X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatynka nie musimy się nikomu tłumaczyć... Koleje losu są różne. Każda z nas ma prawo do macierzyństwa wtedy, kiedy chce, nie musimy niczyich reprymend słuchać. Cudownie, że z 1 dzieckiem udało Wam się tak szybko, zazdraszczam! :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wiem, przesadzam... ale ja widze cień... kuźwa... wróciłam z pracy no i patrze na ten zdemolowany już test no i kuźwa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/27353b7fce76.jpg

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam jeśli przesadzam- wybaczcie

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam lekarze sorry ale pierdzielą czasem. Mojej mama mnie w wieku 38 lat urodziła miałam bus ślepa głucha i niedorozwinięta. Jakoś wyszło inaczej ;) Ela ja mam 29 lat mnie ginka mówiła jak miałam 20 żeby się starać bo pot będzie trudno. Jasne jest trudniej po 35 rz ale nie popadajmy w paranoje. Uda się i tyle.

Kasia1987, Allmita lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka88 wrote:
    Mi w wieku 20 lat też gin powiedział, że nie mam stawiać na karierę tylko starac się o dziecko, bo później już będzie za późno. I miał rację. Teraz mam 28 lat i też mi gin powiedziała, że nie można czekać jeśli chcemy mieć drugie, więc działam :)

Ja w wieku 21 lat usłyszałam że powinnam z racji endometriozy.. Czekałam 4 lata.. W końcu się udało.. Potem 5 lat dojrzewałam do decyzji.. Masakra.

Elunia wierzę zadłuzyli niedługo przyjdzie i Twoja kolej..

Kasia1987 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no cholera na tych zdjęciach nie widać ... nic...
    nie pozostało mi nic jak czekać jesczcze z 2 dni

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa przyznam że na foto nie widzę, ale to się pewnie światło odbija itd.- zawsze gołym okiem lepiej widać, więc już Ty wiesz najlepiej czego się tam dopatrzyłaś:*
    Rób jutro i pojutrze :) jestem meeega ciekawa!!!!! Jak coś widzisz, to powinno być, cudów nie ma :D

Gaduaaa, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A tam lekarze sorry ale pierdzielą czasem. Mojej mama mnie w wieku 38 lat urodziła miałam bus ślepa głucha i niedorozwinięta. Jakoś wyszło inaczej ;)

Ja pamiętam jak poszłam na początku pierwszej ciąży z moimi wynikami TSH i antyTPO do endokrynologa i wiecie co usłyszałam że przy takim poziomie antyTPO to mogę dziecko z kretynizmem urodzić. Masakra czasem lekarze zamiast pomóc to potarfią jednym tekstem dobić. Od razu tego samego dnia pojechałam do innego.

Kim87 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    nie no cholera na tych zdjęciach nie widać ... nic...
    nie pozostało mi nic jak czekać jesczcze z 2 dni

ja też nie widzę ale jeszcze sprawa nie przesądzona. Także uszy do góry.
    Ja sama dziś siknęłam na testa i nawet cień cienia nie było ... a jaka wściekła byłam że na 4 dni przed terminem planowanego sikańca odważyłam się zatestować.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie gruboskórni potrafią być..
    Dlatego ja dziękuję Bogu za panią doktor do której teraz chodzę, przekochana kobieta, nie dość że doskonały specjalista, to bardzo wrażliwa, delikatna, dobiera słowa jak należy, nie daje złudnych nadziei, że wszystko jest kolorowo, ale daje nadzieję, że ma od razu pomysł na kobietę i jej problemy.

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak wiem, przesadzam... ale ja widze cień... kuźwa... wróciłam z pracy no i patrze na ten zdemolowany już test no i kuźwa

Gaduaaa mnie na zdjęciach też testy wychodzily blade wręcz niewidoczne. Skoro tam jest to jest i już ;) jutro sikaj ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Szatynka nie musimy się nikomu tłumaczyć... Koleje losu są różne. Każda z nas ma prawo do macierzyństwa wtedy, kiedy chce, nie musimy niczyich reprymend słuchać.

Zgadzam się z Twoim zdaniem.
    No ale lekarze czasem powinni się ugryźć w jęzor albo jakoś milej ująć swoje spostrzeżenia. A nie, że najpierw pyta mnie czy mam w planach ciąże a na moją odpowiedź że TAK od razu wyjeżdża z tematem wad genetycznych.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba sami mają wady genetyczne ci lekarze;)

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczynki idę ogarnąć ciepłą wodę, niestety muszę przepalic w piecu żeby mieć :( a chce się wykąpać przed wizytą. Uroki mieszkania we własnym domu... Mieliśmy kiedyś boiler też na prąd ale że był duży to nagrzanie całego kosztowało krocie! :/ wolę sobie drewienka wrzucić na trochę.. Odezwę się jeszcze przed wizytą bo będę pewnie w stresie!

Sylwuś ja mam do Ciebie pytanie :) twoj serducha tak fajnie wygladają i nie ma ich za dużo tam fajnie ze zostaniecie rodzicami :) ale wy taki okres wspolzycia ustaliliście sobie czy tak samo z siebie ?:)wyszło?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa ja coś tam widzę..ale wiesz różnie to po kilku godzinach jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

100% da Ci wynik badania z krwi. Można go zrobić o dowolnej porze dnia. Zrób i będziesz miała pewność której nie da Ci żaden test. Mi z krwi wyszło już 5 dni przed terminem @

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! :-)
    Czy mogę do Was dołączyć? Mam za sobą 5 obumarłych ciąż w tym dwa łyżeczkowania (5 ciąża bliźniacza). Wykonałam mnóstwo badań. Koszty ogromne. Wszystko wyszło w jak najlepszym porządku. Przyczyny strat nadal nieznane. Aktualnie 5 tygodni i 6 dni (6 tydzień) i jak w każdej poprzedniej ciąży od początku brązowe upławy. Strach mnie nie opuszcza. Ta ciąża od początku na Claxane jak to nie pomoże to nic już mi chyba nie pomoże :-(

Buko lubi tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eluniu ja też powoli zaczynam myslec w taki sposób jak ty, dojrzewam do tego powoli. Starania nie mogą zdominować całego życia a u mnie tak troszkę już jest:/ myślę myślę i jeszcze raz myślę A kurczę zycie przeciez toczy się dalej i trzeba żyć tak jak dawniej. Pewnie dzieciątko jest największym marzeniem ale nie można z życia rezygnować zamartwiajac się nieustannie ;) bo brudem w domu zarosne hehe;) chociaz mezowi brak obiadow bylby wskazany :) kilka kg by spadło :*
    A co do lekarza to mnie się wydaje że czasami oni nie mają na nas pomysłu, nie potrafią znaleźć przyczyny i najlatwiej jest zgonic na wiek. Ale dla mnie to jest idiotyczne, kurcze ze niby 30sto letnia kobieta to Stara jest? Czy oni na głowę poupadali??
    Niekazdy jest gotowy na dziecko w wieku 20 lat. Przyznam się szczerze ze do tej pory myśl o dziecku odganialam jak najdalej. Po prostu nie chciałam, nie miałam ochoty, byłam pewna że nie podolam, bałam się jak diabli.

Mało tego Elunia a ja Ci powiem ze nie zrobiłam ani kariery ani dziecko ;)
    Dno totalne jestem hehehehehehe :):):)

A ze skierowania kochana się ciesz, bo jeśli poprzedni gin nie potrafił pomóc to po co u niego tkwić? Trafisz do ludzi ktorzy tylko tym sie zajmuja i wiedzą wiele więcej :*

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mnie nastraszyłyście z tymi przeciwcialami...
    ja mam 2300 poziom any TG u 600 anty TPO....

nie słyszałam nic o kretynizmie...
    mój endo mi poiwedział że Hashi nie jest żadną przeszkodą

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Witajcie! :-)
    Czy mogę do Was dołączyć? Mam za sobą 5 obumarłych ciąż w tym dwa łyżeczkowania (5 ciąża bliźniacza). Wykonałam mnóstwo badań. Koszty ogromne. Wszystko wyszło w jak najlepszym porządku. Przyczyny strat nadal nieznane. Aktualnie 5 tygodni i 6 dni (6 tydzień) i jak w każdej poprzedniej ciąży od początku brązowe upławy. Strach mnie nie opuszcza. Ta ciąża od początku na Claxane jak to nie pomoże to nic już mi chyba nie pomoże :-(
    Witaj kochana. To rzeczywiście dużo przezylas ale nie myśl negatywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i jak chcesz.to zapraszamy na równoległy wątek ba fioletowej założony przez Sylwie ;) tutaj oczywiście też się rozgosc ;)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ