powie.
    u mojego wyszły bardzo dobre. On się ich nabawił jeżdżąc na motocyklu. Zaczęło go boleć więc poszedł do urologa i ten zlecił badania. Jeżeli badania wyszłyby nieciekawie to czekałby go zabieg ,chyba laparoskopia. Po miesiącu płodność wraca w 100%. To nie jest nic groźnego. Z tego co się okazuje to to częsta przypadłość tyle że nie zawsze się objawia. Warto iść i usg zrobić oraz przebadać nasienie. :)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    na prawdę nie ma się czego bać możesz mu powiedzieć.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    u mojego wyszły bardzo dobre. On się ich nabawił jeżdżąc na motocyklu. Zaczęło go boleć więc poszedł do urologa i ten zlecił badania. Jeżeli badania wyszłyby nieciekawie to czekałby go zabieg ,chyba laparoskopia. Po miesiącu płodność wraca w 100%. To nie jest nic groźnego. Z tego co się okazuje to to częsta przypadłość tyle że nie zawsze się objawia. Warto iść i usg zrobić oraz przebadać nasienie. :)

Dzięki :) aż mi ulżyło ufff... cieszę się że to nic poważnego, mój idzie na badanie w czerwcu także musimy poczekać ale jestem dobrej myśli. Robił badania 4 lata temu było wszystko ok ale nie wiadomo czy coś się nie zmieniło mam nadzieję że nie. Klinika tylko będzie inna bo tamta ponoć do D...

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieśka biore 2 rano i tyle. na opakowaniu 3 zalecają ale bałam się że mnioe zaleje ... I tak mnie zalało :P

3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Waldi a Ty piłaś jakies ziołka ??

Piłam na 2 fazę cyklu..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    na prawdę nie ma się czego bać możesz mu powiedzieć.

Mój się nie boi chce iść ale czekamy bo w czerwcu będziemy mieli badanie za darmo ;) z okazji dnia ojca robią coś takiego w Ol w klinice Artemida także czekamy troszkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja wieśka biore 2 rano i tyle. na opakowaniu 3 zalecają ale bałam się że mnioe zaleje ... I tak mnie zalało :P

A na mnie nie zadziałał w tamtym cyklu, może w tym się coś zmieni ;)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dzięki :) aż mi ulżyło ufff... cieszę się że to nic poważnego, mój idzie na badanie w czerwcu także musimy poczekać ale jestem dobrej myśli. Robił badania 4 lata temu było wszystko ok ale nie wiadomo czy coś się nie zmieniło mam nadzieję że nie. Klinika tylko będzie inna bo tamta ponoć do D...
    Spokojnie to nic groźnego.;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A na mnie nie zadziałał w tamtym cyklu, może w tym się coś zmieni ;)
    Nie wiem. Na mnie aż za bardzo ale nie narzekam bo gluta jak ta lala. Tyle że ból jajnika od 10dc i od 15dc cycki jak przed okresem. ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi kochanie gdzieś Ty była tyle czasu? :) Co tam słychować?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    mnie od 15dc jskoś a 10dc miałam ból jaja :) Masakra nie wiem o co kaman. Sprawdzałam ten wiesiolek i nie mam nawet napisane jak a dawka.

ja mam z firmy GAL, pochłaniałam do owulki 5 sztuk dziennie, teraz nie biorę ;) Jeżeli @ dotrze to znowu od 1 dnia @ będę brać i tak do owulki.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    ja mam z firmy GAL, pochłaniałam do owulki 5 sztuk dziennie, teraz nie biorę ;) Jeżeli @ dotrze to znowu od 1 dnia @ będę brać i tak do owulki.
    Ja mam jakąś tutejszą firmę. Gdzieś czytałam aby nie przekraczać zalecanej dziennej dawki bo bokiem wychodzi:-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każdego widocznie działa inaczej nie wiem może za mało biorę, ale na opakowaniu jest żeby brac dwie dziennie czyli dobrze. Nie zauważyłam żeby śluzu było więcej. Zobaczymy w tym cyklu :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Waldi kochanie gdzieś Ty była tyle czasu? :) Co tam słychować?

Bry bry.. Żyję. Pisałam że dzisiaj jadę do Ikei i portu Łódź. ..ale szybko się uwinęlismy. . Kupiliśmy Tosiowi farbę do pokoju regały i polki. Będziemy pokój odświeżac.

Ale już jestem..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) po raz drugi...
    ja Cię nie mogę.. znowu przysnęłam na 20min...
    strzelam 20minutówki w ciągu dnia hahaa
    wczoraj to samo...
    mój do mnie.. może Ty już w ciąży jesteś hahaha :D

Sylwia91, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Na każdego widocznie działa inaczej nie wiem może za mało biorę, ale na opakowaniu jest żeby brac dwie dziennie czyli dobrze. Nie zauważyłam żeby śluzu było więcej. Zobaczymy w tym cyklu :)
    Tak to pewnie na ciebie działa inaczej. A masz problem ze śluzem?

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry bry.. Żyję. Pisałam że dzisiaj jadę do Ikei i portu Łódź. ..ale szybko się uwinęlismy. . Kupiliśmy Tosiowi farbę do pokoju regały i polki. Będziemy pokój odświeżac.

Ale już jestem..

To wybacz nie doczytałam. No to super trza zacząć i u nas malowanko ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ