SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dzis zrobiłam test z 3-go a nie 2-go moczu jak wczoraj i przedwczoraj i nawet jeszcze bledsza ta krecha....więc z tego wynika że ja muszę robic je rano jeśli wogóle to ma mi cos dać....

a Ty Elunia o której robisz te testy?

Wcześniej robiłam o 14 i okolo 12:00 i zauważyłam że nie ma różnicy. Więc robie o 12:00 bo mi bardziej to pasuje. I jakoś nie patrze z którego moczu ale najczęściej z drugiego

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Wcześniej robiłam o 14 i okolo 12:00 i zauważyłam że nie ma różnicy. Więc robie o 12:00 bo mi bardziej to pasuje. I jakoś nie patrze z którego moczu ale najczęściej z drugiego

tak mało sikasz??? ;) no to moze to jest przyczyna...moze masz zbyt gesty mocz-spróbuj zrobić wieczorem dzis dla porównania....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    tak mało sikasz??? ;) no to moze to jest przyczyna...moze masz zbyt gesty mocz-spróbuj zrobić wieczorem dzis dla porównania....

bo z gęstego moczu będa zafałszowane wyniki(dlatego nie poleca sie robic np z porannego pierwszego, ale potem jak mało generalnie pijesz to on moze byc dla mnie i tak zagęszczony)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o miałam zrobic edycje,ale zacytowałam samą siebie...no nic..;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski, czas szybko z wami leci a tu trzeba po zakupy iść, jakis obiad zrobić małżowi :P

a własnie, macie może jakies pomysły na obiad??? ja totalnie nic

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, to ja podobne uczucia miałam w poprzednim cyklu. Niby się cieszyłem pozytywnym testem, ale z tyłu głowy gdzieś głęboko było uczucie albo przeczucie ze coś nie tak może być. Mnie się wydaje że kobiety jakoś podświadomie czują, czy będzie ok czy nie.
    U mnie cały czas była ta obawa, u Ciebie też...

Tak jak wczoraj pisałam ja chyba tej czarnej rozpaczy nie przeżyłam, bo dzięki Gizmo i Tobie wierzę, że z tego biochema coś dobrego wyniknie ostatecznie. :D

WaldhauzerM, Gizmo, 91patka91 lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldi, to ja podobne uczucia miałam w poprzednim cyklu. Niby się cieszyłem pozytywnym testem, ale z tyłu głowy gdzieś głęboko było uczucie albo przeczucie ze coś nie tak może być. Mnie się wydaje że kobiety jakoś podświadomie czują, czy będzie ok czy nie.

Tak jak wczoraj pisałam ja chyba tej czarnej rozpaczy nie przeżyłam, bo dzięki Gizmo i Tobie wierzę, że z tego biochema coś dobrego wyniknie ostatecznie. :D
    kochana, jeżeli i Ty zafasolkujesz od razu po biochemicznej to chyba zacznę pragnąc nawet takiej, byle tylko szybko w nastepnym cyklu maluszek był :P

Kasia1987, WaldhauzerM, Tuliska, Gizmo lubią tę wiadomość

• Evak78 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa. Mam juz jedno dziecko i staram sie o następne, wiem dokładnie kiedy owuluje ale jak narazie mieliśmy poronienie w sierpniu 12 tydzień i dwa miesiące temu 5 tyg. Sama nie wiem co dalej robic....

Ewelina
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa mój chłop wrócił i biega nago po chacie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:58

Kim87, Tuliska, Gizmo lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochana, jeżeli i Ty zafasolkujesz od razu po biochemicznej to chyba zacznę pragnąc nawet takiej, byle tylko szybko w nastepnym cyklu maluszek był :P

Kurcze, a wiecie co? Jak Waldi powiedziała że gin stwierdził że biochemiczna dużo naprawia, to ja se pomyślałam że w takim razie to ja też tak chce. No i jeb! Tak że trzeba uważać co sobie życzymy...

Margaretka89, szuflada, Tuliska, WaldhauzerM, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evak78 wrote:
    Hej jestem tu nowa. Mam juz jedno dziecko i staram sie o następne, wiem dokładnie kiedy owuluje ale jak narazie mieliśmy poronienie w sierpniu 12 tydzień i dwa miesiące temu 5 tyg. Sama nie wiem co dalej robic....

Ewelina, ja myślę że powinnaś się udać do jakiegoś ginekologa specjalizujacego się w takich przypadkach. Albo do kliniki jakiejś żeby zrobili gruntowne badania i poszukać przyczyny..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Tego Ci życzę..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

No zrobie jutro wieczorem dla porównania bo dzisiaj nie dam rady. muszę kawał drogi autem przejechać i to nie sama.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evak78 wrote:
    Hej witaj. A co lekarze mówią?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj takie porąbane rozkminki, że po chugo ja tyle lat anty brałam jak i tak się nie dało zajść...hehe

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Mam dzisiaj takie porąbane rozkminki, że po chugo ja tyle lat anty brałam jak i tak się nie dało zajść...hehe
    Wyłączenie myślenia o głupotach jest wskazane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:13

Elunia lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam? że po co były te nerwy za młodu...te pieniądze wydane na gumki i anty :P skoro to wcale nie tak łatwo jest zajść...

Elunia, Kasia1987, Nats lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sobie pomyślę, jak się kiedyś stresowałam bo w dni niepłodne facet raz włożył bez gumki i od razu wyjął...no masakra :D

Elunia, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam? że po co były te nerwy za młodu...te pieniądze wydane na gumki i anty :P skoro to wcale nie tak łatwo jest zajść...

nie tylko, ja jak byłam na sudiach to mimo full zabezpieczenia jak mi się @ choć 2 dni spóźniała to leciałam do apteki spanikowana po test ciążowy i już sobie wyobrażałam jak właśni rodzice mnie mordują..

Allmita, szuflada, Kasia1987 lubią tę wiadomość

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ