Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaduaaa wrote:tak
a ską wiesz?
ja tu od jakiegoś czasu jestem i czytam sobie. Kilkanaście stron wstecz pisałaś coś (nie pamiętam dokładnie) ale użyłaś bodajże słowa "(..)jak się Cypek rodził (...)" i stąd moje pytanie
Powiem Ci, że zwróciłam na to uwagę bo ja sama mam syna o tym imieniu i zdrobniale na niego mówimy Cypek, Cypisek. I to mnie bardzo zaciekawiło, bo nie znam innej mamy aby miała syna o takim rzadko spotykanym imieniu
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:ja tu od jakiegoś czasu jestem i czytam sobie. Kilkanaście stron wstecz pisałaś coś (nie pamiętam dokładnie) ale użyłaś bodajże słowa "(..)jak się Cypek rodził (...)" i stąd moje pytanie
Powiem Ci, że zwróciłam na to uwagę bo ja sama mam syna o tym imieniu i zdrobniale na niego mówimy Cypek, Cypisek. I to mnie bardzo zaciekawiło, bo nie znam innej mamy aby miała syna o takim rzadko spotykanym imieniua Twój ma 6 lat? dobrze czytałam..
bo mój to własnie 6latek
też mówimy na niego Cypiseklub Cypek lub Cypino
heh
FabianCyprian
Tymuś
-
Nadzieja1988! wrote:Jak tym razem się nie uda to myślimy o adopcji... Tylu specjalistów obeszłam...
Jutro mam wizytę wieczorem u ginekologa to zobaczymy czy ciąża się rozwija bo ostatnio było za wcześnie jeszcze na serduszko i było widać tylko malusieńki zarodek. Odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży cały czas mam brązowy śluz... Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym wyznaniem i nie jesteście brzydliwe?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
tak mój dokładnie 9 czerwca będzie miał swoje 6 urodziny
A imię takie wymyślił mążja na początku jakoś średnio byłam przekonana do tego imienia a mój tata pamiętam jak prosił abyśmy je zmienili
No ale został Cyprian i powiem szczerze, że tak patrząc teraz na niego to to imię jak najbardziej do niego pasuje a zwłaszcza zdrobnienie Cypisek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:16
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Teraz jak staramy się o drugie to powiedziałam mężowi, że jak się uda to znów będzie trzeba jakieś rzadko spotykane imię wymyślić
aż mnie ciekawi jakie propozycje z ust mojego męża wyjdą
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szuflada wrote:o, ładnie
wpisuję na listę imion dla mojego możliwego chłopca
wpisuj śmiało
pamiętam jak mój mąż zapisywał go w urzędzie stanu cywilnego to pytał jak zapisać czy przez "i" (Cyprian) czy przez "j" (Cyprjan)i jest "i"
Parę razy miałam taką sytuację że parę osób pytało mnie czy czasem Kamil na drugie ma?jak ten poeta Cyprian Kamil Norwid ... nie ma drugiego
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:tak mój dokładnie 9 czerwca będzie miał swoje 6 urodziny
A imię takie wymyślił mążja na początku jakoś średnio byłam przekonana do tego imienia a mój tata pamiętam jak prosił abyśmy je zmienili
No ale został Cyprian i powiem szczerze, że tak patrząc teraz na niego to to imię jak najbardziej do niego pasuje a zwłaszcza zdrobnienie Cypisek
no i z tym imieniem to była cała historia... bo ja chciałam Tymon, a mąż chciał Kacper... więc kiedy się młody urodził tata ze starszym bratem przyjechali do szpitala i starszy brat losował los i wylosował Tymon... ale jak przyejchaliśmy po 2 dniach do domu i dzwoniły babcie z zapytaniem o imię i się pytały jaki TYMIANEK.. to zaczełam myśleć nad innym imieniem... i przyjechała moja mama... i mój maz mówi to Kacper.. a ja mówię że nie... to mama na to podobne do KACPER - CYPRIAN... hahaha no i tak zostałoFabianCyprian
Tymuś
-
szatynka wrote:Teraz jak staramy się o drugie to powiedziałam mężowi, że jak się uda to znów będzie trzeba jakieś rzadko spotykane imię wymyślić
aż mnie ciekawi jakie propozycje z ust mojego męża wyjdą
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa fajna historia
u mnie było tak,że jak zaczęliśmy się starać to ustaliliśmy od razu jak będzie dziewczynka wybieram ja (miała być Olga) a jak syn to wybiera mąż.
Parę dni przed spodziewaną @ zwymiotowałam wieczorem, a wtedy mąż powiedział "jesteś w ciąży i będzie syn Cyprian"skąd to mu przyszło do głowy. Widocznie był pewny że dobrze zasiał
a imię skąd mu takie do głowy wpadło on sam nie wie. Od tak mu wpadło. A dodam że w naszym bliższym i dalszym otoczeniu nie spotkaliśmy się z takim imieniem no chyba że w podstawówce na lekcjach z języka polskiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:34
Gaduaaa lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Gaduaaa wrote:hi hi mój starszy jest Fabian
też rzadko spotykane.
Mi się strasznie podoba Beniamin ale mojemu nie a dla dziewczynki Iga
Cypek ostatnio mówi tak "mama urodź mi siostrzyczkę". Pytam go a jak dałbyś jej na imię Ola a chłopcu FranioTłumaczę mu że z urodzeniem dziecka nie jest tak łatwo. Na co on "wiem że to boli ale sprawisz sobie taki ból?"
a po chwili dodał słodkim głosem "proszę"
Czasem mnie zaskakuje swoimi wypowiedziami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:35
Allmita lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Elunia wrote:Ta kariera to chyba w dużym cudzysłowie..
Lekarze chyba uważają ze baba powinna przy grach w domu siędziec i w wieku 18 dzieci rodzic. A nie za prace zawodową sie brać.
Elunia ten Twój lekarz to jakiś dziwny jest, albo on z takich który nie chce sobie psuć statystyki troche trudniejszymi przypadkami...ile Ty sie cykli starałas że juz Cie do kliniki wysyła? owszem-iść możesz-ale wydaje mi się że jeszcze masz sporo opcji przed sobą..30 lat! co to jest! we Włoszech podobno większość kobiet rodzi w takim wieku..
ja w wieku 30 lat jeszcze nie myślałam o dzieciach...mam 34...jak poszłam 3 msc temu do mojej ginki i pytam sie jej czy nie za późno sie zabrałam za to, ona mi powiedziała "PAni to jeszcze jest młoda", hehe.....o dziecku zaczęłam myslec na poważnie w grudniu(wtedy jeszcze miałam 33..), z mężem staralismy sie od stycznia...oczywiście nie mam pojęcia jak to się wszytko u mnie potoczy dalej ale trzeba być dobrej myśli..
Nadzieja-brak mi słów...strasznie mi przykro i wspieram jak mogę..moze jednak rozważysz naszą grupe na bbf? tam sa tylko dziewczyny stąd..cześc juz znasz...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
szatynka wrote:też rzadko spotykane.
Mi się strasznie podoba Beniamin ale mojemu nie a dla dziewczynki Iga
Cypek ostatnio mówi tak "mama urodź mi siostrzyczkę". Pytam go a jak dałbyś jej na imię Ola a chłopcu FranioTłumaczę mu że z urodzeniem dziecka nie jest tak łatwo. Na co on "wiem że to boli ale sprawisz sobie taki ból?"
a po chwili dodał słodkim głosem "proszę"
Czasem mnie zaskakuje swoimi wypowiedziamiFabianCyprian
Tymuś