Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, odebrała wyniki progesteronu: 23,44 nmol/l
faza folikularna 0,6 - 4,7
faza owulacyjna 2,4 - 9,4
faza lutealna 5,3 - 86
postmenopauza 0,3 - 2,5
Wiem, że są inne jednostki. To za mało prawda jak na fazę lutealną? Czy jest szansa na ciążę z takim wynikiem?(((
-
Oj Dziewczyny, dziękuje każdej z osobna za miłe słowa
Potwierdzam jednocześnie, że zawitała @.
Sama nie rozumiem swoich wykresów. Możecie spojrzeć, ale w tych ostatnich 5 cyklach ZAWSZE miałam spadek wyglądający na "zagnieżdżenie". Nie wiem co jest nie tak, bo progesteron w normie. Co cykl wychodzi ok 24. Może z endometrium jest coś nie tak i Groszek nie może się do końca zagnieździć...
Co do tarczycy to tak leczę ją, no i to jest właściwie już 4 miesiąc leczenia. W poniedziałek będę robić badania to zobaczymy jak wyjdzie. Mam też wizytę u endo. Ogólnie jakieś półtora miesiąca temu miałam 2,7 i podniesioną dawkę do 75 więc myślę, a raczej mam nadzieję, że spadło..
Obmyślam teraz plan działania. Ale najpierw szukam ku temu chęci.
Sylwia, piękny brzuszekNiech rośnie, rośnie. Ty Chudzinko i tak będziesz cudnie wyglądać!
Gaduaa nadal trzymam kciuki!
Kasia, wyniki super, kciuki dla Ciebie zaciśnięte równieżGaduaaa, Zołza:), Sylwia91, Kasia1987 lubią tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Sylwia91 wrote:Ania spójrz u mnie też mało rosła temp, myślałam że coś jest nie tak... Ale u Ciebie faktycznie urosła i spadła.. Niby jakiś skok był ale nie bardzo.. Może w następnym cyklu się uda :* a miewasz często cykle bezowulacyjne?
Nie wiem, pierwszy raz badałam i dziwnym trafem akurat wypadł bezowulacyjny... Ja wiem że to tarczyca. Muszę ją uregulować. Odliczam dni do @ i do nowej nadziei -
nick nieaktualnyMissHania wrote:Hej, odebrała wyniki progesteronu: 23,44 nmol/l
faza folikularna 0,6 - 4,7
faza owulacyjna 2,4 - 9,4
faza lutealna 5,3 - 86
postmenopauza 0,3 - 2,5
Wiem, że są inne jednostki. To za mało prawda jak na fazę lutealną? Czy jest szansa na ciążę z takim wynikiem?(((
W tych jednostkach, teoretycznie mozna mowic ze owulacja byla jesli progesteron jest powyzej 30. Ale to teoria tylko. Najlepiej isc zasiegnac porady lekarza w tej kwestii.
Moze akurat przytrafil sie cykl bezowulacyjny (srednio 2 razy w roku sie takie zdazaja), a moze owu byla i to jest niedomoga lutealna i wystarczy suplementowac progesteron w drugiej fazie cyklu. Cholera wie. Prawde Ci powie tylko lekarz -
nick nieaktualnyCaro wrote:Oj Dziewczyny, dziękuje każdej z osobna za miłe słowa
Potwierdzam jednocześnie, że zawitała @.
Sama nie rozumiem swoich wykresów. Możecie spojrzeć, ale w tych ostatnich 5 cyklach ZAWSZE miałam spadek wyglądający na "zagnieżdżenie". Nie wiem co jest nie tak, bo progesteron w normie. Co cykl wychodzi ok 24. Może z endometrium jest coś nie tak i Groszek nie może się do końca zagnieździć...
Co do tarczycy to tak leczę ją, no i to jest właściwie już 4 miesiąc leczenia. W poniedziałek będę robić badania to zobaczymy jak wyjdzie. Mam też wizytę u endo. Ogólnie jakieś półtora miesiąca temu miałam 2,7 i podniesioną dawkę do 75 więc myślę, a raczej mam nadzieję, że spadło..
Obmyślam teraz plan działania. Ale najpierw szukam ku temu chęci.
Sylwia, piękny brzuszekNiech rośnie, rośnie. Ty Chudzinko i tak będziesz cudnie wyglądać!
Gaduaa nadal trzymam kciuki!
Kasia, wyniki super, kciuki dla Ciebie zaciśnięte również
Caro, nie wolno sie poddawac. Ja po biochemie Ci mowie to !
Moze faktycznie idz do gina niech zleci badanie jakies doglebniejsze co by mozna ocenic macice i endometrium, bo na zwyklym usg czesto nie widac wszystkiego.
-
KlaudyŚ
Caro ja dalej trzymam za Ciebie kciuki!
Ania, spokojnie, z chorą tarczycą też można być w zdrowej ciążyja mam niedoczynność z Hashimoto i udało się zajść biorąc euthyrox. Jak tylko unormuja się hormony to na pewno się uda :*
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
A takie coś znalazłam;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c858b82606bd.jpgKlaudyŚ, Sylwia91, Kasia1987, Gaduaaa, Zołza:), Pączek, Judi22, Tuliska, Caro, AniaŁ123, Tissaia, WaldhauzerM, LILITH.P lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Aha, zapomnialam napisac bo jestem dzis z doskoku ze moja gin przepisala mi luteine - ide jutro odebrac recepte i zaczne suplementowac.
Powiedziala ze super ze biore niepokalanka bo obniza prolaktyne i prawdopodobnie on nieco poprawil moj wynik. Prolaktynki - info dla Was :*Tuliska, Caro lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane