X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja.. Witamy u nas i czuj się jak u siebie.. Współczuję straty.. Każda jest bolesna.. Wiem. Sama straciłam.. Życzę Ci żeby w końcu się udało..

Nadzieja1988!, eveli_na lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nadzieja :* oj sporo juz za toba kochana. W koncu musi byc dobrze :* jednak ja w zaden sposob nie doradze bo nie wiem nic na ten temat :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:23

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    teraz mnie nastraszyłyście z tymi przeciwcialami...
    ja mam 2300 poziom any TG u 600 anty TPO....

nie słyszałam nic o kretynizmie...
    mój endo mi poiwedział że Hashi nie jest żadną przeszkodą

nie chciałam Cię nic nastraszyć. Powiem Ci, że to ten lekarz co mi taką głupotę powiedział sam ma kretynizm. Skoro takie głupoty wygaduje. Od razu zmieniłam endokrynologa który zaprzeczył temu co ten pierwszy wygadywał.
    Nie bój się ja też miałam bardzo wysokie antyciała (nie pamiętam na jakim poziomie bo to było w 2009r ale na wyniku poziom TSH miałam na czarno a poziom antyTPO na czerwono) i coooo ciążą bezproblemowa, urodziłam o czasie zdrowego dużego syna ... teraz ma prawie 6 lat i jest bardzo inteligentnym dzieckiem, jako jedyny w grupie pisze i czyta, dodaje i odejmuje. Super sobie radzi.
    Także spoko wyluzuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 15:29

Gaduaaa lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witaj kochana. To rzeczywiście dużo przezylas ale nie myśl negatywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i jak chcesz.to zapraszamy na równoległy wątek ba fioletowej założony przez Sylwie ;) tutaj oczywiście też się rozgosc ;)
    Dziękuję za miłe przyjęcie. Zdecydowanie lepiej czuję się tu niż na fioletowej stronie przez wzgląd na to że mam problem w utrzymaniu ciąż i maks do 10 tygodnia wszystko się kończy... :-( Wciąż mam nadzieję bo co począć bez nadziei ale...

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska ogarnij Się nie jesteś dno. Ja kariery też nie zrobiłam. Mam studia i co latam na mopie. Nie jest to praca wymarzona ale daje mi satysfakcję bo mam kontakt z ludźmi. Poza tym mam super męża i to jest najważniejsze bo poza nim rodziny już nie mam. Zresztą patrzę na kolegów że studiów i co zapierdzielaja jako psychologowie i połowa już jest wypalona. Ja szukam sposobu na siebie. Kiedyś znajdę ale nie musi to być na już. Ty też kochana żyj tak abyś była szczęśliwa i tyle.ciesz się z małych rzeczy. Ja przestałam zazdrościć innym kasy domu pracy itd bo tak na prawdę nie ma ludzi bez problemów inikt nie wie co się dzieje za zamkniętymi drzwiami ;)

Nadzieja1988!, Kasia1987, Tuliska, kozamonia, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cię Nadzieja! Piękny nick- nadzieja mimo wszystko, wiele z nas tak czuje.. Współczuję Ci trudnych dramatycznych przeżyć. Życzę odmiany i wszystkiego dobrego.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Dziękuję za miłe przyjęcie. Zdecydowanie lepiej czuję się tu niż na fioletowej stronie przez wzgląd na to że mam problem w utrzymaniu ciąż i maks do 10 tygodnia wszystko się kończy... :-( Wciąż mam nadzieję bo co począć bez nadziei ale...
    Ok to kobieto musisz się przeprogramować na myślenie pozytywne. Inaczej nic z tego nie będzie kochanie. Mówi Ci to psychol- og :-D

Kasia1987, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja! Nie trzeba być zaraz business women. Swoją drogą one podobno rzadko kiedy są szczęśliwe, bo wiecznie zmeczone i zalatane. Nanic czasu nie mają.
    A do roli rodzica trzeba dorosnąć. Nie sztuka mieć dziecko w wieku 16 lat :-)

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    robiłaś jakieś badania genetyczne?
    moja przyjaciółka miała podobnie jak Ty.. do 10tyg było okey.. a zawsze w 10tyg ciąże jej obumierały okazało się że ma mutacje jakiegoś genu.. i jej organizm w ogóle nie przyswaja kwasu foliowego.. przez co musiała brać dawkę razy 5 ...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tuliska ogarnij Się nie jesteś dno. Ja kariery też nie zrobiłam. Mam studia i co latam na mopie. Nie jest to praca wymarzona ale daje mi satysfakcję bo mam kontakt z ludźmi. Poza tym mam super męża i to jest najważniejsze bo poza nim rodziny już nie mam. Zresztą patrzę na kolegów że studiów i co zapierdzielaja jako psychologowie i połowa już jest wypalona. Ja szukam sposobu na siebie. Kiedyś znajdę ale nie musi to być na już. Ty też kochana żyj tak abyś była szczęśliwa i tyle.ciesz się z małych rzeczy. Ja przestałam zazdrościć innym kasy domu pracy itd bo tak na prawdę nie ma ludzi bez problemów inikt nie wie co się dzieje za zamkniętymi drzwiami ;)
    Wiem Kim wiem :):):) śmiałam się kochana :) ja naprawdę lubię swoje życie ;) chociaz coś nas łączy jestem taką jakby gosposią ;) szefostwo mam przemile i przynajmniej nie stresuje sie tym co robie :) meza tez za nic nie oddam bo kocham go najmocniej pod sloncem :) i baaa zarabiam duzo wiecej niz dziewczyny w biurze u szefa w firmach ;);) Stowarzyszenie czarownic latających na miotlach otwieramy??? ;););););)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska:-D
    Co dwie czarownice to nie jedna, co nie? :-D

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No latanie na miotle opłaca się ;) ja też nie narzekam ;) jasne że otwieramy ;)

Tuliska lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    robiłaś jakieś badania genetyczne?
    moja przyjaciółka miała podobnie jak Ty.. do 10tyg było okey.. a zawsze w 10tyg ciąże jej obumierały okazało się że ma mutacje jakiegoś genu.. i jej organizm w ogóle nie przyswaja kwasu foliowego.. przez co musiała brać dawkę razy 5 ...
    Kochana badań to ja wykonałam tyle że już za te pieniądze samochód bym miała, bo oczywiście nic nie refundowane... :-( No i wszystko wyszło idealnie. Dwa lata walczę. Teraz od tygodnia robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny i cały mam w krwiakach i siniakach. Jak to nie pomoże to ja już nie wiem... :-( te zastrzyki to tak profilaktycznie bo może z nimi się uda podobno wielu osobą się udało

• szatynka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Nadzieja, ja również życzę Ci wszystkiego dobrego. Oby los wreszcie się odmienił, mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze, bo co nas nie zabije to nas wzmocni. I pamiętaj zawsze po burzy wychodzi słońce, a wtedy rodzi się tęcza :)

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Kochana badań to ja wykonałam tyle że już za te pieniądze samochód bym miała, bo oczywiście nic nie refundowane... :-( No i wszystko wyszło idealnie. Dwa lata walczę. Teraz od tygodnia robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny i cały mam w krwiakach i siniakach. Jak to nie pomoże to ja już nie wiem... :-( te zastrzyki to tak profilaktycznie bo może z nimi się uda podobno wielu osobą się udało
    kurde no to rzeczywiście dziwne jakieś...
    mam nadzieję że w końcu Ci się uda :) trzymam kciuki !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Powiem Ci ze w szoku jestem że nic nie wyszło. I że to zawsze w 10 tyg dziwne musi coś być z tym związane.

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za tyle miłych snów. Ja też będę starała się Was wspierać jak tylko będę umiała

Gaduaaa, Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tuliska:-D
    Co dwie czarownice to nie jedna, co nie? :-D
    Aa jak :);) i niech nikt nie mysli nas obrażac bo miotlami potraktujemy ;) bron mamy zawsze przy sobie haha :):)

Kim87 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak któraś będzie marudzić bądź będzie neg energie siać to miotłą przez głowę ;)

Nadzieja1988!, Tuliska lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Powiem Ci ze w szoku jestem że nic nie wyszło. I że to zawsze w 10 tyg dziwne musi coś być z tym związane.
    Maks do 10 tygodnia. Raz 6, raz 8, 9 itd...
    Nawet nie przychodzi lekarzowi do głowy co jeszcze można zbadać. Pod narkozą też miałam badaną budowę macicy itd...

‹‹ 1810 1811 1812 1813 1814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ