Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Gaduaa -piękny wykres, nadal super, gadałam Ci już, że wiele moich koleżanek jako 1 objaw to właśnie przeziębienie, dreszcze, osłabienie organizmu miały

wczoraj dziewczyną pisałam że przy drugiej ciąży to szłam do apteki po pierwszy test i tabletki na gardło bo byłam przeziębiona... heh

ale tym razem mnie wywiało.. mam zawalone zatoki, gardło, ból głowy. nawet oko mam napuchnięte z jednej strony.. no umieram... dobrze że gorączka puściła bo wczoraj w ogóle był armagedon

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry Lejdis <3 :D

U mnie dziś 37,0 aleee.. możliwe że to przez przeziębienie bardziej gdyż wczoraj i w sob mnie nieźle deszcz podmył...
    Moje nadcipcie dziś krzyczało... "Stara! Dawaj podpaske, to już dzisiaj !" ... czuje że w każdej chwili chlustne.. :) Także tego... możecie mnie wymazać z testujących

Zołza nie gadaj głupot, bo Gizmo zawsze mówi, że póki nie widzi @ na wykresie, to nie wykreśla i basta :)

Co do ovufrienda, to ja jego wyznaczanie owulacji mam w podcipciu.
    Niby czemu wyznaczył owu na dzien wystąpienia pozytywnego testu jak każda starczka wie, że od testu doba-dwie i dopiero jest owulacja?

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Noc miałam średnią. Obudziłam się o północy z takim bólem miesiączkowym, że myślałam że pęknę jak balon. Pomęczyłam się 10 min i poszłam dalej spać. Potem obudziłam się o 5, bo pilna potrzeba mnie wzywała. Oczywiście krew z nosa podczas rannego dmuchania w chusteczkę wyleciała. A teraz mnie krzyż parzy... A Wy jak tam?

Dziewczyny co polecacie wziąć na bardzo luźną kupkę? Mam w domu tabletki na receptę, ale obawiam się, ze to nie jest dla kobiet w ciąży... Za przeproszeniem boję się bąką puścić, bo może się to skończyć kleksem ;) Od 5 dni robię takie luźnawe kupki, ale dzisiaj jest to jakby nasilone.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry Lejdis <3 :D

U mnie dziś 37,0 aleee.. możliwe że to przez przeziębienie bardziej gdyż wczoraj i w sob mnie nieźle deszcz podmył...
    Moje nadcipcie dziś krzyczało... "Stara! Dawaj podpaske, to już dzisiaj !" ... czuje że w każdej chwili chlustne.. :) Także tego... możecie mnie wymazać z testujących
    Jak Se sama zrobisz listę MAJÓWEK to możesz wymazywać kogo chcesz. U mnie na KWIETNIÓWKACH jest zasada: Znikasz z listy jak pojawia sie @ :D

WaldhauzerM, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Noc miałam średnią. Obudziłam się o północy z takim bólem miesiączkowym, że myślałam że pęknę jak balon. Pomęczyłam się 10 min i poszłam dalej spać. Potem obudziłam się o 5, bo pilna potrzeba mnie wzywała. Oczywiście krew z nosa podczas rannego dmuchania w chusteczkę wyleciała. A teraz mnie krzyż parzy... A Wy jak tam?

Dziewczyny co polecacie wziąć na bardzo luźną kupkę? Mam w domu tabletki na receptę, ale obawiam się, ze to nie jest dla kobiet w ciąży... Za przeproszeniem boję się bąką puścić, bo może się to skończyć kleksem ;) Od 5 dni robię takie luźnawe kupki, ale dzisiaj jest to jakby nasilone.
    borówke sobie zaparz :)
    dostaniesz w aptece suszoną borówkę, zatrzymuje kupkę jak smecta

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    borówke sobie zaparz :)
    dostaniesz w aptece suszoną borówkę, zatrzymuje kupkę jak smecta

Ooo dzięki dobra kobieto :D Zapytam :D Strach gdziekolwiek wychodzić :/ czuję się przez to niepewnie :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:

Ja bym proponowala banana i biszkopty albo chrupki kukurydziane. Banany regulują wypróżnienia. Na rzadkie imię dobre sa tez jagody. Moze być nawet i konfitura z nich zrobiona. Kup sobie sloiczek maly Gerbera np. Sa takie deserki jagodowe

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja bym proponowala banana i biszkopty albo chrupki kukurydziane. Banany regulują wypróżnienia. Na rzadkie imię dobre sa tez jagody. Moze być nawet i konfitura z nich zrobiona. Kup sobie sloiczek maly Gerbera np. Sa takie deserki jagodowe

Dzięki <3 Na tą chwilę chyba faktycznie zjem banana :) Mam w domu 2 kg :) Moja mama ma w domu kompot z borówek własnie na tego typu rzeczy...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki <3 Na tą chwilę chyba faktycznie zjem banana :) Mam w domu 2 kg :) Moja mama ma w domu kompot z borówek własnie na tego typu rzeczy...
    i sprawa rozwiązana...

ja kiedyś właśnie z dzieciakami byłam w aptece po smecte a Pani farmaceutka zaproponowała mi tą borówkę zamiast smecty, dzieci bardziej lubią to pić, no i faktycznie kupiłam zaparzyłam i rozwolnionko zatrzymane więc od tamtej pory jak widzę rzadszą kupkę to parze borówkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie się uda w tym cyklu. :)

Już niebawem będę musiała z ukochanym się bardziej przytulać niż zwykle.

Gizmo, załapię się na bycie kwietniówką, jak nam się uda?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

jeszcze masz 2 tyg więc powinno sie udać ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze jeszcze przede mną 6 długich dni,.... masakra

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo - Ponoć w ubiegłym cyklu jak Walduś była w ciąży i miała luźną kupkę to pisałaś jej, że to jest dobrze, że takową ma... Dlaczego tak? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

Ja mam,listę testujących w kwietniu. Musialabys testa robic w 21dc. A to chyba za wcześnie ;) Zolza wpisze Cie na maja :D prawda Zolzetko?

Zbieram,sie na działkę. Trza chyba zaczac cos siać :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Gizmo - Ponoć w ubiegłym cyklu jak Walduś była w ciąży i miała luźną kupkę to pisałaś jej, że to jest dobrze, że takową ma... Dlaczego tak? :)
    A nie pamiętam żebym cos takiego pisala. Wiem, ze katary, kaszle sa normalnym objawem ciąży, zwiekszona produkcja śliny i wsio inne związane z planami ustrojowymi. Po śluzówki sa opuchnięte przez hormony ciazowe

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A nie pamiętam żebym cos takiego pisala. Wiem, ze katary, kaszle sa normalnym objawem ciąży, zwiekszona produkcja śliny i wsio inne związane z planami ustrojowymi. Po śluzówki sa opuchnięte przez hormony ciazowe

Tak mi Walduś napisała na fb.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam..

Ja żyję.. Jeszcze..

Kasia.. Piękna temperatura.. Tylko czekać
    Milka Caro dzięki że o nas myślicie.. Ja o Was też..

Oczywiście że poinformuję Was co tam jak tam.. Tylko wizyta ok 19..

Gaduaaa, Kasia1987, Caro lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadek nie wstaje od wczoraj ... przestał całkowicie czuć nogi... :( :( :(

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dziadek nie wstaje od wczoraj ... przestał całkowicie czuć nogi... :( :( :(

OMG :( Strasznie mi przykro :( Może to chwilowe?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    OMG :( Strasznie mi przykro :( Może to chwilowe?
    nie wiem, mam nadzieję że tak, dziś będą dzwonić do jego neurloga i onkologa więc zobaczymy,znacznie lepiej już nie będzie

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ