X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    My z moim wysnuliśmy teorie że szybko zachodzą w ciąże tylko nastolatkowie i takie lekkie pato..więc pomysł jest że jak długo nie wyjdzie to rzucamy pracę, kupujemy taniego winiacza i ziuuu pod most mieszkać hahahahha
    No to znów się czepne Ciebie Elunia :( aż mi przykro że po raz kolejny padło na Ciebie ale muszę to napisać :/

Pierwsza moja ciąża to wpadka. Miałam 18lat, chodziłam do technikum i spotykałam się z kumplem z bloków. On trafił do wojska i przyjeżdzał na przepustki co 3 tyg. Ciupciać się z nim zaczęłam we wrześniu 1997r. Ostatni okres miałam 20.12.1997 a wpadłam w nocy 2/3stycznia 1998. Chłopak mnie zostawił z brzuchem w 9miesiacu ciązy. Urodziłam syna, skończyłam szkołe z wyróznieniem i maturą na 5. I sama wychowawywałam dziecko przez 3 lata.

Nadal uważasz, że dziewczyny podobne do mnie to patologia?

Margaretka89, Zołza:), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu leć jeśli możesz! Będziesz spokojniejsz, ja bym się nie zastanawiała. Dowiesz się co i jak. A jeśli dziś nie da rady to może umowi cie na najbliższy dzień. Spokój i dobre samopoczucie są mam jak najbardziej potrzebne ;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b653eedbc01e.jpg

Karolina2787, Margaretka89, zapachmalin, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekonałyście mnie, zadzwonię tam o 16 i zapytam.
    Co ma być to będzie..
    Szyjkę mam wciąż otwartą, miękką, ale jakby niżej...

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo Elunia chyba od nas ucieknie :/ czepialskie się zrobilyśmy bardzo :) a ja podziwiam te mlode mamy, bo może i cały świat pokazuje jak powinno być im źle, to one radzą sobie najczęściej lepiej niż niby "wyrosniete" zapracowane mamuśki :)

Gizmo, zapachmalin lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No to znów się czepne Ciebie Elunia :( aż mi przykro że po raz kolejny padło na Ciebie ale muszę to napisać :/

Pierwsza moja ciąża to wpadka. Miałam 18lat, chodziłam do technikum i spotykałam się z kumplem z bloków. On trafił do wojska i przyjeżdzał na przepustki co 3 tyg. Ciupciać się z nim zaczęłam we wrześniu 1997r. Ostatni okres miałam 20.12.1997 a wpadłam w nocy 2/3stycznia 1998. Chłopak mnie zostawił z brzuchem w 9miesiacu ciązy. Urodziłam syna, skończyłam szkołe z wyróznieniem i maturą na 5. I sama wychowawywałam dziecko przez 3 lata.

Nadal uważasz, że dziewczyny podobne do mnie to patologia?
    kochana...wszędzie zdarzają się wyjątki...moja mama była właśnie w takiej samej sytuacji jak Ty :) i poradziła sobie bez niczyjej pomocy znakomicie. mi i myslę, że Eluni też, chodzi raczej o panienki typu "wrobię go w dziecko to do końca życia bedę mogła siedziec na dupce a on będzie pracował" albo inne tego pokroju...Ty sie do nich z pewnością nie zaliczasz

Gizmo lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie twierdzę, że żeby wpaść, trzeba być idiotą...za przeproszeniem gówno prawda, czasami człowiek jest odpowiedzialny i się zabezpiecza a życie i tak robi swoje. i równiez podziwiam młode matki, które wpadły w ten sposób a po kilku latach wszyscy mogli je w dupę pocałowac, bo tak sobie świetnie poradziły :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    kochana...wszędzie zdarzają się wyjątki...moja mama była właśnie w takiej samej sytuacji jak Ty :) i poradziła sobie bez niczyjej pomocy znakomicie. mi i myslę, że Eluni też, chodzi raczej o panienki typu "wrobię go w dziecko to do końca życia bedę mogła siedziec na dupce a on będzie pracował" albo inne tego pokroju...Ty sie do nich z pewnością nie zaliczasz
    Nigdy nie uważałam się za patola mimo, że pochodze z takiej rodziny i otaczają mnie tacy ludzie. I wciąż dookoła jednak słyszę, że jestem badziewiem.

Jestem INNA wsród tych którzy mnie otaczają i ta INNOŚĆ wszystkich tak wkurwia, bo nie pasuję do nich. Pozostaje jednak gdzieś w serduszku ten ból, kiedy "obcy" nie znają Twojej historii...(Dokładnie opisują to słowa na załaczonym wyzej obrazku) a oceniają Cię na każdym kroku :(

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Gizmo Elunia chyba od nas ucieknie :/ czepialskie się zrobilyśmy bardzo :) a ja podziwiam te mlode mamy, bo może i cały świat pokazuje jak powinno być im źle, to one radzą sobie najczęściej lepiej niż niby "wyrosniete" zapracowane mamuśki :)
    Ja nikogo stad nie wyganiam, jestem szczera do bólu i tyle. A jak komuś niepasuję to śmiało może mi to powiedzieć. Nie pogniewam się :) przyjmę słowa do siebie i albo przemilczę albo odbiję piłeczkę:)

Karolina2787, Margaretka89, Zołza:), WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo kochanie liczy się tylko to jakim jesteś człowiekiem, liczy się Twoje wnętrze nie ważne jest skąd pochodzisz czy z jakiej rodziny itp. Ja Ciebie doskonale rozumiem i uwierz że nie jesteś sama, wiem co to znaczy być innym, mieć ciężko w życiu i walczyć o swoje kochana serduszkiem jestem z Tobą jesteś wspaniałą i bardzo dzielną kobietą tak 3 maj! <3 <3 <3

Gizmo, Margaretka89, Kasia1987, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska to nie my stałyśmy się czepliwe tylko niektóre posty na forum stają się coraz bardziej nieodpowiednie.
    Popieram słowa Gizmo, ja też młodo zaszłam w ciąże, miałam 19 lat, urodziłam w wieku 20 i nie uważam się za pato...

Gizmo, Karolina2787, zapachmalin, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmieniając temat to chyba Gaduaaa się dopominała listy :)

KWIETNIÓWECZKI swojego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/404aca6738ac.jpg Zielonego Groszka ;)
    wypatrywać będą

15.04 Nats
    17.04 Tuliska
    22.04 Kasia1987
    23.04 Gaduaaa, Zapachmalin i Zołza:)
    24.04 Szuflada
    27.04 Caro i Elunia

Tak dla przypomnienia kto się Nam pochwali http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea876fddd97.jpg Dwiema Kreseczkami :P

i...foty_koniecznie.gif

Zołza:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmolec aj love U <3 :D

Gizmo, Margaretka89, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Tuliska to nie my stałyśmy się czepliwe tylko niektóre posty na forum stają się coraz bardziej nieodpowiednie.
    Popieram słowa Gizmo, ja też młodo zaszłam w ciąże, miałam 19 lat, urodziłam w wieku 20 i nie uważam się za pato...
    Margerita ale Ty pewnie ciąże planowałaś tak jak Nasza młoda Klaudyś :)

A ja totalnie wpadkę zaliczyłam :) nawet się nie zabezpieczałam wtedy. Młoda, głupia ale czy od razu patologiczna??

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj z perspektywy czasu Wam zazdroszczę....
    Szkoda, ze wcześniej nie myśleliśmy o dzieciach albo że po prostu nie wpadliśmy z moim.. w końcu byliśmy razem już jako 18-latkowie. Ot, przypadek, że jedne wpadają inne nie... życie samo... Bo przecież każda z nas zaczęła współżycie dużo wcześniej, a nie teraz, jak stara się o dziecko :)
    Ja myślę, że nikt nie miał nic złego na myśli dziewczyny, na spokojnie! Każdy przypadek jest inny, nie można generalizować.
    Buziaczki dla wszystkich Staraczek :*

Gizmo lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja już w kwietniu się nie załapię mam dopiero na 4 maja no to powodzonka dla wszystkich testujących w kwietniu ;)

Kasia1987, Tuliska lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ech ja już w kwietniu się nie załapię mam dopiero na 4 maja no to powodzonka dla wszystkich testujących w kwietniu ;)
    to może na ostatniego kwietnia zapisać na testowanie jednak? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Margerita ale Ty pewnie ciąże planowałaś tak jak Nasza młoda Klaudyś :)

A ja totalnie wpadkę zaliczyłam :) nawet się nie zabezpieczałam wtedy. Młoda, głupia ale czy od razu patologiczna??

Samo to słowo PATOLOGIA mnie już zaczyna wkur...ć nie powinno tu być wymieniane wgl na naszym staraczkowym forum. Zabraniam wypowiadać tego słowa od dziś jest to słowo złe i nie pasuje tutaj także postarajmy sie go nie używać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:31

Kasia1987, Zołza:), Gizmo, Margaretka89, zapachmalin, WaldhauzerM, Tuliska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komu cuksa? :p

Margaretka89, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wpaaaaśććć buuuuuu :D

Gizmo, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ