X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Dziewczyny a z witamic co bierzecie? Bo ja w sumie tylko kwas foliowy i wit D.
    Brałam tez w Pl sensivella, ale własnie mi sie skonczyły i nie wiem czy na cos zmieniac czy po prostu nie brac nic na razie. Paznokcie mam słabe okrutnie w sumie tylko...

Ja właśnie skończyłam jedną obróbkę... Niestety bez mojego komputera to droga przez mękę, płakać mi się chce w jakim tempie ten laptop pracuje :|
    a ja też pije czystek ;) i do tego kwas foliowy nie wiem który już... i czasem wit D :) jak sobie przypomnę hehe i to tyle w zasadzie

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to bylo... Z 15 minut rwalo mnie na maxa, az poszlam do lazienki spr czy jest @ a teraz zupelnie sie wyciszylo, nie czuje nic.... Nigdy tak nie mialam. Jak bol sie rozkrecal to juz na amen na maxa i z finalem w postaci okresu....

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja też pije czystek ;) i do tego kwas foliowy nie wiem który już... i czasem wit D :) jak sobie przypomnę hehe i to tyle w zasadzie
    Ja dumam, czy kupić witaminę D z Solgara, ale ta cena... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nie wiem co to bylo... Z 15 minut rwalo mnie na maxa, az poszlam do lazienki spr czy jest @ a teraz zupelnie sie wyciszylo, nie czuje nic.... Nigdy tak nie mialam. Jak bol sie rozkrecal to juz na amen na maxa i z finalem w postaci okresu....
    Życzę Ci II kreseczek, a nie @ :)
    Dzisiaj rano myślałam, że mnie poskręca (@ lada moment powinna się zjawić), ale przeszło... czasami coś tam pobolewa, ale nie na tyle by nie móc normalnie funkcjonować ;) Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie ;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawie pół godziny czytania. Już wróciłam do was. trzymalyscie kciukI za nasze plemniki? Ja też dużo czystalam o czystku Ale słyszałam że W ciąży nie wolno brać? prawda?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny prawie pół godziny czytania. Już wróciłam do was. trzymalyscie kciukI za nasze plemniki? Ja też dużo czystalam o czystku Ale słyszałam że W ciąży nie wolno brać? prawda?

Oczywiście, że trzymałyśmy :)
    Czystek można pić w ciąży :) Nawet malutkie dzieci mogą go pic :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    ja właśnie czytałam że w ciąży nie wolno

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja właśnie czytałam że w ciąży nie wolno

Tutaj zaufana i bardzo polecana Pani dietetyk wypowiada się w komentarzach, czy wolno, czy też nie.
    http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/03/magiczny-czystek-lek-na-cae-zo.html

Jeden z komentarzy na blogu dietetyczki:
    "Ja starając się o dziecko piłam tą herbatkę w dużych ilościach i powiedziałabym raczej, ze pomaga niż przeszkadza. Od kilku lat staraliśmy się z mężem o dziecko, a problem okazał się... UWAGA... w diecie! Chcieliśmy już starać się o in vitro, a tymczasem dwa miesiące diety oczyszczającej i picia czystka i proszę. Jestem właśnie w 5 miesiącu ciąży :)"

I drugi komentarz/zapytanie:
    "hej Gosiu, małe pytanko... czy czystek można pić w czasie ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    Odpowiedź dietetyczki: Tak"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:39

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gdziw kupujesz czystek? I pod jaka nazwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:34

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Właśnie bo tu zamiast starać się to wszystkie na forum siedzą :D

O wypraszam sobie jak trza to Was opuszczam i działam he he he

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • elaearb Nowa

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tabletem w ręku? ;D

Kocham kawę, a mój drugi dom to palarnia kawy, ale wiadomo ciąża.. ;)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam bóle jak na @ i to podobno normalne. Dziewczyny beta z 127,1 na 289,9 :D ładnie rośnie? Ponad 100%

kozamonia, Kasia1987, Karolina2787, Gizmo, Caro lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elaearb wrote:
    Z tabletem w ręku? ;D

Jesteś w ciąży czy nadal starania?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuniu super :* wszystko bedzie sie pieknie ukladalo i rozwijalo! Jestem tego pewna :)
    Ja mam nadzieje dolaczyc do Ciebie... Chyba zaczelam fixowac... Czytam fora jak oszalala... Niby nie chce zeby weekend sie konczyl a z drugiej str chce zeby najblizsze dni smignely i zeby moja sytuacja byla jyz pewna. Jestesmy w ten weekend sami z mezem, nudno troche i przyznaje ze zaczelam mu zatruwac zycie... Chcialabtm zeby on ze mna o tym gadal ale on nie chce - u niego konkret - poki nie mam pewnosci to nie ma o czym gadac. A mnie po prostu roznosi....

Karolina2787, Sylwia91 lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu faceci już tacy są ;) mój też nie chce ze mną gadać na ten temat ale wiem że jakbym zaszła w ciąże to by oszalał ze szczęścia :) 3mam kciuki za Ciebie i Sywluś oby tak dalej :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kasia ja mam bóle jak na @ i to podobno normalne. Dziewczyny beta z 127,1 na 289,9 :D ładnie rośnie? Ponad 100%
    Pięknie :) A jak się kochana czujesz? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo dobrze tylko czasami mam napady zimna albo duszności i tak na zmianę :) do tego wilczy apetyt i nerwowa jestem... A no i śpiąca non stop!
    Kasiu spokojnie... Dołączysz ja w to wierzę! :* i nie tylko Ty, ale każda z Was kochane

Karolina2787, Kasia1987 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś nie wytrzymałam hihi ;) zaczynam od nowa! Sylwuś chcę szybko dołączyć do Ciebie prześlij trochę tej swojej ciążowej energii :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    O dziwo dobrze tylko czasami mam napady zimna albo duszności i tak na zmianę :) do tego wilczy apetyt i nerwowa jestem... A no i śpiąca non stop!
    Kasiu spokojnie... Dołączysz ja w to wierzę! :* i nie tylko Ty, ale każda z Was kochane
    A mdli Cię? Czy raczej ten objaw Cię nie dotyczy? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja już dziś nie wytrzymałam hihi ;) zaczynam od nowa! Sylwuś chcę szybko dołączyć do Ciebie prześlij trochę tej swojej ciążowej energii :D

Życzę powodzenia! :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ