X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Ma_jka Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Mówicie ze po nogi na ścianę?,:D

Majka czemu tak wcześnie ta betę?

bo owulacje miałam o dziwo szybko bo w 14-15 dc. a Cykle mam 33 dniowe
    A wtorek to będzie już ok 13 dzień po owulacji

Alan 6 lat
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do sluzu-to tez uważam że jest za mało opcji na ovu...jeszcze prowadze gdzie indziej wykres i tma sobie własciwie można samamu dopisac sluz itp..;)
    ale ten znów wole-bo mozna łatwo wpisac leki

co do określania jaki śluz wpisac to ja przeczytałam (i to chyba na ovu) żeby wpisac śluz z danego dnia taki który jest najbardziej płodny...takze ja czesto wpisuje np rozciągliwy- mimo ze np widziałam go raz, czy dwa w ciagu dnia....a jak mi coś nie pasuje to dopisuje w notatkach..

Tissaia, o.n.a. lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a co do sluzu-to tez uważam że jest za mało opcji na ovu...jeszcze prowadze gdzie indziej wykres i tma sobie własciwie można samamu dopisac sluz itp..;)
    ale ten znów wole-bo mozna łatwo wpisac leki

co do określania jaki śluz wpisac to ja przeczytałam (i to chyba na ovu) żeby wpisac śluz z danego dnia taki który jest najbardziej płodny...takze ja czesto wpisuje np rozciągliwy- mimo ze np widziałam go raz, czy dwa w ciagu dnia....a jak mi coś nie pasuje to dopisuje w notatkach..
    Otóż to, dobrze robisz :)

Allmita lubi tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaleństwo z tymi wykresami, objawami, sluzami. Spamiętać to wszystko to nie lada wyzwanie.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Szaleństwo z tymi wykresami, objawami, sluzami. Spamiętać to wszystko to nie lada wyzwanie.
    Ito My kobiety musimy to wszystko ogarniać... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to że jak się w to wciagniemy, w te wsystkie obserwacje, to ciężko przestać i odpuścić.

A! W poprzednich postach pytalyscie o Wiesiolka. Ja biorę już 4 cykl. I trzeba brać podobno tylko od miesiaczki do owulacji. On podobno wywołuje mikroskurcze macicy, które mogą przeszkodzic w ew. zagniezdzeniu.
    Jeśli chodzi o mnie to przy braniu Wieska to szału nie było ze sluzem. W tym cyklu zaczęłam pić dodatkowo siemię i widzę znaczną poprawę.

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Najgorsze jest to że jak się w to wciagniemy, w te wsystkie obserwacje, to ciężko przestać i odpuścić.

A! W poprzednich postach pytalyscie o Wiesiolka. Ja biorę już 4 cykl. I trzeba brać podobno tylko od miesiaczki do owulacji. On podobno wywołuje mikroskurcze macicy, które mogą przeszkodzic w ew. zagniezdzeniu.
    Jeśli chodzi o mnie to przy braniu Wieska to szału nie było ze sluzem. W tym cyklu zaczęłam pić dodatkowo siemię i widzę znaczną poprawę.
    Oj żebyś wiedziała... Mi gin kazał przez miesiąc odpuścić mierzenie temp. to nie wiedziałam jak ja sobie z tym poradzę.. Normalnie to juz jest uzależnienie :P

A co do śluzu, to siemię pomaga, też słyszałam. Ja nie mam problemów, ale zdrowe to, więc też biorę :)

Tissaia lubi tę wiadomość

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie uciekam...:)
    Do spisania kobietki!

Tissaia lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja lubie siemie i pije- i wg mnie jest lepiej ze śluzem...troche schodzi tylko z przygotowywaniem-raczej dlatego pije i tak tylko do owulki- a potem jak mam czas akurat

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja lubie siemie i pije- i wg mnie jest lepiej ze śluzem...troche schodzi tylko z przygotowywaniem-raczej dlatego pije i tak tylko do owulki- a potem jak mam czas akurat
    Ja też Tylko do owu, Ale Tylko dlatego że nie wiedziałam czy mogę dalej?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalicie to siemie?
    Może zacznę je pić:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba kupię sobie siemię w tabsabh...

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek będzie 15 dc i mam wtedy monitoring więc się dowiem czy ovu była rzeczywiście.. A jak okaże się że była to nie ma bata musi pyknąc..

• Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co słyszalam siemie mozna pic cały cykl....nie powoduje skurczów jak wiesiołek

Wald....(ek)..;) obawiam się że w tabsach może nie podziałać...wtedy poprawisz skóre, pazury, cere itp, ale nam chodzi o gluty-a te powstaja podczas gotowania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siemie dosypuje do jogurtu albo płatków na śniadanie :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    z tego co słyszalam siemie mozna pic cały cykl....nie powoduje skurczów jak wiesiołek

Wald....(ek)..;) obawiam się że w tabsach może nie podziałać...wtedy poprawisz skóre, pazury, cere itp, ale nam chodzi o gluty-a te powstaja podczas gotowania...

Aha.. No popatrz a ostatnio wczoraj chyba któraś laseczka dała linka do przeczytania i tam było napisane że w tabletkach też.. No ale ok.
    Kisiel człowiek je a te gluty jakoś nie bardzo..

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... a u mnie znowu plamienia tym razem chyba raczej na @ . Te wszystkie objawy sobie wmawiałam chyba raczej...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samo siemie jest bardzo dobre na płodność- i takie(suche) dodawane do róznych rzeczy, czy tez w formie tabl(choc tu nie wiem do końca jak działają) pewnie usprawni cały cykl.....ale....jeżeli chodzi o śluz-to na siemie musi zadziałać ciepła woda,aby puściło te swoje śluzy...inaczej przeleci przez przewód pokarmowy dostarczająć różnych składników odzywczych,ale nie wzbogacając śluzu....takze trzeba wybrac co kto woli..,albo jesc na zmiane...;)

gdzies czytałam fajny artukuł o tym, ale za cholere nie moge go teraz znaleźć

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    samo siemie jest bardzo dobre na płodność- i takie(suche) dodawane do róznych rzeczy, czy tez w formie tabl(choc tu nie wiem do końca jak działają) pewnie usprawni cały cykl.....ale....jeżeli chodzi o śluz-to na siemie musi zadziałać ciepła woda,aby puściło te swoje śluzy...inaczej przeleci przez przewód pokarmowy dostarczająć różnych składników odzywczych,ale nie wzbogacając śluzu....takze trzeba wybrac co kto woli..,albo jesc na zmiane...;)

gdzies czytałam fajny artukuł o tym, ale za cholere nie moge go teraz znaleźć

Jesteś kochana.. Dzięki za przetłumaczenie na chłopski rozum ha ha ha. Będę pić gluty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa przykro przytulam :( ale nie smutaj nowy cykl nowe możliwości :) Staramy się zakwitnąć na wiosnę. Ja dziś ostatni dzień @ i zaczynamy hihi

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ