X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cieplutko i słońce nawet jest. Niestety ja w pracy zamknięta w 4 ścianach.

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    U mnie też cieplutko i słońce nawet jest. Niestety ja w pracy zamknięta w 4 ścianach.
    masakra, kobiety starające się tez powinny miec płatny urlop, no nie? :P

a w ogóle, gdybyście miały wybór i mogłybyście sobie na to pozwolić, to co byście zrobiły? zajmowały się domem i dziećmi, a mąż chodziłby tylko do pracy, czy nie wytrzymałybyście w domu i też byście w końcu poszły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 13:16

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Zauważyłam że u mnie chyba prawy jajnik lepiej działa. Bo jak z niego jest owu to są wysokie tempki w lutealnej, a z lewego jakoś tak ledwie ledwie..
    Wy u siebie widzicie takie różnice?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

a w ogóle, gdybyście miały wybór i mogłybyście sobie na to pozwolić, to co byście zrobiły? zajmowały się domem i dziećmi, a mąż chodziłby tylko do pracy, czy nie wytrzymałybyście w domu i też byście w końcu poszły?
    Wiesz co ja 7 lat Siedziałam w domu i zajmowałam się dziećmi j nie żałuję i przyszedł ten czas że poczułam chęć powrotu do pracy..i jest okey

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Wiecie co? Zauważyłam że u mnie chyba prawy jajnik lepiej działa. Bo jak z niego jest owu to są wysokie tempki w lutealnej, a z lewego jakoś tak ledwie ledwie..
    Wy u siebie widzicie takie różnice?
    Ja jeszcze chyba za krótko mierze i nie mam póki co jakiegoś porównania bo nie wiem z jakiego jajnika mam owu w danym cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

Oto jest pytanie :)
    Ja bym wolała być w domu, zajmować się dziećmi. Ale przypuszczam że długo bym nie wytrzymała, z braku urozmaicenia w życiu. Więc dobra opcja byłoby np. wykonywać jakąś pracę z domu. Ja mam plan, że jeśli zajde,zrezygnuje z obecnej pracy, otworze jakiś sklepik internetowy, i będę też prowadzić/rozwijać swój mały biznes - usługi księgowe.
    Taki jest plan, a czy się spełni, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    aa no to jak męża nie ma to tak czy siak nie ma sie czym na razie przejmować :)
    będzie wielkie jajo hihi :D
    zachcianki w sumie niezbyt, raczje na nic nie mam ochoty i apetytu :/ nawet chudnę trochę. nie chce mi się w ogóle ruszac ale za to pokochałam basen, uwielbiam :)

maz byl, caly tydzien z weekendem cwiczylismy :D ale moje jajo to jakies sfochowane chyba :D

tez kocham basen!!!!! ile plywasz? 1 godzine? :)

• szuflada Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowyflaming wrote:
    maz byl, caly tydzien z weekendem cwiczylismy :D ale moje jajo to jakies sfochowane chyba :D

tez kocham basen!!!!! ile plywasz? 1 godzine? :)
    ja w zimę jakoś zapominam o basenie :) noo coś koło tego, czasami troszkę dłużej bo zasiedzimy się jeszcze w jaccuzi :P (czy jak to się tam pisze)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja jeszcze chyba za krótko mierze i nie mam póki co jakiegoś porównania bo nie wiem z jakiego jajnika mam owu w danym cyklu

Ja do niedawna tylko przypuszczałam na podstawie obserwacji z którego jest owu. Ale ostatnio na usg moje przypuszczenia się sprawdziły, czułam jakoś że owu w tym cyklu jest z prawego no i faktycznie jajko było na prawym.

rozowyflaming, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Hmmm hmmm hmmm
    Uwaga uwaga PTASIOREK ;)
    Wywód z serii "co w mojej macicy piszczy?" Hihi ;)

No więc tak chodziłem sobie i chodziłem na monitoringu i doktorek zawsze stwierdza że pękają nie właściwie. Tzn ze tylko lekko napekaja.
    Po owu zawsze tylko raz jeszcze na usg bylam więc nie wiem co się z nim dzieje. Hibernuje se czy wsiaka go;)

W każdym bądź razie na usg widzi że tylko lekkie napekniecie jest. Powinno być ładne ciałko żółte a u mnie hmm takie jajko z czubkiem pekniete hehe nie wiem jak to opisać.
    A natura w konia mnie robi bo temperatura idzie w górę zawsze. Dopiero 3 dnia wyższych temp lykam lutke. A testy przez kilka dni wychodzą pozytywne. Tylko w tym cyklu jakieś na pół pozytywne były i dopiero po domniemanej owu wyszedł pozytyw. A byłem u gina więc wiem.

Ptasio kochany mój tutaj nie ma osobistych pytań :):):) tu się rozmawia o sprawach o których nawet mezowi się nie gada ;) forum antyTABU ;);););)
    <3

hahaha Tuliskowe lowe :D

na poczatku napisze: uwielbiam jak piszesz w osobie meskiej hahahaha :D
    cytuje: "No więc tak chodziłem sobie i chodziłem na monitoringu i doktorek zawsze stwierdza że pękają nie właściwie." :D :D :D

jajko z czubkiem pekniete... zapamietam.... ciekawe co mi tam piszczy...

a co twoja lekarka na to? ma zamiar monitoringi robic tylko? moze to taki bystrzak jak moja..? :D nie chcesz zmienic lekarza i poprosic o clo i pregnyl moze? czy chcesz zbic PRL na poczatek? ile mialas ostatnio?

Kim87 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d52658aabc5e.jpg

Takie cuś
    Ani minimalnie ciemniejsza nie jest :(

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idzie wszystko w strone tego że ja dzieci dom a mąż praca. Ewentualnie ja pół etatu ;) nie mam jeszcze pomysłu na siebie ;)

rozowyflaming lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Takie cuś
    Ewidentnie jesteś blisko owulki ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,moge do Was dołączyć,bo nikt mnie nie chce :(

Gaduaaa, szuflada lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Hej ,moge do Was dołączyć,bo nikt mnie nie chce :(
    Jak to nikt cię nie chce? A wchodź i rozgosc się ;) kawki czy herbatki?

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jak to nikt cię nie chce? A wchodź i rozgosc się ;) kawki czy herbatki?

Kawki :) Dzięki :) :*

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:

Takie cuś
    Jakby jeszcze troszkę brakowało do piku

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Kawki :) Dzięki :) :*
    Proszę bardzo ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/531869aefa12.jpg

Gaduaaa, Tusiaaa lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 41 dniu cyklu....Ale od 3 dni biore duphaston na wywołanie @ bo robil mi usg lekarz i mówi że ciązy nie widzi....testy dwa wyszły negatywne więc czekam jak na skazanie....

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaaa wrote:
    Ja jestem w 41 dniu cyklu....Ale od 3 dni biore duphaston na wywołanie @ bo robil mi usg lekarz i mówi że ciązy nie widzi....testy dwa wyszły negatywne więc czekam jak na skazanie....
    Nowy cykl nowa nadzieja ;) jak długo się staracie?

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ