SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Wewnętrznie jestem jakos opanowana nie panikuje. Dziś mój 15dc hmm tempka coś nie chce iść w górę. Gdyby się okazało że tak piękny pęcherzyk nie pękł byłabym bardzo smutna. Mam nadzieje że pękł i tempka pójdzie w górę..
    Troszkę smętnie się mi zrobiło jak zobaczyłam że ona wgl nie rośnie prawie. Raz mialam 36.5 raz 36.4 nie wiem może to zależy jak głęboko wsadze termometr.
    Myślicie że jesli owu była w czw bo wtedy ból owu odczuwalam to tempa może jeszcze skończyć czy już pozamiatane? ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 07:45

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Włącznie z kuciem przy sercu ;)
    Kochana, teraz takie cuś masz? Tylko skad te ciepło mi się bierze tego nie wiem... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to uderzenia gorąca po prostu ;) mi raz ciepło raz zimno a raz jak mnie gorąco złapie to koniec świata

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula tak w ogóle to ja też dziś jestem w czwartym tygodniu i trzecim dniu ciąży :) wiec to chyba normalne że mamy identyczne objawy :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o serce to może być troszkę przeciążone bo krew jest chyba pompowana trochę szybciej

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy sobocie :*

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień dobry przy sobocie :*
    Zołzunia moja kochana!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Zołzunia moja kochana!!!
    :*

Już mi lepiej :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Anula tak w ogóle to ja też dziś jestem w czwartym tygodniu i trzecim dniu ciąży :) wiec to chyba normalne że mamy identyczne objawy :)

Nie nie, to nie były uderzenia gorąca... Nie wiem jak to wytłumaczyć.
    Jak jest gorace lato, ciezko się spi z powodu upalu, prawda? No to cos takiego mialam. Uderzenia goraca i zimna tez miewam, ale to nie bylo to w tej nocy.
    No w sumie z kłuciem serca możesz mieć rację...

A jak Ty się czujesz? :)
    Ja mam normalnie 5 tydzień i 3 dzień, tylko ten suwak źle działa :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Nie nie, to nie były uderzenia gorąca... Nie wiem jak to wytłumaczyć.
    Jak jest gorace lato, ciezko się spi z powodu upalu, prawda? No to cos takiego mialam. Uderzenia goraca i zimna tez miewam, ale to nie bylo to w tej nocy.
    No w sumie z kłuciem serca możesz mieć rację...

A jak Ty się czujesz? :)
    Ja mam normalnie 5 tydzień i 3 dzień, tylko ten suwak źle działa :/
    A to tez tak miałam w nocy :) nie martw się, jestem pewna że wszystko z nami okej.
    czuję się w porządku tylko trochę szybko się męczę no i mam normalne obawy, bo dopiero w poniedziałek idę na betę. Dziś zrobiłam jeszcze test z porannego moczu i kreska tak z 3/4 mocy testowej. Jestem dobrej myśli :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    A to tez tak miałam w nocy :) nie martw się, jestem pewna że wszystko z nami okej.
    czuję się w porządku tylko trochę szybko się męczę no i mam normalne obawy, bo dopiero w poniedziałek idę na betę. Dziś zrobiłam jeszcze test z porannego moczu i kreska tak z 3/4 mocy testowej. Jestem dobrej myśli :)

To mnie kochana uspokoiłaś, bo ja już tutaj czarnowidztwo zaczęłam uprawiać :/
    Czasami to jestem tak wystraszona, że sama na siebie się złoszczę. :/
    Jeszcze o tej ciąży pozamacicznej zaczęłam se czytać i o pustym pęcherzyku :/ Masakra, chyba za dużo czytam, szukam.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    To mnie kochana uspokoiłaś, bo ja już tutaj czarnowidztwo zaczęłam uprawiać :/
    Czasami to jestem tak wystraszona, że sama na siebie się złoszczę. :/
    Jeszcze o tej ciąży pozamacicznej zaczęłam se czytać i o pustym pęcherzyku :/ Masakra, chyba za dużo czytam, szukam.
    Ja tez szlam na pierwsza wizyte z obawa ze to ciaza pozamaciczna bo juz jedna mialam i ryzyko istnieje ale na szczescie jest ok

j36regz209hdv9cb.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.. Milka Tulam.. Moje dziecko też chce od bardzo dawna.. Ja mu na razie pokazałam usg i mówię że to jest dziurka w której dzidzia zamieszka niedługo.. Zapytał czy jutro.. Ale nie mogę na razie mu powiedzieć..

Wiem. Łatwo mówić bo mnie się udało.. Ale uwierz że jakieś 3 miesiące temu jak wszyscy spali ja ryczałam że tyle czasu zwlekałam a teraz są problemy..

A u mnie.. Szpital.. Ja gardło i nos zawalony.. Dziecko gardło i paskudny kaszel.. A miał od poniedziałku do przedszkola wrócić.. Mąż wyemigrować bo chory.. I co to dało.. Heh..

Milka88 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) W tym cyklu jestem jakoś już zupełnie spokojna i mam wrażenie tak jak od początku, ze to nie ten cykl... Za to mój się nakręcił na maksa.. Może dobrze, niech poczuje jak to jest i jak my to przeżywamy.

Zołza cieszę się ze już Ci troszkę lepiej.

Anula nie stresuj się. To wszystko wina zamartwiają się. Te bóle które czujesz to nie serce, bo ono nie ma nerwów bólowych. Serce nie boli i już. Nawet przy zawale to serce nie boli tyko mięśnie i naczynia wieńcowe dookoła. Dlatego mówi się o bólu wieńcowym.
    Te kłucie które czujesz to najzwyczajniejsza neuralgia. Czyli tzw nerwoból. Za dużo stresujesz się kochana. Weź sobie kąpiel, zrób spacerek, a nawet jak poczujesz ukłucia to ignoruj i śmiej się z tego ze znowu stresiki się uzewnętrzniają. To jest recepta gwarantowana ze nie pózniej niż w dwa dni przejdzie.
    Nic ani Tobie ani dzidziusiowi na zagraża!!!!!
    Relaksować się proszę!

Zołza:), Tissaia lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to katar i gardlo nie tylko mnie dokucza... :/

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dzień dobry:-) W tym cyklu jestem jakoś już zupełnie spokojna i mam wrażenie tak jak od początku, ze to nie ten cykl... Za to mój się nakręcił na maksa.. Może dobrze, niech poczuje jak to jest i jak my to przeżywamy.

Zołza cieszę się ze już Ci troszkę lepiej.

Anula nie stresuj się. To wszystko wina zamartwiają się. Te bóle które czujesz to nie serce, bo ono nie ma nerwów bólowych. Serce nie boli i już. Nawet przy zawale to serce nie boli tyko mięśnie i naczynia wieńcowe dookoła. Dlatego mówi się o bólu wieńcowym.
    Te kłucie które czujesz to najzwyczajniejsza neuralgia. Czyli tzw nerwoból. Za dużo stresujesz się kochana. Weź sobie kąpiel, zrób spacerek, a nawet jak poczujesz ukłucia to ignoruj i śmiej się z tego ze znowu stresiki się uzewnętrzniają. To jest recepta gwarantowana ze nie pózniej niż w dwa dni przejdzie.
    Nic ani Tobie ani dzidziusiowi na zagraża!!!!!
    Relaksować się proszę!

Dzięki kochana :*
    Muszę się przestać zamartwiać, bo się sama zajadę psychicznie :/
    To wszystko jest dla mnie takie nowe... Na dodatek 2 dni temu afta mi wyskoczyła, a dzisiaj druga :/// Brrr, to akurat wiem, że jest spowodowane osłabieniem organizmu w ciąży.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja tez szlam na pierwsza wizyte z obawa ze to ciaza pozamaciczna bo juz jedna mialam i ryzyko istnieje ale na szczescie jest ok

Czym się to u Ciebie objawiło?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Czym się to u Ciebie objawiło?
    Bylam mloda i glupia i nawet na chwile nie pomyslalam ze moge byc w ciazy i do dzisiaj nie wiem dlaczego mnie to nie zdziwilo ze nie mam okresu. W 7 tygodniu ciazy gdzie nadal o niej nie wiedzialam bardzo duzo spalam a pozniej doszedl ostry bol przy jajniku jakby z prawej strony a okazalo sie ze to bylo w lewym jajowodzie i tak promieniowalo. Przy pojawieniu sie w szpitalu cierpialam cala noc a dopiero rano doszli do tego ze to ciaza pozamaciczna i nagla operacja bo pojawila sie juz krew w srodku no i po jajowodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 09:34

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Bylam mloda i glupia i nawet na chwile nie pomyslalam ze moge byc w ciazy i do dzisiaj nie wiem dlaczego mnie to nie zdziwilo ze nie mam okresu. W 7 tygodniu ciazy gdzie nadal o niej nie wiedzialam bardzo duzo spalam a pozniej doszedl ostry bol przy jajniku jakby z prawej strony a okazalo sie ze to bylo w lewym jajowodzie i tak promieniowalo. Przy pojawieniu sie w szpitalu cierpialam cala noc a dopiero rano doszli do tego ze to ciaza pozamaciczna i nagla operacja bo pojawila sie juz krew w srodku no i po jajowodzie.

Miałaś krwotok wewnętrzny? :(

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Bylo ze mna ciezko bo pamietam ze krew mi podawali ale wyszlam z tego. Gorzej mialam z psychika bo mimo ze bylam mloda a dziecko nie bylo planowane to jak sie dowiedzialam ze jest we mnie kruszynka to juz ja pokochalam mimo cierpienia a rano sie dowiedzialam ze ja strace.

j36regz209hdv9cb.png
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ