X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Dziewczyny a z witamic co bierzecie? Bo ja w sumie tylko kwas foliowy i wit D.
    Brałam tez w Pl sensivella, ale własnie mi sie skonczyły i nie wiem czy na cos zmieniac czy po prostu nie brac nic na razie. Paznokcie mam słabe okrutnie w sumie tylko...

Ja właśnie skończyłam jedną obróbkę... Niestety bez mojego komputera to droga przez mękę, płakać mi się chce w jakim tempie ten laptop pracuje :|
    a ja też pije czystek ;) i do tego kwas foliowy nie wiem który już... i czasem wit D :) jak sobie przypomnę hehe i to tyle w zasadzie

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to bylo... Z 15 minut rwalo mnie na maxa, az poszlam do lazienki spr czy jest @ a teraz zupelnie sie wyciszylo, nie czuje nic.... Nigdy tak nie mialam. Jak bol sie rozkrecal to juz na amen na maxa i z finalem w postaci okresu....

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a ja też pije czystek ;) i do tego kwas foliowy nie wiem który już... i czasem wit D :) jak sobie przypomnę hehe i to tyle w zasadzie
    Ja dumam, czy kupić witaminę D z Solgara, ale ta cena... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nie wiem co to bylo... Z 15 minut rwalo mnie na maxa, az poszlam do lazienki spr czy jest @ a teraz zupelnie sie wyciszylo, nie czuje nic.... Nigdy tak nie mialam. Jak bol sie rozkrecal to juz na amen na maxa i z finalem w postaci okresu....
    Życzę Ci II kreseczek, a nie @ :)
    Dzisiaj rano myślałam, że mnie poskręca (@ lada moment powinna się zjawić), ale przeszło... czasami coś tam pobolewa, ale nie na tyle by nie móc normalnie funkcjonować ;) Na nic się nie nastawiam, co ma być to będzie ;)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawie pół godziny czytania. Już wróciłam do was. trzymalyscie kciukI za nasze plemniki? Ja też dużo czystalam o czystku Ale słyszałam że W ciąży nie wolno brać? prawda?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny prawie pół godziny czytania. Już wróciłam do was. trzymalyscie kciukI za nasze plemniki? Ja też dużo czystalam o czystku Ale słyszałam że W ciąży nie wolno brać? prawda?

Oczywiście, że trzymałyśmy :)
    Czystek można pić w ciąży :) Nawet malutkie dzieci mogą go pic :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    ja właśnie czytałam że w ciąży nie wolno

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja właśnie czytałam że w ciąży nie wolno

Tutaj zaufana i bardzo polecana Pani dietetyk wypowiada się w komentarzach, czy wolno, czy też nie.
    http://qchenne-inspiracje.blogspot.com/2015/03/magiczny-czystek-lek-na-cae-zo.html

Jeden z komentarzy na blogu dietetyczki:
    "Ja starając się o dziecko piłam tą herbatkę w dużych ilościach i powiedziałabym raczej, ze pomaga niż przeszkadza. Od kilku lat staraliśmy się z mężem o dziecko, a problem okazał się... UWAGA... w diecie! Chcieliśmy już starać się o in vitro, a tymczasem dwa miesiące diety oczyszczającej i picia czystka i proszę. Jestem właśnie w 5 miesiącu ciąży :)"

I drugi komentarz/zapytanie:
    "hej Gosiu, małe pytanko... czy czystek można pić w czasie ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    Odpowiedź dietetyczki: Tak"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 16:39

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gdziw kupujesz czystek? I pod jaka nazwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:34

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Właśnie bo tu zamiast starać się to wszystkie na forum siedzą :D

O wypraszam sobie jak trza to Was opuszczam i działam he he he

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • elaearb Nowa

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tabletem w ręku? ;D

Kocham kawę, a mój drugi dom to palarnia kawy, ale wiadomo ciąża.. ;)
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja mam bóle jak na @ i to podobno normalne. Dziewczyny beta z 127,1 na 289,9 :D ładnie rośnie? Ponad 100%

kozamonia, Kasia1987, Karolina2787, Gizmo, Caro lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elaearb wrote:
    Z tabletem w ręku? ;D

Jesteś w ciąży czy nadal starania?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuniu super :* wszystko bedzie sie pieknie ukladalo i rozwijalo! Jestem tego pewna :)
    Ja mam nadzieje dolaczyc do Ciebie... Chyba zaczelam fixowac... Czytam fora jak oszalala... Niby nie chce zeby weekend sie konczyl a z drugiej str chce zeby najblizsze dni smignely i zeby moja sytuacja byla jyz pewna. Jestesmy w ten weekend sami z mezem, nudno troche i przyznaje ze zaczelam mu zatruwac zycie... Chcialabtm zeby on ze mna o tym gadal ale on nie chce - u niego konkret - poki nie mam pewnosci to nie ma o czym gadac. A mnie po prostu roznosi....

Karolina2787, Sylwia91 lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu faceci już tacy są ;) mój też nie chce ze mną gadać na ten temat ale wiem że jakbym zaszła w ciąże to by oszalał ze szczęścia :) 3mam kciuki za Ciebie i Sywluś oby tak dalej :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Kasia ja mam bóle jak na @ i to podobno normalne. Dziewczyny beta z 127,1 na 289,9 :D ładnie rośnie? Ponad 100%
    Pięknie :) A jak się kochana czujesz? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwo dobrze tylko czasami mam napady zimna albo duszności i tak na zmianę :) do tego wilczy apetyt i nerwowa jestem... A no i śpiąca non stop!
    Kasiu spokojnie... Dołączysz ja w to wierzę! :* i nie tylko Ty, ale każda z Was kochane

Karolina2787, Kasia1987 lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś nie wytrzymałam hihi ;) zaczynam od nowa! Sylwuś chcę szybko dołączyć do Ciebie prześlij trochę tej swojej ciążowej energii :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    O dziwo dobrze tylko czasami mam napady zimna albo duszności i tak na zmianę :) do tego wilczy apetyt i nerwowa jestem... A no i śpiąca non stop!
    Kasiu spokojnie... Dołączysz ja w to wierzę! :* i nie tylko Ty, ale każda z Was kochane
    A mdli Cię? Czy raczej ten objaw Cię nie dotyczy? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja już dziś nie wytrzymałam hihi ;) zaczynam od nowa! Sylwuś chcę szybko dołączyć do Ciebie prześlij trochę tej swojej ciążowej energii :D

Życzę powodzenia! :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ