X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    lepszy soczysty bek niz baczek z kukulka :D

do wszystkich dziewczyn - na zbicie prolaktyny jemy produkty bogate w B6 i cynk - czyli kochane moje - ziemniaczki, banany, szpinak, owoce morza :D itd. :D

Buahahahah
    Bąk z kukułka :p
    Jebłam o ziemie :p

Ja znam Bąk z kleksem :p

rozowyflaming lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny..:)

Paczek widziałam że masz problem z testami owu..ja tez miałam, z podobnego powodu jak Ty-non stop pije w dzień...nawet przerwa 3 godz nic nie dała

w szczesliwym cyklu badałam z drugiego porannego moczu-koło 9 bodajże, z tymże i tak nic nie piłam od 1 oddania moczu do tego drugiego..;) w nocy chyba tez nie za wiele...
    i powiem Ci że wyłapałam róznicę-tego samego dnia potwierdził to monitoring-no a potem to juz wogóle cud, miód i orzeszki....znaczy groszki...znaczy groszek-bo jest jeden..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:47

Zołza:), rozowyflaming, Kasia1987, Pączek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA lubię ziemniaczki z masełkiem- liczy się, zwalczą prolaktynę?
    I bataty... mmmmmm:)
    I szpinak tez jem w sporych ilościach.. Tosz kurde skąd ta prolaktyna?:D

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    Aniu - ja w ciazy biochemicznej mialam za malo progesteronu, wyprosilam lekarza o dupka, plus duuuuzo herbaty z pokrzywy + niepokalanek :) teraz mam tak po srodku - ani za duzo ani za malo. Glowa do gory, przynajmniej wiadomo o co chodzi. Jezeli nie jestes zadowolona z gin, zmien na innego, ja tak wlasnie robie :) Postaraj sie dostac duphaston i zaopatrz sie w herbatke z pokrzywy. Moj maz kupil mi ostatnio 1kg :D

Właśnie chyba rozejrzę się nad nowym lekarzem. Mam już 29 lat i nie chcę czekać pół roku. A co jeśli to nie luteina? Pójdę jeszcze początkiem nowego cyklu sprawdzić co tam słychać, ale później muszę ostrzej zadziałać. Zapytam o duphaston następnym razem. I ziółka kupię :)

Kasia1987, Gaduaaa, rozowyflaming lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze a propos kremów.. ja bardzo polecam Pharmaceris serię A, mam AZS i wiele kosmetyków, zwłaszcza do twarzy powodowało swędzenie, szczypanie, pieczenie, łzawienie itd. Krem + płyn micelarny jest suuuper.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tutaj dziewczyny z Krakowa? Możecie polecić dobrego gina?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    hej dziewczyny..:)

Paczek widziałam że masz problem z testami owu..ja tez miałam, z podobnego powodu jak Ty-non stop pije w dzień...nawet przerwa 3 godz nic nie dała

w szczesliwym cyklu badałam z drugiego porannego moczu-koło 9 bodajże, z tymże i tak nic nie piłam od 1 oddania moczu do tego drugiego..;) w nocy chyba tez nie za wiele...
    i powiem Ci że wyłapałam róznicę-tego samego dnia potwierdził to monitoring-no a potem to juz wogóle cud, miód i orzeszki....znaczy groszki...znaczy groszek-bo jest jeden..;)

Hej
    Dzięki za podpowiedź <3
    Od czerwca to chyba dam sobie spokój i zacznę od września o ile nie pozabijam się z moim chłopem.....bo chyba troche za bardzo naciskam....ja mam strasznie niecierpliwy charakter...jestem małym terrorystą...i niestety jestem w fazie że strasznie chce Malucha a tu cisza...więc stwierdziłam ostatnio że przestaje naciskać...domagać się czegokolwiek....daje odpocząć sobie i jemu...i zobaczymy co dalej....zrobię w miedzy czasie wszystkie badania jeszcze raz...i zabierzemy się do pracy....

PS - chyba nie miałam przyjemności pogratulowania Maluszka <3 Super !

• Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Są tutaj dziewczyny z Krakowa? Możecie polecić dobrego gina?

ja chodze własnie do dr Kwiatkowskiej-Panek na Olszańską....ale koleżanka która mi ja poleciła musiała od niej przeniesć się do dr Milewicza, a teraz do Mirockiego- Ci dwaj ostatni chyba najbardziej polecani w Krakowie od przypadków trudnych...z tymże ten pierwszy podobno zasypia na wizytach..;) ja z tej dr Panek jestem aktualnie zadowolona-ale tez tak naprawde nie chodziłam do niej długo bo od lutego...

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Hej
    Dzięki za podpowiedź <3
    Od czerwca to chyba dam sobie spokój i zacznę od września o ile nie pozabijam się z moim chłopem.....bo chyba troche za bardzo naciskam....ja mam strasznie niecierpliwy charakter...jestem małym terrorystą...i niestety jestem w fazie że strasznie chce Malucha a tu cisza...więc stwierdziłam ostatnio że przestaje naciskać...domagać się czegokolwiek....daje odpocząć sobie i jemu...i zobaczymy co dalej....zrobię w miedzy czasie wszystkie badania jeszcze raz...i zabierzemy się do pracy....

PS - chyba nie miałam przyjemności pogratulowania Maluszka <3 Super !

dziękuje..:) wiesz ja wogole przyjełam strategie-nie mówie mu kiedy są dni płodne itp, nawet jak pregnyl dostałam to nie powiedziałam mu do końca co to i po co ,zeby sie nie zestresował nie potrzebnie i nie działał pod presją..;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z testami OWU, to ja na swoich mam napisane, że testować niby od godziny 10 do 20. Nie sikać wcześniej, bo nieodpowiednie stężenie jest z rannego moczu. I mnie wychodzą 2 kreski we właściwym czasie. A pije ok2-3 litrów dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:12

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    dziękuje..:) wiesz ja wogole przyjełam strategie-nie mówie mu kiedy są dni płodne itp, nawet jak pregnyl dostałam to nie powiedziałam mu do końca co to i po co ,zeby sie nie zestresował nie potrzebnie i nie działał pod presją..;)

Ja swojemu też nie mówię :)
    Chociaż to niewiele daje. Mam regularne miesiączki. Co 25 dni, więc potrafi wydedukować płodne. Widzę jednak, że jak na złość blisko owulacji ciężko o serduszkowanie... Stres go zżera :D

0b52cec6da.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:

Ja mu nie mówie kiedy płodne, nie płodne...on to wiesz...działanie na spontanie...i liczy na cud

Allmita lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Z testami OWU, to ja na swoich mam napisane, że testować niby od godziny 10 do 20. Nie sikać wcześniej, bo nieodpowiednie stężenie jest z rannego moczu. I mnie wychodzą 2 kreski we właściwym czasie. A pije ok2-3 litrów dziennie :)

dla mnie to troche bez sensu...czyli jak ktoś np wstaje o godz 5 to ma byc tak samo traktowany jak ten co wstajeo godz np 9.30? przeciez wiadomo że organizm sam sie troche przestawia w zależnosci od trybu dnia....trzeba sobie niestety znaleźć dobrą godzine dla siebie-jeden cykl poświęcic na eksperymenty i faktycznie mozna by np dwa razy dziennie sikać

Pączek lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja wypijam około 5 litrów dziennie - non stop pije i jem jak potwór :D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja chodze własnie do dr Kwiatkowskiej-Panek na Olszańską....ale koleżanka która mi ja poleciła musiała od niej przeniesć się do dr Milewicza, a teraz do Mirockiego- Ci dwaj ostatni chyba najbardziej polecani w Krakowie od przypadków trudnych...z tymże ten pierwszy podobno zasypia na wizytach..;) ja z tej dr Panek jestem aktualnie zadowolona-ale tez tak naprawde nie chodziłam do niej długo bo od lutego...

Ooo :) Pracuję na Olszańskiej, więc miałabym rzut beretem :) Co do pozostałych..to faceci...a ja mam opory przed facetami, ale jak mnie przyciśnie to nie będzie wyboru. Czemu to akurat faceci muszą być najlepszymi specjalistami? ;)

Allmita, rozowyflaming lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Niestety maj to nie mój cykl :( Test pokazał I krechę. A teraz pomału rozkręca się @ :(

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
    1. Jeśli dziś zaczęły się plamienia to zaliczam je do starego cyklu a dopiero jak będzie krew to nowy cykl?
    2. Mojego męża we wrześniu czeka operacja usunięcia dwóch żylaków z nogi w związku z tym ma przyjąć 3 dawki szczepionki przeciw żółtaczce i moje pytanie brzmi czy można w tym czasie starać się o dziecko skoro mąż będzie miał szczepienia?

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ooo :) Pracuję na Olszańskiej, więc miałabym rzut beretem :) Co do pozostałych..to faceci...a ja mam opory przed facetami, ale jak mnie przyciśnie to nie będzie wyboru. Czemu to akurat faceci muszą być najlepszymi specjalistami? ;)

ja miałam opory przed babkami...;) przez jedno nie fajne wydarzenie jeszcze ze studiów..to pierwsza ginka do której trafiłam od wieków..
    pani dr PAnek jest miła i sympatyczna, chyba ani razu nie słyszałam zeby głos podniosła, słucha i zapisuje wszystko...przyjmuje w Gemini to tam nad diagnostyką... zawsze mozesz spróbować i może Ci podpasuje..:) ma tez fajne opinie na znanym lekarzu

• szatynka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja swojemu też nie mówię :)
    Chociaż to niewiele daje. Mam regularne miesiączki. Co 25 dni, więc potrafi wydedukować płodne. Widzę jednak, że jak na złość blisko owulacji ciężko o serduszkowanie... Stres go zżera :D

ja też mam cykle 25-26 dniowe. Swojemu mówię kiedy mam płodne itd. jakoś go to nie zraża, tym bardziej robi się chętny :) Zobaczymy jak w nowym cyklu będzie.
    Tym razem będę prowadziła tu wykres więc jako coś to będziecie śledziły przebieg wydarzeń u mnie, tempki itp :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    witajcie
    Niestety maj to nie mój cykl :( Test pokazał I krechę. A teraz pomału rozkręca się @ :(

Dziewczyny mam do Was dwa pytania:
    1. Jeśli dziś zaczęły się plamienia to zaliczam je do starego cyklu a dopiero jak będzie krew to nowy cykl?
    2. Mojego męża we wrześniu czeka operacja usunięcia dwóch żylaków z nogi w związku z tym ma przyjąć 3 dawki szczepionki przeciw żółtaczce i moje pytanie brzmi czy można w tym czasie starać się o dziecko skoro mąż będzie miał szczepienia?

1- raczej tak
    2- myslę że spokojnie możecie się starać...

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ja też mam cykle 25-26 dniowe. Swojemu mówię kiedy mam płodne itd. jakoś go to nie zraża, tym bardziej robi się chętny :) Zobaczymy jak w nowym cyklu będzie.
    Tym razem będę prowadziła tu wykres więc jako coś to będziecie śledziły przebieg wydarzeń u mnie, tempki itp :)

Ja robiłam przymiarki do groszka od września, do grudnia miałam tak zestresowanego męża, że szok. Potem wypadały mi zjazdy i dojazdy, zawsze w dni płodne i nici... na szczęście teraz jest lepiej. Chyba ten pierwszy szok był porażający dla P. Chociaż bardzo mocno chce groszka :)

0b52cec6da.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ