SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Gaduaa -piękny wykres, nadal super, gadałam Ci już, że wiele moich koleżanek jako 1 objaw to właśnie przeziębienie, dreszcze, osłabienie organizmu miały

wczoraj dziewczyną pisałam że przy drugiej ciąży to szłam do apteki po pierwszy test i tabletki na gardło bo byłam przeziębiona... heh

ale tym razem mnie wywiało.. mam zawalone zatoki, gardło, ból głowy. nawet oko mam napuchnięte z jednej strony.. no umieram... dobrze że gorączka puściła bo wczoraj w ogóle był armagedon

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry Lejdis <3 :D

U mnie dziś 37,0 aleee.. możliwe że to przez przeziębienie bardziej gdyż wczoraj i w sob mnie nieźle deszcz podmył...
    Moje nadcipcie dziś krzyczało... "Stara! Dawaj podpaske, to już dzisiaj !" ... czuje że w każdej chwili chlustne.. :) Także tego... możecie mnie wymazać z testujących

Zołza nie gadaj głupot, bo Gizmo zawsze mówi, że póki nie widzi @ na wykresie, to nie wykreśla i basta :)

Co do ovufrienda, to ja jego wyznaczanie owulacji mam w podcipciu.
    Niby czemu wyznaczył owu na dzien wystąpienia pozytywnego testu jak każda starczka wie, że od testu doba-dwie i dopiero jest owulacja?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Noc miałam średnią. Obudziłam się o północy z takim bólem miesiączkowym, że myślałam że pęknę jak balon. Pomęczyłam się 10 min i poszłam dalej spać. Potem obudziłam się o 5, bo pilna potrzeba mnie wzywała. Oczywiście krew z nosa podczas rannego dmuchania w chusteczkę wyleciała. A teraz mnie krzyż parzy... A Wy jak tam?

Dziewczyny co polecacie wziąć na bardzo luźną kupkę? Mam w domu tabletki na receptę, ale obawiam się, ze to nie jest dla kobiet w ciąży... Za przeproszeniem boję się bąką puścić, bo może się to skończyć kleksem ;) Od 5 dni robię takie luźnawe kupki, ale dzisiaj jest to jakby nasilone.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry Lejdis <3 :D

U mnie dziś 37,0 aleee.. możliwe że to przez przeziębienie bardziej gdyż wczoraj i w sob mnie nieźle deszcz podmył...
    Moje nadcipcie dziś krzyczało... "Stara! Dawaj podpaske, to już dzisiaj !" ... czuje że w każdej chwili chlustne.. :) Także tego... możecie mnie wymazać z testujących
    Jak Se sama zrobisz listę MAJÓWEK to możesz wymazywać kogo chcesz. U mnie na KWIETNIÓWKACH jest zasada: Znikasz z listy jak pojawia sie @ :D

WaldhauzerM, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Noc miałam średnią. Obudziłam się o północy z takim bólem miesiączkowym, że myślałam że pęknę jak balon. Pomęczyłam się 10 min i poszłam dalej spać. Potem obudziłam się o 5, bo pilna potrzeba mnie wzywała. Oczywiście krew z nosa podczas rannego dmuchania w chusteczkę wyleciała. A teraz mnie krzyż parzy... A Wy jak tam?

Dziewczyny co polecacie wziąć na bardzo luźną kupkę? Mam w domu tabletki na receptę, ale obawiam się, ze to nie jest dla kobiet w ciąży... Za przeproszeniem boję się bąką puścić, bo może się to skończyć kleksem ;) Od 5 dni robię takie luźnawe kupki, ale dzisiaj jest to jakby nasilone.
    borówke sobie zaparz :)
    dostaniesz w aptece suszoną borówkę, zatrzymuje kupkę jak smecta

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    borówke sobie zaparz :)
    dostaniesz w aptece suszoną borówkę, zatrzymuje kupkę jak smecta

Ooo dzięki dobra kobieto :D Zapytam :D Strach gdziekolwiek wychodzić :/ czuję się przez to niepewnie :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Ja bym proponowala banana i biszkopty albo chrupki kukurydziane. Banany regulują wypróżnienia. Na rzadkie imię dobre sa tez jagody. Moze być nawet i konfitura z nich zrobiona. Kup sobie sloiczek maly Gerbera np. Sa takie deserki jagodowe

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja bym proponowala banana i biszkopty albo chrupki kukurydziane. Banany regulują wypróżnienia. Na rzadkie imię dobre sa tez jagody. Moze być nawet i konfitura z nich zrobiona. Kup sobie sloiczek maly Gerbera np. Sa takie deserki jagodowe

Dzięki <3 Na tą chwilę chyba faktycznie zjem banana :) Mam w domu 2 kg :) Moja mama ma w domu kompot z borówek własnie na tego typu rzeczy...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki <3 Na tą chwilę chyba faktycznie zjem banana :) Mam w domu 2 kg :) Moja mama ma w domu kompot z borówek własnie na tego typu rzeczy...
    i sprawa rozwiązana...

ja kiedyś właśnie z dzieciakami byłam w aptece po smecte a Pani farmaceutka zaproponowała mi tą borówkę zamiast smecty, dzieci bardziej lubią to pić, no i faktycznie kupiłam zaparzyłam i rozwolnionko zatrzymane więc od tamtej pory jak widzę rzadszą kupkę to parze borówkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie się uda w tym cyklu. :)

Już niebawem będę musiała z ukochanym się bardziej przytulać niż zwykle.

Gizmo, załapię się na bycie kwietniówką, jak nam się uda?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

jeszcze masz 2 tyg więc powinno sie udać ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze jeszcze przede mną 6 długich dni,.... masakra

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo - Ponoć w ubiegłym cyklu jak Walduś była w ciąży i miała luźną kupkę to pisałaś jej, że to jest dobrze, że takową ma... Dlaczego tak? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

Ja mam,listę testujących w kwietniu. Musialabys testa robic w 21dc. A to chyba za wcześnie ;) Zolza wpisze Cie na maja :D prawda Zolzetko?

Zbieram,sie na działkę. Trza chyba zaczac cos siać :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Gizmo - Ponoć w ubiegłym cyklu jak Walduś była w ciąży i miała luźną kupkę to pisałaś jej, że to jest dobrze, że takową ma... Dlaczego tak? :)
    A nie pamiętam żebym cos takiego pisala. Wiem, ze katary, kaszle sa normalnym objawem ciąży, zwiekszona produkcja śliny i wsio inne związane z planami ustrojowymi. Po śluzówki sa opuchnięte przez hormony ciazowe

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A nie pamiętam żebym cos takiego pisala. Wiem, ze katary, kaszle sa normalnym objawem ciąży, zwiekszona produkcja śliny i wsio inne związane z planami ustrojowymi. Po śluzówki sa opuchnięte przez hormony ciazowe

Tak mi Walduś napisała na fb.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam..

Ja żyję.. Jeszcze..

Kasia.. Piękna temperatura.. Tylko czekać
    Milka Caro dzięki że o nas myślicie.. Ja o Was też..

Oczywiście że poinformuję Was co tam jak tam.. Tylko wizyta ok 19..

Gaduaaa, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadek nie wstaje od wczoraj ... przestał całkowicie czuć nogi... :( :( :(

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziadek nie wstaje od wczoraj ... przestał całkowicie czuć nogi... :( :( :(

OMG :( Strasznie mi przykro :( Może to chwilowe?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    OMG :( Strasznie mi przykro :( Może to chwilowe?
    nie wiem, mam nadzieję że tak, dziś będą dzwonić do jego neurloga i onkologa więc zobaczymy,znacznie lepiej już nie będzie

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ