SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane na spokojnie.
    Ja Wam powiem otwarcie i szczerze, że od majówki czytając nasze forum tylko większego doła łapałam zamiast się lepiej czuć... To nie Wasza wina, jesteście najszczęśliwsze na świecie i nic dziwnego, że chcecie o tym pisać. Bardzo Was polubiłam i co nieco Was podczytuję, bo Wam kibicuję. Ale w pewnym momencie poczułam się tu nie na miejscu... Jakbym została sama na polu walki i to zaczęło bardzo mnie psychicznie obciążać. Zaczęły się tematy o betach, o objawach, co która czuje, a ja tylko zadawałam sobie pytanie- czy kiedykolwiek będę też to mogła poczuć? Uciekłam na forum, bo w świecie dookoła mnie były same łatwo zachodzące i tylko gadka o ciąży i co ze mną jest nie tak... A teraz na naszym forum poczułam to samo.. Smutek.
    Tak, jak wspomniałam- rozumiem Was doskonale. Cieszcie się i wspierajcie, bo zasługujecie na to i wszystko jest ok.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Też czasami głupio się czuję tutaj i mam poczucie winy ale z drugiej strony zzylam się z Wami i przywiazalam mocno dlatego ciężko mi Was porzucić na amen. Przykro że inne odeszły... Może to my powinnysmy odejść bo pewnie tak jest ale jakoś ciężko. Jak powiecie że nie chcecie ciężarówek to myślę że pójdziemy precz :)

no własnie..:) Ty jeszcze byłas z etapu gdzie była proporcja staraczki/ciężarówki na korzyśc tych pierwszych-więc jak Cie długo nie było to każda się dopytywała...potem z normalnych względów ta szala zaczęła sie wyrównywać, a teraz jak staraczki prawie wszystkie odeszły to nic dziwnego że forum sie praktycznie ciążowe zrobiło...Sylwia Ty na różowej tez siedzisz?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w tym sens i chociaż ciężko się rozstać to przychodzi czas że trzeba, dlatego ja się żegnam moje Panie, jakby ktoś chciał zapraszam na priv, fb, fioletowa stronę mocy, cokolwiek. Będzie bardzo miło! Ale stąd już uciekam bo się zasiedzialam faktycznie. W niedzielę zaczynam 5 miesiąc więc już tu nie pasuje!

Życzę Wam wszystkim powodzenia i szybkiego zafasolkowania :*

Kasia1987, foxylady, Duśka;) lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Sylwia, mam nadzijeę, że spotkamy się po fioletowej stronie mocy :* poza tym mamy się na fb, więc na pewno zobaczę Twoje maleństwo na fotkach. Całuję!

Sylwia91 lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jestem w grupie pierwsze fasolki po długich staraniach :) klikając na mój nick masz listę aktywnych tematów

Allmita lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Dziewczyny kochane na spokojnie.
    Ja Wam powiem otwarcie i szczerze, że od majówki czytając nasze forum tylko większego doła łapałam zamiast się lepiej czuć... To nie Wasza wina, jesteście najszczęśliwsze na świecie i nic dziwnego, że chcecie o tym pisać. Bardzo Was polubiłam i co nieco Was podczytuję, bo Wam kibicuję. Ale w pewnym momencie poczułam się tu nie na miejscu... Jakbym została sama na polu walki i to zaczęło bardzo mnie psychicznie obciążać. Zaczęły się tematy o betach, o objawach, co która czuje, a ja tylko zadawałam sobie pytanie- czy kiedykolwiek będę też to mogła poczuć? Uciekłam na forum, bo w świecie dookoła mnie były same łatwo zachodzące i tylko gadka o ciąży i co ze mną jest nie tak... A teraz na naszym forum poczułam to samo.. Smutek.
    Tak, jak wspomniałam- rozumiem Was doskonale. Cieszcie się i wspierajcie, bo zasługujecie na to i wszystko jest ok.

ale ja też rozumiem WAsze podejście i myślę że powinnysmy jednak troche wyluzować w tych ciążowych tematach...ale jak się wchodzi-a ana forum same ciężarówki to jakos same sie tematy układają na ciężarowe....jak by zostało więcej dziewczyn to myśle że proporcje byłyby zachowane- ale tu jednej cos przeszkadzało, potem drugiej-i to chyba nie tylko o ciężarówki chodziło....no i staraczki sie wyniosły..;)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem tam na jakiejś grupie-ale wogole tych dziewczyn jeszcze nie znam, a do grupy-styczniowej nie chciałam narazie wchodzic -bo raz weszłam, poczytalam i się wystarszyłam bo co rusz któraś pisała że się wypisuje z grupy..:(

więc stwierdziłam ze na fioletowej stronie będe sie powoli zadomawiać....ale nie chce sie jeszcze tam super dużo udzielać bo zwyczajnie się boję...
    a do staraczek juz tez nie pasuje-więc jakos tak międyz forami lewituje..;)

• KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwus noo :(
    Ej dziewczyny bo zaraz to forum zrobi sie puste .
    Wiem ze kazda z nas czuje sie zle no inne zaciazyly ale spokojnie jest nas troche ktore jeszcze nie sa .dziewczyny nie ma co sie poddawac dzieki naszyn zagroszkowanym mama wiemy co mozemy sie spodziewac gdy same sie nimi staniemy.
    Zaraz sie okaze ze kazda odejdzie bo kazda zaciazy I nie bedzie o czym pisac tu

Allmita, Sylwia91 lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, ze po prostu nie dały rady psychicznie. Wiele dziewczyn stara się bezskutecznie bardzo długo i nie umiały sobie poradzić z tym czytaniem.
    Masz rację Allmitka, ze nie tylko o ciężarówki chodziło, nietóre miały jakieś zatargi w ogóle- ale czemu, to nie wiem za bardzo. Szkoda ;) ale wiecie jak jest- im więcej dziewczyn tym częściej spory no i grupki, podgrupki ;)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej grupie co jestem jest bardzo mało dziewczyn i kameralnie :) jak coś zapraszam :* trzymajcie się i powodzenia jeszcze raz! Byłyście dużą pomocą!

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Sylwus noo :(
    Ej dziewczyny bo zaraz to forum zrobi sie puste .
    Wiem ze kazda z nas czuje sie zle no inne zaciazyly ale spokojnie jest nas troche ktore jeszcze nie sa .dziewczyny nie ma co sie poddawac dzieki naszyn zagroszkowanym mama wiemy co mozemy sie spodziewac gdy same sie nimi staniemy.
    Zaraz sie okaze ze kazda odejdzie bo kazda zaciazy I nie bedzie o czym pisac tu
    Kochanie masz fb mojego przecież cichaj więc :p

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Myślę, ze po prostu nie dały rady psychicznie. Wiele dziewczyn stara się bezskutecznie bardzo długo i nie umiały sobie poradzić z tym czytaniem.
    Masz rację Allmitka, ze nie tylko o ciężarówki chodziło, nietóre miały jakieś zatargi w ogóle- ale czemu, to nie wiem za bardzo. Szkoda ;) ale wiecie jak jest- im więcej dziewczyn tym częściej spory no i grupki, podgrupki ;)

tak własnie, cos tam nie pasowało...ja jestem osoba bardzo tolerancyjną więc mnie chyba mało co ruszy-ale widac sa osoby bardziej wrażliwe i delikatne czy jak to tam nazwać....jak tyle jest dziewczyn to nie ma bata żeby wszystkim podpasować...Eluni mi szkoda bo nie mam pojęcia co ta dziewczyna tak naprawde zawiniła...

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co się stało z Elunia??

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Tak jestem w grupie pierwsze fasolki po długich staraniach :) klikając na mój nick masz listę aktywnych tematów

tam to tez niezbyt pasuje..;) narazie "zapisałam" sie do dziewczyn po 30-stce czy jakos tak

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A co się stało z Elunia??

no na konkurencyjnym watku cos tam wyszło-że jednej dziewczynie ona nie odpowiadała-więc Elunia się po prostu wyniosła z grupy...ale szczegółow nie znam-wiem tyle ile wyszpiegowałam na tamtym temacie..;)
    zreszta nie ma co juz drążyc tego tematu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 13:17

• KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie co z elunia bo ja nie w temacie

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez probowalam zadomowic sie na fioletowej stronie ale tam juz wszystkie dziewczyny sie znaja i ciezko dostac jakas odpowiedz na nurtujace pytania a tutaj odrazu zostalam goraco przyjeta i jakos tak lepiej mi bylo.

Allmita lubi tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w październikowym wątku się nie mogę odnaleźć bo za dużo tego wszystkiego... Ale w tej mniejszej grupie łatwo się odnalazlam i dziewczyny ciepło mnie przyjęły. Ania a co u Ciebie tak w ogóle?

• Allmita Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Ja tez probowalam zadomowic sie na fioletowej stronie ale tam juz wszystkie dziewczyny sie znaja i ciezko dostac jakas odpowiedz na nurtujace pytania a tutaj odrazu zostalam goraco przyjeta i jakos tak lepiej mi bylo.

ja na fioletowej grupie nawet zostałam fajnie przyjęta....i pewnie będzie tam też fajnie-no ale to trzeba czasu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jest w tym sens i chociaż ciężko się rozstać to przychodzi czas że trzeba, dlatego ja się żegnam moje Panie, jakby ktoś chciał zapraszam na priv, fb, fioletowa stronę mocy, cokolwiek. Będzie bardzo miło! Ale stąd już uciekam bo się zasiedzialam faktycznie. W niedzielę zaczynam 5 miesiąc więc już tu nie pasuje!

Życzę Wam wszystkim powodzenia i szybkiego zafasolkowania :*

Wszystkiego dobrego ! :) <3

‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ