Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Wlasnie szykuje sie na spotkanie.
    Od 5:00 juz nie śpię i chodzę jak nakręcona - kawa jest zbędna w moim przypadku - ja mam chyba jakies ADHD ;)
    Moj zawsze mowi ze jak nasze dzieci beda tak nakręcone jak ja to on oszaleje i bedzie musiał chyba przystosować sobie piwnice do celów mieszkalnych zeby chociaż tam zaznać chwile spokoju :)
    kochana mój już ma swoj pokój jak coś :P

ja od kiedy jestem w ciązy to o godz 21 jestem kompletnie wykonczona za to w okolicach 5-6 rano jestem gotowa do działania . Coś mi hormony pochrzaniły z zegarem :P

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okresu dalej brak ://
    W nocy tak jajnik prawy zaczal mnie bolec ze myslalam ze moze malpa przyszla a gdzie tan.
    Sprawdzalam wczoraj szyike bo dawno palucha nie wkladalam I byla miekka I zaMknieta

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Okresu dalej brak ://
    W nocy tak jajnik prawy zaczal mnie bolec ze myslalam ze moze malpa przyszla a gdzie tan.
    Sprawdzalam wczoraj szyike bo dawno palucha nie wkladalam I byla miekka I zaMknieta
    kludyś u gina się wszystko wyjaśni :)

Ja znów mam zamknietą i twardą ale z szyjkami w ciąży róznie jest. Już nie pcham tam palucha :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nikola widziałam twój wykres no no no ciekawie :)

Zołza u ciebie też się dzieje :)

Czesc dziewczyny!
    No ja właśnie zrobiłam tesciora z porannego moczu. Jedna kreska :\

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozliwa jest druga owulacja nie bedac w ciazy .jestem pewna ze 14dc byla bo.wtedy bylam u gin na badaniu kontrolnym. No ale temp spada to chyba drugiej owulki by nie bylo...to moj najdluzszy cykl w zyciu

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Pączek Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    kochana mój już ma swoj pokój jak coś :P

ja od kiedy jestem w ciązy to o godz 21 jestem kompletnie wykonczona za to w okolicach 5-6 rano jestem gotowa do działania . Coś mi hormony pochrzaniły z zegarem :P

Jak u mnie tak bedzie ze w ciazy sie uspokoję to pewnie wysle mnie do lekarza bo stwierdzi ze chora jestem :)

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    A mozliwa jest druga owulacja nie bedac w ciazy .jestem pewna ze 14dc byla bo.wtedy bylam u gin na badaniu kontrolnym. No ale temp spada to chyba drugiej owulki by nie bylo...to moj najdluzszy cykl w zyciu

gdzieś czytałam że czasem w cyklu są dwie owulki. Wszystko jest możliwe.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Czesc dziewczyny!
    No ja właśnie zrobiłam tesciora z porannego moczu. Jedna kreska :\

Nikola nie załamuj się czasem sikańce zaczynają wychodzić po pewnym czasie, poczekaj jeszcze. Zostaw test i zobacz po dłuższym czasie. Może będziesz miał tak jak ja wynik po kilku godz cień cienia a nastepnego dnia krecha cień :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bym padla wtedy jak by sie zblizala druga ,moj sie nie zgodzi na staranie teraz o maluszka :( bo on uparciuch bo maluszka chce poczac w ostatnich dniach maja

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś u ciebie ten spadek nie jest jednodniowy więc nie wiem już sama . Trudno mi wyrokować. Zobaczymy co gin powie :)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nikola nie załamuj się czasem sikańce zaczynają wychodzić po pewnym czasie, poczekaj jeszcze. Zostaw test i zobacz po dłuższym czasie. Może będziesz miał tak jak ja wynik po kilku godz cień cienia a nastepnego dnia krecha cień :)

Ja jak zaszłam kiedys (poronienie w 12tc) to wtedy pamiętam test zrobiłam w 35dc i wtedy druga byla bardzo slabiutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 07:19

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim ja wiembze w tych okolicznosciach nie ma sans na potomka takze nawet nadzieji brak ,jedynie co moge podejzewac to druga owulka tylko ze cosik nie chce odbic :p
    A kurcze najwyzej niech da mi cos na wywolanie okresu I tyle

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Chyba bym padla wtedy jak by sie zblizala druga ,moj sie nie zgodzi na staranie teraz o maluszka :( bo on uparciuch bo maluszka chce poczac w ostatnich dniach maja
    mi się wydaje że musisz trochę na luz dać :) bo inaczej zablokujesz się psychicznie :) a wtedy to na pewno nie zajdziesz. A jak chłop się zaprze to czasem nie ma zmiłuj. Ja miałam przerwe robić teraz w maju bo nie chciałam dziecka z lutego i podeszłam na zasadzie że i tak pewnie nic nie bedzie a tu takie SUPRISE :P luz to podstawa

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam na luz dzis na pewno jak sie okaze ze wszystko ze mna w porzadku ,mama raz mi mowila ze jej w pewnym momencie okres sie zatrzymal I dosc dlugo nie miala wywolywali ja a ona nie chciala przyjsc az w koncu po dlugim okresie sie pojawila.ja sie tego wlasnie obawjam bo zaczynamy okres starania a on trwa tylko 4miesiace bo potem slub przygotowania I nie bede miec glowy do rozmyslania o ciazy

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Ja jak zaszłam kiedys (poronienie w 12tc) to wtedy pamiętam test zrobiłam w 35dc i wtedy druga byla bardzo slabiutka.
    to jak znów tak bedzie to nie znaczy że poronisz, to nie ma związku

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dam na luz dzis na pewno jak sie okaze ze wszystko ze mna w porzadku ,mama raz mi mowila ze jej w pewnym momencie okres sie zatrzymal I dosc dlugo nie miala wywolywali ja a ona nie chciala przyjsc az w koncu po dlugim okresie sie pojawila.ja sie tego wlasnie obawjam bo zaczynamy okres starania a on trwa tylko 4miesiace bo potem slub przygotowania I nie bede miec glowy do rozmyslania o ciazy

rozumiem spokojnie bez spiny. wazne abys zdrowa byla i tyle

3jgxflw1867zd36k.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to teraz najwazniejsze :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) u mnie bez skoku wciaz 36,7 jak byk...
    Juz troche zniecierpliwiona jestem.
    Dobrze ze dzis mi tam gin zajrzy...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

Mysle ze narazie dam sobie spokój z testowaniem. Poczekam do następnego czwartku bo wtedy powinnam najpóźniej dostać @.
    A Ty jak sie czujesz? Piersi bola?

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dzis Ci powie jakie jajo bedzie :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ