Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:Dzięki. Jasne tyle że zaskoczona jestem że mój cykl trwal 23 dni.
Przepraszam za pytanie a jak radzicie sobie z termometrem w czasie miesiączki?Kim87 lubi tę wiadomość
-
Anula1986 wrote:A dzisiaj masz 23 dc? To Ci kurde za szybko i tak przyszła... Ja mam 28- max 30Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Zołza:) wrote:Pozytyw pełnª gębą
No ja myślęMam nadzieję, że plemniory od wczoraj grzecznie czekają, a dzisiaj jeszcze im towarzyszy wyślę, ale to dopiero wieczorem hehe.
Kasia1987, szuflada, Allmita lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
Kobitki test z Allegro cień (1/4 mocy kontrolnej). Przy pozytywnych testach Allegro miałam gdzieś 3/4 mocy kontrolnej, czyli to jeszcze nie to. Tym samym poranny test z Rossmanna chyba też jako negatyw wpiszę. Powinny być mocniejsze oba jeszcze...33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHEJ DZIEWCZYNY
JA niedługo zaczynam się brać za serduszkowanie.
Mysle sobie tak jak to zrobic zeby plemiory były silne i mocno. Stosować co 2 dni.
Codziennie coś się nie sprawdza u mnie. Ale też nie sprawdziło się serduchować tylko w dni płodne może przegapiłam wtedy nie wiem. Ale w ost cyklu nie bylo takiej możliwości żeby przegapić.
Ja oglnie często mam na serduszka ochotę ale słyszałam że to osłabia. -
Anula cieszę się ze udalo sie gina załatwić
Kim szkoda troszke no ale cóż
Jeszcze kompa nie odpalilam od rana. Ale listę zaaktualizuje na pewno dzis.
No i bylam juz po karmęi watrobke przy okazji obok dla siebie kupiłam. No taka mam na nia ochotę ze chyba surowa bym jadla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJudi22 wrote:HEJ DZIEWCZYNY
JA niedługo zaczynam się brać za serduszkowanie.
Mysle sobie tak jak to zrobic zeby plemiory były silne i mocno. Stosować co 2 dni.
Codziennie coś się nie sprawdza u mnie. Ale też nie sprawdziło się serduchować tylko w dni płodne może przegapiłam wtedy nie wiem. Ale w ost cyklu nie bylo takiej możliwości żeby przegapić.
Ja oglnie często mam na serduszka ochotę ale słyszałam że to osłabia.
Moja gin mi poradziła serduszkowac 7 dni przed - w trakcie - 7 dni po owulacji , co 2dniJeśli w tym cyklu nie pykło to tak spróbuje w nastepnym
-
Sposoby pomiaru: Temperaturę powinno się mierzyć wewnątrz organizmu (wewnątrz jam ciała wyścielonych śluzówką): w ustach pod językiem, w pochwie lub w odbytnicy. Pomiar pod pachą jest niemiarodajny bo określa temperaturę skóry. W każdym cyklu należy przyjąć stałe miejsce mierzenia i zapisać je na karcie cyklu obok pory pomiaru.
Pomiar w ustach pod językiem (oralny): Termometr należy włożyć głęboko pod język, aż do jego nasady, zawsze po tej samej stronie wędzidełka, język opuścić miękko na termometr i zamknąć usta. Podczas mierzenia termometr należy trzymać nieruchomo. Pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu jamy ustnej. W zależności od miejsca w ustach wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek. Przed pomiarem nie należy jeść, pić, palić ani rozmawiać.
Pomiar w pochwie (waginalny): Termometr wprowadzić głęboko do pochwy tak, by oparł się o jej sklepienie, a mięśnie ściśle obejmujące termometr zaczęły go wypychać. Jest to ważne, ponieważ temperatura w pochwie jest zależna od głębokości. Termometr podczas pomiaru należy przytrzymywać ręką lub bielizną. Ten ostatni sposób jest szczególnie dogodny dla matek mierzących temperaturę w czasie karmienia piersią (wypróbowałam). Mają one wtedy obie ręce wolne i dziecko nie zabiera im termometru z ust, co mogłoby się zdarzyć przy pomiarze oralnym.
Zołza:) lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO