X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a jak zdrabniacie?
    Cypek ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak :) a ską wiesz?

ja tu od jakiegoś czasu jestem i czytam sobie. Kilkanaście stron wstecz pisałaś coś (nie pamiętam dokładnie) ale użyłaś bodajże słowa "(..)jak się Cypek rodził (...)" i stąd moje pytanie :)
    Powiem Ci, że zwróciłam na to uwagę bo ja sama mam syna o tym imieniu i zdrobniale na niego mówimy Cypek, Cypisek. I to mnie bardzo zaciekawiło, bo nie znam innej mamy aby miała syna o takim rzadko spotykanym imieniu :)

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja tu od jakiegoś czasu jestem i czytam sobie. Kilkanaście stron wstecz pisałaś coś (nie pamiętam dokładnie) ale użyłaś bodajże słowa "(..)jak się Cypek rodził (...)" i stąd moje pytanie :)
    Powiem Ci, że zwróciłam na to uwagę bo ja sama mam syna o tym imieniu i zdrobniale na niego mówimy Cypek, Cypisek. I to mnie bardzo zaciekawiło, bo nie znam innej mamy aby miała syna o takim rzadko spotykanym imieniu :)
    aaa no to jesteśmy w domu :) a Twój ma 6 lat? dobrze czytałam..
    bo mój to własnie 6latek :)
    też mówimy na niego Cypisek ;) lub Cypek lub Cypino :D heh

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Jak tym razem się nie uda to myślimy o adopcji... Tylu specjalistów obeszłam...
    Jutro mam wizytę wieczorem u ginekologa to zobaczymy czy ciąża się rozwija bo ostatnio było za wcześnie jeszcze na serduszko i było widać tylko malusieńki zarodek. Odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży cały czas mam brązowy śluz... Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym wyznaniem i nie jesteście brzydliwe?
    Przestań nie takie rzeczy tu przerabiałysmy ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Przestań nie takie rzeczy tu przerabiałysmy ;)
    Ufff :-)

• szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mój dokładnie 9 czerwca będzie miał swoje 6 urodziny :)
    A imię takie wymyślił mąż :) ja na początku jakoś średnio byłam przekonana do tego imienia a mój tata pamiętam jak prosił abyśmy je zmienili :) No ale został Cyprian i powiem szczerze, że tak patrząc teraz na niego to to imię jak najbardziej do niego pasuje a zwłaszcza zdrobnienie Cypisek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:16

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jak staramy się o drugie to powiedziałam mężowi, że jak się uda to znów będzie trzeba jakieś rzadko spotykane imię wymyślić :) aż mnie ciekawi jakie propozycje z ust mojego męża wyjdą :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cypek ;)
    o, ładnie :) wpisuję na listę imion dla mojego możliwego chłopca :P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

wpisuj śmiało :)
    pamiętam jak mój mąż zapisywał go w urzędzie stanu cywilnego to pytał jak zapisać czy przez "i" (Cyprian) czy przez "j" (Cyprjan) :) i jest "i"
    Parę razy miałam taką sytuację że parę osób pytało mnie czy czasem Kamil na drugie ma? :) jak ten poeta Cyprian Kamil Norwid ... nie ma drugiego :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    tak mój dokładnie 9 czerwca będzie miał swoje 6 urodziny :)
    A imię takie wymyślił mąż :) ja na początku jakoś średnio byłam przekonana do tego imienia a mój tata pamiętam jak prosił abyśmy je zmienili :) No ale został Cyprian i powiem szczerze, że tak patrząc teraz na niego to to imię jak najbardziej do niego pasuje a zwłaszcza zdrobnienie Cypisek :)
    hi hi mój 30 marca się urodził 2010..
    no i z tym imieniem to była cała historia... bo ja chciałam Tymon, a mąż chciał Kacper... więc kiedy się młody urodził tata ze starszym bratem przyjechali do szpitala i starszy brat losował los i wylosował Tymon... ale jak przyejchaliśmy po 2 dniach do domu i dzwoniły babcie z zapytaniem o imię i się pytały jaki TYMIANEK.. to zaczełam myśleć nad innym imieniem... i przyjechała moja mama... i mój maz mówi to Kacper.. a ja mówię że nie... to mama na to podobne do KACPER - CYPRIAN... hahaha no i tak zostało :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    prosze bardzo :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Teraz jak staramy się o drugie to powiedziałam mężowi, że jak się uda to znów będzie trzeba jakieś rzadko spotykane imię wymyślić :) aż mnie ciekawi jakie propozycje z ust mojego męża wyjdą :)
    hi hi mój starszy jest Fabian ;)

• szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa fajna historia :)
    u mnie było tak,że jak zaczęliśmy się starać to ustaliliśmy od razu jak będzie dziewczynka wybieram ja (miała być Olga) a jak syn to wybiera mąż.
    Parę dni przed spodziewaną @ zwymiotowałam wieczorem, a wtedy mąż powiedział "jesteś w ciąży i będzie syn Cyprian" :) skąd to mu przyszło do głowy. Widocznie był pewny że dobrze zasiał :) a imię skąd mu takie do głowy wpadło on sam nie wie. Od tak mu wpadło. A dodam że w naszym bliższym i dalszym otoczeniu nie spotkaliśmy się z takim imieniem no chyba że w podstawówce na lekcjach z języka polskiego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:34

Gaduaaa lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hi hi mój starszy jest Fabian ;)

też rzadko spotykane.
    Mi się strasznie podoba Beniamin ale mojemu nie a dla dziewczynki Iga
    Cypek ostatnio mówi tak "mama urodź mi siostrzyczkę". Pytam go a jak dałbyś jej na imię Ola a chłopcu Franio :) Tłumaczę mu że z urodzeniem dziecka nie jest tak łatwo. Na co on "wiem że to boli ale sprawisz sobie taki ból?" :) a po chwili dodał słodkim głosem "proszę"
    Czasem mnie zaskakuje swoimi wypowiedziami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:35

Allmita lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Ta kariera to chyba w dużym cudzysłowie..
    Lekarze chyba uważają ze baba powinna przy grach w domu siędziec i w wieku 18 dzieci rodzic. A nie za prace zawodową sie brać.

Elunia ten Twój lekarz to jakiś dziwny jest, albo on z takich który nie chce sobie psuć statystyki troche trudniejszymi przypadkami...ile Ty sie cykli starałas że juz Cie do kliniki wysyła? owszem-iść możesz-ale wydaje mi się że jeszcze masz sporo opcji przed sobą..30 lat! co to jest! we Włoszech podobno większość kobiet rodzi w takim wieku..

ja w wieku 30 lat jeszcze nie myślałam o dzieciach...mam 34...jak poszłam 3 msc temu do mojej ginki i pytam sie jej czy nie za późno sie zabrałam za to, ona mi powiedziała "PAni to jeszcze jest młoda", hehe.....o dziecku zaczęłam myslec na poważnie w grudniu(wtedy jeszcze miałam 33..;) ), z mężem staralismy sie od stycznia...oczywiście nie mam pojęcia jak to się wszytko u mnie potoczy dalej ale trzeba być dobrej myśli..

Nadzieja-brak mi słów...strasznie mi przykro i wspieram jak mogę..moze jednak rozważysz naszą grupe na bbf? tam sa tylko dziewczyny stąd..cześc juz znasz...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    też rzadko spotykane.
    Mi się strasznie podoba Beniamin ale mojemu nie a dla dziewczynki Iga
    Cypek ostatnio mówi tak "mama urodź mi siostrzyczkę". Pytam go a jak dałbyś jej na imię Ola a chłopcu Franio :) Tłumaczę mu że z urodzeniem dziecka nie jest tak łatwo. Na co on "wiem że to boli ale sprawisz sobie taki ból?" :) a po chwili dodał słodkim głosem "proszę"
    Czasem mnie zaskakuje swoimi wypowiedziami :)
    heheh moi też czekają na siostrzyczkę

• szuflada Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mój mąż się upiera, że ma być dziewczynka Aurelia :P a ja wolę Kornelię! chociaż tak mi się syna zachciało ostatnio :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż seksmisji się naoglądał i stwierdził że jak będzie dziewczynka to Lamia.. Niedoczekanie jego..

Gaduaaa, Allmita lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Nie pokazało co ma między nogami :( będę za godzinkę

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    I dupa. Nie pokazało co ma między nogami :( będę za godzinkę
    o kurczaczki... szkoda !

‹‹ 1812 1813 1814 1815 1816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ