X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No to znów się czepne Ciebie Elunia :( aż mi przykro że po raz kolejny padło na Ciebie ale muszę to napisać :/

Pierwsza moja ciąża to wpadka. Miałam 18lat, chodziłam do technikum i spotykałam się z kumplem z bloków. On trafił do wojska i przyjeżdzał na przepustki co 3 tyg. Ciupciać się z nim zaczęłam we wrześniu 1997r. Ostatni okres miałam 20.12.1997 a wpadłam w nocy 2/3stycznia 1998. Chłopak mnie zostawił z brzuchem w 9miesiacu ciązy. Urodziłam syna, skończyłam szkołe z wyróznieniem i maturą na 5. I sama wychowawywałam dziecko przez 3 lata.

Nadal uważasz, że dziewczyny podobne do mnie to patologia?

Jaka patologia, ja pisałam o alko-mamach to jest dla mnie patologia, stąd też tani winiacz wizą się w moim tekscie. A wczesna albo nieplanowana ciąża to ciąza i tyle. tak samo kochana i zadbana.

Tissaia, Gizmo, Allmita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja chcę wpaaaaśććć buuuuuu :D
    To wpadaj do Gdańska :P :P :P

Kasia1987, Gizmo, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    to może na ostatniego kwietnia zapisać na testowanie jednak? :D

Dziękuję kochana ale ja w tym cyklu nie liczę na zbyt wiele i nie wiążę nadziei także mnie to wgl nie trza wpisywać ;) nawet i w maju

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja chcę wpaaaaśććć buuuuuu :D
    Przypraw mężowi rogi z sąsiadem to pewnie od razu pyknie w pierwszym podejsciu haha

Kasia1987, Margaretka89, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Tuliska to nie my stałyśmy się czepliwe tylko niektóre posty na forum stają się coraz bardziej nieodpowiednie.
    Popieram słowa Gizmo, ja też młodo zaszłam w ciąże, miałam 19 lat, urodziłam w wieku 20 i nie uważam się za pato...
    może czegoś nie rozumiem, ale wydaje mi sie, że Elunia nie nazwała wprost ludzi rodzących wcześnie patologią. Ciąża w wieku 18+ (planowana) chyba raczej nie jest odchyleniem patologicznym prawda? Czy coś mi się pomyliło? Jeśli dwoje ludzi się kocha i planuje dziecko to raczej nie są patologią (ciąża z wpadki nie jest patologią w żadnym wieku, tego chyba nie musze dodawać.)
    Mi raczej na myśl przyszli ci wszyscy ludzie, którzy dziecka nigdy nie chcieli, nie potrzebowali i nie mieli nawet zamiaru się nim zajmować...oraz tacy, których jedyną pobudką było "bo koleżanki już mają to ja też chcę." Dziewczyny, wybaczcie jeśli coś Was uraziło ale ja wierzę że jesteście mądre, odpowiedzialne i będziecie najcudowniejszymi mamusiami, a nie jakąś patologią.

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmuś ja Ci powiem na którego mnie zapisać, jak mi gin powie, gdzie się jajco podziało, ok? :)

Gizmo lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Margaretka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Margerita ale Ty pewnie ciąże planowałaś tak jak Nasza młoda Klaudyś :)

A ja totalnie wpadkę zaliczyłam :) nawet się nie zabezpieczałam wtedy. Młoda, głupia ale czy od razu patologiczna??

Trudno powiedzieć że planowaliśmy, stwierdziliśmy że co ma być to będzie. Ale i tak wszyscy z otoczenia uznali to za wpadkę :/
    A to że Ty tego nie planowałaś to nie znaczy że jesteś patologiczna. Każdemu może się zdażyć i nie ważne w jakim wieku jest. Moim zdaniem nie warto się przejmować ludźmi, wiem bo sama to przerabiałam. Gizmo jesteś wspaniałą kobietą i nie daj sobie wmówić innym że jest inaczej <3

Karolina2787, zapachmalin lubią tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Samo to słowo PATOLOGIA mnie już zaczyna wkur...ć nie powinno tu być wymieniane wgl na naszym staraczkowym forum. Zabraniam wypowiadać tego słowa od dziś jest to słowo złe i nie pasuje tutaj także postarajmy sie go nie używać :)
    wybacz, za późno przeczytałam, już nie będę :P

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmusiowa :p

Gizmo lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Przypraw mężowi rogi z sąsiadem to pewnie od razu pyknie w pierwszym podejsciu haha

Dobra rada :P ale za bardzo kocham tego mojego wariata...:P

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Jaka patologia, ja pisałam o alko-mamach to jest dla mnie patologia, stąd też tani winiacz wizą się w moim tekscie. A wczesna albo nieplanowana ciąża to ciąza i tyle. tak samo kochana i zadbana.
    Spoczko. I tak po swojemu to zrozumiałam. Nastolatkowie bez pracy i mieszkania własnego. Ale ok. :)

Nie w moim tonie są kłótnie :)

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    wybacz, za późno przeczytałam, już nie będę :P

Bo zaraz kuźwa słoik znajdę i tam wszystkie słowa zabronione znajdą się w nim! cholera jasna :D ;)

szuflada, Kasia1987, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą a propos "zakazanego słowa" ;) to ja się najbardziej do niego ze wszystkich kwalifikuje. Zaliczyłam wpadkę ciążową i kurde do 10 tygodnia pojęcia nie miałam że jestem w ciązy...nawet przez chwilę przez myśl mi to nie przeszło...
    W międzyczasie pojechałam z koleżanką na urlop do Egiptu, a Egipt jak to wiadomo, chlańsko i zabawa do świtu. 3 dnia w tamtejszym obskurnym szpitalu wylądowałam z gorączką 40 stopni, dreszczami itp, okazało się że Malaria, postawili mnie na nogi, wróciłam do pl, może niecały tydzień miną a tu w wannie dziwna inna krew i "coś" jeszcze...
    I tak się dowiedziałam że straciłam ciąże o której pojęcia nie miałam. I do dzisiaj mam ogromne wyrzuty sumienia że tak naprawdę to strata tej ciąży była tylko i wyłącznie moją winą...

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Gizmusiowa :p
    Zołza zastanawiam się jak jeszcze przerobisz mojego nicka :D

dawaj cuksa :P

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarłam 5 Michałków... i od razu lepiej :p

Margaretka89, Gizmo, WaldhauzerM, Sylwia91, Tuliska lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhahahahahhaa :D padnę z Wami....

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Zołza zastanawiam się jak jeszcze przerobisz mojego nicka :D

dawaj cuksa :P

:D

<cuksek>

Gizmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Zeżarłam 5 Michałków... i od razu lepiej :p

Białe? :P

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Elunia współczucia... :/

16uddqk34v2bfw3k.png

• szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, a ile miałas lat? :O

‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ