X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Haha zalana I wczoraj I dzis :p
    Wydaje mi sie ze za szybko ale mniejmy nadzieje ze plemniczki tej dobrej jakosci sa I wytrzymaja do dni plodnych :))

a kiedy zaczynają Ci sie dni plodne? :)

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki,
    chcialabym sobie zakupic nowy termometr owulacyjny. Bo poki co moj ma juz z 2latka i wyznacza tylko do 0,1 a ja bym chciala taki do dwoch miejsc po przecinku. Bo taki chyba lepszy co?
    Polecicie jakis ktory waszym zdaniem jest sprawdzony?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Kobietki,
    chcialabym sobie zakupic nowy termometr owulacyjny. Bo poki co moj ma juz z 2latka i wyznacza tylko do 0,1 a ja bym chciala taki do dwoch miejsc po przecinku. Bo taki chyba lepszy co?
    Polecicie jakis ktory waszym zdaniem jest sprawdzony?
    mamy tu w większości microlife owulacyjny :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa poprawimy :) ale siusiac sie chce :p
    Nikola moge miec od 11dc a dzis chyba 6dc jest
    Ja mam kardio cos nie pamietan nazwy dokladnie ale wczesniej mialam.microlife tylko z jedna kreska po przecinku

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    mamy tu w większości microlife owulacyjny :)

a on ma dwa miejsca po przecinku? :)
    Gadua kiedy sikaniec? :)
    Jutro?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    a on ma dwa miejsca po przecinku? :)
    Gadua kiedy sikaniec? :)
    Jutro?
    tak, one mają 2 miejsca po przecinku , tylko musisz w aptece zaznaczyć ze to ma być owulacyjny.. bo microlife ma też zwykłe termometry :)
    ja sobie chyba jutro siknę hah

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak, one mają 2 miejsca po przecinku , tylko musisz w aptece zaznaczyć ze to ma być owulacyjny.. bo microlife ma też zwykłe termometry :)
    ja sobie chyba jutro siknę hah

Zamówię sobie chyba na allegro :)
    Sikaj sikaj. Trzymam kciuki żeby pojawił się chociażby cień cienia :)

Lepiej poczekać do następnego cyklu i zacząć mierzyć nowym? Czy mogę zacząć juz w tym cyklu?

• Daga7735 Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem Nowa i nie mogę znaleźć wątku o poziomie bety przed następną ciąża jestem 3 mce po poronieniu będę wynosi 4.37 mój gin ma urlop i nie wiem czy w czerwcu mogę coś już zacząć działać z mężem.

• Daga7735 Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta **

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga7735 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem Nowa i nie mogę znaleźć wątku o poziomie bety przed następną ciąża jestem 3 mce po poronieniu będę wynosi 4.37 mój gin ma urlop i nie wiem czy w czerwcu mogę coś już zacząć działać z mężem.
    S to nie chodzi bardziej abyś w środku miała wszystko ok? Moja koleżanka jak tylko usłyszała że się zagoiło to się starała. Dziewczyny zachodzą w cyklu po poronieniu też. O becie pierwsze słyszę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 15:47

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Zamówię sobie chyba na allegro :)
    Sikaj sikaj. Trzymam kciuki żeby pojawił się chociażby cień cienia :)

Lepiej poczekać do następnego cyklu i zacząć mierzyć nowym? Czy mogę zacząć juz w tym cyklu?
    Możesz zacząć już teraz tylko zaznacz to notatka na wykresie :)

• Doomi Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam nadzieje ze mi pomozecie :) z chlopakiem o dzidzisia staramy sie dopiero od tego cyklu. Cykle mam nieregularne teraz mialam 36dniowy wiec kiedy powinna wystapic owulacja ? W 13dc bolaly mnie piersi i strasznie mnie kul prawy jajnik wiec zrobilam sobie test owulacyjny ktory wyszedl pozytywnie ale raczej nie mozliwe zebym przy 36dniowym cyklu miala ow. 13 :\ 14dc test juz byl negatywny temperatura 36,8. W 15dc tem 36,9 w 16dc tem 36,9 robilam test ow wyszedl negatywny i w 17dc 37,1 temperature mierze w pochwie rano 7,15 przed wstaniem z lozka. Temperatura wzrosla czy to oznacza ze owulacja dopiero bedzie ? Kalkulator dni plodnych pokazuje ze dni plodne powinna miec od 18,05 czyli od dzis :) a owulacja 22,05 ale sluzu nie widac przejzystego rozciagliwego. Wewnatrz pochwy kiedy wsadze palca jest go malo i jest on bialy ma grutki male. Co to wszystko oznacza ???? Ja z tego nic nie rozumiem i ciezko mi okreslic zaobserwowac kiedy nastapi owulacja :(

Domi
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi skoro miałaś Pik to owulka była. Tak uważam poza tym kiedy miałaś rozciagliwy śluz? To on wyznacza owulkę. Ponoc występuje ona w pierwszym dniu innego śluzu niż płodny.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi wrote:
    Hej dziewczyny. Mam nadzieje ze mi pomozecie :) z chlopakiem o dzidzisia staramy sie dopiero od tego cyklu. Cykle mam nieregularne teraz mialam 36dniowy wiec kiedy powinna wystapic owulacja ? W 13dc bolaly mnie piersi i strasznie mnie kul prawy jajnik wiec zrobilam sobie test owulacyjny ktory wyszedl pozytywnie ale raczej nie mozliwe zebym przy 36dniowym cyklu miala ow. 13 :\ 14dc test juz byl negatywny temperatura 36,8. W 15dc tem 36,9 w 16dc tem 36,9 robilam test ow wyszedl negatywny i w 17dc 37,1 temperature mierze w pochwie rano 7,15 przed wstaniem z lozka. Temperatura wzrosla czy to oznacza ze owulacja dopiero bedzie ? Kalkulator dni plodnych pokazuje ze dni plodne powinna miec od 18,05 czyli od dzis :) a owulacja 22,05 ale sluzu nie widac przejzystego rozciagliwego. Wewnatrz pochwy kiedy wsadze palca jest go malo i jest on bialy ma grutki male. Co to wszystko oznacza ???? Ja z tego nic nie rozumiem i ciezko mi okreslic zaobserwowac kiedy nastapi owulacja :(

A jaka temperatura miałaś na poczatku cyklu?
    Nie ufaj kalkulatorowi bo skoro masz nieregularne to nie wiesz w ktorym dniu dostaniesz okres. Sama wiem po sobie.

• nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie taki mega rozciągliwy śluz postaci jajka kurzego w dniu owulacji? Czy chwile przed owulacja?
    Zauważyliście może?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Wy macie taki mega rozciągliwy śluz postaci jajka kurzego w dniu owulacji? Czy chwile przed owulacja?
    Zauważyliście może?
    Ja mam przed lub w trakcie

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:
    Zauważyliście może?

Niestety u mnie rzadko taki sluz wystepuje :(
    A owulacja jest taki organizm.mam

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Doomi Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ciezko mi powiedziec jaki sluz bo przyjmowalam tabletki do pochwy na infekcje Arilin bylo 6 czopkow przyjelam 3 12dc ostatni 13dc mialam napuchniete bolesne piersi i bolal mnie jajnik wiec 13dc juz nie wzielam i zrobilam test wyszedl pozytywny moze to dlatego sfalszowalo test ? Gdy przyjmowalam czopki byl sluz rozciagliwy przejzysty ale to od czopkow pewnie bo to splywalo

Domi
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja mam przed lub w trakcie

Ja taki śluz miałam 14dc okolo 18-19.
    I wiecie co. Juz mniej więcej sadze czemu moglo się nie udać. Bo wspolzylismy za późno. Głupia bylam bo mogłam 15dc iść jeszcze raz do gina by zobaczyć czy pęcherzyk jeszcze jest po tym bolu jajnika z tego 14dc.

• Doomi Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola 2877. Temperature dopiero zaczelam mierzyc od 14dc.

Domi
‹‹ 1826 1827 1828 1829 1830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ