SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna współczuję..

Madzia88 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo ciezko ale nie warto wracac do tego co bylo skoro teraz jest lepiej :)

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Bylo ciezko ale nie warto wracac do tego co bylo skoro teraz jest lepiej :)

Dokładnie, ciesz się tym co masz :) W którym tyg. ciąży byłaś na 1 wizycie u gina? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zestaw na najbliższe kilka dni.. qqq3pz.jpg

• anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Mój zestaw na najbliższe kilka dni.. qqq3pz.jpg
    Ja tez zakupilam wczoraj ten syrop bo jest w nim czosnek a wogole go nie czuc super !:)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dokładnie, ciesz się tym co masz :) W którym tyg. ciąży byłaś na 1 wizycie u gina? :)
    W 5 tyg i 1 dzien

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    W 5 tyg i 1 dzien

I już był zarodek i biło serduszko? :) Czy tylko sam pęcherzyk w macicy lekarz widział?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    I już był zarodek i biło serduszko? :) Czy tylko sam pęcherzyk w macicy lekarz widział?
    Sam pecherzyk i pewnosc ze to nie ciaza pozamaciczna. Serduszko i nozke bylo widac wczoraj czyli 7 tydz i 1 dzien

j36regz209hdv9cb.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Sam pecherzyk i pewnosc ze to nie ciaza pozamaciczna. Serduszko i nozke bylo widac wczoraj czyli 7 tydz i 1 dzien

Ja myślałam, że widzi, że to nie jest pozamaciczna już przy 1 wizycie... Przeciez widać już było, gdzie jest pęcherzyk.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja myślałam, że widzi, że to nie jest pozamaciczna już przy 1 wizycie... Przeciez widać już było, gdzie jest pęcherzyk.
    No wlasnie pisze ze na pierwszej wizycie bylo widac ze to nie ciaza pozamaciczna. Mowimy o obecnej ciazy

j36regz209hdv9cb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Wewnętrznie jestem jakos opanowana nie panikuje. Dziś mój 15dc hmm tempka coś nie chce iść w górę. Gdyby się okazało że tak piękny pęcherzyk nie pękł byłabym bardzo smutna. Mam nadzieje że pękł i tempka pójdzie w górę..
    Troszkę smętnie się mi zrobiło jak zobaczyłam że ona wgl nie rośnie prawie. Raz mialam 36.5 raz 36.4 nie wiem może to zależy jak głęboko wsadze termometr.
    Myślicie że jesli owu była w czw bo wtedy ból owu odczuwalam to tempa może jeszcze skończyć czy już pozamiatane? ??

Czy ktos może miał taka sytuację ??

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    No wlasnie pisze ze na pierwszej wizycie bylo widac ze to nie ciaza pozamaciczna. Mowimy o obecnej ciazy

Yyy, pisałaś coś, że w 5 tyg. byłaś u gina...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, luzik, jak juz byłaś u giną to na pewno widział czy wszystko w porządku ;)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Dawno mnie tu nie było i widze, że duzo się dzieję :) Gratuluję tym co sie udało spełnić marzenie :) Mi pierwszy raz od kilku miesięcy zacząc działać prawy jajnik gdzie nie ma endometriozy i jest on w idealnym stanie. Urusł piękny pęcherzyk i nawet sam pękł bez pregnylu. I zastanawiam się czy to zasługa diety na którą przeszłam bo dla mnie to cud , że On się uaktywnił. Lekarz przepisał mi PRE-SEED dostępny od poł roku w Polsce jest to żel który pomaga plemnikom sie zagnieździć i dotrzec pomyślnie :) teraz czekam ... i mega się denerwuje chociaż nie nastawiam się :) Pozdrawiam

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Witam.
    Dawno mnie tu nie było i widze, że duzo się dzieję :) Gratuluję tym co sie udało spełnić marzenie :) Mi pierwszy raz od kilku miesięcy zacząc działać prawy jajnik gdzie nie ma endometriozy i jest on w idealnym stanie. Urusł piękny pęcherzyk i nawet sam pękł bez pregnylu. I zastanawiam się czy to zasługa diety na którą przeszłam bo dla mnie to cud , że On się uaktywnił. Lekarz przepisał mi PRE-SEED dostępny od poł roku w Polsce jest to żel który pomaga plemnikom sie zagnieździć i dotrzec pomyślnie :) teraz czekam ... i mega się denerwuje chociaż nie nastawiam się :) Pozdrawiam

Cieszę się że coś się ruszyło.. To bardzo dużo.. No i czekamy na pozytywne wieści..

• elewela Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się , że Tobie się w końcu udało. Jak sie czujesz w ogóle ? Jakie objawy występowały pierwsze ?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Anula, luzik, jak juz byłaś u giną to na pewno widział czy wszystko w porządku ;)

Tak, pierwszą wizytę miałam w 4 tyg i mówił właśnie, ze widzi pęcherzyk :)
    Próbuję wyluzować, za bardzo się spinam. :/
    Jak się czujesz? :)
    Robiłaś dzisiaj kolejny test? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, Ela ma racje te bole w okolicach serca to z nerwow... Nie martw sie jakimis ciazami pozamacicznymi. Jakby lekarz widzial peccherzyk nie w tym miejscu co trzeba to by na pewno powiedzial. Bo wtedy potrzebna by byla interwencja.

Anula mowimy stop stresom i zlym myslom! :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Anula, Ela ma racje te bole w okolicach serca to z nerwow... Nie martw sie jakimis ciazami pozamacicznymi. Jakby lekarz widzial peccherzyk nie w tym miejscu co trzeba to by na pewno powiedzial. Bo wtedy potrzebna by byla interwencja.

Anula mowimy stop stresom i zlym myslom! :D

Dziękuję dziewczyny <3
    Wybaczcie za moją panikę, ale to jest dla mnie kompletna nowość :) Dopiero zaczynam oswajać się z tym wszystkim :) Czasami nie dowierzam, że groszek jest.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Tak, pierwszą wizytę miałam w 4 tyg i mówił właśnie, ze widzi pęcherzyk :)
    Próbuję wyluzować, za bardzo się spinam. :/
    Jak się czujesz? :)
    Robiłaś dzisiaj kolejny test? :)
    Robiłam, kreska testowa juz prawie tak wyraźna jak kontrolna :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ