X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dzis zrobiłam test z 3-go a nie 2-go moczu jak wczoraj i przedwczoraj i nawet jeszcze bledsza ta krecha....więc z tego wynika że ja muszę robic je rano jeśli wogóle to ma mi cos dać....

a Ty Elunia o której robisz te testy?

Wcześniej robiłam o 14 i okolo 12:00 i zauważyłam że nie ma różnicy. Więc robie o 12:00 bo mi bardziej to pasuje. I jakoś nie patrze z którego moczu ale najczęściej z drugiego

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Wcześniej robiłam o 14 i okolo 12:00 i zauważyłam że nie ma różnicy. Więc robie o 12:00 bo mi bardziej to pasuje. I jakoś nie patrze z którego moczu ale najczęściej z drugiego

tak mało sikasz??? ;) no to moze to jest przyczyna...moze masz zbyt gesty mocz-spróbuj zrobić wieczorem dzis dla porównania....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    tak mało sikasz??? ;) no to moze to jest przyczyna...moze masz zbyt gesty mocz-spróbuj zrobić wieczorem dzis dla porównania....

bo z gęstego moczu będa zafałszowane wyniki(dlatego nie poleca sie robic np z porannego pierwszego, ale potem jak mało generalnie pijesz to on moze byc dla mnie i tak zagęszczony)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o miałam zrobic edycje,ale zacytowałam samą siebie...no nic..;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski, czas szybko z wami leci a tu trzeba po zakupy iść, jakis obiad zrobić małżowi :P

a własnie, macie może jakies pomysły na obiad??? ja totalnie nic

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, to ja podobne uczucia miałam w poprzednim cyklu. Niby się cieszyłem pozytywnym testem, ale z tyłu głowy gdzieś głęboko było uczucie albo przeczucie ze coś nie tak może być. Mnie się wydaje że kobiety jakoś podświadomie czują, czy będzie ok czy nie.
    U mnie cały czas była ta obawa, u Ciebie też...

Tak jak wczoraj pisałam ja chyba tej czarnej rozpaczy nie przeżyłam, bo dzięki Gizmo i Tobie wierzę, że z tego biochema coś dobrego wyniknie ostatecznie. :D

WaldhauzerM, Gizmo, 91patka91 lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldi, to ja podobne uczucia miałam w poprzednim cyklu. Niby się cieszyłem pozytywnym testem, ale z tyłu głowy gdzieś głęboko było uczucie albo przeczucie ze coś nie tak może być. Mnie się wydaje że kobiety jakoś podświadomie czują, czy będzie ok czy nie.

Tak jak wczoraj pisałam ja chyba tej czarnej rozpaczy nie przeżyłam, bo dzięki Gizmo i Tobie wierzę, że z tego biochema coś dobrego wyniknie ostatecznie. :D
    kochana, jeżeli i Ty zafasolkujesz od razu po biochemicznej to chyba zacznę pragnąc nawet takiej, byle tylko szybko w nastepnym cyklu maluszek był :P

Kasia1987, WaldhauzerM, Tuliska, Gizmo lubią tę wiadomość

• Evak78 Nowa

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa. Mam juz jedno dziecko i staram sie o następne, wiem dokładnie kiedy owuluje ale jak narazie mieliśmy poronienie w sierpniu 12 tydzień i dwa miesiące temu 5 tyg. Sama nie wiem co dalej robic....

Ewelina
  • WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa mój chłop wrócił i biega nago po chacie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:58

Kim87, Tuliska, Gizmo lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochana, jeżeli i Ty zafasolkujesz od razu po biochemicznej to chyba zacznę pragnąc nawet takiej, byle tylko szybko w nastepnym cyklu maluszek był :P

Kurcze, a wiecie co? Jak Waldi powiedziała że gin stwierdził że biochemiczna dużo naprawia, to ja se pomyślałam że w takim razie to ja też tak chce. No i jeb! Tak że trzeba uważać co sobie życzymy...

Margaretka89, szuflada, Tuliska, WaldhauzerM, Gizmo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evak78 wrote:
    Hej jestem tu nowa. Mam juz jedno dziecko i staram sie o następne, wiem dokładnie kiedy owuluje ale jak narazie mieliśmy poronienie w sierpniu 12 tydzień i dwa miesiące temu 5 tyg. Sama nie wiem co dalej robic....

Ewelina, ja myślę że powinnaś się udać do jakiegoś ginekologa specjalizujacego się w takich przypadkach. Albo do kliniki jakiejś żeby zrobili gruntowne badania i poszukać przyczyny..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Tego Ci życzę..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

No zrobie jutro wieczorem dla porównania bo dzisiaj nie dam rady. muszę kawał drogi autem przejechać i to nie sama.

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evak78 wrote:
    Hej witaj. A co lekarze mówią?

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj takie porąbane rozkminki, że po chugo ja tyle lat anty brałam jak i tak się nie dało zajść...hehe

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Mam dzisiaj takie porąbane rozkminki, że po chugo ja tyle lat anty brałam jak i tak się nie dało zajść...hehe
    Wyłączenie myślenia o głupotach jest wskazane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 13:13

Elunia lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam? że po co były te nerwy za młodu...te pieniądze wydane na gumki i anty :P skoro to wcale nie tak łatwo jest zajść...

Elunia, Kasia1987, Nats lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sobie pomyślę, jak się kiedyś stresowałam bo w dni niepłodne facet raz włożył bez gumki i od razu wyjął...no masakra :D

Elunia, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam? że po co były te nerwy za młodu...te pieniądze wydane na gumki i anty :P skoro to wcale nie tak łatwo jest zajść...

nie tylko, ja jak byłam na sudiach to mimo full zabezpieczenia jak mi się @ choć 2 dni spóźniała to leciałam do apteki spanikowana po test ciążowy i już sobie wyobrażałam jak właśni rodzice mnie mordują..

Allmita, szuflada, Kasia1987 lubią tę wiadomość

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ