X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Co do lekkiej pato, ja tam się taka nie czuję, a w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu starań i to z poważnie chorą tarczycą. Także to nie do końca tak działa. Ja tam zresztą ani lekka ani zaawansowana. Po prostu tak miało być i tak było.

A co do świadomego starania możemy sobie teraz przynajmniej powtarzać, że maluszki są wyczekane a więc będą najwspanialszym darem dla ich rodziców. Ot tyle.

Zapachmaili to taki bardziej żart z tym pato.. Generalnie tak na poważnie nie ma reguły. Strasznie zazdroszcze wszystkim którym sie za pierwszym razem udało i gratuluje:)

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia gin chyba sam jeszcze nie wie, ogólnie to jajniki wcale mnie nie bolą, albo nie zwracałam na to uwagi. W zeszłym cyklu niby napękł to coś tam nie lekko kręciło ale to chyba tylko dlatego że na to czekałam :) efekt placebo :) mam prolaktyne podwyższona i ten stosunek lh do fsh wiecznie podwyższony (kiedys ci pisalam o tym chyba) ale czy to jest z tym związane to nie wiem :/

8p3ovfxm8uset94e.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia spoko, po prostu śmiać mi się z tego chce, bo jak postanowiliśmy, że chcemy mieć pierwsze dziecko to nigdy nie przyszło nam do głowy, że od postanowienia do pozytywnego testu minie jakieś 1,5 miesiąca (test zrobiłam jak mi się dwa tygodnie @ spóźniał) i potem miałam niezłą zagwozdkę, bo rodzice itd, a my ślub dopiero w lutym a tu październik itd. No nieźle było nie powiem, co się stresu najadłam. A teraz, kiedy już chcemy i dziadkowie pewnie też się zastnawiają kiedy next baby itd, to nagle okazuje się, że to nie musi tak wyglądać i że sobie jeszcze poczekamy, dla odmiany :) Więc życie/los bywa przewrotny :D

• Allmita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie tak wypryszczyło w tym cyklu że masakra...zawsze miałam problemy z cerą ale od kiedy sie staram to juz porażka....co chwile cos nowego do jedzenia i picia dołączam to organizm wariuje od tych nowości...;)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Elunia gin chyba sam jeszcze nie wie, ogólnie to jajniki wcale mnie nie bolą, albo nie zwracałam na to uwagi. W zeszłym cyklu niby napękł to coś tam nie lekko kręciło ale to chyba tylko dlatego że na to czekałam :) efekt placebo :) mam prolaktyne podwyższona i ten stosunek lh do fsh wiecznie podwyższony (kiedys ci pisalam o tym chyba) ale czy to jest z tym związane to nie wiem :/

A no pamietam. Ja mam też lekko ten stosunek podwyższony 1,3 mi wychodzi. Może tu jest własnie pies pogrzebany! Warto to przemyśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a mnie tak wypryszczyło w tym cyklu że masakra...zawsze miałam problemy z cerą ale od kiedy sie staram to juz porażka....co chwile cos nowego do jedzenia i picia dołączam to organizm wariuje od tych nowości...;)

Allmita myśle że sam stres też swoje robi

Allmita lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    A no pamietam. Ja mam też lekko ten stosunek podwyższony 1,3 mi wychodzi. Może tu jest własnie pies pogrzebany! Warto to przemyśleć

może dlatego Ci wychodza te testy na owu dodatnie...skoro masz za dużo LH w stosunku do FSH..
    ja tez musze sobie zbadac te wszystkie badziewia jak wreszczie bedzie jakis normalnie zaczęty cykl....bo w tym to znów nie wiedziałam kiedy zaznaczyc początek...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam- jutro będe mieć wyniki TSH mam nadzieje że dalej mam ok...w tamtym roku miałam 1,8.....

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:

Być może i cos w tym jest, oby bo byłoby wiadomo co i jak. No ja mam 1,7 więc jeszcze mniej optymistycznie

Będziemy się konsultować to kolejnych wizytach ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy raz robiłam betę półtora roku temu, nawet więcej trochę bo w lipcu 2014, okres mi się spóźniał, testy były negatywne i nie wiedziałam co jest grane. Najpierw się bałam bo niby mieszkaliśmy już razem i w ogóle ale nie byłam pewna czy dziecko to jest to czego nam trzeba. Nie chciałam raczej. Jak zrobiłam betę to płakałam trzy dni bo była negatywna hehe i weź tu zrozum baby :P od tamtej pory się staraliśmy

Tuliska, Nats, Kasia1987, Zołza:), szuflada, Elunia lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym na dniach miała dostać @ :/ ehh

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza dopiero 6dpo!

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza a na kiedy się jej spodziewasz?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a wiesz, że ostatnio też o tym myslałam? że po co były te nerwy za młodu...te pieniądze wydane na gumki i anty :P skoro to wcale nie tak łatwo jest zajść...

Bo jakbyście nie chciały to byście zaszły.. Tak to działa..

Sylwia91, szuflada lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Ovu 22.04 a wg aplikacji WomanLog 18.04 ( do tej pory aplikacja się sprawdzała.. choć od 2-3 cykli @ przychodzi 2 dni później - zawsze )

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaahhhh... Ziewa mi się.. Idę na drzemkę :) ot cały mój dzień. Wstać, zjeść, przespać się, zjeść, myć i znowu spać haha ah ten brzuszek :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na maxa się waham.
    21 dzień cyklu, owu brak, niepokoję się, co się tam dzieje...
    Zastanawiam się, czy nie lecieć do ginowej. Ona dopiero o 16 zaczyna odbierać tel w prywatnym gabinecie, nie wiem czy dziś będzie w ogole miejsce, żeby mnie przyjąć.
    Iść na siłę już, czy poczekać cierpliwie i po weekendzie się umówić, gdyby owu nadal nie było?
    Jakby nie było może to być po prostu dłuższy cykl, co nie jest dla mnie dziwne.. Więc nie wiem.. Co radzicie?

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja bym poszła. Będziesz spokojniejsza po wizycie. I może coś się wyjaśni.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę wyjść na panikarę..
    Nie wspomnę właśnie o tym, że pewnie nie będzie się dało wcisnąć.

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła :) Im bardziej sie nakrecasz tym wiekszy stres... i tym też mozesz przesuwać owulke. A tak pojdziesz.. zobaczcie co w jajnikach piszczy... i będzie wiadomo :)

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ