SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myslicie ze jak zrobię test po poludniu to moze cos wyjsc?
    Czy lepiej jutro z rana zatestowac. Temperatura cos mi wariuje wiec nie wiem co myśleć..
    Kim koniecznie daj znac :)
    Allmita tez zastanawialam sie ktore testy sa najbardziej wiarygodne i czule.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:19

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Tuliska jak by moglo byc innaczej ,teraz tak naprawde nic mnie nie zatrzymuje.
    Jestem po szkole ,jak maluszek bedzie sie c chcial zjawic to od razu ślub cywilny ,mieszkanko jest.
    Wiec nadzieja jest bardzo duza

No raczej nie inaczej:) ja tez na owu i na męża czekam ;) lada dzień i nawet powinno się w czasie zgrać hehe :) a Ty kochana będziesz spokojniejsza, nic kompletnie Cię nie blokuje, będziesz wypoczeta więc nic tylko zaproszenia dla groszka wysyłać :)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ale skok :D:D ladnie się to zapowiada:) a to już twój 14 dpo więc powinien da rzetelny wynik nawet po poludniu. Ale jeśli chcesz być pewna czekaj do rana ;)
    A jeśli chodzi o testy to super czułe z rossmana dzioszki polecają :) mnie tam zawsze negatywy pokazywaly więc napewno zepsute były hehehe ;););)

nikola2877 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska to trzymam kciuki zeby sie udalo :*
    A zaproszenie wyslane jeszcze w dniu tego owu zeby zdazyl dotrzec na czas:)

Tuliska lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• foxylady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Anula i Szuflada były wczoraj u ginów, czy dzis maja isć? ktoś pamięta?

Anula ma dzisiaj wizytę

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty foxy kiedy sie wizytujesz?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    a Ty foxy kiedy sie wizytujesz?

Też dzisiaj :) stąd pamiętam o wizycie Anuli :)

Allmita lubi tę wiadomość

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Kim- te testy co robiłas to jakiej firmy? baaaardzo wyraźne....tych na górze nie znam, ten na dole wygląda jak pink chyba że to co innego?
    Kochana to nasze belgijskie Rossmann zwykły strumieniowy i plytkowy tej samej firmy. Podejrzewam że w Rossmann masz to samo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 11:51

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Też dzisiaj :) stąd pamiętam o wizycie Anuli :)
    Stresujesz się kochana przed wizytą? :)
    Ja staram się z luzem do tego podchodzić. Co ma być to i tak będzie, a stres tego nie zmieni.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja staram się z luzem do tego podchodzić. Co ma być to i tak będzie, a stres tego nie zmieni.

Ja się staram trzymać luz :)nie mogę się skupić dzisiaj i co chwilę myślę jak będzie wyglądać ta wizyta. Wolałabym już być po :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Ja się staram trzymać luz :)nie mogę się skupić dzisiaj i co chwilę myślę jak będzie wyglądać ta wizyta. Wolałabym już być po :)
    Ja też wolałabym być po... A tak to jeszcze taki kawał czasu muszę czekać :/
    Staram się myśleć pozytywnie, ale trochę ciężko mi to idzie.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Anula kochanie będzie dobrze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola ładnie u ciebie testuj jutro z rana;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ja też wolałabym być po... A tak to jeszcze taki kawał czasu muszę czekać :/
    Staram się myśleć pozytywnie, ale trochę ciężko mi to idzie.

Mi też przeczucie mówi, że będzie dobrze! :) tyle czasu wytrzymałyśmy, że teraz te kilka godzin to pikuś ;)
    Mam ochotę zamknąć komputer i iść do domu... i tak pożytek ze mnie marny dzisiaj :D i do tego takie piękne słoneczko za oknem :)

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Mi też przeczucie mówi, że będzie dobrze! :) tyle czasu wytrzymałyśmy, że teraz te kilka godzin to pikuś ;)
    Mam ochotę zamknąć komputer i iść do domu... i tak pożytek ze mnie marny dzisiaj :D i do tego takie piękne słoneczko za oknem :)
    Ja tam mam różne myśli, bo coś mi te objawy zanikają... O dziwo nawet ból @ nie jest taki jak był. Owszem doszedł ból głowy i swędzenie cycka, ale mdłości w zasadzie odeszły. Trochę mam czarne myśli.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja bardzo rzadko czuję coś w środku. Raz na jakiś czas delikatne kłucie. Dzisiaj pisałam Alciakowi na fioletowej stronie, że widocznie faktycznie tak jest, że mdłości codziennie nie są takie same, raz są, raz ustępują, mają inne natężenie. Nie martw się! Spokój, tylko spokój nas ratuje bo w innym razie wjedziemy siwe na porodówkę ;D
    Zastanawiałaś się nad zakupem, albo która z Was ma jakieś opinie na temat detektora tętna?

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle to jakis czas temu zastanawialam sie gdzie są wszystkie dziewczyny.....
    odkryłam watek "konkurencyjny"..;)-i sobie go podczytywałam, nie udzielając się bo wiem czemu większość dziewczyn stąd odeszła....
    chodzi o to że świeżo zagroszkowane dalej tu sie mocno udzielają...i dziewczyny poczuły sie przytłoczone...rozumiem je-bo faktycznie w pewnym momencie mocno ciążowe tematy tu sie zrobiły...ale stało sie to chyba jeszcze przed moim "zagroszkowaniem" i jakos mi to wielce nie przeszkadzało...pewnie byłaby rownowaga, gdyby większośc dziewczyn została i dalej pisała o swoich sprawach...
    ale w tym momencie faktycznie-bardzo zielone sie to forum zrobiło...
    któras z dziewczyn dziwiła sie czemu my na "różowej" nie siedzimy, więc powiem jak to jest z mojego punktu widzenia.....nie byłam jeszcze u sensownego lekarza, więc mówiąć szczerze boję się wchodzić na fora czysto ciążowe, bo jakos to do mnie nie dochodzi....jestem na jednym różowym temacie, w 2 innych napisałam troche-ale jakoś narazie sie tam nie mogę zasiedzieć...pewnie z czasem się to zmieni...ale narazie .Was tu bardziej znałam i łatwiej mi było pisać o różnych obawach, komu miałam pisac o betach itp? czy jak ustawiłam suwaczek to już było jednoznaczne z tym że czas opuścic grupę?
    widze dwa wyjścia- albo faktycznie przestać się tu udzielać w typowo ciążowych sprawach, albo może załozyc grupe wsparcia na różowej stronie do ktorej dołączałyby się dziewczyny z tej i konkurencyjnej grupy...
    No bo własnie ciekawe co zrobia dziewczyny z tamtej grupy-jak i tam zacznie sie zafasolkowywanie? bo przeciez to kwestia czasu....ta grupa tez była poczatkowo bezfasolkowa...wtedy co-ustawiasz suwaczek-zakaz mówienia o ciążowych sprawach-odchodzisz na różową?
    takie tam moje rozmyslania..;) troche mi żal widoku "starych" dziewczyn bo sie troche z nimi zżyłam-albo bardziej obyłam..:)

foxylady, Kim87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Anula, ja bardzo rzadko czuję coś w środku. Raz na jakiś czas delikatne kłucie. Dzisiaj pisałam Alciakowi na fioletowej stronie, że widocznie faktycznie tak jest, że mdłości codziennie nie są takie same, raz są, raz ustępują, mają inne natężenie. Nie martw się! Spokój, tylko spokój nas ratuje bo w innym razie wjedziemy siwe na porodówkę ;D
    Zastanawiałaś się nad zakupem, albo która z Was ma jakieś opinie na temat detektora tętna?
    Sama już nie wiem... Może to jest naturalne, że nagle objawy ciążowe są mniejsze, a niektóre zanikają? Ja przez ponad 30 dni ciągle się źle czułam, a nagle jest lepiej i dumam co mam o tym myśleć.
    Moja mama w ogóle nie miała objawów, a urodziła 4 córy. Przy żadnej nic jej nie było poza wzmożonym apetytem.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    wogóle to jakis czas temu zastanawialam sie gdzie są wszystkie dziewczyny.....
    odkryłam watek "konkurencyjny"..;)-i sobie go podczytywałam, nie udzielając się bo wiem czemu większość dziewczyn stąd odeszła....
    chodzi o to że świeżo zagroszkowane dalej tu sie mocno udzielają...i dziewczyny poczuły sie przytłoczone...rozumiem je-bo faktycznie w pewnym momencie mocno ciążowe tematy tu sie zrobiły...ale stało sie to chyba jeszcze przed moim "zagroszkowaniem" i jakos mi to wielce nie przeszkadzało...pewnie byłaby rownowaga, gdyby większośc dziewczyn została i dalej pisała o swoich sprawach...
    ale w tym momencie faktycznie-bardzo zielone sie to forum zrobiło...
    któras z dziewczyn dziwiła sie czemu my na "różowej" nie siedzimy, więc powiem jak to jest z mojego punktu widzenia.....nie byłam jeszcze u sensownego lekarza, więc mówiąć szczerze boję się wchodzić na fora czysto ciążowe, bo jakos to do mnie nie dochodzi....jestem na jednym różowym temacie, w 2 innych napisałam troche-ale jakoś narazie sie tam nie mogę zasiedzieć...pewnie z czasem się to zmieni...ale narazie .Was tu bardziej znałam i łatwiej mi było pisać o różnych obawach, komu miałam pisac o betach itp? czy jak ustawiłam suwaczek to już było jednoznaczne z tym że czas opuścic grupę?
    widze dwa wyjścia- albo faktycznie przestać się tu udzielać w typowo ciążowych sprawach, albo może załozyc grupe wsparcia na różowej stronie do ktorej dołączałyby się dziewczyny z tej i konkurencyjnej grupy...
    No bo własnie ciekawe co zrobia dziewczyny z tamtej grupy-jak i tam zacznie sie zafasolkowywanie? bo przeciez to kwestia czasu....ta grupa tez była poczatkowo bezfasolkowa...wtedy co-ustawiasz suwaczek-zakaz mówienia o ciążowych sprawach-odchodzisz na różową?
    takie tam moje rozmyslania..;) troche mi żal widoku "starych" dziewczyn bo sie troche z nimi zżyłam-albo bardziej obyłam..:)
    Też czasami głupio się czuję tutaj i mam poczucie winy ale z drugiej strony zzylam się z Wami i przywiazalam mocno dlatego ciężko mi Was porzucić na amen. Przykro że inne odeszły... Może to my powinnysmy odejść bo pewnie tak jest ale jakoś ciężko. Jak powiecie że nie chcecie ciężarówek to myślę że pójdziemy precz :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus masz zostac I mnie wspierac :*!!

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ