Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:To zależy od przypadku na pewno Kasiu :* ja oglądam porodówki i rzadko się zdarza że wyciągają kleszczami.. Oby nie było problemu. Ale ja chcę przec. Chcę tego wszystkiego doświadczyć
te skurcze zaczynające się w domu, czekanie na rozwarcie, parcie... niezapomniane z pewnością
Sylwia91 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Sylwia dlatego każda kobieta powinna mieć możliwość decyzji.
To tak intymna i osobista sprawa- nie tylko fizyczna, też duchowa, że nikt obcy nie powinien nam wmawiać ani tego ani tamtego. Każda z nas wspierana przez ojca dziecka i rodzinę i lekarza powinna sama móc wybrać to, co najlepsze dla siebie i dziecka.
Ja na razie nie czuję się na naturalny, ale kto wie- być może hormony w ciązy będą mi tak szalały, że zapragnę rodzić naturalnie.
Nie znosze dyskusji na imprezach, kiedy to ktoś prawi morały o rodzeniu- szczególnie, gdy się chłopy cudze wypowiadają.
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Każda metoda porodu ma swoje plusy i minusy.
Na szczęście kazda z nas decyduje za siebie
Mnie poród naturalny też przeraża, ale jakbym miała wybierać to wolałabym tak urodzic. Mama mówi, ze cały bol i trud mija jak klada Ci maluszka na piersiSylwia91, Kasia1987, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Sylwia91 wrote:Az się nie mogę doczekać hehe! Czasem ogarnia mnie przerażenie ale po takich rozmowach trochę się uspakajam
Kochana nie bój się, ból może faktycznie trochę duży, ale jak zobaczysz swoje bobo to już za chwilę nie będziesz o tym pamiętaćSylwia91 lubi tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Ja chcialam rodzic naturalnie ale podobno jeżeli ktos ma problem ze wzrokiem to powinien rodzix przez cesarke . nie wiem ile w tym prawdy jest3500 g 54 cm
-
KlaudyŚ wrote:Ja chcialam rodzic naturalnie ale podobno jeżeli ktos ma problem ze wzrokiem to powinien rodzix przez cesarke . nie wiem ile w tym prawdy jest
Przy takim krecie jak ja to może i wyboru nie dają:D:D
A ja się rozwodzę wielce jak bym wolała hahaha
-4 mam plus astygmatyzm na prawym oku mi wyszedł w tym roku...33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Kasia1987 wrote:Przy takim krecie jak ja to może i wyboru nie dają
:D:D
A ja się rozwodzę wielce jak bym wolała hahaha
-4 mam plus astygmatyzm na prawym oku mi wyszedł w tym roku...Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Łapcie listę wskazan do DZ
Lista wskazań medycznych jest obszerna, są to zarówno wskazania położnicze (długa lista) i wskazania pozapołożnicze. Wśród tych ostatnich są m.in:
- choroby układu krążenia matki,
- poważna wada wzroku matki i zagrożenie odwarstwieniem się siatkówki oka,
- poważne retinopatie, czyli zmiany chorobowe siatkówki oka,
- patologie kręgosłupa,
- niewyrównana cukrzyca,
- wskazania psychiatryczne, m.in. tokofobia (lęk przed porodem)
- opryszczka narządów płciowych.
Wśród wskazań położniczych, które mogą decydować o przeprowadzeniu planowanego cesarskiego cięcia są m.in.
- przebyte wcześniej operacje macicy,
- wcześniejsze porody w drodze cesarskiego cięcia
- nieprawidłowe ułożenie główki dziecka
- niewspółmierność porodowa (zbyt duże dziecko w stosunku do szerokości miednicy matki)
- waga dziecka powyżej 4,5 kg,
- zakażenie wewnątrzmaciczne.3500 g 54 cm -
KlaudyŚ wrote:Ja chcialam rodzic naturalnie ale podobno jeżeli ktos ma problem ze wzrokiem to powinien rodzix przez cesarke . nie wiem ile w tym prawdy jest
-
Kim87 wrote:U mnie ból cycków ciąg dalszy. Omg. Do tego że sluzami dojść do ładu nie mogę
Raz klej raz woda. Never ending story;-)
Heh u mnie to samo. W dzień mam rozciągliwy, a wieczorem jak chluśnie!
Od paru dni tak.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.