Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anula1986 wrote:Znalazłam coś takiego "Ja gdzieś czytałam, że rozciągliwy śluz podobny do płodnego pojawia się przed miesiączką z powodu tego, że zmniejsza się poziom progesteronu i znowu zaczynają dominować estrogeny, a za śluz płodny odpowiedzialne są właśnie estrogeny." Czyli, ze chyba @ się zbliża...
on nie świadczy o nadchodzącej, trwającej czy już przebyłej owulacji. On sygnalizuje nam tylko płodność tak jak wodnisty, że jest odpowiedni dla plemiorów, że przedostaną się dalej. Inne śluzy mają inne ph czy coś tam i plemiorów nie przepuszczą. A to wcale nie znaczy, że jajo jest akuratKasia1987 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze coś takiego znalazłam
"To nie musilabyc śluz płodny, czasem to może byc pozostałośc spermy. Raz tez mialam taka sytuacje, ze niby byl sluz plodny tuz przed okresem a okazalo się, że z podniecenia moj organizm tak reaguje i produkuje sluz, ktory ma za role aby nawilzal i nie podraznial. Wiec to niekoniecznie musial byc akurat sluz płodny."Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
My powinnyśmy własny podręcznik spisać..
Pod tytułem "Staraczki 2016: teorie i interpretacje cyklu i wspomagania płodności. Mądrość ludowa."Zołza:), Gaduaaa, Caro, Allmita, Tuliska lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualny
-
http://nprtech.ehost.pl/Sluz_plodny.html proszę bardzo po raz kolejny
Osoby rozpoczynające przygodę z NPR zastanawiają się czasem jak rozróżnić śluz płodny od wydzieliny związanej z podnieceniem. Pomimo podobnego wyglądu, cechą, która odróżnia śluz płodny od wydzieliny związanej z podnieceniem seksualnym jest rozciągliwość. Wydzielina się nie rozciąga w odróżnieniu od śluzu płodnego, który rozciąga się w długie nitki.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
Padnę śmiechem- Gizmo pięknie tłumaczy, szuka, odpowiada na pytania, a wariatki spamują i trollują forum głupotami (ze mną na czele
)
szuflada lubi tę wiadomość
-
No więc. Mam 27 lat, swoje cykle obserwuję od 1,5 roku. Do tej pory z mężem stosowaliśmy metodę NPR-u (termiczno-objawową), czyli nie kochaliśmy się w dni płodne. Od następnego cyklu zamierzamy pozbyć się tych krępujących wolność barier
postanowiłam zatem porozglądać się na forum, gdzie pewnie zagoszczę na dłużej
Mam cykle około 30 dniowe, lutealna ma 11-13 dni. W dni płodne mam dużo śluzu, w pozostałe nie ma go wcale.Żadnych wspomagaczy nie bioręKasia1987, Gizmo, Kim87, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Szumidełko udostępnij wykres, to dziewczyny będą pomagać, komentować itd.
Tutaj możesz zadawać pytania poważne i porąbane albo dzielić się fotami testów, śluzu, czy czego tam chcesz
Na jakim etapie teraz jesteś?Gizmo lubi tę wiadomość
-
yyyy, jak tylko ogarnę jak się udostępnia wykresy to tak zrobię
Teraz jestem w 25dc, ale dopadła mnie jakaś wredna infekcja, więc nawet temperatury chwilowo nie mierze ;/